2022-11-29 53 views
阿仔今日學校放假,我就特登攞日假陪佢周圍行下街,玩下咁😆。行到5點幾開始有啲肚餓,見到一直好想試好耐嘅懶人燒烤‘’串Grill‘’啱啱開門😍,我當然唔放過呢個機會啦😋。一坐低,店員🙎‍♀️除咗為我地細心解釋點用嗰烤爐外,仲介紹埋枱面上有燒烤醬、魚露,同埋辣椒粉、味椒鹽、孜然粉、海鹽等調味料可用🥰。之後就送上一份唔同種類有齊豬牛雞嘅烤串🍡,俾我地可以燒住嘢先,再慢慢諗下揀啲咩再食。(餐廳有另外一張表寫明咗每款食物大約要燒幾耐,超貼心❤。)頭round嘅豬🐖牛🐂雞🐓望落非常新鮮🤗,唔洗講嘢,即刻燒啦😂。自動迴旋嘅燒烤爐真係懶人恩物,咩都唔洗郁,只需要在食物6️⃣7️⃣成熟時塗上燒烤汁就搞掂。(註:第一round燒的時間要耐少少,等嗰爐熱咗,就可以跟返寫俾你嘅時間嚟燒😚。)食物質素非常之好,完全無投訴😊,可以安心叫第二round了😂。第2️⃣round都係以食肉主打,M6和牛牛柳和紐西蘭牛西冷都好重牛味🐂,冇筋,非常好味😋。點知牛舌仲正🤩,厚牛舌切成粒,粒粒肉嫩彈牙,我同阿仔都唔知食咗幾多串😋。豬大腸又係另一推薦,豬大腸本身夠新鮮,又無任何腥臭異味,燒完之後更加香脆可口🥰。阿仔食完又食😋,我就唔敢食太多😅

豬大腸又係另一推薦,豬大腸本身夠新鮮,又無任何腥臭異味,燒完之後更加香脆可口🥰。阿仔食完又食😋,我就唔敢食太多😅.....另外,雞皮和多春魚都非常之好食🥰。

之後我地又叫下啲腸仔,丸類,蕃薯,冬菇等試下,講真,真係樣樣都唔錯❤️。

最後我地以燒菠蘿🍍同埋燒車厘茄🍒作結尾,爆汁嘅車厘茄再加上多汁嘅菠蘿為這餐劃下了完美的句號💯。

總括而言,自助燒烤簡直係懶人嘅恩物,唔洗點郁就可以食到燒烤串,另外由於係平日(星期一至四),加上我地又係7點半🕢前離坐,所以價錢只係208加1️⃣,大約$230就可以任飲任食兩個鐘,我真係覺得好抵😎。

2022-11-28
$230 (Dinner)
朋友之前介紹呢間話好正好方便叫我記得去試吓今日咁岩經過嗰邊附近咁梗係要去食啦價錢都係二百幾同附近啲放題差唔多價如果食放題食得悶,絕對可以嚟呢間食有好多唔同嘅肉類🍖、蔬菜🥬、同埋丸啊腸仔嗰啲揀仲有一張餐牌係教每一款嘅食物大約需要燒幾耐10分貼心呢個燒烤爐大約每次可以燒十幾串將呢啲食物放落去個架度,佢就會自己轉勁方便,又可以食到燒烤唔使出去出邊,自己揸住個叉又要轉來轉去佢亦都放有好多醬汁同埋調味粉想食咩風味都可以自己處理出邊嗰個嘢飲櫃,都有好多款唔同嘅選擇啲嘢飲都有一啲健康啲嘅嘢如果想要唔凍嘅,都可以同職員講個人精選就係邪惡嘅燒棉花糖外脆內軟唔會燶同埋燒燒賣唔會好似出邊咁樣,好油膩燒到個面脆卜卜真係好正呢啲咁邪惡嘅嘢,如果想方便就腳絕對可以嚟呢間去食
朋友之前介紹呢間
話好正好方便叫我記得去試吓
今日咁岩經過嗰邊附近
咁梗係要去食啦

