2024-11-03 49 views
觀塘最高質嘅日式小店💯😍 環境大好舒適,氣氛適合聚會~🍽️輕型二人套餐必點!豐富而多樣的用餐體驗,一次品嚐多種美味菜品雜菜沙律新鮮的時令蔬菜,清爽可口~是日餐湯蕃茄湯有豐富雜菜😚千層吉列豚必食!外酥內嫩,豚肉的鮮美與炸至金黃的外皮形成了完美的對比。搭配特製醬汁,每一口都是滿滿的幸福感😋😋😋🥘豚肉生薑燒肉質滑嫩,生薑的香氣恰到好處,肉味濃郁,這道菜品的搭配使得整個套餐的味道更加豐富🍜秘製日式咖哩湯烏冬🍜秘製日式咖哩天使麵超喜歡餐廳的秘製咖喱,味道一流,微微香辣味非常惹味🥬蘆筍炒雜菜清爽可口,為整個套餐增加了清新感,平衡了其他菜品的濃郁口感🍹夕焼け(特調咖啡Espresso配新鮮橙汁)清新的酸甜與濃郁的咖啡香氣完美結合👍🍹緩久空気(Tiramisu飲品)十分推薦!可以飲嘅Tiramisu😍😍😍 口感柔滑,味道甜甜的帶有苦味,非常好飲🍨最後仲有兩款飯後甜品,海鹽雪糕、紅桑子布朗尼,甜味十足 完美結束今次晚餐🥰🥰
觀塘最高質嘅日式小店💯😍 環境大好舒適,氣氛適合聚會~

🍽️輕型二人套餐
必點!豐富而多樣的用餐體驗,一次品嚐多種美味菜品

雜菜沙律
新鮮的時令蔬菜,清爽可口~

是日餐湯
蕃茄湯有豐富雜菜😚

🥘豚肉生薑燒

🍜秘製日式咖哩湯烏冬
🍜秘製日式咖哩天使麵
超喜歡餐廳的秘製咖喱,味道一流,微微香辣味非常惹味

🥬蘆筍炒雜菜
清爽可口,為整個套餐增加了清新感,平衡了其他菜品的濃郁口感

🍹夕焼け(特調咖啡Espresso配新鮮橙汁)
清新的酸甜與濃郁的咖啡香氣完美結合👍

🍹緩久空気(Tiramisu飲品)

推薦一間好味又有心思 位於觀塘工廈區嘅小店主打千層吉列豚、北海道戶米豚和自家特調飲品星期六、日都會提供lunch set同朋友出去聚會用餐價錢都唔太貴🥢千層芝士流心吉列豚 配 秘製日式咖喱湯烏冬🥢香煎北海道戶米豚 配 秘製日式咖哩天使麵👉🏻即叫即製嘅千層吉列豚 以豚肉、煙肉、芝士層層包疊 口感豐富 外皮厚薄度適中 炸得金黃酥脆 想Encore呢👉🏻店員都推薦嘅北海道戶米豚油脂分佈平均 每啖都有豚肉香且肉質爽口 想再去試埋吉列版本👉🏻除咗有咖喱飯 仲有咖喱湯烏冬、咖喱天使麵或無碳水多菜嘅選擇 連走碳都有 真係啱哂唔同人嘅需要🥢炸雞軟骨👉🏻加配了一款小食 份量同主食一樣都豐富嘅酥脆炸物🍹晚霞🍹Perfect Days👉🏻兩款都係特調Espresso便配搭嘅飲品 前者配上新鮮橙汁 酸酸甜甜中帶有咖啡香 係我鍾意嘅口味👉🏻後者係配柚子梳打 整體無晚霞咁甜 氣泡感醒腦提神👉🏻飲品款式設計都好有新鮮感 除咗咖啡類仲有超適合打卡嘅《富士山》特調飲品
推薦一間好味又有心思 位於觀塘工廈區嘅小店
主打千層吉列豚、北海道戶米豚和自家特調飲品
星期六、日都會提供lunch set
同朋友出去聚會用餐價錢都唔太貴

