2024-02-09 6 views
今日收工同朋友来到湾仔个边行街睇到呢间叫一起食堂🍱台式料理评价不错,有很多面食同便当选择,饮料都有好多选择我哋叫佐几款面食都唔错,几好食👍招牌红烧三宝面有厚厚的两片牛腱,好几块牛肋条同埋牛丸牛丸几juice,咬下去一口都有肉汁,牛腱牛肋条份卤的几入味,汤底会偏咸口面很有韧性,系我锺意嘅口感麻辣鸭血鸭胸汤面 台湾的辣系偏甜口,鸭血鸭胸厚厚的三大片,鸭血超滑嫩,好足料!每次来台式料理店必不可少的都会叫👇盐酥鸡满满一大叠,趁热吃超级多汁,腌的很入味,🙈我哋最後都食不完,实在太饱香肠同蒜片夹在一起吃!台食店必叫~人均💰150不到,食嘅好满足😌
今日收工同朋友来到湾仔个边行街
我哋叫佐几款面食都唔错,几好食👍

招牌红烧三宝面
有厚厚的两片牛腱,好几块牛肋条同埋牛丸
面很有韧性,系我锺意嘅口感

麻辣鸭血鸭胸汤面

每次来台式料理店必不可少的都会叫👇

香肠同蒜片夹在一起吃!台食店必叫~

人均💰150不到,食嘅好满足😌
2024-02-09 17 views
同朋友啱啱去完灣仔會展睇展覽,已經好肚餓,行行吓就撞到「一起食堂」原來開咗分店。一於決定再試試!因為太耐無食台灣野,我叫左個花雕麻油雞湯麵,一碗熱辣辣嘅湯麵上嚟。雞肉好嫩好多汁,仲有麻油嘅香味,湯底清澈又有味道,另外仲俾咗一杯花雕酒可以直接加落碗麵度,每一口都充滿酒香,另外仲有兩隻大冬菇同一啲配料。之後,當然唔少得食牛肉麵,朋友叫左一個紅燒三寶牛肉麵!真係好吸引人,足足有四大嚿牛肉,另外仲有一舊紅蘿蔔同一嚿白蘿蔔。牛肉經過紅燒嘅烹調,好鮮嫩多汁,一咬就化喇。彈牙嘅麵條同濃郁嘅湯汁一齊食,真係好滿足。我哋仲嗌咗一份鹽酥雞,每一塊鹽酥雞都炸得金黃酥脆,一咬落去有好香脆嘅口感。外層嘅鹽酥調味剛剛好,又唔會太鹹,食到停唔到口!比較特別係一度叫府城蝦卷的小食,係我哋嘅下一道驚喜。脆脆嘅外皮包住鮮嫩多汁嘅蝦肉,每一口都充滿海鮮嘅鮮甜。再沾上佢哋特製嘅醬料,蝦卷嘅味道更加豐富,令人回味無窮。最後,我哋叫咗杯仙草奶茶,正正常常。

鹽酥雞 府城蝦卷
最後,我哋叫咗杯仙草奶茶,正正常常。
仙草奶茶

Type of Meal
Dinner
鹽酥雞 府城蝦卷
仙草奶茶
  • 府城蝦卷
  • 鹽酥雞
2024-02-08 5 views
灣仔搵食,鄰近地鐵站出口,好方便就見到呢間台灣店。紅燒三寶牛肉麵 $102好足料嘅牛肉麵有牛腱、牛丸、牛肋條,配菜有白紅蘿蔔大大件,個麵底都幾大碗配上濃郁湯底,不防一試。黃金芋泥球 $42足料炸芋泥球內而係流心黃金奶黃,炸得剛好,係平時少見嘅小食。鹽酥雞 $48炸得脆脆唔會太厚粉嘅鹽酥雞,肉質都保持到水份咁,唔乾唔柴。府城蝦卷 $32呢個蝦卷外面係腐皮,所以炸得幾有口感。烤台灣香腸 $32切好晒一片片,仲有蒜片跟,試得過黑糖薑母茶 $20冷泡白桃烏龍茶 $24 一起食堂地址 : 灣仔軒尼詩道153號地舖
灣仔搵食,鄰近地鐵站出口,好方便就見到呢間台灣店。