價錢都係二百幾
同附近啲放題差唔多價
如果食放題食得悶,絕對可以嚟呢間食

有好多唔同嘅肉類🍖、蔬菜🥬、同埋丸啊腸仔嗰啲揀

仲有一張餐牌係教
每一款嘅食物大約需要燒幾耐
10分貼心

呢個燒烤爐
大約每次可以燒十幾串
將呢啲食物放落去個架度,佢就會自己轉
勁方便,又可以食到燒烤

唔使出去出邊,自己揸住個叉又要轉來轉去

佢亦都放有好多醬汁同埋調味粉
想食咩風味都可以自己處理

出邊嗰個嘢飲櫃,都有好多款唔同嘅選擇
啲嘢飲都有一啲健康啲嘅嘢
如果想要唔凍嘅,都可以同職員講

個人精選

就係邪惡嘅燒棉花糖

外脆內軟唔會燶
同埋燒燒賣

唔會好似出邊咁樣,好油膩
燒到個面脆卜卜真係好正

呢啲咁邪惡嘅嘢,如果想方便就腳
絕對可以嚟呢間去食

2022-11-28 34 views
呢間位於旺角的自助燒烤專門店,晚上7點前有特價,每人$208加一就可以任食串燒,今日放下午梗係要約朋友嚟試下。餐廳座位全部都係卡位,我們2人坐得好舒服。入座後,店員就立即放低一盤串燒,跟住就很細心教我們點放串燒在個爐上面燒,及提醒我們只可放竹籤在收集筒。個爐熱得好快,放在運輸帶上既串燒會不斷自動翻轉,除左唔使自己動手整之外,食物都會熱得均勻D。串燒選擇都幾多種類,有牛、豬、雞、羊、海鮮、腸、丸、菜及甜品。特別推介:M6和牛柳:牛肉味濃,充滿油香。豬大腸:爽口夠惹味。魚肉年糕:煙韌有咬口。雞蛋仔:估唔到呢種食法超好味。調味料有幾款,可以提高及帶出各種食物的味道。飲品都有好多選擇,全部都可以去飲品櫃自取。最後,每人仲有1杯Haagen-Dazs雪糕,很豐富。

特別推介:
M6和牛柳:牛肉味濃,充滿油香。
豬大腸:爽口夠惹味。
魚肉年糕:煙韌有咬口。
雞蛋仔:估唔到呢種食法超好味。

調味料有幾款,可以提高及帶出各種食物的味道。

飲品都有好多選擇,全部都可以去飲品櫃自取。

最後,每人仲有1杯Haagen-Dazs雪糕,很豐富。
$230 (Dinner)
  • M6和牛柳
  • 豬大腸
  • 魚肉年糕
2022-11-20 62 views
呢幾年好興串燒放題,終於試到價錢划算,200頭就可以食到M6和牛,勁抵食坐低店員就介紹點樣用個爐,同埋點樣放啲串燒落去,要放岩位置原來!原來會串燒係自己滾動自轉唔洗手動(好勁呀!大鄉里咗)仲以為會好繁忙咁燒好忙咁食咁樣就可以邊傾計邊食野一黎頭盤當然放滿個爐,又開心又期待,望住啲肉熟有個牌寫咗每樣野嘅建議時間,貼心!地獄廚神都唔洗驚和牛要7分鐘,等嘅時候就研究醬料有串Grill辣椒粉,海鹽,椒鹽,孜然粉,韓式梨燒烤醬,魚露.....Grill辣椒粉非常百搭,惹味!韓式梨醬很不錯,能夠中和豬肉油膩感必點和牛加海鹽已經好食,正雞翼配辣椒粉/孜然粉,多春魚好好食,想原條拆出黎, 要燒乾身啲燒菠蘿必須!雞軟骨,有雞油香味豬五花配韓式燒烤醬勁夾,個醬可以解膩牛舌亦都係必點驚喜係雞蛋仔,燒到脆皮外層入面鬆軟如果有糖漿就仲正,下次要自帶楓糖漿食材新鮮,人流非常旺盛,因為坐近門口聽到好多人問walkin都full咗要等下一輪食材流轉得快,唔會唔新鮮同埋無乜油煙,唔似韓燒食完成陣味可以再encore!最後仲有哈根大師雪糕做完美句號。
呢幾年好興串燒放題,終於試到
價錢划算,200頭就可以食到M6和牛,勁抵食
坐低店員就介紹點樣用個爐,同埋點樣放啲串燒落去,要放岩位置
原來!原來會串燒係自己滾動自轉唔洗手動

(好勁呀!大鄉里咗

仲以為會好繁忙咁燒好忙咁食
咁樣就可以邊傾計邊食野
一黎頭盤當然放滿個爐,又開心又期待,望住啲肉熟
有個牌寫咗每樣野嘅建議時間,貼心!地獄廚神都唔洗驚
和牛要7分鐘,等嘅時候就研究醬料
Grill辣椒粉非常百搭,惹味!

