Restaurant: 傷心酸辣粉 (金百利廣場)
Info:

✻酥香脆豬腩餐($68)豬腩炸到好香脆 點埋甜酸醬一齊食好match酸辣粉一如既往嘅好食😋 我一直都好鍾意食佢嘅薯粉💓呢個餐包埋冷泡茶 可以揀白桃烏龍茶/四季春茶男朋友揀咗四季春茶都幾好味~ 茶味好香✻蒜泥白肉($37)份量都幾多 而且超多蒜蓉好邪惡冒住食完會口臭嘅危機都要食因為真係好好食😆😆 推介✻川味麻婆豆腐 ($63)同樣份量好多 麻婆豆腐好滑~而且辣辣地非常惹味✻手撕雞冷麵 ($65)呢個基本上係我每次去傷心酸辣粉都會叫嘅其中一個原因係因為佢包埋我最愛嘅可樂😎❤️另外就係因為佢份量多又好食~ 超多手撕雞✻芝士豆腐 (+$13)呢個都係我嘅最愛之一 咬開入邊好多芝士好好食🤤 芝士控表示係必點😳🧀

✻酥香脆豬腩餐($68)
豬腩炸到好香脆 點埋甜酸醬一齊食好match

酸辣粉一如既往嘅好食😋
我一直都好鍾意食佢嘅薯粉💓

呢個餐包埋冷泡茶 可以揀白桃烏龍茶/四季春茶
男朋友揀咗四季春茶都幾好味~ 茶味好香

✻蒜泥白肉($37)
份量都幾多 而且超多蒜蓉好邪惡
冒住食完會口臭嘅危機都要食
因為真係好好食😆😆 推介
蒜泥白肉

✻川味麻婆豆腐 ($63)
同樣份量好多 麻婆豆腐好滑~
而且辣辣地非常惹味

✻手撕雞冷麵 ($65)
呢個基本上係我每次去傷心酸辣粉都會叫嘅
其中一個原因係因為佢包埋我最愛嘅可樂😎❤️
另外就係因為佢份量多又好食~ 超多手撕雞
手撕雞冷麵

✻芝士豆腐 (+$13)
呢個都係我嘅最愛之一
咬開入邊好多芝士好好食🤤
芝士控表示係必點😳🧀
  • 芝士豆腐
2022-08-19 134 views
是日友人特意過來陪我lunch,由於要趕番工,所以決定食個快靚正嘅lunch!👉🏻酥香脆豬腩+健康冷泡茶+傷心酸辣粉 $68即叫即炸,油香味濃,個皮超級香脆,仲可以揀辣醬或甜酸醬!薯粉口感煙韌彈牙!白桃烏龍茶清新,解膩一流!👉🏻牛展牛肚生菜酸菜紅薯粉 $72傷心酸辣粉入面都有唔辣嘅好選擇,自選粉麵叫夠3餸仲免費送野飲,好抵!一上枱友人見到巨量酸菜即刻心心眼!牛展牛肚嘅量都幾多,一啲都唔吝嗇,加埋煙韌滑溜溜嘅薯粉!飽肚又抵食!👉🏻涼拌海帶絲 $22(偽)健康友人見到有海帶絲食就忍唔住嗌!一上枱比個份量嚇親,好大碟!海帶絲切到好幼身,所以更容易沾到辣汁,有心思!👉🏻皇牌口水雞 (套餐加配)$33呢度嘅小食都可以揀唔同辣度,我同友人都唔係辣妹,所以叫左BB辣,估唔到加配都比左髀位我地,啖啖肉!雞肉仲勁滑!加埋小小辣嘅口水汁,好味好過癮!推介!👉🏻夫妻肺片$47一碟有齊牛展牛肚牛舌,加上辣油、蔥花同花生,滿足哂選擇困難症嘅我地!牛肚爽口,仲沾滿辣油,正!啲料夾極都仲有,岩哂同朋友share!見到隔離枱叫左皇牌口水雞套餐(加大)$77,超大碟超吸引!下次一定要帶個大胃王友人嚟食!