紅燒三寶牛肉麵 $102

黃金芋泥球 $42

鹽酥雞 $48
炸得脆脆唔會太厚粉嘅鹽酥雞,肉質都保持到水份咁,唔乾唔柴。

府城蝦卷 $32
呢個蝦卷外面係腐皮,所以炸得幾有口感。

烤台灣香腸 $32
切好晒一片片,仲有蒜片跟,試得過

黑糖薑母茶 $20
冷泡白桃烏龍茶 $24

一起食堂
地址 : 灣仔軒尼詩道153號地舖
2024-02-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dining Offer
Tasting Event
呢間餐廳上菜嘅速度超級快,好啱喺附近返工嘅上班一族去食lunch!🐮紅燒牛肉三寶麵$102佢嘅牛肉麵三寶分別係牛腱、牛丸同埋牛肋條,呢一個麵嘅湯底好濃味配搭埋好彈牙嘅面,牛肋條亦都煮得好腍!😋🐓滷水雞翼$48/4隻啲雞翼煮得好入味,大大隻好多肉!😆🦑炸花枝丸$42/4粒花枝丸大大粒,然後咬落中間,有好大粒魷魚,勁彈牙!推薦🙆🏻‍♀️🐔鹽酥雞 $48鹽酥雞,即叫即炸,好新鮮好惹味,同埋份量好足,我哋兩個女仔去食到好飽🧋台式手搖飲品$28杯我哋分別試咗愛玉菠蘿綠茶同埋愛玉荔枝綠茶,兩杯都好解渴同埋調味唔會太甜,配合埋個愛玉,恰到好處!🥳
🐮紅燒牛肉三寶麵$102

🐓滷水雞翼$48/4隻
啲雞翼煮得好入味,大大隻好多肉!😆
紅燒牛肉三寶麵
台式手搖飲品
🦑炸花枝丸$42/4粒
🐔鹽酥雞 $48
🧋台式手搖飲品$28杯
2024-02-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
紅燒牛肉三寶麵
台式手搖飲品
2024-02-07 11 views
今天我和太太到灣仔軒尼詩道,一間名叫一起食堂的餐廳午餐。這家餐廳以獨特的日本和台灣風味聞名,我們迫不及待地點了一些特色菜品,期待品味台日的美食之旅。首先,我們點了原條蒲燒鰻魚飯。這道菜的鰻魚肉質鮮嫩,搭配著綿密的蒲燒醬汁,讓人垂涎欲滴。看著鰻魚在白飯上微微融化,香氣迴繞在鼻尖,我們忍不住先啜上一口。整體而言,這道菜品帶給我們滿滿的滿足感。接著,我們選擇了滷水拼盤,其中包括牛腱、雞翼、豬耳和蛋。這道拼盤將各種滷水美味結合在一起,各種肉品的鮮嫩加上濃郁的調味料,令我們感到舌尖上的快樂。每一口都是一種驚喜,讓我們愛不釋口,忍不住再加一菜一菜的品嚐。為了平衡口感,我們還點了一道肉燥燙青菜。這道菜以熱騰騰的湯汁和爽脆的青菜為主,肉燥的香味慢慢瀰漫在空氣中,讓人胃口大開。這道菜份量適中,清淡可口,是配搭其他菜品的最佳選擇。最後,為了解渴,我們選擇了紅豆奶茶和黑糖薑母茶。紅豆奶茶入口甜滋滋的,茶香和紅豆的風味融為一體,令人陶醉。而黑糖薑母茶則以其獨特的甜味和辛香迷人,讓人心情舒暢。一起食堂的午餐帶給我們一場美味的台日風味之旅。每一道菜品都精心烹調,味道鮮美,令人難以忘懷。在這裡,我們享受了美食,感到

一起食堂的午餐帶給我們一場美味的台日風味之旅。每一道菜品都精心烹調,味道鮮美,令人難以忘懷。在這裡,我們享受了美食,感到非常滿意,畢竟一口一口都是對幸福的品味。
紅燒牛肉麵這碗牛肉麵的湯頭濃郁香濃,帶有濃厚的牛肉風味。牛肉片肉質鮮嫩多汁,入口即化,給人一種滿足感。麵條彈牙有嚼勁,搭配牛肉和湯頭,味道更加豐富。此外,還有配菜,如蔥花和香菜,增添了麵食的層次感。整體而言,這碗紅燒牛肉麵是一道令人垂涎欲滴的美食。和風牛肉烏龍麵這款麵食帶給人一種全新的口味體驗。烏龍麵的口感柔軟順滑,搭配著鮮嫩多汁的牛肉和清淡的和風湯頭,味道平衡又清新。湯頭中融入了日本醬油的香氣,讓整碗麵食更加香醇。這道和風牛肉烏龍麵絕對是一個適合喜愛東方風味的人的絕佳選擇。芋圓仙草凍這道甜點是一種受歡迎的台灣甜品,結合了芋頭的香甜和仙草的清涼。芋圓口感Q彈,加上仙草凍的爽滑口感,讓人在吃甜點的同時感到清爽。