🍹晚霞
🍹Perfect Days
👉🏻後者係配柚子梳打 整體無晚霞咁甜 氣泡感醒腦提神
2024-10-28 106 views
以前喺度學畫畫所以周不時都喺呢度食下嘢有間日式小店都幾推薦燈泡仔燈同牌幾有feel翡翠千層吉列豚必食賣相五顏六色好繽紛一層菜一層肉好考製作技巧套餐所配嘅秘製咖哩烏冬薯仔好淋好入味生薑燒配忌廉烏冬第一次食到呢個做法唔係以湯麵形式係以拌麵形式好香唔油膩特飲富士山嘅藍色好搶眼原來係海鹽奶泡味唔怪得咁多人order啦沙律有秋葵可以自己落胡麻沙律醬他他醬or炸豬扒汁都幾多選擇野菌忌廉湯煙肉味重而且好大嚿菇呀
以前喺度學畫畫

都幾多選擇

野菌忌廉湯
煙肉味重
而且好大嚿菇呀
觀塘工廈真係好多好嘢食,今日咁啱嚟呢邊搵朋友,見到Kitto Katsu嘅Menu寫住嘅千層吉列豬好正,一於試下佢!Kitto Katsu主打嘅係戶米豚,鐘意食豬肉嘅朋友就啱晒啦!.➜千層吉列豚 (芝士流心)千層吉列豚咬落香脆多肉汁,滿口嘅肉香帶甜味,芝士流心勁加分,就算唔再點醬汁都好夠味!.➜吉列日本北海道戶米豚朋友話要唔想要Buger但又想要薯條,店員都好好幫我哋入廚房Remark!吉列戶米豚咬落仍然好多汁,唔會因為成塊扒拎去炸所以變乾。.仲有幾款醬汁可以點吉豬~.➜夕燒呢度嘅飲品絕對係又靚又好飲!咖啡香味加埋酸甜嘅橙汁,清爽得嚟又好夾,唔會畀橙汁搶走風頭.➜富士山一邊飲一邊攪勻,海鹽奶泡嘅牛奶香味慢慢咁流落梳打入面,既清爽又帶有香甜嘅味道。
➜千層吉列豚 (芝士流心)
➜吉列日本北海道戶米豚
仲有幾款醬汁可以點吉豬~
➜夕燒
➜富士山
2024-10-23
$170 (Lunch)
  • 千層吉列豚 (芝士流心)
  • 吉列日本北海道戶米豚
2024-10-20 148 views
✨Kitto Katsu位於觀塘成運工業大廈裡頭,餐廳有多幅大型掛畫作背景,午市座無虛席。***** ***** ***** ***** ***** 千層吉列豚配秘製日式咖喱飯🍛這裏的炸物非常出色,外層脆卜卜,裏面有多層豚肉,仲可以揀我至愛的日式咖喱飯🍛雞胸肉配牛油果牛角包🥐雞胸夠滑,牛油果牛角包不過不失。蘆筍炒雜菜🥬有好多款雜菜配蘆筍非常鮮嫩,健康又清甜。脆香七味單骨雞翼🐔脆香炸雞翼超好味,外脆內軟。媛媛空氣☕️飲品名字夠特別,滑1滑咖啡以消化餅作點綴,勁Chill.夕燒🍹呢杯其實係橙汁底expresso, 好正😊

***** ***** ***** ***** *****

千層吉列豚配秘製日式咖喱飯🍛

雞胸肉配牛油果牛角包🥐
雞胸夠滑,牛油果牛角包不過不失。

蘆筍炒雜菜🥬
有好多款雜菜配蘆筍非常鮮嫩,健康又清甜。

脆香七味單骨雞翼🐔
脆香炸雞翼超好味,外脆內軟。

媛媛空氣☕️
飲品名字夠特別,滑1滑咖啡以消化餅作點綴,勁Chill.

