The LobTiramisuMatcha Latte價錢💲: $88/ $55好味程度😋: 4/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.4/5回頭率😚: 3.7/5-偶爾經過pmq的大斜路,見到呢間cafe就入去試下了。之後先知原來係主打生酮、低醣低碳、同埋無麩質的cafe,啱晒一眾健康人士😛 店內位置唔多,不過平日都絕對會有位比你嘆一嘆飲杯☕️ 雪櫃會有唔同款色的蛋糕,見到都開心🥳-✅Tiramisu. 呢個tiramisu幾大舊!平時的手指餅,呢到用左杏仁粉取代,成個感覺差唔多但質地上會粗鞋小小。Mascarpone cheese好順滑creamy,同埋感覺芝士比例特別多!入面的餅吸左espresso+dark rum,酒香同咖啡香都食得出,但就有小小乾🙈 最後灑上大量可可粉,增添朱古力香氣。味道沒有特別討好,不過見到咁大咁整齊的tiramisu都寧捨開心!-✅Matcha latte. 用上龍膽的抹茶鮮奶特別濃茶味,茶味唔會苦澀,反而帶一種回甘🥰 茶的比例大過奶,飲落唔會好膩,輕盈D。飲落完全無茶粉粒,係個人幾鍾意的抹茶鮮奶😝-呢2樣都唔錯同埋幾欣賞呢間cafe
The Lob
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.4/5
回頭率😚: 3.7/5

呢2樣都唔錯同埋幾欣賞呢間cafe的主題,我都想再來買下生酮包包試🤩

同區美食🍧: #piggyfoodiein上環