因為之前試過其他地方服嘅經驗比較多,但係又好想食呢一樣嘢,所以一見到呢間嘢咁多人入去食就覺得應該唔會太差。食過兩次一次係冬瓜湯底,另一個係蕃茄湯底,份量足夠同埋啲蠔仔真係好新鮮同雲耳同蟹味菇都好夾到。我覺得如果佢有其他湯底,例如辣湯底嘅話都會係一個好嘅上司,所以都希望佢哋出冬陰功湯底,另外一樣嘢要講嘅就係佢嘅腸粉,個人認為都唔錯,係好新既嘗試。今次叫咗雞蛋腸粉係因為想有多d營養,結果都冇失望嘅。希望下次試埋佢嘅雞湯炒飯再同大家分享。
TakeAway
2024-07-10 403 views
路經小店,有啲肚餓,於是入去坐低一試,天時暑熱,叫咗個冬瓜湯鷄飯$54,加豬潤另加$16,成場得一個靚女攪掂,非常有禮貌,態度極好,落單好快有得食,冬瓜湯入面有小量菰同木耳,鷄有5到6件,豬潤亦有五件,煲仔滿滿,加上大量蔥花,色香味都高水準!間鋪好旺,不斷有容出出入入,見到待應姐姐對啲老街妨好細心,一餐滿滿人情味的晩餐!絶對值得翻啅!
冬瓜鷄+豬潤
冬瓜鷄+豬潤
2024-04-25 396 views
小店,小本經營,但用心制作。今日食咗近一年無食過好食的蝦米炸兩。豉油味道剛好,不太鹹甜。皮是薄而滑,滿是蝦米同蔥粒。內𥚃的油炸鬼,是脆的。配一個蠔仔湯飯,淡淡有蠔仔,淡淡有蔥花。天氣開始熱,呢個配搭,要再試。另外一提,這店三大類食品:腸粉、粥、湯飯,都水準高且穩定。我已是多次試過。
小店,小本經營,但用心制作。

蝦米炸兩腸
蝦米炸兩腸
2023-11-25 624 views
今時今日拎住$50食晚飯真係好少選擇,就算有,好多時都難以下嚥。6回幾經過發現餐廳坐滿人,諗住伏極都有個譜,拿拿聲入去。點左個招牌豬雜湯飯$53蚊(跟勝瓜),有個瓦煲裝住白飯,好大碗,另外一個煲就裝住滿滿嘅湯同埋豬雜,印象中有三大塊豬潤,四條豬粉腸,五片豬肉片左右,明顯都有醃過,豬什冇異味,湯底都鮮甜,唔係一味死鹹或者淡而無味嗰啲,勝瓜正常。今時今日$53食到咁嘅質素真係要感恩,職員態度仲要係超級友善,向來比較接摺嘅我都有啲唔好意思。日後應該都會經常幫襯。

日後應該都會經常幫襯。

• 招牌豬雜湯飯
2023-11-22 959 views
收工行過 見到新野 緊係試下佢啦 環境夠光 唔會死沉沉d樽同筷子果d好乾淨叫左雞雜粥 蔥花虾米腸 炒麵雞雜粥 雞件雞味濃 雞腎爽 雞肝正常 炒面 濕潤得黎又唔會痴埋一注 炒得幾好 味道又唔會咸 good 蔥花虾米腸 (好食得制。。。。唔記得影)e個不得了 腸粉煙韌軟糯 大量蔥花配合埋虾米點綴 虾米架咸鮮 ,鮮蔥架香味同口感食得出係即拉 唔係交貨黎 真係得閒要反食下佢 !!價錢仲要平 粥先33蚊 太子區真係可能最抵食係佢!!!!下次會試埋佢個豬雜炒面!!(p.s雞雜 e家真係唔多地方會有)
收工行過 見到新野 緊係試下佢啦

環境夠光 唔會死沉沉

d樽同筷子果d好乾淨

叫左雞雜粥 蔥花虾米腸 炒麵

雞雜粥

雞件雞味濃 雞腎爽 雞肝正常
炒面

濕潤得黎又唔會痴埋一注 炒得幾好 味道又唔會咸 good
蔥花虾米腸 (好食得制。。。。唔記得影)
e個不得了 腸粉煙韌軟糯 大量蔥花配合埋虾米點綴
價錢仲要平 粥先33蚊 太子區真係可能最抵食係佢!!!!
下次會試埋佢個豬雜炒面!!
(p.s雞雜 e家真係唔多地方會有)

Waiting Time
12 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)
  • 蔥花虾米腸