餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2023-07-06 147 瀏覽
夜晚過嚟幫襯呢間好耐冇食嘅餃子店,牆上嘅掛畫換了一些,店員阿姐依然笑容滿面,店內人氣亦不減。~對佢哋嘅湯餃情有獨鍾,叫咗粟米同埋大白菜各10隻,仲有龍鳳松茸雙灼餃等。粟米香香甜甜口感爽脆,大白菜就係清甜嘅感覺,嗰個甜味同粟米嘅甜有少少唔同,豬肉味就會相對重一啲。兩款餃都好高質,不過我最鍾意都係滿佈黑白松露嘅龍鳳松茸雙灼餃,畢竟價錢唔算好貴得來又帶點高級奢華感,坊間冇乜地方可以食到。~最近天氣好熱所以另外叫咗碟冰冰凍凍嘅四川涼麵,呢款涼麵勝在質感彈牙,辣醬加麻醬,仲有少少花生碎同埋青瓜絲,整個配搭口感豐富,而且真係好啱夏天食。~最後就係蜜餞雞翼,呢款雞翼係我心目中最鍾意嘅雞翼之一,除咗M記嘅脆香雞翼之外,幾乎無可匹敵,甜甜蜜蜜,再帶點醬油鹹香,令人一隻接着一隻停不下來。~~~🥢餃掂手工餃子雲吞專門店 📍西環士美非路12號文光閣地下C號舖

~~~
🥢餃掂手工餃子雲吞專門店