夕燒🍹
呢杯其實係橙汁底expresso, 好正😊

2024-10-17 104 views
平時黎觀塘成日都打邊爐,今次終於試下其他野,今日黎工廠大廈上面搵cafe食!想食好野梗係要搵下!今次黎到呢間日式cafe叫做kitto katsu!呢個名都幾特別!一入到去,見到好大幅牆畫,畫左黃昏嘅富士山景,好靚!望住黎食野都有啲風味!今次我地叫左豚肉生薑燒味噌烏冬!味道都幾好!仲有隻溫泉蛋可以撈烏冬!平時好少食呢隻款式嘅烏冬,感覺幾新奇!之後我哋仲叫咗個咖喱烏冬,香煎米豚!仲揀咗咖喱汁,唔係好辣,但幾香口!之後我哋仲揀咗個蘆筍炒雜菜,都幾多蘆筍,份量都唔少!仲有我哋仲叫咗個單骨雞翼,炸雞翼都有啲熱氣!脆卜卜好好食!最後我哋仲叫咗個朱古力燕麥拿鐵!仲拉咗花俾我哋添,真係賞心悅目!
之後我哋仲揀咗個蘆筍炒雜菜,都幾多蘆筍,份量都唔少!
仲有我哋仲叫咗個單骨雞翼,炸雞翼都有啲熱氣!脆卜卜好好食!
輕型二人套餐千層吉列豚🐷秘製日式咖哩天使麵,千層吉列豚的外皮金黃酥脆,豚肉鮮嫩多汁,搭配上特製的醬汁,讓人一口接一口,欲罷不能。每一層豬肉的口感都被完美保留,酥脆與嫩滑的對比令人驚喜😍牛肉漢堡排🐮則是另一種享受,肉質鮮嫩,調味恰到好處,搭配上特製的黑椒醬,讓整體風味更為升華。每一口都充滿肉香,讓人感受到日式漢堡排的精髓。 😋秘製日式咖哩天使麵🪽日式咖哩醬汁香濃,麵條滑順,完美地吸附了醬汁的風味,讓每一口都充滿了濃郁的咖哩香氣。這種創新的組合,讓人感受到日式咖哩的獨特魅力☺️鴻喜菇炊飯🍚日式風情的米飯料理,鴻喜菇的香氣融入米飯中,讓整碗飯更加鮮美。米粒粒粒分明,口感柔軟且富有嚼勁,讓人一試成主顧。 😀炸墨魚咀外皮酥脆,內裡的墨魚鮮嫩可口,搭配上幾款特色醬汁,每一口都能品嚐到海鮮的鮮甜與酥脆的口感🥰富士山🗻令人耳目一新的選擇,清甜與鹹味的完美結合,讓人感受到一股清新的回甘,清爽飲品☕️晚霞🌃特調的Espresso配上新鮮橙汁,酸甜冰涼,讓人精神為之一振,十分清爽,可口飲品🥤紅桑子布朗尼🍫則是巧克力愛好者的夢幻之選,濃郁的巧克力味道搭配上紅桑子的酸甜,讓整道甜品充滿層次感🥰整體環境幾舒適,可以同
輕型二人套餐

炸墨魚咀

富士山🗻

晚霞🌃

紅桑子布朗尼🍫

整體環境幾舒適,可以同朋友聚餐吹水👍🏻
服務態度親切且周到,無疑是香港難得一見的日式餐廳,食物高品質日式料理,會再幫襯😊☺️
千層吉列豚係餐廳嘅名物,而且用了北海道米豚,必定要試啦,我和朋友各了一款千層吉列豚套餐,咬落口感非常鬆脆,真係有十幾層,肉質juicy唔油膩,再埋流心芝士,邪惡到令人無法抗拒🤤千層吉列豚是餐廳的招牌菜,是預計中的美味,但飲品是意料之外的靚+抵,全部特飲都係$38,超級療癒的富士山,漸變的色彩效果打卡一流,慢靈魂(飲的Tiramisu),口感順滑,還有……隔離枱的”晚霞”,靚到令人情不自禁偷影一張🤭餐廳雖然位於工廈裏面,但室內環境和食物都很好,設計有心思,感覺舒適。另外,服務都值得一讚😊$128~千層吉列豚,秘製日式咖哩飯,富士山(泡沫梳打加上海鹽奶泡),紅桑子布朗尼$158~千層吉列豚(芝士流心),是日水果,慢靈魂(飲的Tiramisu),海鹽雪糕
千層吉列豚

