2022-10-06 64 views
油麻地新開既台式串燒店,店舖裝修風格偏小清新,播放住經典台劇主題曲,猶如置身台灣夜市般!而且每枱都有保暖盤,令食物一直都保持熱辣辣,好細心🙈特別推介以下幾款:烤大漠羊肉串 $18 餐廳主打抵食羊肉串,表面既孜然粉毫不吝嗇,飄住香濃羊肉味,肉質鮮嫩軟脆,令人垂涎三尺🤤烤茄子 $38原條茄子抹上大量濃濃既蒜蓉醬同孜然粉,啖啖綿滑鬆軟,超級惹味🥳烤台灣花枝墨魚丸 $18口感彈牙,烤得火侯均勻.加上少許鍊奶更令味道豐富😛烤台灣小香腸 $18台灣必試小食之一,口感紮實,嚼勁十足,煙韌而咬落有鮮甜的肉汁😎

特別推介以下幾款:
烤大漠羊肉串 $18

烤茄子 $38

烤台灣花枝墨魚丸 $18
口感彈牙,烤得火侯均勻.加上少許鍊奶更令味道豐富😛

烤台灣小香腸 $18
2022-10-04 31 views
星期五晚收工約朋友食飯,如果冇訂位真係要等好耐。今晚忽然想食下串燒,行過見到有間串燒新開,好溫馨嘅小店feel,望下餐牌好吸引,就試呢間。好彩6點幾嚟到唔洗等位可以即入座。一入到鋪就聽到5566,183club嘅歌🙈同行嘅細佬表示未聽過🙃電話播緊嘅都係台灣綜藝節目,只有3個職員,裝修好清新簡潔,好地道台灣小台嘅感覺。一坐底職員就拎起個盤點著下面個蠟燭,個爐可以暖住食物,一邊吹水一邊慢慢食唔驚串燒凍左唔好食。呢樣嘢好sweet 😊QR code落單,好環保👍🏻第一時間叫串普通牛舌同厚切牛舌芯比較下,真係冇得比😅😅牛舌芯超級好食,有8、9成熟啱啱好超正。咬落好軟熟加上燒烤粉比例好完美😌第一首先推介厚切牛舌芯🎉🎉第二樣推五花肉燒到好脆口,好似燒煙嘅肉口感,好香好脆串燒必食一定係羊肉,完全冇失望好好食😋少少so味咬落好juice,叫左微辣蓋到so味👍🏻👍🏻雞軟骨加埋個粉都係冇得輸,下次可以一試大辣食咁多肉要叫返碟菜中和返,成碟錫紙兜可以放上去keep warm👏🏻👏🏻一邊吹水一邊食串燒,好爽😄鋪面嘅職員好友善,好耐心咁介紹唔同嘅串燒俾其他客人,有問即答,感覺好warm.呢間絕對會再嚟☺️☺️☺️

一入到鋪就聽到5566,183club嘅歌🙈
同行嘅細佬表示未聽過🙃

QR code落單,好環保👍🏻
第一時間叫串普通牛舌同厚切牛舌芯比較下,
真係冇得比😅😅牛舌芯超級好食,有8、9成熟啱啱好超正。
咬落好軟熟加上燒烤粉比例好完美😌
第一首先推介厚切牛舌芯🎉🎉