韓式梨醬很不錯,能夠中和豬肉油膩感

必點和牛加海鹽已經好食,正
雞翼配辣椒粉/孜然粉,
多春魚好好食,想原條拆出黎, 要燒乾身啲
燒菠蘿必須!
雞軟骨,有雞油香味
豬五花配韓式燒烤醬勁夾,個醬可以解膩
牛舌亦都係必點
驚喜係雞蛋仔,燒到脆皮外層入面鬆軟

如果有糖漿就仲正,下次要自帶楓糖漿

食材流轉得快,唔會唔新鮮
同埋無乜油煙,唔似韓燒食完成陣味
可以再encore!
最後仲有哈根大師雪糕做完美句號。

2022-11-16
Type of Meal
Dinner
  • 多春魚
  • M6和牛
  • 牛舌
2022-11-17 147 views
一坐低開爐食串燒,唔使10秒鐘,有個侍應話送一個頭盤- 我哋都未開始叫嘢食,所謂嘅頭盤係七至八串乜都有啲, 後尾先發覺好大機會係人哋食淨)睇見有m6 和牛,叫咗幾串,最後啲牛又肥又肉酸…根本唔想食仲有15分鐘, 個侍應行埋嚟話「你哋都唔夠時間燒,幫你收走枱面上面未燒嗰啲」問都唔問就收走——後尾諗返起好大機會比下一張枱食最後根本就未夠鐘,仲有10分鐘(限時食兩個鐘),就已經趕我哋走。好核突……

睇見有m6 和牛,叫咗幾串,最後啲牛又肥又肉酸…根本唔想食

好核突……
2022-11-17
$280 (Dinner)
超🟨🟡💛的任吃轉轉串燒店!知道這一間很有名,想來很久,今天終於和另一半一起試試!環境店面雖然不算很大,但每一台座位都是卡位,有足夠位置。餐牌食物種類跟價錢成正比,想不到會有雞蛋仔! 轉轉任吃串燒 $198起坐下就會端上一份頭盤,全部色澤新鮮無瘀血!牛肉必吃M6和牛牛柳,每串大小均一,不會時大時小,根據餐廳指示燒至七成熟,咬下去裏面還帶點粉嫩,肉質容易咬開,牛味頗濃厚,加上孜然粉醬汁等等,很惹味!另外,牛舌、牛西冷,質素也可以喔(*¯︶¯*)除了牛肉,有豬、雞、羊肉,必吃豬五花、豬大腸、雞中翼和羊肉喔❣︎ 我是一個很怕吃豬五花的人,因為有些地方只有肥膏,這裏不會,肥瘦參半,口感剛好;豬大腸也沒有太多的內臟腥味;雞中翼,細心地剪了一半,容易燒熟;吃串燒怎麼能缺少羊肉串,羊肉羶味恰到好處,加上孜然粉,串燒就是這樣吃ᕕ( ᐛ )ᕗ海鮮試了鯖魚和多春魚,鯖魚燒9分鐘,表面微焦,肉質仍嫩滑,好吃呢!此外,還有丸類、蔬菜類和香腸類,沒想到QQ口感的魚肉年糕適合燒烤,台灣腸、菠蘿、翠玉瓜這些也是串燒必吃的!飲品自取,這裏的性價比確實很高,最後燒棉花糖和雞蛋仔作甜品,每人一杯Häagen-Dazs雪糕,

店面雖然不算很大,但每一台座位都是卡位,有足夠位置。

餐牌

食物種類跟價錢成正比,想不到會有雞蛋仔!