肉質juicy唔油膩,再埋流心芝士,
千層吉列豚(芝士流心)

邪惡到令人無法抗拒🤤

富士山

漸變的色彩效果打卡一流,慢靈魂(飲的Tiramisu),
慢靈魂(飲的Tiramisu)

口感順滑,還有……隔離枱的”晚霞”,
晚霞

靚到令人情不自禁偷影一張🤭

餐廳雖然位於工廈裏面,但室內環境和食物都很好,設計有心思,

感覺舒適。另外,服務都值得一讚😊

$128~千層吉列豚,秘製日式咖哩飯,
千層吉列豚

富士山(泡沫梳打加上海鹽奶泡),紅桑子布朗尼

$158~千層吉列豚(芝士流心),
千層吉列豚(芝士流心)

是日水果,
是日水果

慢靈魂(飲的Tiramisu),海鹽雪糕
海鹽雪糕

2024-10-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$160 (Lunch)
  • 富士山
2024-10-07 98 views
餐廳主打吉列豚,最特別嘅菜式係自家製千層吉列豚,以豚肉及芝士組合而成🧀佈置用心坐得舒服,店員服務親切,係間好溫暖嘅小店🎈日本北海道戶米豚用料講究,用嘅係北海道う米豚,肉質有保證外層香脆,豚肉切得厚身食落更有口感,肉質juicy帶少少肥肉,油香滿分🤗跟餐可以配飯/烏冬/天使麵,又可以走飯要多啲菜,完全客製化自己鍾意嘅組合🎈 千層吉列豚(芝士流心)自家製豚肉配芝士超邪惡😈豚肉嘅肉汁加上半熔芝士,芝士鹹香令口感同味道都更豐富✔️跟餐配上秘製咖哩烏冬🍜咖哩汁有自家特色,帶點葡汁風味,撈烏冬好好味🎈炸洋蔥圈 外層香脆,跟餐特價加配幾抵食👍🏾 🎈蘆筍炒雜菜炒得好入味,食落帶點點牛油香🧈同樣跟餐特價加配,性價比高🎈夕焼け 酸酸甜甜橙汁配上微苦咖啡,意想不到咁好味🥤🎈Unbloodymary紅蘿蔔、橙、蘋果、提子🍇配梳打水,清新健康

🎈日本北海道戶米豚
用料講究,用嘅係北海道う米豚,肉質有保證

🎈 千層吉列豚(芝士流心)

🎈炸洋蔥圈
外層香脆,跟餐特價加配幾抵食👍🏾

🎈蘆筍炒雜菜
炒得好入味,食落帶點點牛油香🧈同樣跟餐特價加配,性價比高

🎈夕焼け
酸酸甜甜橙汁配上微苦咖啡,意想不到咁好味🥤

🎈Unbloodymary
紅蘿蔔、橙、蘋果、提子🍇配梳打水,清新健康
今日同朋友誤打誤撞去左觀塘一棟工廈入邊揾嘢食,發現到有間日式小店,主打食北海道千歲豚🥩⭐日本北海道戶米豚$188- 煎得非常香口,肉質同口感都非好好,豚肉味甚濃,豚肉油脂豐富,而且賣相夠靚,色香味俱全!😋⭐千層吉列豚(芝士流心)$138- 係炸豬扒裏面有流心芝士加嘅煙肉片,真係一個無敵嘅組合;豬排又炸得非常脆口,非常有驚喜😋我同朋友兩個餐都配咗秘製日式咖哩汁+天使麵,咖喱醬汁甜甜地又唔辣,真係越食越開胃!叫咗兩杯餐廳特色飲品☕木漏れ日 $38- 特調嘅珈啡Espresso配上柚子梳打,每啖都有espresso嘅香味, 但又一啲都唔苦,感覺好清新,容易入口🥛富士山$38- 泡沫梳打加上海鹽奶泡,有淡淡的清甜同咸咸地,令人好回味!而且兩杯飲品賣相都好靚,極有心思,打卡真係一流!估唔到觀塘工廈入面有間甘隱世嘅日式料理,真係卧虎藏龍👍🏻😋

⭐日本北海道戶米豚$188

⭐千層吉列豚(芝士流心)$138

叫咗兩杯餐廳特色飲品

☕木漏れ日 $38

🥛富士山$38

而且兩杯飲品賣相都好靚,極有心思,打卡真係一流!