第二樣推五花肉
燒到好脆口,好似燒煙嘅肉口感,好香好脆

串燒必食一定係羊肉,完全冇失望好好食😋
少少so味咬落好juice,叫左微辣蓋到so味👍🏻👍🏻

雞軟骨加埋個粉都係冇得輸,下次可以一試大辣

一邊吹水一邊食串燒,好爽😄

呢間絕對會再嚟☺️☺️☺️
  • 牛舌芯
2022-10-03 25 views
《台灣暖心串燒🇹🇼》———————————————-#八拾台式串燒 🍢-串燒我都食得多,但係平時食到半路凍哂就會變硬,就算食材幾新鮮啲肉質都會變柴😩 今次去食嘅呢間小店,就有考慮到呢一點,非常細心咁提供咗個保暖盤,下面會有蠟燭烘熱串燒,啱哂相機食先嘅我哋,keep住佢熱辣辣🤩-餐廳充滿台式風情,走簡約風,一路食一路播住台灣流行曲同台灣綜藝😝-串燒嘅款式都幾多選擇,例如有五花肉卷、珍寶帆立貝、雞軟骨、雞皮、小香腸等等😙 -特別推介豆皮,好有驚喜,之前都冇食過包住蒜蓉呢個食法,重口味人士最愛😍 另外牛舌心吃落亦好爽口彈牙,多汁juicy💦簡單以鹽同黑椒調味就已經好好食~花枝墨魚丸大大粒,仲好貼心咁切開咗少少,容易入😎 食咗咁多肉,一定要帶返啲菜,錫紙娃娃菜煮到啲菜好淋,入哂味😉-⭐️價錢參考:五花肉卷: $28厚切牛舌心: $48雞軟骨: $30雞皮: $30台灣小香腸: $18豆皮: $18台灣花枝墨魚丸: $18錫紙娃娃菜: $38珍寶帆立貝: $38台灣荔枝烏龍茶: $15台灣鳳梨烏龍茶: $15🍌抵deal 指數:7/10💰人均消費:$150
《台灣暖心串燒🇹🇼》
台灣鳳梨烏龍茶: $15
🍌抵deal 指數:7/10
💰人均消費:$150
2022-10-02
$150 (Dinner)
2022-10-02 19 views
台式串燒小店空間不大,座位都尚算寬闊,每台都有爐幫你熱住啲串燒,夠貼心呀!琳瑯滿目的選擇,有選擇困難症既我於是揀Menu上有標註推薦的幾款串燒試下烤厚切牛舌芯、金針菇肥牛、燒雞全翼、烤豬仔髀、烤大漠羊肉串等,味道燒得幾入味,各類肉質都嫩口,就羊肉串稍微乾咗啲;另外烤豆皮都係熱門選擇,幾特別!最後都食咗烤台灣香菇貢丸同花枝墨魚丸、台灣小香腸等台式特色串燒,炸饅頭就食得多,烤饅頭都可以好香脆,點煉奶真係一流。

依家冇得去旅行,梗係要喺香港周圍搵吓各地嘅美食啦,今次行過旺角,已經唔想再食連鎖嘅餐廳,所以想搵吓一啲特色嘅美食😜無意中同朋友行經砵蘭街,見到依間台式嘅餐廳裝修好靚,好有簡約乾淨style,於入嚟食個晚飯🥳👍🏻餐廳係家庭式嘅小本經營,好有人情味同埋好溫馨,而且餐廳嘅種類都好多元化,除咗有主食既飯麵類之外,餐廳梗係主打串燒,我哋瘋狂食咗好多串,買單都係$100蚊左右嘅人均價錢,超級抵😜🙏🏻而且餐廳嘅串燒可以揀唔同嘅辣度同埋用唔同嘅香料,例如有孜然粉等等嘅選擇,好多元化,加上每一台都有一個燒爐可以溫熱住啲串燒,咁就唔怕凍冰冰🫡✨最推介嘅菜類係燒韭菜同埋燒菠蘿,超級香口,而且就算燒完都可以鎖緊裏面嘅肉汁😆同埋依度嘅雞肉串、燒墨魚串同埋燒多春魚都係必食推介,非常香口🎉😚

$150 (Dinner)
2022-09-29 22 views
呢邊新開左間台式串燒小店~ 主打串燒 同埋一啲台式主食、小食。串燒其實同普通港式串燒冇咩分別,但係有埋其他嘅台式特色食物同飲品 都幾特別。店鋪唔大座位都唔多 環境少少迫但係裝修有種溫暖嘅感覺比較特別係店家會提供為串燒保暖嘅盤 幫我地點好火再上菜 好貼心💕 我哋覺得比較好食嘅:烤厚切牛舌粒 $48用咗牛舌芯 爽口彈牙 簡單以鹽及黑椒調味my favourite😋烤雞中翼 $20呢度雞中翼好特別!烤到雞皮超脆又有油份 好似食緊燒雞皮咁 而雞中翼都嫩滑juicy其他都唔錯嘅:烤五花肉 $28/2串五花肉烤至乾身 脆口惹味 但就冇咩肉汁嘅感覺烤豬頸肉 $20豬頸肉嫩滑爽口烤京蔥和牛粒 $48京蔥香味配軟腍鮮美和牛粒~另外仲嗌咗啲有台式風味嘅烤台灣花枝丸 $18花枝丸好多墨魚粒~ 爽口彈牙口感豐富紅燒牛肉麵 $88麵質唔錯個湯清清地 一般水準嘅牛肉麵