轉轉任吃串燒 $198起

燒棉花糖、雞蛋仔

飲品自取,這裏的性價比確實很高,最後燒棉花糖和雞蛋仔作甜品,每人一杯Häagen-Dazs雪糕,很豐富的一頓晚飯呢!
燒棉花糖、雞蛋仔
。✩*:゚・⑅*॰¨̮♡嗰日5點幾就肚餓 一枝箭同friend衝咗去旺角搵食👭🏻 見廣華街有自助燒烤食仲要係任食 就拿拿趣入咗去🏃🏻‍♀️一入到去店員就即刻拎左一大盆肉串燒俾我哋~ 然後就同我哋介紹醬料同自助飲品區 餐廳好貼心仲有張牌仔寫低晒唔同種類串燒要燒幾耐 咁啲嘢食就包保一定熟.ᐟ.ᐟ 店員好nice 一叫佢馬上就過嚟幫手 朋友跌咗筷子就算冇叫店員幫手店員都好醒目即刻攞過對俾我哋.ᐟ.ᐟ 我地加咗幾次單 每次上菜速度都好快💨而且爐嘅火力夠猛 所以好快就燒好一串 唔使同時間競賽 所以我哋兩個女仔兩個鐘食咗4x串🥹 最後仲要包埋一杯Häagen-Dazs🍨有得自選口味㖭所以我哋兩個女仔兩個鐘食咗4x串.ᐟ.ᐟ⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶•͈౿•͈ 120分鐘任飲任食和你燒 ($208)⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶肉類🥩 (4/5)一開始店員上嗰盆肉串燒就包咗牛同豬🐮🐷 牛肉方面最推介嘅係M6和牛牛柳.ᐟ.ᐟ 首先牛肉肥瘦適中 而且燒耐咗都唔會韌反而有好香嘅焦香味🤌🏻 一份都有四粒每粒都大大嚿 份量絕對唔手軟~ 豬肉方面最推介荷蘭豬五花🤤 五花肉嘅邊邊
。✩*:゚・⑅*॰¨̮♡

⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶

•͈౿•͈ 120分鐘任飲任食和你燒 ($208)

⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶

肉類🥩 (4/5)
一開始店員上嗰盆肉串燒就包咗牛同豬🐮🐷 牛肉方面最推介嘅係M6和牛牛柳.ᐟ.ᐟ 首先牛肉肥瘦適中 而且燒耐咗都唔會韌反而有好香嘅焦香味🤌🏻 一份都有四粒每粒都大大嚿 份量絕對唔手軟~ 豬肉方面最推介荷蘭豬五花🤤 五花肉嘅邊邊位燒到金黃色 好脆口🫶🏻肥膩感唔重 就算唔查醬料都好香口.ᐟ.ᐟ 雞肉方面最推介雞軟骨同雞中翼~ 雞軟骨一串有六粒 燒嘅時候滴晒油好邪惡 但一食落去完全覺得冇嘥到quota👌🏻😼雞軟骨燒完冇縮水之餘仲大粒香脆 而雞中翼皮好薄 燒完之後成塊皮完全係薯片咁脆 入邊嘅雞肉仲保持到有肉汁㗎.ᐟ.ᐟ

⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶

丸類&腸類🍡 (3.6/5)
我哋嗌咗芝士腸同台灣腸🌭一串有兩條 兩款都好食.ᐟ.ᐟ台灣腸甜甜地有黑椒味 芝士腸燒完就脆卜卜😈 丸類嘅話推薦魚蛋、街頭燒賣同魚肉年糕 魚蛋燒耐咗個皮會變到一層好薄嘅脆皮.ᐟ.ᐟ食落去口感好特別推薦大家試吓🙌🏻 而燒賣燒完之後係外脆內軟 又鍾意脆口又鍾意食燒賣嗰種軟糯口感嘅朋友仔係必食.ᐟ.ᐟ魚肉年糕就係打邊爐會見到嘅麻吉燒🤣 同燒賣一樣燒耐咗 外層都係好脆 麻薯仲好軟林林會拉絲🤏🏻🥰

⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶

菜類🥒 (3.7/5)
Encore咗好幾次日本甜薯🍠.ᐟ.ᐟ一串有兩粒 甜薯燒完之後口感好綿密 外皮變咗一層薄脆 好食 然後另一款推薦大家叫嘅就係翠玉瓜😍翠玉瓜切得厚薄適中 燒完之後雖然望落好似dry dry地 但食落去爆曬汁超級Juicy .ᐟ.ᐟ💦

⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶

甜品類🍬 (4/5)
燒烤食棉花糖係must .ᐟ.ᐟ🍭 總共食咗五串 棉花糖好大粒燒完好fluffy🥳 夾埋另一款甜品雞蛋仔一齊食 好滿足.ᐟ.ᐟ完美地收尾🤍

⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶

醬料及調味粉🧂(3.9/5)
座位側邊放咗四款調味粉同兩款醬料 分別係孜然粉、辣椒粉、海鹽同椒鹽.ᐟ.ᐟ 醬料就有韓式梨汁燒烤醬同泰式魚露.ᐟ.ᐟ 醬料比起一般燒烤店特別~ 今次試咗韓式梨汁燒烤醬🍐呢種醬係比起一般燒烤醬更加清爽💁🏻‍♀️ 因為夾雜左一粒粒梨成件事冇咁膩~ 鹹甜balance得好好😽 調味粉方面推薦孜然粉 無論燒咩夾埋孜然粉都好match㗎🤰🏻選擇困難嘅朋友可以試吓.ᐟ.ᐟ

⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶

📍串Grill 自助燒烤專門店 (廣華街) (旺角)
旺角廣華街2-20號翠苑大廈2二期10號舖
晚上去嘗嘗這家可以實現燒烤自由的自助燒烤店,我去的時間大概是晚上8點多到場後店員有解釋怎樣操作燒烤架,可是剛開始燒烤架上就出現故障所以店員最後安排旁邊另一枱給我之後快9點才開始吃,可能去的時間晚了點?有一些串燒已經沒有了不過可以自己燒烤是挺有趣的然後小插曲來了!到了10:15左右店員通知last order,然後我就多點幾串我自己喜歡吃的燒烤可是之後店員送上的燒烤根本不足,每款只有兩三串,然後我就詢問店員為什麼給少了?之後一個年輕的女店員說因為已經不夠時間燒然後我跟她說時間還未夠兩小時之後她態度不太好的說:沒關係如果你把現在架上的串燒都吃完了我再給你補上我當時驚呆了,一下沒反應過來所以我也沒有說什麼可是我聽起來就是不舒服然後就有一個年輕男店員在我們只剩下10分鐘時把所有肉類都收走,說我們沒有時間燒完只留下一些比較快燒完的串燒例如海鮮給我們總括而言這家店創意和食物質素不算差,可是服務態度真的未如理想,不會再去了人均💰 $300串Grill 自助燒烤專門店 (廣華街) (旺角)旺角廣華街2-20號翠苑大廈2二期10號舖
不過可以自己燒烤是挺有趣的

之後一個年輕的女店員說因為已經不夠時間燒
然後我跟她說時間還未夠兩小時
我當時驚呆了,一下沒反應過來所以我也沒有說什麼
可是我聽起來就是不舒服
只留下一些比較快燒完的串燒例如海鮮給我們

人均💰 $300

串Grill 自助燒烤專門店 (廣華街) (旺角)
旺角廣華街2-20號翠苑大廈2二期10號舖
2022-11-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
  • 串燒
2022-11-06 46 views
而家多咗呢啲轉轉串燒 第一次試旺角呢間呢間啲肉好唔錯 全部都好新鮮 口感好好 大細岩岩好呢個火侯初時覺得唔知得唔得咁但一路燒一路讚 基本上唔使點理就喺度等食而且燒出嚟嘅效果十分之咁好食物款式都幾多 特別係蔬菜類一邊食肉一邊食返啲冇咁膩嘅蔬菜個爐上面仲有一個放煮熟野嘅架 可以保溫咁慢慢食非常好另外佢嘅調味料我都覺得好出色幾種燒烤必備嘅調味粉已經好正另外仲有搽上生肉嘅汁 很欣賞哈哈甜品有驚喜到我個雞蛋仔係燒到外脆內軟 神奇地好味棉花糖亦都唔使技術地燒到啱啱好
而家多咗呢啲轉轉串燒 第一次試旺角呢間

