今期嘅RW好多餐廳都好吸引 而且啲menu都唔錯第一round揀咗呢間已經小有名氣嘅西班牙菜見食過嘅人都比唔錯嘅comment 環境又幾靚$438晚餐有齊3款冷盤3款熱盤 一個飯同甜品!!𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗪𝗲𝗲𝗸 𝗗𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿 𝗦𝗲𝘁($𝟰𝟯𝟴𝗽𝗽)🤍𝟯𝟲-𝗠𝗼𝗻𝘁𝗵𝘀 𝗜𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗼 𝗣𝗮𝗹𝗲𝘁𝗶𝗹𝗹𝗮 𝗛𝗮𝗺 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳/𝟭𝟬伊比利亞火腿配番茄蓉水晶包 係常見嘅冷盤火腿肥瘦適中 味道鹹香 番茄蓉有調味 帶少少橄欖油香🤍𝗕𝗮𝗿𝗰𝗮 𝗛𝗮𝗺𝗮𝗰𝗵𝗶 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬魚刺身幾肥美 食落都冇咩筋 魚油香幾夠加入橄欖油仲有啲酸酸甜甜嘅醬汁 十分開胃配嘅Brioche好香牛油味 唔夠喉啊🥹🤍𝗔𝗹𝗹 𝘁𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁 𝗕𝗲𝗲𝗳 - 𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸 𝗧𝗮𝗿𝘁𝗮𝗿𝗲 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟲.𝟱/𝟭𝟬原諒我都仲係唔太鍾意生牛肉他他呢樣嘢 食落滑嘅 味道微酸 但我都仲係會𡁻到少少生肉嘅味所以食咗幾啖都冇咩興趣 推曬比朋友😂😂🤍𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 & 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗕𝗶𝗸𝗶𝗻𝗶 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬呢道都係常見嘅西班牙小食 好難出事嘅組合嚟麵包微脆鬆軟 芝士鹹香 黑松

今期嘅RW好多餐廳都好吸引 而且啲menu都唔錯
第一round揀咗呢間已經小有名氣嘅西班牙菜
見食過嘅人都比唔錯嘅comment 環境又幾靚
$438晚餐有齊3款冷盤3款熱盤 一個飯同甜品!!

伊比利亞火腿配番茄蓉水晶包 係常見嘅冷盤

所以食咗幾啖都冇咩興趣 推曬比朋友😂😂

呢道都係常見嘅西班牙小食 好難出事嘅組合嚟
麵包微脆鬆軟 芝士鹹香 黑松露嘅香氣還可以
有對比有傷害 之前喺ifc食過有間好好食 相比下呢個較遜色

🤍 “𝗚𝗮𝗺𝗯𝗮𝘀” 𝗦𝘄𝗲𝗲𝘁 𝗣𝗿𝗮𝘄𝗻𝘀 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗖𝗵𝗶𝗹𝗶-𝗚𝗮𝗿𝗹𝗶𝗰 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴/𝟭𝟬
係西班牙蒜味蝦! 呢間算係我食過比較好食嘅
食過好多餐廳都係蒜油還蒜油 蝦還蝦
呢個煮到蝦嘅精華同蒜油一齊 蝦大隻新鮮 肉質彈牙!
Suckling  Pig

🤍𝗦𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲 𝗦𝘂𝗰𝗸𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗣𝗶𝗴 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴.𝟴/𝟭𝟬
豬皮係燒到超 級 脆!油脂香十足但又偏薄身
乳豬肉經低温慢煮處理 肉質軟嫩
味道冇中式乳豬嗰種咁鹹 但有淡淡香草醃製嘅味
覺得同南瓜蓉唔係太夾 但大家獨自美麗😂
Seafood  Paella  Barcelona

🤍𝗦𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗣𝗮𝗲𝗹𝗹𝗮 𝗕𝗮𝗿𝗰𝗲𝗹𝗼𝗻𝗮 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬
係我喺香港嘅西班牙餐廳食到比較滿意嘅paella!
覺得無論飯嘅口感 乾濕度同調味都好得好好
真係食到海鮮嘅味落咗飯到 少少焦底但唔會有燶味
重點係佢啲mayonnaise比得好夠 夠每啖都creamy😂
上面嘅海鮮整體都肥美 但味道就冇乜特別

🤍𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟲.𝟴/𝟭𝟬