2023-01-12
今日嚟到旺角辦年貨,行完就覺得好肚餓,同老公去到近廣華街一帶搵嘢食,見到呢間串燒又係可以唔使郁手放落爐入邊,等佢慢慢轉就可以食,就入去試一試。入到店舖,鋪面唔算好大,我哋被安排到點最後嘅一個角落,自成一國可以笑大聲啲都唔怕店員亦都有耐性地介紹枱面上嘅設備,例如放串燒差嘅筒,同埋各式各樣嘅調味料,同埋醬汁一開始,有一個頭盤有各式各樣嘅肉類,之後就任你點,選擇都有唔少,呢個價錢有M6和牛食真係好抵,而且佢嘅肉係原汁原味,你可以用枱上嘅調味料按住自己嘅口味而去調味,做到真正嘅DIY估唔到呢個日本甜薯咁好食,食完一次要再叫除咗枱上面嘅醬料,呢間舖頭亦都可以加錢食到生酮嘅醬汁,好啱生同人士去食店家亦都好細心,餐牌上亦都另設一張講解不同食物燒唔同嘅時間飲品方面,有其他舖頭好少有嘅鴻福堂涼茶,啱晒食完串燒可以解熱氣,當然仲唔少得各式各樣嘅汽水啦食完串燒,爭取時間食埋個甜品,係Häagen-Dazs嘅雪糕呀,仲有蜜瓜味,朱古力味,士多啤梨味俾你揀,我就揀咗少有嘅蜜瓜味,正呀!食完甜品就結束左,今日豐富嘅一餐
估唔到呢個日本甜薯咁好食,食完一次要再叫
店家亦都好細心,餐牌上亦都另設一張講解不同食物燒唔同嘅時間