我哋覺得比較好食嘅:

五花肉烤至乾身 脆口惹味 但就冇咩肉汁嘅感覺

烤豬頸肉 $20
豬頸肉嫩滑爽口

烤京蔥和牛粒 $48
京蔥香味配軟腍鮮美和牛粒~

另外仲嗌咗啲有台式風味嘅
烤台灣花枝丸 $18
花枝丸好多墨魚粒~ 爽口彈牙口感豐富

紅燒牛肉麵 $88
麵質唔錯個湯清清地 一般水準嘅牛肉麵

2022-09-29 20 views
上星期見到砵蘭街開咗間新嘅台式燒烤店,今日就約埋朋友嚟食。入到去,成個環境乾淨,每張枱都有個串燒保暖嘅盤,唔怕食物灘到凍👍🏻我同朋友叫咗啲串燒,一個麻辣鴨血同埋台式肉燥飯。豆皮咬落去先發現原來內有乾坤,係超惹味嘅蒜蓉同埋蔥。五花肉切得夠薄,食落有小小脆又唔太膩。雞軟骨外酥內脆,加埋少少椒鹽,送酒一流。羊肉串每一啖肉都係用咗羊肉最肥美嘅部份,食落羊味夠重,回味無窮。花枝墨魚丸。外面有啲孜然粉,食落香口又夠彈牙😋台式肉燥飯分量充足,味道濃郁😆成餐飯最正就係麻辣鴨血湯麵,個湯底夠濃又夠辣,浸住啲鴨血黎食超級香,本來以為得幾塊鴨血,點知魚腐下低仲有幾塊鴨血,抵食又好味🤤
上星期見到砵蘭街開咗間新嘅台式燒烤店,今日就約埋朋友嚟食。
我同朋友叫咗啲串燒,一個麻辣鴨血同埋台式肉燥飯。
花枝墨魚丸。外面有啲孜然粉,食落香口又夠彈牙😋
台式肉燥飯分量充足,味道濃郁😆
2022-09-29 17 views
🤍八拾台式串燒🖤旺角砵蘭街109-113號偉華商業大廈地下B號舖📍近油麻地一頭有好多串燒餐廳,今日同朋友試咗呢間台式串燒店,價錢都算大眾,加上環境都幾乾淨。每張枱都會有一個爐頭座熱食物,方便一路傾計一路食。烤新鮮牛肉 $48/5串 見到$48就有5串當然要試吓!牛肉偏軟稔,調味唔算好重孜然味,更加可以食得出牛肉味。烤台灣花枝墨魚丸 $18 / 烤雞軟骨 $30/2串花枝丸燒得啱啱好,仲係好細聲切好咗,方便入口,烤雞軟骨就正正常常🤣烤豬蹄 $58 / 烤厚切牛舌芯 $48我哋都嗌咗呢兩款餐廳推薦既串燒,豬蹄唔算大嚿,但係燒完之後個味道好似食緊燒腩仔陣皮咁,入邊仲有好多筋,非常邪惡!牛舌就多汁軟嫩,建議起碼一人一串先夠喉。烤饅頭 $18 / 烤多春魚 $25/3串呢度嘅烤饅頭細細粒,同埋搽咗蒜蓉醬先去燒,再點埋煉奶又咸又甜都幾夾喎!烤多春魚就偏鹹,不過都烤得啱啱好同埋夠抵食。烤茄子 $38 / 錫紙娃娃菜 $38大力推薦茄子,佢係原條燒烤,面頭仲要有大量蒜蓉,夠晒惹味!另外錫紙娃娃菜,啲菜係會切到一絲絲,方便我哋撈埋啲蒜蓉食,令每條菜都非常入味。
🤍八拾台式串燒
🖤旺角砵蘭街109-113號偉華商業大廈地下B號舖