和風牛肉烏龍麵

芋圓仙草凍
2024-02-04 10 views
價錢份量👎👎👎Lunch平均80至90一個餐,份量極少,女士吃勉強夠飽,男士未必夠飽。味道👎👎👎味道平平無奇,接近難食,花雕醉雞藥膳烏冬 藥膳味極淡,生薑豚肉飯啲飯煲到好爛,豚肉又冇豚肉味。根本同價錢不相符,收$30一個餐都唔值得!!!個杯熱飲珍珠奶茶冇茶味冇奶味!不合格的珍珠奶茶!服務態度👎👎👎最離譜係叫我換咗兩次枱,換兩次位 第一次由坐低咗嘅四人枱換去二人枱,冇問題,合情合理,完全可以接受和理解。第二次喺我就嚟食完嘅時候候,叫我由二人枱換去左邊隔離嘅二人枱,目的好讓佢將我坐的二人枱同右邊嗰張二人枱合併,令它可以做多一台二人以上嘅客,雖則呢種食肆冇要求任何服務,但呢種嘅座位安排難道不滋擾食客嗎?合適合嗎?明白lunch time時間座位都緊張,但我都即將完成我的午餐 而且午餐時間吃客都會食完即走 不會逗留多,有必要這樣要求食客換完枱又再換枱嗎?咁樣趕客法,離晒大譜,冇基本態度。呢間食肆食物質素和態度都咁差,絕對唔會再幫襯👎👎👎👎👎

呢間食肆食物質素和態度都咁差,絕對唔會再幫襯👎👎👎👎👎
2024-01-31
$90 (Lunch)
2024-02-02 14 views
仙草奶茶/仙草冬瓜茶奶茶是港式奶茶底,原來也很夾仙草!花雕麻油雞湯麵雞卷肉質緊緻,味道清淡。湯底麻油味香濃,杞子、紅棗製成湯頭入口香甜滋補。花雕酒另外以杯子送上,可以因應自己嘅喜好將酒倒入湯之中,酒鬼如我當然一倒而盡。紅燒三寶牛肉麵三寶分別是牛肋條、牛腱及牛丸,牛肋帶筋帶肉又有些許油花,口感軟嫩,彈牙而不爛,湯底濃而不膩,入口帶蔬菜的清甜,喝完不會口乾。古早滷水拼盤有雞翼、牛腱、豬耳、滷水蛋,份量挺大的,非常入味,豬耳軟骨很脆,很喜歡!烤台灣香腸台灣香腸甜潤多汁,口感紮實,嚼勁十足。
仙草奶茶/仙草冬瓜茶
奶茶是港式奶茶底,原來也很夾仙草!
花雕麻油雞湯麵
雞卷肉質緊緻,味道清淡。
湯底麻油味香濃,杞子、紅棗製成湯頭入口香甜滋補。
紅燒三寶牛肉麵
三寶分別是牛肋條、牛腱及牛丸,
牛肋帶筋帶肉又有些許油花,口感軟嫩,彈牙而不爛,
湯底濃而不膩,入口帶蔬菜的清甜,喝完不會口乾。
古早滷水拼盤
有雞翼、牛腱、豬耳、滷水蛋,份量挺大的,
非常入味,豬耳軟骨很脆,很喜歡!
烤台灣香腸
台灣香腸甜潤多汁,口感紮實,嚼勁十足。
2024-02-02 772 views
台灣最出名就係紅燒牛肉麵同埋佢啲傳統台式小食,每次去到台灣旅行嘅話都一定要品嚐吓佢嘅台灣風味,而家就算唔需要去到台灣都可以試吓食啲傳統台灣嘢食啦🥳 「一起食堂」喺香港有三間分店,係灣仔、中環同埋觀塘,佢主打台式小食,門口嘅裝修好有特色,價錢非常之合理,唔好錯過佢啲台式飲品啦🤩花雕麻油雞肉麵 🍜第一次試花雕味嘅麵,佢呢個調味整得好吸引,如果鍾意食花雕雞嘅話一定超鍾意,雞肉都非常之嫩滑,值得一試👍紅燒牛肉麵 🍝呢個就係招牌嘅紅燒牛肉麵,佢牛肉份量超足夠,湯底都整得幾濃 💯 府城蝦卷 🍤小食方面就試咗呢個蝦卷,佢個外皮好薄脆,新鮮炸出嚟好好食🤤 肉燥燙青菜 🥬另外都叫咗一個肉燥配生菜,生菜好新鮮,加埋少少肉燥都幾好食凍茉香綠茶 ☕️飲品方面除咗奶茶之外都有綠茶,凍嘅話可以揀無糖或者半糖 ,我就揀咗半糖冇咁甜🤭熱白桃烏龍茶 ☕️如果想飲啲熱嘅台灣茶嘅話會推薦呢個,佢個茶包超大個,飲完第一杯之後可以問職員加熱水,第二杯都仲有好香濃嘅烏龍茶味👍 都帶有好香嘅白桃味 🍑

