2023-03-24
相信大家對燒野食🍢一啲都唔陌生啦,但要約齊一大把人👨👨👧👧又好花時間,出去燒又會搞到全身油煙味🤥,如果去啲室內無煙燒烤就最岩啦🤔,但若果我話仲可以解放雙手唔使自己燒唔知大家既興趣會唔會再大啲呢?小妹今次就同朋友試下串Grill串燒放題 懶人自助燒烤🤟🏻,唔怕逐串計好襟計,又唔使自己落手燒,要做既只係將串燒放入自轉燒爐等串燒自轉慢慢燒熟,輕輕鬆鬆邊食邊傾偈😄,呢度係用QR Code落單所以大家可以食到差唔多就再落單叫多幾串唔怕有Idle time😋呢度分好晒九大類可以選擇😳,有豬/牛/雞/腸/海鮮/丸/甜/菜/羊,嘢食種類多,落單都清晰易明,枱上仲有調味料同調味粉俾你自己調味☺️,因為串燒都無經過特別調味所以大家可以按照自己喜愛去加入調味料😲,要留意就係呢到冇蜜糖提供,小妹於是就試下落孜然粉同胡椒鹽去燒雞翼,結果發現落孜然粉去燒更加好食🤤🐮牛有M6和牛牛柳、牛西冷、牛舌同牛肋腩!四款都係唔洗加錢嘅任點串燒,小妹就最鍾意其中M6和牛牛柳,厚切如骰仔般,一啖一粒,入口軟腍油脂香溢🤭🐷豬有三款肉仲有豬大腸,個人最推豬肩胛,肉汁豐富啖啖肉!🐥雞類嘅雞中翼係我嘅必食推介,外層雞皮燒到油香盡出帶
🐷豬有三款肉仲有豬大腸,個人最推豬肩胛,肉汁豐富啖啖肉!
🐥雞類嘅雞中翼係我嘅必食推介,外層雞皮燒到油香盡出帶點焦脆,入面嘅雞肉依然juicy,因為開左半邊,食起上黎方便👍🏻,亦會熟得快過原隻燒,推薦搽燒汁再落孜然粉,咁啲調味粉就唔會跌晒啦!😺
🐟海鮮有鯖魚&多春魚,一邊燒魚油一直滴出黎,肉質嫩滑,仲可以連骨食,燒到卜卜,好正!
🍡丸類質素都唔錯,但講到必食就一定有甜品份!菠蘿&棉花糖&雞蛋仔,菠蘿係新鮮菠蘿🍍,味道酸甜清新,有助清除油膩感,因為唔似明火燒烤所以就做唔到焦糖菠蘿啦☹️;棉花糖就係普通個種,所以燒得好唔好就要睇你個人既技術啦😯;雞蛋仔都可以拎嚟燒就比較特別,因為佢原本整得比較腍身,所以燒完就會外層脆脆地乾身少少,但內裡保持鬆軟,甜甜地都幾好食😝!
🧃飲品起碼有10款以上選擇,連燕麥豆乳都有,但估唔到除左有汽水連OOHA都可以任飲,想飲🍻既就要另外加點啦