烤新鮮牛肉 $48/5串

烤台灣花枝墨魚丸 $18 / 烤雞軟骨 $30/2串

烤豬蹄 $58 / 烤厚切牛舌芯 $48

烤饅頭 $18 / 烤多春魚 $25/3串

烤茄子 $38 / 錫紙娃娃菜 $38
2022-09-28 234 views
📍 @80bbqmk in MongKokTaiwan BBQFood: 💛💛💛💛💛Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛💛Price Range per head:💰 $200-$300Favourite:💖 chicken wings ------------------------------✅ Located at Portland street, takes only 3 minutes walk from Mong Kok MTR station. Super convenient.✅ New kebab shop opened just a month, worth a try ✅The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering choices ✅ Highly recommend their chicken wings, so tender and tasty ✅ Very fresh and not oily at all. Overall the
📍 @80bbqmk in MongKok
Taiwan BBQ

Food: 💛💛💛💛💛
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛💛
Price Value: 💛💛💛💛💛
Favourite:💖 chicken wings

✅ Very fresh and not oily at all. Overall the food quality was outstanding

✅ Absolutely impressed by their food choices and quality. Great place to have dinner at with a group of friends

✅ Can’t wait to return and wouldn’t hesitate to recommend to anyone looking for somewhere to chill with friends

✅ Portions are generous

✅ All fresh ingredients

✅Servers are also great and always efficient, happy, and polite

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
2022-09-27
$200 (Dinner)
  • 燒雞全翼
2022-09-28 22 views
日式,泰式同港式串燒就食得多,台式串燒都係第一次食,呢間餐廳係小店模式經營,同隔籬枱都比較親密。枱上面有個專為串燒保溫嘅爐,確保串燒都係熱辣辣。串燒嘅款式選擇都幾多,辣度可以選擇,我揀咗微辣但整體口味都偏向比較辛辣,啱晒啲食得辣嘅人。烤台灣花枝墨魚丸 $18花枝墨魚丸爽口彈牙,燒到有啲焦香,師傅仲特登𠝹幾多刀,令辣粉更入味。蒜蓉烤茄子🍆 $38原條茄子開邊燒,分量充足,蒜蓉夠晒多好入味,茄子好淋。烤鮮海蝦 🦐 $48/3串海蝦外殼燒到好香脆,內裏肉質鮮美。烤年糕 $18烤得幾香脆,口感有少少煙韌。烤臺灣白鱔 $48肉質偏向爽脆,燒得幾香口。烤挪威三文魚腩 $38燒得幾香又唔會太油。烤香菇 $18香菇幾厚身juicy, 亦有𠝹幾多刀令佢更入味。烤雞軟骨 $30/2串雞軟骨烤得幾爽脆。烤地捫菠蘿🍍 $18菠蘿就咁燒,不加任何調味,原汁原味,酸酸甜甜幾開胃,不過連皮燒會比較好,可以鎖住菠蘿肉汁。