估唔到觀塘工廈入面有間甘隱世嘅日式料理,真係卧虎藏龍👍🏻😋
2024-10-04
$220 (Dinner)
  • 木漏れ日
  • 千層吉列豚
  • 富士山
  • 千層吉列豚(芝士流心)
適逢喺觀塘區工廈shopping 、無意間發現咗間工廈隱世豚肉日式料理。坐低後店員都好Nice咁同我哋介紹返店舖嘅Menu同介紹店內選用日本空運北海道千歲產戶米豚肉,仲遞上水同QR code 比我哋慢慢自己落單。我哋嗌咗Lunch Set, 埋單每人都唔洗$2百🥰依個價錢仲要高CP值❣️🐖千層吉列豚(芝士流心)漢堡包🍔蜜糖芥末醬XO黃金千層吉列豚配秘製咖喱天使麵追加咗炸墨魚咀小食🍹富士山 & 緩々空氣甜品:紅桑子布朗尼 、海鹽雪糕佢哋嘅吉列豚同坊間一般嘅有啲分別,切開見到佢係由一層層疊起咁,應該都有13-15層感覺都係手功嘢~ 外層夠酥脆內裏嘅肉質軟硬適中亦保留到豚肉汁🤤色香味俱全、漢堡包身係竹炭做嘅唔會過硬都軟熟,仲夾有🍅同芝士口感豐富,仲跟埋薯條~份量十足。而XO黃金千層吉列豚入面仲有邪惡咸旦黃,一層層夾雜住豚肉,面頭仲有好多炒香咗嘅XO醬瑤柱喺度香味十足~ 十分邪惡啊🤤富士山 🗻外形,顏色分層藍白色咁幾有意境 飲落微微咸甜感覺,海鹽奶泡配上梳打嘅清新口味~緩々空氣係飲得嘅Tiramisù💕 濃濃奶香綿滑口感仲配有香口嘅餅乾比你,又係飲品又係甜品嘅感覺👍👍分層飲先享受唔同口感😋再攪拌

🐖千層吉列豚(芝士流心)漢堡包🍔蜜糖芥末醬
追加咗炸墨魚咀小食

🍹富士山 & 緩々空氣
甜品:紅桑子布朗尼 、海鹽雪糕

緩々空氣係飲得嘅Tiramisù💕 濃濃奶香綿滑口感
仲配有香口嘅餅乾比你,又係飲品又係甜品嘅感覺👍👍分層飲先享受唔同口感😋再攪拌飲都好好飲~

而炸墨魚咀小食冇過分烹調,幾有嚼口,甜品同小食都係水準內~

店舖唔算好大,感覺有啲星空銀河感,牆身仲有富士山火車嘅壁畫,影相都幾靚。而枱面都設有免費叉電位比你叉下電🥰真係好貼心~ 一邊食飯仲可以叉埋電💕
XO黃金千層吉列豚
紅桑子布朗尼 、海鹽雪糕
$180 (Lunch)
XO黃金千層吉列豚
紅桑子布朗尼 、海鹽雪糕
  • 千層吉列豚
2024-10-04 65 views
觀塘有唔少小店坐落於工業大廈入邊! @kittokatsu 食日西式吉列食物,有漢堡或烏冬選擇 適合不同喜好!千層吉列豚 (芝士流心) 秘製日式咖喱飯: 激邪惡芝士流心吉列千層豬扒 口感好特別炸魚柳咖喱烏冬 : 炸魚柳好大件😍😍而且魚肉夠嫩滑 咖喱湯烏冬幾嫩滑🤭炸單骨雞翼 富士山 : 泡沫梳打加上海鹽奶泡,淡淡清甜及咸咸回甘Unbloddymary: 紅蘿蔔 橙 蘋果 提子 梳打水