👉🏻酥香脆豬腩+健康冷泡茶+傷心酸辣粉 $68

👉🏻牛展牛肚生菜酸菜紅薯粉 $72

👉🏻涼拌海帶絲 $22

👉🏻皇牌口水雞 (套餐加配)$33

👉🏻夫妻肺片$47

2022-08-14 203 views
1. 酥香脆豬腩+健康冷泡茶+傷心酸辣粉🐷✨2. Stirred Fried String Beans with Minced Pork and Black Beans 🌱3. Original Chongqing Tingling and Spicy Chicken Casserole🐔🔥📍: 傷心酸辣粉 (金百利廣場) (Causeway Bay), Room R3, 5/F, Island Beverley, 1 Great George Street, Causeway Bay⭐️: 8/10💰: 1. $68, 2. $58, 3. $139Review: I am in love with their pork belly 💖It is perfectly fried and crispy all around with sweet & sour sauce (you can also opt for the spicy sauce!) which really compliments the pork 🥰 Imo, it is quite affordable as it
1. 酥香脆豬腩+健康冷泡茶+傷心酸辣粉🐷✨

⭐️: 8/10

💰: 1. $68, 2. $58, 3. $139

Review: I am in love with their pork belly 💖It is perfectly fried and crispy all around with sweet & sour sauce (you can also opt for the spicy sauce!) which really compliments the pork 🥰 Imo, it is quite affordable as it comes with a big portion of delicious chewy sour noodles + oolong/four seasons tea for only $68 🌈 Their string beans is quite salty for me but it also comes with a portion of rice so it can overcome the saltiness, and last but not least is their chongqing chicken 🐓It comes in a pot with stove on 🔥serve hot, with lots of sauce, and very flavourful (you can also adjust the spiciness to your liking!) Great for sharing when you want to have a family dinner/gathering ❤️✨
酥香脆豬腩+健康冷泡茶+傷心酸辣粉
酥香脆豬腩+健康冷泡茶+傷心酸辣粉
傷心酸辣粉
為食貓好耐都無幫襯過傷心酸辣粉啦為食貓同朋友出開銅鑼灣,唔知食咩好,但又想食得平平哋,我哋喺金百利廣場附近左兜右兜,結果就上咗去食傷心酸辣粉酥香脆豬腩餐 (甜酸醬+湯米線+白桃烏龍茶)$68為食貓記得傷心酸辣粉嘅menu多數都係雞多,估唔到宜家新出咗個脆豬腩呀呢個豬腩真係相當有驚喜呀👍🏾佢唔係一般嘅燒肉嚟,而成舊都係炸脆咗嘅腩肉😎食落去咸咸地,又鬆脆可口,好似送酒嘅小食咁,非常好食另外,佢重有個新出嘅白桃烏龍/四季春茶😍 個桃味勁濃郁,好啱為食貓呢d唔想飲甜野,但又想解渴嘅人而呢個set包埋米線都係$68,係銅鑼灣嚟講都幾抵食♥️♥️二人套餐 $198我哋3個人重叫咗個2人set🥰個口水雞保持得相當有水準,夠哂大份,幾個人食都無問題🤤而且隻雞連入面d肉都好夠入味,出面好難食到✔️呢個口水雞真係每次去都必叫呀少幫襯開真係唔知,原來宜家傷心酸辣粉重有雞煲同烤魚食下次可以試埋添喎😍😍
為食貓好耐都無幫襯過傷心酸辣粉啦

酥香脆豬腩餐
(甜酸醬+湯米線+白桃烏龍茶)$68
酥脆豬腩餐

二人套餐 $198
招牌口水雞
二人套餐

必叫

少幫襯開真係唔知,原來宜家傷心酸辣粉重有雞煲同烤魚食
下次可以試埋添喎😍😍

招牌口水雞
二人套餐
2022-08-11 184 views
無論你係咩世代,傷心酸辣粉都係代表青春嘅回憶。 由讀書時期食到成為社會人,味道配菜唔係非常突出,但總係好似食屋企飯咁有親切感。久唔久就會過嚟食下,嗰日同同事過嚟食傷心酸辣粉嘅中午套餐。銅鑼灣店晏晝都係坐咗三分一人,仲有好多張枱係一個人食(可見大家對呢間餐廳幾有親切感)每次去法國傷心酸辣粉嘅價錢都會微跳 ,不過喺百物騰貴嘅時代,係接受程度。傷心酸辣粉轉紅薯粉(中辣)配豬耳 。 傷心酸辣粉嘅配菜係擺位恰當, 遇著有對配菜有偏愛嘅食嚇客,隔開一邊就得,唔需要撈埋一齊。每次我都要賺傷心酸辣粉嘅花生粒粒脆口 花生夠香肉碎肥肉較多,辣味掩蓋咗豬味係傷心酸辣粉嘅特色,重點放喺紅薯粉度同小菜。 紅薯粉唔知係咪煮耐咗?定係轉牌子?比較難咬。。 咁多年佢哋都冇剪麵服務,不過下次會問同姐姐講要剪開啲麵豬耳脆口又薄身,同出面舖頭份量差唔多, 我個人就好欣賞切到咁脆薄嘅豬耳 整體嚟講都係滿意嘅,坐咗幾耐傷心酸辣粉食店就都唔會趕你走(當然我都坐得唔耐),服務姐姐態度親切,上菜又快,水準穩定下次叫佢剪麵先