花雕麻油雞肉麵 🍜
花雕麻油雞肉麵

紅燒牛肉麵 🍝

府城蝦卷 🍤
小食方面就試咗呢個蝦卷,佢個外皮好薄脆,新鮮炸出嚟好好食🤤
府城蝦卷

肉燥燙青菜 🥬
另外都叫咗一個肉燥配生菜,生菜好新鮮,加埋少少肉燥都幾好食
肉燥燙青菜

肉燥燙青菜
凍茉香綠茶
  • 花雕麻油雞湯麵
2024-01-31 17 views
📍灣仔 一起食堂其實灣仔有好多好嘢食呢一樣野,相信大家都知道。今日想同大家介紹嘅呢一間餐廳,喺唔同地區都有分店,主打台式同日式料理。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و原條蒲燒鰻魚飯佢嘅原條鰻魚真係超級大條,大條到連個大碗都放唔晒,而且非常厚肉同肥美。加上溫泉蛋同鰻魚汁,整體上個飯都非常出色。而除咗飯之外,佢仲配埋一碗蔥花肉湯。肉燥炒菜食台灣嘢梗係唔可以少得肉燥,而我今日就選擇咗肉燥炒菜。佢呢個炒菜炒得非常爽口,唔會煮到好老,加埋肉燥更加令到入口好香。鹽酥雞鹽酥花枝丸鹽酥雞同花枝丸就一定唔會少,呢一間餐廳係即叫即炸,所以想到嚟仲係好熱辣辣而且好脆。而鹽酥雞嘅份量都非常之多,重點係佢唔會好厚粉。黑糖薑母茶(熱)天氣凍,梗係要飲番杯黑糖薑母茶。佢呢一杯真材實料,飲到最底係真係有薑肉。
📍灣仔 一起食堂

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
原條蒲燒鰻魚飯

肉燥炒菜

鹽酥花枝丸

黑糖薑母茶(熱)
非常近地鐵站 對住大街嘅一間台式餐廳👨🏻‍🍳🤳🏻魯肉飯 $69❤️幾正路嘅滷肉飯~係有細細粒五花腩 唔係肉燥嗰種滷肉飯份量好多😂搭配埋小食一齊食更夾👨🏻‍🍳🤳🏻黑糖豬軟骨飯 $82呢個豬軟骨口感同平時識開嘅好唔同唔係入口即溶而係脆嘅 好特別份量都幾多 個汁有黑糖鹹鹹甜甜調味都唔錯👨🏻‍🍳🤳🏻貢丸湯 $18要咗碗湯清清地又可以有暖嘢飲下👨🏻‍🍳🤳🏻鹽酥雞 $48 ❤️& 烤台灣香腸 $32❤️個鹽酥雞酥脆入味 台灣腸好食兩份小食都幾大份一枱二至四個share食好抵食👨🏻‍🍳🤳🏻愛玉荔枝綠茶 $28幾好飲 唔澀都唔會太甜佢用手搖杯裝住 打工仔lunch食可以拎埋返公司飲 我哋今晚嚟見到有兩枱都有外國人整體唔錯 啱喺附近返工嘅人lunch嚟食如果餐廳啲枱可以闊返少少就更好(ㅅ´˘`)
非常近地鐵站 對住大街嘅一間台式餐廳