千層吉列豚 (芝士流心) 秘製日式咖喱飯
: 激邪惡芝士流心吉列千層豬扒 口感好特別

炸魚柳咖喱烏冬
: 炸魚柳好大件😍😍而且魚肉夠嫩滑 咖喱湯烏冬幾嫩滑🤭

炸單骨雞翼

富士山
: 泡沫梳打加上海鹽奶泡,淡淡清甜及咸咸回甘

Unbloddymary
: 紅蘿蔔 橙 蘋果 提子 梳打水
觀塘有間主打🇯🇵北海道千歲豚料理‼️作為觀塘友,梗係要嚟食喇~~🐷呢度嘅千層吉列豚比較出名,選用肉質最柔軟細嫩,脂肪分佈均勻嘅梅頭肉,一層一層咁疊加,再用吉列方式炸,吉列粉漿同豚肉未能融為一體,一切開即時有啲分離,不過豚肉肉質好嫩滑,一啲都唔鞋,加埋日式吉列醬好好食,食吉列豬扒,一定要配日式吉列醬「豚肉生薑燒」炒香左北海道豚豬特別香口配上甜薑汁用嚟送飯一流❤️個二人餐好豐富,仲有埋咖喱烏冬/飯‼️甜品有鹽味雪糕 & brownie🍫
觀塘有間主打🇯🇵北海道千歲豚料理‼️

作為觀塘友,梗係要嚟食喇~~

🐷呢度嘅千層吉列豚比較出名,
選用肉質最柔軟細嫩,脂肪分佈均勻嘅梅頭肉,
一層一層咁疊加,再用吉列方式炸,
吉列粉漿同豚肉未能融為一體,一切開即時有啲分離,
不過豚肉肉質好嫩滑,一啲都唔鞋,
加埋日式吉列醬好好食,
食吉列豬扒,一定要配日式吉列醬

「豚肉生薑燒」
炒香左北海道豚豬特別香口

配上甜薑汁用嚟送飯一流❤️

個二人餐好豐富,仲有埋咖喱烏冬/飯‼️

甜品有鹽味雪糕 & brownie🍫
2024-09-12
Type of Meal
Dinner
2024-09-13 126 views
觀塘市中心有間日式餐廳Kitto Katsu,專注做 豚肉料理既餐廳簡約而溫馨的小店裝潢覺得舒服放鬆,好岩 與朋友聚會食飯特色豚肉料理**千層吉列豚(芝士流心版)** 馳名嘅千層吉列豚 外層金黃酥脆,豬肉又鮮嫩仲搭配流心芝士,好suprised用刀子輕輕切開,芝士流出黎 濃郁的奶香味 好吸引日式咖喱烏冬,咖喱好香 烏冬又好彈牙**日本北海道戶米豚(香煎)配天使麵** 北海道戶米豚的肉質好柔嫩,表皮微微酥脆,入面又保持多汁。天使麵奶幼條好索味**紐西蘭牛側腹排配日式咖喱飯** 牛側腹排的質感上乘,肉質鮮嫩,煎至完美的焦香。牛肉鮮美 好啱我呢個 肉食愛好者**煙三文魚菠菜天使麵** 好 清新! 煙三文魚的鹹香與菠菜的清甜+天使麵的細膩口感 令呢道菜 更加輕盈。飲品**UnBloody Mary** 帶有水果的香甜健康飲品,好開胃。**富士山** 杯外觀如同其名,好打卡able ahh!! 靚!**慢靈魂** 咖啡飲品 有濃郁的咖啡香氣、令人放鬆
觀塘市中心有間日式餐廳Kitto Katsu,
專注做 豚肉料理既餐廳
簡約而溫馨的小店裝潢
覺得舒服放鬆,好岩 與朋友聚會食飯