甜品有驚喜到我
個雞蛋仔係燒到外脆內軟 神奇地好味
棉花糖亦都唔使技術地燒到啱啱好

2022-10-30 54 views
今日同🐻仔去咗食懶人任食串燒燒烤🍖,每人$217.5,就可以任食串燒😋。當然,食得晒、先好嗌,唔好浪費食物呀嘛🙃!店員服務幾好💛,其中發現咗我哋嘅燒烤爐有問題,亦都會即場幫我哋換位!-串燒方面都分咗幾款種類,分別係雞🐓、牛🐂、豬🐖、羊🐑、海鮮、腸仔、丸、菜🥬同埋甜品,都幾多款選擇!燒完之後枱面上亦都有唔少嘅調味料🧂,可以增加唔少味道,也米😍最鍾意用海鹽,少少就可以更加帶出食物原本嘅味道!而🐻仔就偏向鍾意孜然粉,配埋串燒簡直一流!最後記得要燒返個雞蛋仔同埋棉花糖,作為最後完美嘅句號😋!
2022-10-30
$217.5 (Lunch)
  • 棉花糖
2022-10-28 56 views
之前夜晚book過一次,好多人冇晒位冇得食今次早少少,終於可以食到啦本身好鍾意食雞軟骨食幾多粒都唔夠喉嘅我終於可以任食 ❤️❤️❤️❤️店舖入面位置比較多卡位個爐喺你前面就咁放啲串燒喺前面佢自己就識轉🍡🍡🍡野食有好多款 除左肉類之外 蔬菜都有 肉類方面 雞豬牛羊咩都有五花腩最正 油香出晒黎 仲有牛舌都好出色! 必點蔬菜梗係唔少得最多人鍾意拎嚟燒嘅秋葵菠蘿同埋菇都好好食👍🏻👍🏻👍🏻佢有好多醬汁同埋調味料可以比你自己加落去 鍾意食重口味啲落多啲都得不得不提佢有個你諗住一定唔好食但係有意外驚喜 仲要encore既就係雞蛋仔 !!燒完出嚟,竟然脆卜卜攪到忍唔住食多咗兩粒出面有個雪櫃嘢飲可以任飲有支裝嘢飲同埋有汽水本來細細串以為唔會好飽最後都係食到個肚脹卜卜咁走😂

之前夜晚book過一次,好多人冇晒位冇得食
今次早少少,終於可以食到啦

本身好鍾意食雞軟骨

可以比你自己加落去
鍾意食重口味啲落多啲都得

不得不提佢有個你諗住一定唔好食
但係有意外驚喜 仲要encore既
就係雞蛋仔 !!
燒完出嚟,竟然脆卜卜
攪到忍唔住食多咗兩粒

Type of Meal
Dinner
  • 牛舌
2022-10-28 36 views
串Grill自助燒烤專門店是良心食店Bookmark了一段時間今日到旺角買東西就順道來午餐店子不算大全是4至6人卡位牆上畫作有連豬和Pepe非常吸晴串燒約有40多款選擇用QR Cord點餐很快送到亦無漏單情況烤爐熱力平均輕輕鬆鬆便可烤出金黃香脆的串燒必吃推介M6和牛牛柳 – 肉質細嫰,充滿油香魚肉年糕 – 魚肉彈牙,年糕軟糯,雙Q滋味雞中翼 – 醃得入味,雞皮香脆,肉質嫩滑翠肉瓜 - 爽口多汁,可清清口腔再戰日本甜薯 – 一口一粒,香甜綿滑調味料有柚子醬及泰式甜酸汁加上孜然粉、辣椒粉、海鹽、胡椒非常齊全飲品放在冰櫃自己出去拿喜歡燕麥豆漿濃得來不會太甜店內冷氣很大抽風做得不錯吃完不會成身油煙味

串Grill自助燒烤專門店是良心食店

烤爐熱力平均
輕輕鬆鬆便可烤出金黃香脆的串燒

必吃推介
M6和牛牛柳 – 肉質細嫰,充滿油香
魚肉年糕 – 魚肉彈牙,年糕軟糯,雙Q滋味
雞中翼 – 醃得入味,雞皮香脆,肉質嫩滑
翠肉瓜 - 爽口多汁,可清清口腔再戰
日本甜薯 – 一口一粒,香甜綿滑