無論你係咩世代,傷心酸辣粉都係代表青春嘅回憶

久唔久就會過嚟食下,嗰日同同事過嚟食傷心酸辣粉嘅中午套餐。

傷心酸辣粉轉紅薯粉(中辣)配豬耳 。

每次我都要賺傷心酸辣粉嘅花生粒粒脆口 花生夠香

同姐姐講要剪開啲麵

2022-08-04
Type of Meal
Lunch
2022-08-07 145 views
第一次挑戰食傷心酸辣粉💪🏻專登帶定包紙巾😂-酥香脆豬腩套餐 $68好彩酸辣粉我嗌左bb辣都算食度🙈🙈幾中意佢個酸辣粉既質感, 雖然好難夾🤣🤣另外佢個豬腩皮好脆同邪惡感十足😈😈女仔食就略嫌肥左少少🙊🙊跟餐飲品我嗌左白桃烏龍冷泡茶, 幾中意佢呢個茶無額外加糖, 飲落唔會好甜又解度辣👍🏻-家鄉毛血旺配金牌酸辣粉 $103呢個毛血旺雖然我都係嗌左bb辣, 但食落辣過上面個bb辣🤣但好惹味~另外佢d餸都好豐富, 有鴨血, 豬大腸, 午餐肉, 腸仔同蟹柳~-海蜇手撕雞 $45好中意佢個辣味, d雞又嫩滑, 好開胃勁快食哂😂- 干撈牛肚 $33牛肚都新鮮, 如果辣味可以出d會惹味d好食d~- 題外話, 佢播d歌好廣, 由開頭播d懷舊金曲到之後播ian, mc, anson lo🤣🤣
第一次挑戰食傷心酸辣粉💪🏻專登帶定包紙巾😂
酥香脆豬腩套餐 $68
家鄉毛血旺配金牌酸辣粉 $103
海蜇手撕雞 $45
好中意佢個辣味, d雞又嫩滑, 好開胃勁快食哂😂
干撈牛肚 $33
牛肚都新鮮, 如果辣味可以出d會惹味d好食d~
2022-07-28 99 views
酥香脆腩套餐 $68套餐主打既小食當然就係即叫即整既脆腩,感覺類似燒腩仔甘,不過呢款係成舊都好酥脆,外脆而內軟,肉質冧滑吾韌,最緊要係冇甘咸,半肥瘦岩岩好50 50,大推除左小食仲有配酸辣粉同白桃烏龍茶,酸辣粉一如既往都係有幾個辣度揀,但我好盡力都係揀到bb辣😳酸同辣味道都好夠好出,配料都好多,有肉碎菜脯花生等等,一碗都超飽肚,而白桃烏龍有淡淡既白桃香味,感覺好清新,用黎解膩解辣真係完美👍🏼-海蜇脆耳套餐 $57食酸辣粉點可以吾食辣海蜇,涼拌爽口又有少少辣,脆耳爽口bb辣都好夠味🙌🏻另外再跟套餐加配左($38)蒜泥白肉,超起超多蒜泥夠晒重口味,腩肉薄片厚度適中,一啖一片,肥瘦都岩岩好👍🏼蒜泥白肉係必嗌既小食⭐️⭐️⭐️-紅油金展 $48好大膽甘嗌左小辣,然後係相比起bb辣真係辣好多😳都仲接受到既,辣油好香,牛展整得好入味,完全吾韌超級冧!!!!每一塊都係厚切吾會太薄🫣下次可以再嗌👍🏼👍🏼-無骨鳳爪 $33泰式醬汁酸辣開胃,無骨真係無敵岩晒我呢啲大懶人,醃得入味,鳳爪爽口,軟骨有咬口,正👍🏼
酥香脆腩套餐 $68
海蜇脆耳套餐 $57
紅油金展 $48
無骨鳳爪 $33
2022-07-26
$100 (Lunch)
  • 蒜泥白肉
2022-07-22 737 views