烤台灣花枝墨魚丸 $18

蒜蓉烤茄子🍆 $38
原條茄子開邊燒,分量充足,蒜蓉夠晒多好入味,茄子好淋。

烤鮮海蝦 🦐 $48/3串
海蝦外殼燒到好香脆,內裏肉質鮮美。

烤年糕 $18
烤得幾香脆,口感有少少煙韌。

烤臺灣白鱔 $48
肉質偏向爽脆,燒得幾香口。

烤挪威三文魚腩 $38
燒得幾香又唔會太油。

烤香菇 $18
香菇幾厚身juicy, 亦有𠝹幾多刀令佢更入味。

烤雞軟骨 $30/2串
雞軟骨烤得幾爽脆。

烤地捫菠蘿🍍 $18

2022-09-26 21 views
旺角砵蘭街附近新開咗間串燒店🍢八拾台式串燒,店舖唔算大只得八張小枱左右,但都幾光猛乾淨企理。哩度仲有樣特色,就係店員會將燒好食物,會放係每張枱都串燒保暖嘅盤上,真係方便我地經常相機食先📸又可以keep住食物新鮮熱辣辣🔥又不會凍哂😆第一次食串燒食到尾都仲有熱👍👍睇吓我食咗乜😋首先來個烤豆皮哩個烤豆皮有驚喜,吃落好爽口,裡面充滿蒜蓉烤厚切牛舌芯每次食串燒必點,喜歡牛舌芯油份高同食落好爽彈其他肉類點了烤五花肉烤安格斯牛仔骨雖然辣度選了微辣,但味道似中辣🌶🌶我反而喜歡喎肉類都烤得夠哂惹味海鮮點咗烤大扇貝燒到剛剛好唔會過火烤台灣白鱔冇骨又唔腥,雖然醃料唔多,但肉質幾彈牙又燒得幾香口鍚紙娃娃菜,份量又幾大份🤩多椒絲又多蒜蓉,食咁多肉點都要叫番個菜食中和返嘅餐廳雖然小店,但食物種類多,仲有台灣麵同炒飯架,下次會再來光顧

睇吓我食咗乜😋
首先來個烤豆皮
哩個烤豆皮有驚喜,吃落好爽口,裡面充滿蒜蓉

烤豆皮

烤厚切牛舌芯
每次食串燒必點,喜歡牛舌芯油份高同食落好爽彈
牛舌芯

其他肉類點了烤五花肉
烤安格斯牛仔骨
雖然辣度選了微辣,但味道似中辣🌶🌶我反而喜歡喎
肉類都烤得夠哂惹味

海鮮點咗烤大扇貝
燒到剛剛好唔會過火

烤台灣白鱔
冇骨又唔腥,雖然醃料唔多,但肉質幾彈牙又燒得幾香口

2022-09-26
Type of Meal
Dinner
烤豆皮
牛舌芯
  • 烤台灣白鱔
為食貓覺得通常出去食串燒,度度都好似一模一樣,無咩特別🥲但呢間位於砵蘭街新開嘅「八拾台式串燒」就有d唔同啦雖然店面比較細,但好乾淨,而且充滿人情味,串燒重係即叫即整tim 食物餐廳有好多唔同種類嘅串燒,由肉類、菜類、到海鮮類不等🤤另外重有小食同埋粉麵嘅主食,總之想齋食串燒,又或者食一兩串過吓口癮都得佢d串燒係即叫即整,之後再放上去個爐度保溫,大家可以慢慢傾住計食,唔怕會凍晒🥶為食貓同朋友叫咗三文魚腩$38、花枝丸$18、台灣腸$18、豬頸肉$20等等♥️呢d串燒都燒得好惹味,而且食得出d食材唔係平價嘢,質素有保證👍🏾推介錫紙娃娃菜 $38個娃娃菜辣辣地,濕濕地,重有埋d蒜蓉,真係好鬼惹味❣️糖烤牛奶方包 $16好少會喺串燒舖食到烤方包😋呢個烤方包又甜又脆,好正如果個皮林番少少就更加好啦 烤雞泡魚乾 $48個雞泡魚乾送啤酒真係一流👅👅台灣燒仙草爽 $15食得台灣串燒,梗係要飲埋個台灣仙草爽嚟解渴啦為食貓見「八拾台式串燒」開到凌晨三點,大家想搵一個乾淨又cozy d嘅地方食宵夜,「八拾台式串燒」的確係一個好唔錯嘅新選擇‼️

