2020-09-23 206 views
燒賣皇后係全香港最黃嘅燒賣,炸完點埋沙嗲醬直頭黃到金🤩  喺元朗同荃灣都食到!😋 沙嗲炸燒賣 5粒 $15炸燒賣有得揀沙嗲定係椒鹽,小編揀咗沙嗲,佢哋嘅沙嗲唔算辣,都幾香。燒賣唔算大粒,炸到外脆內軟!入面係香菇豬肉燒賣,咬到一粒粒冬菇,勁香😗

😋 沙嗲炸燒賣 5粒 $15
沙嗲炸燒賣
沙嗲炸燒賣
2020-09-19 192 views
«914»她們的燒賣是黃色的🌕﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣▷招牌香菇豬肉燒賣 $12/5粒做嘢唔食嘢餓咗成日,經過燒賣皇后即刻狗衝督串燒賣頂住肚先😫香菇豬肉燒賣粒粒飽滿,豬肉比例多,食落唔會成口粉,加上有粒粒見得到嘅香菇,蒸完出黎離遠都聞到好香!加埋秘製鼓油正~繼之前登報後,啱啱睇發覺佢地聽日(9月15日)又登了!今次憑蘋果日報仲可以換燒賣,好人一生平安,繼續食到好味燒賣🙏🏻💛﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣元朗燒賣皇后妙舒元朗阜財街14號宏豐大廈地下11B及11C號舖元朗元龍街9號形點I期2樓2042號舖Foodeli荃灣荃興徑10-18號富榮大廈地下04號舖
«914»
她們的燒賣是黃色的🌕

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣

▷招牌香菇豬肉燒賣 $12/5粒

做嘢唔食嘢餓咗成日,經過燒賣皇后即刻狗衝督串燒賣頂住肚先😫

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
元朗燒賣皇后妙舒
元朗阜財街14號宏豐大廈地下11B及11C號舖
元朗元龍街9號形點I期2樓2042號舖Foodeli
荃灣荃興徑10-18號富榮大廈地下04號舖
2020-09-13 380 views
元朗燒賣皇后,而家做到愈來愈大規模,又開分店又賣冷凍燒賣。未出名之前已經係本店食過一兩次,都係地膽元朗朋友介紹,證明當年質素保持得好。除左燒賣,舖頭仲有賣魚蛋、碗仔翅呢啲港式小食,串燒都好多人買!事隔多年再嚟食,招牌香菇豬肉燒賣($12/5粒),細粒左啲喎🤨,黃色外皮未至於甩皮甩骨,但係可以同內餡完全分離。好在香菇味道仍在,亦清楚食到同魚肉燒賣完全唔同嘅口感,當然豉油都唔錯啦。性價比ok啦👌!

2020-08-24 535 views
已經好耐冇嚟過元朗啦!當然呢期疫情依然好嚴重,但大家好似已經忍唔住都要出動。自從元朗燒賣皇后妙舒裝修咗之後,唔單止舖頭門面靚左,連小食種類多咗。不過我都係一如以往食番佢哋最出名嘅冬菇豬肉燒賣,12蚊有5粒。雖然佢冇我平時最鍾意食嘅魚肉燒賣嗰種彈牙爽口,甚至係可以話佢係好淋,但係呢度食嘅就係充滿冬菇嘅香味。仲有一定唔可以少得嘅,當然係佢哋自家製嘅辣椒油喇。不過唔食得辣嘅你,記得叫小辣啊如果唔係就會好似我咁,食完噴火嫁啦!
已經好耐冇嚟過元朗啦!
2020-08-22
TakeAway
$12 (Other)
2020-08-23 296 views
來到🚙元朗,依家晚市無得🙈堂食,朋友仔就推介咗呢間🔥人氣小食店,一齊買外賣🥡返屋企🤤食!呢間小食店叫做「元朗燒賣皇后」,顧名思義就係主打🤤燒賣,但就唔係一般小食店賣嘅🐟魚肉燒賣,而係🍄冬菇豬肉🐖燒賣!我哋就買咗蒸燒賣、椒鹽炸燒賣、陳皮牛肉球、碗仔翅同埋一啲串燒。蒸燒賣好香🍄冬菇同埋🐷豬肉味,至於陳皮🐂牛肉球好香滑,呢啲都係酒樓水準👍!碗仔翅🥣同埋串燒🔥就比較一般,但係😍椒鹽炸燒賣就十分 impressive 🤩,好香椒鹽味,夠鹹香,燒賣皮炸到脆卜卜好香口,咬落去入邊仲好有肉汁👍,食唔停口呀!

Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner
2020-08-17 321 views
💛良心💛(❌Foodeli)位於元朗食街既妙舒,我由細細個$7/4粒食到依家喇🤣以前小學果陣爸爸成日收工就會買串比我食🥰呢幾年裝修左過後,味道依家不變😆除左燒賣仲有唔少小食架例如生菜魚肉、串燒等等。⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬🔸冬菇豬肉燒賣($12/5粒)到手時熱騰騰🥳唔係普通既魚肉燒賣啊!真材實料食得出既豬肉粒同冬菇🤪唔會食到粉粉地既感覺,配埋鼓油甜甜地好正😋由幾歲開始食,真係食左十幾年架😂✌🏻.之前都有食過佢地既白魚蛋非常彈牙😋配埋沙嗲醬一流🤩.🔸評分: 8/10
💛良心💛(❌Foodeli)
⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬⥬
🔸冬菇豬肉燒賣($12/5粒)
之前都有食過佢地既白魚蛋非常彈牙😋配埋沙嗲醬一流🤩
🔸評分: 8/10
以往街邊燒賣都係魚肉或麵粉整成,今次入元朗食這間燒賣皇后,真係不遑此行👍👍招牌冬菇燒賣 $12/5粒冬菇好香,而且是豬肉餡,爽口彈牙😊😊椒鹽冬菇燒賣 $15/5粒即叫即炸,外層香脆,好似食薯片咁脆,加上椒鹽和辣粉非常惹味🤩🤩冬菇燒賣仲有真空包裝$28/12粒,可以買回家食添😋😋

招牌冬菇燒賣 $12/5粒
冬菇好香,而且是豬肉餡,爽口彈牙😊😊

椒鹽冬菇燒賣 $15/5粒

冬菇燒賣仲有真空包裝$28/12粒,可以買回家食添😋😋

2020-06-11 614 views
豬肉燒賣我覺得有幾樣野係好緊要。首先黎就係塊皮,咬落煙韌唔會散開,但又唔係溶哂咁。第二就係燒賣個肉有咬口,最理想係有肉的鮮味,彈牙而且仲可以食到一粒一粒冬菇的質感嘅。咁喺周圍食個唔同既豬肉燒賣,我都係最鍾意妙舒嘅冬菇豬肉燒賣,最重要係黎講就係要落少少佢地辣油,不過佢地的辣油都好辣,而個辣係喺喉嚨last 好耐,所以我就唔喺食得好辣的時候,只係點要小小辣就足夠。妙舒的燒賣好滿足一啖一粒,大細岩岩好。咁就同時食到豬肉,冬菇粒,同皮的味道,口感同層次都好豐富,爽。所以黎如果你都元朗都可以試下食燒買,因為一串五粒,食完仲可以食下其他又新街的其他食店tim~~
豬肉燒賣我覺得有幾樣野係好緊要。

2020-06-10
TakeAway
$12 (Dinner)
  • 冬菇豬肉燒賣
2020-05-23 488 views
🉑 :外賣自取 【💛 黃店 】​⭐評分: 7.5/10​——————————————————​好耐以前已經知有呢間嘢,不過個時多數直行直過😂既然係黃店,去開元朗順路幫襯!​——————————————————​▪️招牌冬菇豬肉燒賣 ($12/5粒)​​嗌完之後店員即刻幫我整,拎到手仲熱到噴煙!🤤比起平時嘅魚肉燒賣大粒小小,咬落個皮唔會蒸到稔哂,加埋冬菇食落都算彈牙,有啲肉汁又唔覺肥膩!不過燒賣好食極都係一粒燒賣,如果特登撘車入元朗食就不必啦🤔​✨ 元朗燒賣皇后妙舒 ✨​📍元朗阜財街14號宏豐大廈地下11B及11C號舖​⏰ 1000-0200​
🉑 :外賣自取

✨ 元朗燒賣皇后妙舒 ✨​
📍元朗阜財街14號宏豐大廈地下11B及11C號舖​
⏰ 1000-0200​
2020-05-22 327 views
又嚟元朗啦😆今次食元朗名物—-皇后豬肉冬菇燒賣😋雖然鋪頭主要賣小食 但門面裝修得好靚 俾人一種好舒服嘅感覺😌燒賣$12/5粒 我揀咗唔辣 所以店員淨係幫我落咗豉油 燒賣一啲都唔粉 好有口感 好好食 連我呢個唔中意食燒賣嘅人都覺得好味🤤👍🏻
又嚟元朗啦😆今次食元朗名物—-皇后豬肉冬菇燒賣😋
2020-05-22
$12 (Tea)
2020-05-04 339 views
元朗燒賣皇后在元朗區竟然有三間分店,你可以想像到用成本較低的燒賣為賣點的小食店也可以同區有3間分店,實在是一種奇蹟。更驚訝的是門口有很多客人在購買,買完就會立即食用最新鮮好味道的燒賣,實在是當地一種獨有的景色。香菇豬肉燒賣  4.5/5分  13元5粒唔會蒸得過熟太軟,香菇豬肉好新鮮好好味,畫龍點睛的是略甜的醬油,我實在想直接將醬油直接飲落肚呀~椒鹽炸燒賣  3.5/5分  15元5粒炸燒賣是即炸的關係,要等大約5分鐘才有,店員會叫你號碼取,我個人不是特別喜歡炸燒賣,所以分數會稍低一些,不代表炸得不好味,只是豬肉燒賣在前,實在太出色了。28元可以食到兩種燒賣,雖然份量不多略貴,但一次半次無所謂啦~