諗起好耐冇去過傷心酸辣粉喇~最近見到有新品好似幾吸引咁所以就去試吓!<酥香脆豬腩/傷心酸辣粉/白桃烏龍冷泡茶> $68呢款新菜式有驚喜喎✨脆豬腩炸到好酥脆香,肥瘦適中,而且可以聞到濃濃豬香味~新品可選配辣醬或甜酸醬,就算唔食得辣嘅人都可以試吓㗎~酸辣粉好足料,舖滿大量肉醬、蔥花、菜莆及花生等配料,紅薯粉夠晒彈牙煙韌,口感滑溜,酸和辣的味道有層次,可因應個人口味選擇不同程度的辣,辣度有分BB辣、小辣、中辣、大辣,因為小編唔太食得辣所以揀咗BB辣,而且吃既時候要將材料攪埋一起先好吃😆白桃鳥龍冷泡茶入口感覺清新又解膩,最適合配搭酸辣粉同豬腩一同進食!<酸菜米線/配菜滷蛋&雲耳)$46酸菜米線材料都相當豐富!花生、酸菜、蔥花等配料,加埋滷蛋同雲耳好清新,可惜米線變得輕微淋,不過酸菜風味十足🔥<手撕雞冷麵> $65手撕雞冷麵,配上花生芝麻同青瓜絲等配料,加埋辣醬,香口又惹味,係呢個炎熱既天氣食一流🤤🤤<蒜泥白肉> $35(跟餐)蒜泥白肉嘅肉片切得好薄,一片又長又薄既肉片,再加上滿滿嘅蒜泥,入口啖啖都勁香蒜香味,肉質分佈平均唔會太膩,推介👍🏻
<酥香脆豬腩/傷心酸辣粉/白桃烏龍冷泡茶> $68
酥香脆豬腩
<酸菜米線/配菜滷蛋&雲耳)$46
酸菜米線
<手撕雞冷麵> $65
手撕雞冷麵
<蒜泥白肉> $35(跟餐)
<炸三鮮餃子> $22
原來三鮮餃其實係豬肉餃,餃子炸咗之後配埋甜酸醬好惹味~
炸三鮮餃子
2022-07-17
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
酥香脆豬腩
  • 酥香脆豬腩,
  • 手撕雞冷麵,
  • 蒜泥白肉,
2022-07-18 85 views
【銅鑼灣•傷心酸辣粉】@sourspicynoodle ————————————————————————話說……真係未食過傷心酸辣粉🙈我嘅認知應該係好辣🤣等朋友諗食咩啦🍯|酥香脆豬腩餐|HKD68近期新岀食品 一於試吓 可選香辣粉或甜酸醬仲包一杯冷泡茶 (白桃烏龍茶/四季春茶)即叫即炸 豬腩如名一樣酥香脆 口感脆卜卜 層層肥瘦相間 咬落散發個油香味🍯|口水雞餐|HKD57份量一個人啱啱好 兩人share建議加大雞肉質嫩滑 可惜share要忍口唔可以食哂😛陣陣麻香味 辣度小辣 辣啲都仲得🤭🍯|海蜇手撕雞(例牌)|HKD45海蜇夠寬食落有咬口 bb辣真係啱唔食辣朋友雞肉量都唔少 配上青瓜絲 永無輸🍯|蒜泥白肉|HKD37蒜友們啱哂 呢款唔辣 我又揀了BB辣🙈反而覺得甜甜地 令人食唔停啲白肉大大塊放入口好滿足🍹|白桃烏龍茶|跟餐個茶包好香 值得叫 。🍹|椰汁涼粉冰|跟餐+HKD12原來都幾解辣 當甜品又得 好快飲哂。餐廳環境:📸📸📸📸服務質素:😊😊😊😊食物味道:👅👅👅👅性價比:💰💰💰💰消費 HKD248。✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨🏠 傷心酸辣粉📮 銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場5樓R3室
【銅鑼灣•傷心酸辣粉】@sourspicynoodle
————————————————————————