調味料有柚子醬及泰式甜酸汁
加上孜然粉、辣椒粉、海鹽、胡椒
非常齊全

飲品放在冰櫃自己出去拿
喜歡燕麥豆漿濃得來不會太甜

店內冷氣很大抽風做得不錯
吃完不會成身油煙味
2022-10-27 44 views
串Grill 自助燒烤專門店 (廣華街) 係香港都冇咩點聽過自助燒烤,更加冇試過啦😭share咗俾朋友呢間位於旺角嘅室內自助燒烤,大家都話ok,咁就let’s go啦٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و一坐低店員會先介紹個爐點樣運作,放係度咩都唔使做就自動轉轉轉~menu上面有超過30種串燒可以任食! 簡單介紹下我覺得好好味嘅~肉類: 和牛牛柳,西冷好juicy,呢個爐唔好燒到好容易overcook,可以睇suggest time計返時間去燒~encore咗起碼10串以上!甜品:棉花糖超級好味~熱辣辣入口即溶!!黎到要叫轉試下!雞類:雞皮,雞翼,雞軟骨,雞腎質素都唔差!再加埋搽D燒烤醬真係幾入味~另外要試燒菠蘿同日本甜番薯,兩者都超甜,不過日本甜番薯燒5分鐘內就得,如果唔係會少少乾🤣臨走嗰時可以問職員要haagen dazs,每個食客都送一杯,同埋出面有飲品俾客人任飲,好正!Happy hour都係$208加一,仲要食到幾廿串串燒,抵到爛啦地址: 旺角廣華街2-20號翠苑大廈2二期10號舖
串Grill 自助燒烤專門店 (廣華街)

甜品:棉花糖超級好味~熱辣辣入口即溶!!黎到要叫轉試下!

地址: 旺角廣華街2-20號翠苑大廈2二期10號舖
2022-10-26 58 views
本身訂10點枱,10點去到,店員無交代要等幾耐,去到10點30先俾到枱,咁訂座系統既意思係?野食真心麻麻,11:15同我講last order,話舖頭收12點,咁訂左枱又唔講得番1.5hrs食?諗住問下加多幾樣野,店員話:你已經last order左,真心有點離譜
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
串Grill 自助燒烤專門店📍旺角廣華街2-20號翠苑大廈2二期10號舖前排陪朋友睇完龍珠劇場版之後,大家都想去家樂坊見下巨大版悟飯,同佢打下卡,所以我哋約咗喺附近嘅自助燒烤店食午餐放題。 💰$238一坐低店員俾咗一盤頭盤我哋,同我哋示範咗一定點樣放串燒,仲有介紹唔同嘅醬料。除咗有喺臨燒起嘅時候塗燒肉醬,我呢啲重口味人士當然有落埋佢嘅孜然粉同胡椒鹽啦,落咗味道即刻昇華!星期日喺旺區食到咁飽,又有咁多款式真係好抵食,同朋友聚會嘅話會再約呢嚟度,因為可以好懶咁等啲串燒自己轉,同朋友點傾都得,而且佢係用熱管,所以就算係小朋友嚟食都唔使擔心危險。佢加加埋埋都有成40幾種嘢食,仲有多款飲品任君選擇,以下落嚟就介紹吓一啲令我特別印象深刻嘅嘢食啦:芝士腸 🌭芝士腸雖然普普通通,但佢個爐受熱好平均,令到啲芝士腸脆得嚟唔會爆漿,咬落去啲芝士爆曬出嚟,好味!荷蘭豬五花 🐖平時我好怕食肥肉嘅,無論食小菜定係打邊爐,一有過多嘅動物脂肪我都會搣咗先食,但係呢度嘅豬五花經過串燒爐烤完之後,脂肪變得非常香口,豬皮位置亦好趣,我一啖都食晒,超推介!蝦卷 🦐佢嘅顏色偏橙,細細粒,睇落似泰式蝦餅,識落冇咁重味,都幾彈牙,
串Grill 自助燒烤專門店
📍旺角廣華街2-20號翠苑大廈2二期10號舖

[價錢 Price]
💰$238

芝士腸 🌭

荷蘭豬五花 🐖

蝦卷 🦐
佢嘅顏色偏橙,細細粒,睇落似泰式蝦餅,識落冇咁重味,都幾彈牙,唔錯。

雞卷肉 🐓
呢個雞卷肉冇得彈!肉質超滑,陳皮包住晒肉汁,一串有兩嚿,好食到我哋叫咗十幾串!

雞皮 🐓
雞皮一串有好多㗎,烤嘅時候建議大家燒耐少少,佢嘅雞油會被熱力迫晒出嚟,雞皮變得好脆,咁樣就最好食啦!

雞蛋仔 🥞
甜品方面呢個雞蛋仔好特別,佢係一粒一粒咁吉住呢燒嘅,佢就唔係太似雞蛋仔,反而口感同味道就似迷你嘅熱香餅,可以一試!

棉花糖 🍬
有食開BBQ都知臨尾要食返棉花糖嚟收尾啦,同樣因為受熱平均嘅原因,成嚿棉花糖嘅表面都考得非常焦香,而且佢嘅棉花糖好大粒,食嘅時候仲可以拉絲添!
  • 串燒
  • 棉花糖