香菇豬肉燒賣  4.5/5分  13元5粒

椒鹽炸燒賣  3.5/5分  15元5粒

香菇豬肉燒賣
2020-05-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$15 (Tea)
香菇豬肉燒賣
2020-04-19 255 views
元朗名物❤️❤️燒賣皇后🌟豬肉加魚肉嘅燒賣確實同我哋平時喺七仔食既燒賣味道唔同 口感紮實好多👍🏻👍🏻佢同酒樓嗰隻呢又有啲唔同 🤔🤔 因為酒樓主要材料係蝦 如果去開元朗不妨試一試 係幾有驚喜嘅🙆🏻‍♀️
元朗名物❤️❤️燒賣皇后🌟
2020-04-09 329 views
今日嚟到元朗,梗係要即時買🍄 #招牌香菇豬肉燒賣 🍡啦... $12/5粒.店員會問大家要唔要辣,嗜辣嘅梗係要啦...燒賣足料夠豬肉,咬一啖會聞到好香嘅冬菇味!連唔中意食燒賣嘅我,都會想食💯👍🏽👍🏽.呢個價錢絕對抵食!.Vienn仲另外叫咗 #椒鹽炸燒賣🍡 $15/5粒製作需時大概8-10分鐘..⏳燒賣炸得夠乾身,外皮滿滿椒鹽,一口咬落非常crispy,聽到外皮「嗦嗦聲」👍🏽唯一美中不足....係差咁d雞醬定味夠鹹🤔🤔..📍元朗燒賣皇后妙舒 (元朗)元朗阜財街14號宏豐大廈地下11B及11C號舖
今日嚟到元朗,梗係要即時買🍄

#招牌香菇豬肉燒賣 🍡啦... $12/5粒

店員會問大家要唔要辣,嗜辣嘅梗係要啦...
燒賣足料夠豬肉,咬一啖會聞到好香嘅冬菇味!
連唔中意食燒賣嘅我,都會想食💯👍🏽👍🏽
呢個價錢絕對抵食!

Vienn仲另外叫咗 #椒鹽炸燒賣🍡 $15/5粒
製作需時大概8-10分鐘..⏳
燒賣炸得夠乾身,外皮滿滿椒鹽,
一口咬落非常crispy,聽到外皮「嗦嗦聲」👍🏽
唯一美中不足....係差咁d雞醬定味夠鹹🤔🤔
📍元朗燒賣皇后妙舒 (元朗)
元朗阜財街14號宏豐大廈地下11B及11C號舖
2020-03-16 443 views
#中意嘅請分享請點讚🍻----------💛#黃店💛11/11罷市💛請手足----------😋冬菇豬肉燒賣 $12/5粒燒賣好香冬菇味,入面有冬菇絲,真材實料,食落唔會好粉,加埋辣油食更正😍。-----------🔎元朗燒賣皇后妙舒🚩元朗阜財街14號宏豐大廈地下11B及11C號舖🚩荃灣荃興徑10-18號富榮大廈地下4號舖
#中意嘅請分享請點讚🍻
🔎元朗燒賣皇后妙舒
🚩元朗阜財街14號宏豐大廈地下11B及11C號舖
🚩荃灣荃興徑10-18號富榮大廈地下4號舖
冬菇豬肉燒賣
我最鍾意既”街頭燒賣”♥️♥️♥️每次入元朗都要去幫襯😎✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨皇后冬菇豬肉燒賣($12/5粒)🍢唔會偷工減料 好夠冬菇🍄冬菇同豬肉既比例好好豬肉唔會太肥🐷出面好多食落一大陣臭豬膏味但皇后燒賣唔會👍🏻👍🏻食落口感啱啱好唔會太淋又唔會太實配上佢地既甜鼓油到辣油🌶(都幾辣唔食得辣既要少少好啦🥵)真係超級正‼️好好味😋佢地裝修咗之後環境感覺乾淨左食都食得更安心就算買5粒都有紙兜裝住唔怕會食得狼狽 滴到周身都係鼓油😆
我最鍾意既”街頭燒賣”♥️♥️♥️

但皇后燒賣唔會👍🏻👍🏻

食落口感啱啱好
唔會太淋又唔會太實
配上佢地既甜鼓油到辣油🌶
(都幾辣唔食得辣既要少少好啦🥵)
真係超級正‼️好好味😋

佢地裝修咗之後