話說……真係未食過傷心酸辣粉🙈
我嘅認知應該係好辣🤣等朋友諗食咩啦

🍯|酥香脆豬腩餐|HKD68
近期新岀食品 一於試吓 可選香辣粉或甜酸醬
仲包一杯冷泡茶 (白桃烏龍茶/四季春茶)
即叫即炸 豬腩如名一樣酥香脆 口感脆卜卜

性價比:💰💰💰💰消費 HKD248

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
🏠 傷心酸辣粉
📮 銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場5樓R3室
朋友勁鍾意食麻辣同埋薯粉, 今日就同咗佢嚟食傷心酸辣粉🌶🌶滿足下佢😆銅鑼灣店限定嘅自選麻辣串串,超過30款食材同4種辣度(BB辣、小辣、中辣、大辣)可揀,梗係要試下🍢自選麻辣串串$88(20串)揀咗泡椒肥牛、牛肚、豬皮、牛栢葉、雞腎、魷魚、娃娃菜、蓮藕片、豆卜,辣度就揀咗BB辣🌶一串串薄片食材浸住喺秘製嘅麻辣醬汁入面,每一款都非常入味,又麻又辣真係超惹味!必食呀~ 夫妻肺片(BB辣)+ 酸辣薯粉(小辣)$57柑桔青檸蜜+8 夫妻肺片味道麻辣辛香,令無辣不歡嘅朋友垂涎三尺🤤而酸辣薯粉晶瑩剔透,口感煙煙韌韌,入口酸酸辣辣勁醒胃,配料又夠豐富 豬骨薯粉$36呢款唔辣,啱晒我呢啲唔係好食得辣嘅人,豬骨好淋,加埋豐富嘅配料同埋煙韌嘅薯粉,非常入味 時令油菜(例牌)$22酸辣士豆絲(BB辣)$22薯仔切成一條條,酸酸辣辣好開胃

🍢自選麻辣串串$88(20串)

夫妻肺片(BB辣)+ 酸辣薯粉(小辣)$57
柑桔青檸蜜+8

豬骨薯粉$36

時令油菜(例牌)$22

酸辣士豆絲(BB辣)$22
薯仔切成一條條,酸酸辣辣好開胃

• 麻辣串串
2022-07-12 80 views
好耐冇食傷心酸辣粉,見佢推出咗款新嘢,去試吓先😌酸香脆豬脯+傷心酸辣粉 $68-白桃烏龍冷泡茶呢款新菜式好有驚喜,脆豬脯勁脆勁香口,入口勁juicy🤤傷心酸辣粉嘅紅薯粉夠晒彈牙,搭配花生、酸菜、碎肉、蔥花等配料十分惹味! 而跟餐嘅白桃鳥龍冷泡茶入口清新又解膩口水雞(下例)$62本身想叫半隻🤭但係又想試多幾樣嘢,所以叫咗下例,口水雞揀咗bb辣,見到都流晒口水🤤雞肉肉質嫩滑,味道濃郁惹味,忍唔住一嚿接一嚿😌香油海蜇 $38鍾意食辣嘅可以揀紅油海蜇,海蜇厚身有質感,幾有咬口滷水拼盤 $37拼盤有3隻雞翼、雞腎、豬大腸同滷水蛋,滷得入味👍🏻雞腎入口爽脆,豬大腸唔會有臭味🤗🤤$37有咁多款幾抵食!椰汁🥥 $20椰汁涼粉冰 $25椰汁入口清爽,帶有椰香味,配涼粉食好爽😄