特色豚肉料理
**千層吉列豚(芝士流心版)**
馳名嘅千層吉列豚 外層金黃酥脆,豬肉又鮮嫩
仲搭配流心芝士,好suprised
用刀子輕輕切開,芝士流出黎

濃郁的奶香味 好吸引
日式咖喱烏冬,咖喱好香 烏冬又好彈牙

**日本北海道戶米豚(香煎)配天使麵**
北海道戶米豚的肉質好柔嫩,表皮微微酥脆,入面又保持多汁。
天使麵奶幼條好索味

**紐西蘭牛側腹排配日式咖喱飯**

**煙三文魚菠菜天使麵**

飲品

**UnBloody Mary**
帶有水果的香甜健康飲品,好開胃。

**富士山**
杯外觀如同其名,好打卡able ahh!! 靚!

**慢靈魂**
咖啡飲品 有濃郁的咖啡香氣、令人放鬆
  • 千層吉列豚(芝士流心)
觀塘站B1出口 勁多好野食經過觀塘廣場 再轉左經過東廣場黎到 成業工業大廈上3樓有間 性價比高、用心做小店 Kitto Katsu 職員 SuperNice 親切笑容,再 時時 斟茶遞水、影相📸🥹真係好客之道💞環境係日式主題🗻🌅🇯🇵大部份套餐菜式都係日式嘅而且好多特色菜 🐖特色豚肉料理千層吉列豚 (芝士流心版)配日式咖喱烏冬叫千層 係因為 入面嘅豚肉係包含咗頸肉、肩肉、腩肉 層層疊出黎 先去炸心機之作 豬肉味濃 入面嘅流心 🧀起咬口之間 齒頰留香🐽日本北海道戶米豚(香煎)配 天使麵真係 採用來自 日本北海道 嘅豬肉 煎成好香嘅豬肉~睇得出用料上乘🐂紐西蘭牛側腹排配日式咖喱飯🍛靚牛! 煎成 ~6-7成熟 Medium Well平時好少食呢個部位 佢來自無點鍛鍊既肌肉,質地好好好有牛肉味外,仲有各種維他命鋅、磷、維生素 B12 和硒(from wiki :3)🌿煙三文魚菠菜天使麵健康素食之選豐富鐵質嘅菠菜 加富含Omega既三文魚唔需要好多醬汁 已經好出味 煮得 健康好味飲品:🍇UnBloodyMary包含紅蘿蔔,橙,蘋果,提子及梳打水好似 日本野菜生活 好鐘意🥕🍎🍊🗻
觀塘站B1出口 勁多好野食
經過觀塘廣場 再轉左經過東廣場
黎到 成業工業大廈上3樓
有間 性價比高、用心做小店 Kitto Katsu
職員 SuperNice
親切笑容,再 時時 斟茶遞水、影相📸
🥹真係好客之道💞

環境係日式主題🗻🌅🇯🇵
大部份套餐菜式都係日式嘅
而且好多特色菜

🐖特色豚肉料理
千層吉列豚 (芝士流心版)
配日式咖喱烏冬
心機之作
豬肉味濃 入面嘅流心 🧀起咬口之間 齒頰留香

🐽日本北海道戶米豚(香煎)
配 天使麵
真係 採用來自 日本北海道 嘅豬肉 煎成
好香嘅豬肉~睇得出用料上乘

🐂紐西蘭牛側腹排
配日式咖喱飯🍛
靚牛! 煎成 ~6-7成熟 Medium Well
平時好少食呢個部位
佢來自無點鍛鍊既肌肉,質地好好
好有牛肉味外,仲有各種維他命
鋅、磷、維生素 B12 和硒(from wiki :3)

🌿煙三文魚菠菜天使麵
健康素食之選
豐富鐵質嘅菠菜 加富含Omega既三文魚
唔需要好多醬汁 已經好出味 煮得 健康好味

飲品:
🍇UnBloodyMary
包含紅蘿蔔,橙,蘋果,提子及梳打水
好似 日本野菜生活 好鐘意🥕🍎🍊

🗻富士山