餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2021-04-11 23 瀏覽
經過堅尼地城嘅士美非路,經常會見到呢間位於小巴站旁嘅餃掂,專食手工餃子雲吞。平時同女朋友一齊時由於佢唔鐘意嘅餃子/雲吞嘅肉碎於是冇乜機會食。今日自己一個不如食埋先番屋企就入去試試! 餃掂有好多種不同餃子選擇,我淨係俾粟米豬肉餃吸引住。小弟好鐘意食粟米,如果有粟米係餃子度應該可以令餃子更清新,減低成舊都係豬嘅油膩感。 餐廳掛住餃掂嘅牌匾「天下第一餃」!============================== 粟米豬肉煎餃 $47由於煎餃係即煎,所以等候時間可能會較長。10分鐘後,煎得金黃色脹卜卜嘅煎餃送到啦。一咬d肉汁出哂黎,粟米嘅量非常多,亦好爽口,令煎餃子食落非常清新!不過如果男仔食量黎講7隻可能會太少,叫大份10隻先夠~蜂蜜檸檬薏米水 $20薏米水甜度唔高,加少少蜂蜜好清新,順便清一清煎餃嘅少少熱氣感~ 餃掂手工餃子雲吞專門店📍西環士美非路12號文光閣地下C號舖

餐廳掛住餃掂嘅牌匾「天下第一餃」!
粟米豬肉煎餃
粟米豬肉煎餃 $47