👨🏻‍🍳🤳🏻魯肉飯 $69❤️
幾正路嘅滷肉飯~
係有細細粒五花腩 唔係肉燥嗰種滷肉飯

幾好飲 唔澀都唔會太甜
佢用手搖杯裝住 打工仔lunch食可以拎埋返公司飲

我哋今晚嚟見到有兩枱都有外國人
整體唔錯 啱喺附近返工嘅人lunch嚟食
如果餐廳啲枱可以闊返少少就更好(ㅅ´˘`)
  • 鹽酥雞
  • 魯肉飯
2024-01-30 597 views
在觀塘返工個陣成日食觀塘分店,是日來到灣仔經過一起食堂,見咁耐無食又試下灣仔先店先。灣仔店比觀塘細,但店內也不算太迫。坐低後店員便送上餐牌,原來除左平時嘅落單紙,仲有下午茶餐,叫主食送小食,飲品有優惠價,抵喎😍⭐蔥油土雞肉飯自己叫左下午茶餐的雞飯,其實我個人覺得份量唔少,一碗飯伴上大量雞肉,蔥油很香口😋仲有半隻滷蛋添,正喎。⭐迷你三寶牛肉麵朋友就叫左下午茶的牛肉麵,比起午餐確細係細碗左,但味道一樣咁正,牛展軟腍入味:,烏冬麵又滑又有韌性,湯頭清甜🤤⭐地瓜條跟餐送的地瓜條,熱辣辣外脆內軟👍⭐香滷麻辣豬耳另一份餐就揀左豬耳,個麻辣汁勁正,直頭要拎黎撈飯!⭐吉列炸蠔另外又加左其他小食,吉列炸蠔同樣係即炸好即上枱,咬落脆口入面又有蠔汁,好鮮味。⭐黃金芋泥球呢個有驚喜,芋泥球入面有流心奶黃餡,又香又甜勁好食😍⭐珍珠奶茶 & 紅豆奶茶加$14有台式飲品,叫左珍奶同紅豆奶,兩杯都要左無糖,淨係靠珍珠或紅豆嘅甜度我覺得啱啱好😋⭐芋圓仙草凍最後就係台式甜品,同樣加$14就有啦,同飲品嘅優惠可以同時用👍仙草滑、三色芋圓有咬口,糖水仲勁重奶香,好正😍下午茶時段一位難求㗎,咁多人黎食就知佢好野黎啦👍

⭐蔥油土雞肉飯

⭐迷你三寶牛肉麵

⭐地瓜條
跟餐送的地瓜條,熱辣辣外脆內軟👍

⭐香滷麻辣豬耳
另一份餐就揀左豬耳,個麻辣汁勁正,直頭要拎黎撈飯!

⭐吉列炸蠔

⭐黃金芋泥球
呢個有驚喜,芋泥球入面有流心奶黃餡,又香又甜勁好食😍

⭐珍珠奶茶 & 紅豆奶茶

⭐芋圓仙草凍

下午茶時段一位難求㗎,咁多人黎食就知佢好野黎啦👍
2024-01-28
$120 (Tea)
今次喺灣仔利東街睇完燈飾 💡喺附近搵到依間一起食堂佢哋主打正宗台式料理🇹🇼嘢食做到幾精緻紅燒三寶牛肉麵($102)🐮三寶包括牛腱 牛肋條 同埋牛丸湯底好香濃 麵質幾好彈牙有咬口牛肋條食落牛味濃郁 肉質彈牙牛丸整得好出色 食落彈牙咬落有超香濃牛味同肉汁花雕麻油雞湯麵($92)🐓湯底有好香花雕酒味🍺雞肉本身雞味濃 肉質好鮮嫩配埋紅棗冬菇等配菜食落好清新唔油膩炸花枝丸($42)表皮炸得好香脆 咬落好彈牙鹽酥雞($48)🍗份量幾多 調味好足 食落好脆口紅豆奶茶($28)🫘🧋奶茶茶底幾有茶香 紅豆整得幾融湯落好香甜黑糖薑母茶($28)☕️好香薑味 好岩凍天飲 飲完超暖胃📍一起食堂 (軒尼詩道) (灣仔)灣仔軒尼詩道153號地舖
今次喺灣仔利東街睇完燈飾 💡