好耐冇食傷心酸辣粉,見佢推出咗款新嘢,去試吓先😌

酸香脆豬脯+傷心酸辣粉 $68
-白桃烏龍冷泡茶
呢款新菜式好有驚喜,脆豬脯勁脆勁香口,入口勁juicy🤤

口水雞(下例)$62

香油海蜇 $38
鍾意食辣嘅可以揀紅油海蜇,海蜇厚身有質感,幾有咬口

滷水拼盤 $37

椰汁🥥 $20
椰汁涼粉冰 $25
椰汁入口清爽,帶有椰香味,配涼粉食好爽😄
  • 酸香脆豬脯
  • 口水雞
  • 白桃烏龍冷泡茶
2022-07-07 85 views
🍜傷心酸辣粉好耐冇食過傷心酸辣粉,係回憶餐廳之一,冇食咁耐仲係咁抵食🥹••••••••••••••••••••••🐖酥香脆豬腩餐 $68豬腩真係好有驚喜,炸到好脆配埋甜酸醬,好夾💯酸辣粉好足料,keep到以前嘅水準👍🏻食極都唔厭🥤白桃烏龍冷泡茶(跟餐)淡淡地,唔甜🐓口水雞酸辣粉餐 $56口水雞肉質夠滑,同川式口水雞唔同,徧麻辣香濃金牌酸辣粉麵質地比較吸湯,要快啲食,唔係會變撈麵😂🥤菠蘿汁特飲 +$12正常發揮🐂乾撈牛肚 $33 🌟麻香岩岩好 牛肚本身入味 唔會只係留於牛肚表面味道🥔酸辣土豆絲 $22🥣紅油海蜇 $38正常發揮,以為小食份量好少,點知原來咁抵食••••••••••••••••••••••2個人埋單$229水準keep到,價錢唔貴新岀嘅酥香脆豬腩值得一試👍🏻••••••••••••••••••••••📍 銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場5樓R3室••••••••••••••••••••••
🍜傷心酸辣粉

好耐冇食過傷心酸辣粉,係回憶餐廳之一,冇食咁耐仲係咁抵食🥹

🐖酥香脆豬腩餐 $68
豬腩真係好有驚喜,炸到好脆配埋甜酸醬,好夾💯
酸辣粉好足料,keep到以前嘅水準👍🏻食極都唔厭

🥤白桃烏龍冷泡茶(跟餐)
淡淡地,唔甜

🐓口水雞酸辣粉餐 $56
口水雞肉質夠滑,同川式口水雞唔同,徧麻辣香濃
金牌酸辣粉麵質地比較吸湯,要快啲食,唔係會變撈麵😂

🥤菠蘿汁特飲 +$12
正常發揮

🐂乾撈牛肚 $33 🌟
麻香岩岩好 牛肚本身入味 唔會只係留於牛肚表面味道

🥔酸辣土豆絲 $22

🥣紅油海蜇 $38

正常發揮,以為小食份量好少,點知原來咁抵食

2個人埋單$229
水準keep到,價錢唔貴
新岀嘅酥香脆豬腩值得一試👍🏻

📍 銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場5樓R3室

2022-07-03 75 views
想要更多食物推介 follow me on openrice/instagram👉🏻@joyceous.tummy 👈🏻 🚇係金百利廣場 非常就腳 銅鑼灣E出口一出就係 食完又可以繼續係附近shopping🤪🪑環境亦坐得舒服👍🏻 星期日lunch time 都唔會坐得好逼 只有2個人去食都安排左張4人枱🤑餐廳仲唔洗加一Ⓙ酥香脆豬腩餐 $68係近期新品 個豬燒得好脆😋而且唔會好多肥膏 個size 就番我地可以一口食哂 可選配辣醬或甜酸醬原先跟餐配個招牌傷心酸辣粉 但我地轉配一個小辣炸醬撈麵 (只需+$6)個餐仲包左個白桃烏龍茶/四季春茶 呢個冷泡清茶幾健康💁🏼‍♀️Ⓙ胡麻醬蟹柳涼拌烏冬 $48好啱夏天食 胡麻醬無得輸💪🏻個餐好抵 仲包一杯奶茶涼粉或椰汁涼粉🥥今次試奶茶涼粉很不錯 奶茶幾香濃 再配粒粒涼粉豐富口感加左d小食 Ⓙ鹽焗手撕雞$33雞絲全部都好嫩滑 而且細心地整成雞絲 仲有少少青瓜做拌碟 唔會太油膩Ⓙ麻辣串串 (20串)$88 🍢可以任選想要邊20串 自由配搭 選擇都幾豐富 我地試的每一樣食材(牛肉/青瓜/餐肉等)都好高質新鮮👍🏻只試了bb 辣 辣得黎有少少麻油味 幾香口😋有個筒俾
👉🏻@joyceous.tummy 👈🏻

可以任選想要邊20串 自由配搭 選擇都幾豐富
我地試的每一樣食材(牛肉/青瓜/餐肉等)都好高質新鮮👍🏻
只試了bb 辣 辣得黎有少少麻油味 幾香口😋
有個筒俾我地放竹簽 好窩心