湯底有好香花雕酒味🍺
雞肉本身雞味濃 肉質好鮮嫩
配埋紅棗冬菇等配菜
食落好清新唔油膩

炸花枝丸($42)
表皮炸得好香脆 咬落好彈牙

鹽酥雞($48)🍗
份量幾多 調味好足 食落好脆口

紅豆奶茶($28)🫘🧋
奶茶茶底幾有茶香 紅豆整得幾融
湯落好香甜

黑糖薑母茶($28)☕️
好香薑味 好岩凍天飲 飲完超暖胃

📍一起食堂 (軒尼詩道) (灣仔)
灣仔軒尼詩道153號地舖
1K
2024-01-29 19 views
港島係咪乜都貴?又唔一定!喺正大街一樣有平民食堂價錢唔貴,仲要幾好食添尤其是如果鍾意食台灣小吃,呢度啱曬下午茶一至日都只係$38起咋🤯日式溫泉蛋牛肉飯一啲都唔hea,隻蛋幾靚仔牛肉份量都ok,下午茶嚟講幾抵加購小食&台式飲品&甜品變成套超正式😋鹽酥雞新鮮炸起,熱辣辣夠脆口珍珠奶茶可自選甜度!夠人性化!味道都可以,珍珠略為煮得太過甜品我覺得係必食!必食!必食!加$14有咁嘅份量真心抵鮮草三色芋圓鮮奶勁好食而且咁太甜,非常之好味!午餐比下午茶大碗啲,價錢貴啲啲但見到藥膳麻油雞忍唔住一定要試有一杯酒另上比你自由調味冬天食呢碗成個人暖笠笠雞卷超滑超嫩,麻油味極香烏龍麵(巑岐烏冬)又滑又彈牙貴啲都抵食,呢個我比100分另外叫左幾款台灣小吃花枝丸,大大粒台灣腸(附蒜片)我覺得呢度啲小食真係幾正起碼全部都熱辣辣上枱誠意十足今時今日呢個價位食到咁嘅水準真心冇投訴服務仲好有禮貌,去邊度搵值得支持!
港島係咪乜都貴?又唔一定!
喺正大街一樣有平民食堂
價錢唔貴,仲要幾好食添
尤其是如果鍾意食台灣小吃,呢度啱曬
下午茶一至日都只係$38起咋🤯

日式溫泉蛋牛肉飯
一啲都唔hea,隻蛋幾靚仔

牛肉份量都ok,下午茶嚟講幾抵

加購小食&台式飲品&甜品
變成套超正式😋
鹽酥雞新鮮炸起,熱辣辣夠脆口

珍珠奶茶可自選甜度!夠人性化!
味道都可以,珍珠略為煮得太過

甜品我覺得係必食!必食!必食!
加$14有咁嘅份量真心抵
鮮草三色芋圓鮮奶
勁好食而且咁太甜,非常之好味!

午餐比下午茶大碗啲,價錢貴啲啲
但見到藥膳麻油雞忍唔住一定要試

有一杯酒另上比你自由調味
冬天食呢碗成個人暖笠笠

雞卷超滑超嫩,麻油味極香
烏龍麵(巑岐烏冬)又滑又彈牙
貴啲都抵食,呢個我比100分

另外叫左幾款台灣小吃
花枝丸,大大粒

台灣腸(附蒜片)
我覺得呢度啲小食真係幾正
起碼全部都熱辣辣上枱
誠意十足

今時今日呢個價位食到咁嘅水準
真心冇投訴
服務仲好有禮貌,去邊度搵
值得支持!
2024-01-28 15 views
周末,我與我的老婆一同光顧了位於灣仔軒尼詩道的<一起食堂>。午餐,我們點了幾道招牌菜。首先上桌的是紅燒三寶牛肉麵,這道料理讓我們驚艷不已。濃郁的牛骨湯底配上韌而不腻的牛腱、彈牙的牛丸以及肉質鮮嫩的牛肋條,口感豐富且鮮美。老婆選了特濃豆乳雞烏龍麵,香濃的豆乳湯與烏龍麵完美融合,讓人回味無窮。我們還就了貢丸湯和烤台灣香腸兩款小食。貢丸彈牙有嚼勁,烤台灣香腸,酥脆的外皮和多汁的肉質絕對令人垂涎欲滴。我們還加配仙草奶茶、愛玉鳳綠茶和芋圓仙草凍。仙草奶茶濃郁香甜,愛玉鳳綠茶則清涼解渴且帶有獨特的風味。總括而言,我會再光顧這一起食堂。

總括而言,我會再光顧這一起食堂。