📌 傷心酸辣粉 📍 銅鑼灣 Causeway Bay 🔍 環境座位闊落, 坐得都舒服🤓 位置都較多!! 🔍 服務服務員好好😛 同埋收拾同上碟嘅速度好快👍🏻-(👑爲推薦) ▪️酥香跪豬腩+酸辣粉+白桃烏龍冷泡茶 $68 👑▫️加大碼口水雞酸辣粉 $77▪️香酥軟骨 $33 ▫️炸芝士豆腐 $33 👑▪️貢菜皮蛋 $33 👑-❥ ❥ 酥香跪豬腩+酸辣粉+白桃烏龍冷泡茶呢個套餐值得食!! 😋 酥香跪豬腩真係夠酥香😍 咬落第一啖真係入口即溶咁!! 每啖都係充滿油香💕酸辣粉就係正常發揮😛 薯粉都係咁彈牙✨辣度同酸度都balance得好好👍🏻不過都幾油🤣🙈最後嘅白桃烏龍冷泡茶有驚喜🤩 淡雅清香!!!❥ ❥ 加大碼口水雞酸辣粉口水雞反而遜色少少, 食落比較冰涼🙈不過勝在份量夠多😛 唔曬驚唔夠飽🤓同埋配埋酸辣粉食 辣上加辣🌶️超級惹味!!! ❥ ❥ 香酥軟骨呢個每口都脆卜卜🤓咬落香跪爽口!! 係一個唔錯嘅小食❥ ❥ 炸芝士豆腐呢個好!食!❤️六舊煎得好香,微脆✨不過略嫌油膩🙈❥ ❥ 貢菜皮蛋呢個真係好!好!食😋小食必嗌💕-▫️味道:8.3/10▪️賣相:7/10 ▫️環境:7/10▪️價錢:10/10✨▫️服務:8/10▪️

📌 傷心酸辣粉
📍 銅鑼灣 Causeway Bay

🔍 環境
座位闊落, 坐得都舒服🤓 位置都較多!!

🔍 服務

咬落第一啖真係入口即溶咁!! 每啖都係充滿油香💕
酸辣粉就係正常發揮😛 薯粉都係咁彈牙✨
辣度同酸度都balance得好好👍🏻
不過都幾油🤣🙈
最後嘅白桃烏龍冷泡茶有驚喜🤩 淡雅清香!!!

❥ ❥ 加大碼口水雞酸辣粉
口水雞反而遜色少少, 食落比較冰涼🙈
不過勝在份量夠多😛 唔曬驚唔夠飽🤓
同埋配埋酸辣粉食 辣上加辣🌶️
超級惹味!!!

❥ ❥ 香酥軟骨
呢個每口都脆卜卜🤓
咬落香跪爽口!! 係一個唔錯嘅小食

❥ ❥ 炸芝士豆腐
呢個好!食!❤️
六舊煎得好香,微脆✨
不過略嫌油膩🙈

▪️價錢:10/10✨
▫️服務:8/10
▪️Overall:8/10
🔍#CY銅鑼灣 #CY薯粉 #CY酸辣粉
🔗#傷心酸辣粉 #銅鑼灣 #酸辣粉 #香港美食 #銅鑼灣美食 #cwbfood #causewaybayfood #cwb
l
2022-07-03 93 views
口痕又唔想食咁飽,想搵啲辣辣地嘅嘢刺激一下味蕾一於食傷心酸辣粉啦🤣6點幾倒,都幾多位可以坐大鄉里出城咁嘅我,問咗店員傷心酸辣粉同招牌酸辣粉個分別喺邊原來招牌嗰隻粉係幼啲嘅,我最後都係食返普通嗰隻碗粉面舖滿咗各式各樣嘅配菜,有花生、生菜、酸菜、肉碎,同我叫嘅海帶絲,仲有少少蔥喺角落位,挑走都好容易。辣度啱想刺激吓,又唔想食到鼻水流出嚟嘅朋友,成個餐都好食嘅門口位有得自助斟水,可溝冷暖水😀價錢公道,地方就腳,可以再食😊
口痕又唔想食咁飽,想搵啲辣辣地嘅嘢刺激一下味蕾
一於食傷心酸辣粉啦🤣
6點幾倒,都幾多位可以坐
大鄉里出城咁嘅我,問咗店員傷心酸辣粉同招牌酸辣粉個分別喺邊
原來招牌嗰隻粉係幼啲嘅,我最後都係食返普通嗰隻
傷心酸辣粉

辣度啱想刺激吓,又唔想食到鼻水流出嚟嘅朋友,成個餐都好食嘅
門口位有得自助斟水,可溝冷暖水😀
價錢公道,地方就腳,可以再食😊
2022-06-28
Type of Meal