食物

推介

錫紙娃娃菜 $38
錫紙娃娃菜

個娃娃菜辣辣地,濕濕地,重有埋d蒜蓉,真係好鬼惹味❣️

糖烤牛奶方包 $16

好少會喺串燒舖食到烤方包😋呢個烤方包又甜又脆,好正
如果個皮林番少少就更加好啦

烤雞泡魚乾 $48
烤雞泡魚乾

個雞泡魚乾送啤酒真係一流👅👅

台灣燒仙草爽 $15

食得台灣串燒,梗係要飲埋個台灣仙草爽嚟解渴啦

錫紙娃娃菜
烤雞泡魚乾
2022-09-22 29 views
剛剛在油麻地附近收工,與同事周圍行搵野食時見到一間新開既台灣串燒餐廳 外邊仲擺曬靚靚既花牌😍 我地兩個都想試下新野!於是我地就入餐廳攞位了 當時7點 餐廳已經滿座了!好彩等左約五分鐘就有枱了💓餐廳環境非常企理乾淨👍設計都好摩登 店內雖無未算話好大 但勝在坐得舒服啊 讚!兩個餓鬼睇過menu後 好開心咁揀左好多串串😋 等食物時仲發現餐廳已放上為串燒保熱既暖盤 已開埋火 盤上仲放埋吸油紙 非常貼心!👍第一款食物黎了🤩都不算等了好耐頭兩串係烤雞軟骨($30/2串)雞軟骨好香脆 同埋味道帶有濃濃既孜然味 不用點任何醬汁都一樣咁正👌這款是烤豆皮($18)豆皮同樣燒得出色 有種食緊烤響鈴既感覺呢!豆皮內鋪上滿滿既蒜蒜 蔥及chill, 味道更昇華😎另外仲嗌左脆皮芝士腸($18),烤豬頸肉($20)及烤牛舌($28)芝士腸很正!共有四條 芝味十足豬頸肉肉質腍軟 但不會太肥👍牛舌同樣神來之筆!灑上芝麻 非常好吃當然唔小得烤日式汁燒鰻魚($48)及烤台灣香腸($18)烤鰻魚好高水汁 鰻魚外皮燒得焦脆 好香口!台灣香腸亦很地道👍 正正子!最後我地亦點左一客煎餃一客共有八隻煎得好靚既餃子💓肉汁鮮嫩 仲可以放

第一款食物黎了🤩都不算等了好耐
頭兩串係烤雞軟骨($30/2串)

雞軟骨好香脆 同埋味道帶有濃濃既孜然味
不用點任何醬汁都一樣咁正👌

這款是烤豆皮($18)
豆皮同樣燒得出色 有種食緊烤響鈴既感覺呢!

豆皮內鋪上滿滿既蒜蒜 蔥及chill, 味道更昇華😎

芝士腸很正!共有四條 芝味十足
豬頸肉肉質腍軟 但不會太肥👍
牛舌同樣神來之筆!灑上芝麻 非常好吃

當然唔小得烤日式汁燒鰻魚($48)及烤台灣香腸($18)

烤鰻魚好高水汁 鰻魚外皮燒得焦脆 好香口!
台灣香腸亦很地道👍 正正子!

最後我地亦點左一客煎餃
一客共有八隻煎得好靚既餃子💓
肉汁鮮嫩 仲可以放返上暖盤佐熱 簡單一流😋

飲品方面,餐廳同樣有很正宗既台式飲料😊我叫左燒仙草爽,而同事就揀左鳳梨烏龍茶 兩款飲品都好適合食住台灣串燒時飲😋 絕配!

唔好以為食串燒會唔飽 我地兩個麻甩佬食到好滿足!每一串同個份煎餃都份量十足👍而埋單亦都唔太貴 店員亦都非常友善有禮!💓 同事都話下次必定要再黎試埋其他款式既串燒呢😍
2022-09-20 22 views
好耐無食串燒估唔到經過旺角俾我搵到間隱世串燒小店👏🏻👏🏻店鋪鋪面不大但播住啲熟悉嘅🎵歌 感覺十分溫馨🏠嚟到串燒店梗係食串燒🔥啦非常特別嘅係平時我地食串燒🍡傾下計隔一陣就會凍晒但係呢間小店專門擺個爐🪔係度熱啲串燒所以即使成程傾計吹水😝食物都唔會凍👏🏻👏🏻烤雞軟骨 (2串) $30 雞軟骨$30兩串十分划算😝雞軟骨烤到香脆🤓加上調味都幾正烤牛舌$28我超愛食牛舌😍咬落去彈牙爽口 肉質好嫩🥹烤豬頸肉$20豬頸肉食落卜卜脆😋 個人好喜歡💕錫紙娃娃菜$38食咗咁多串燒之後梗係要食返啲菜中和返啦🤣呢份娃娃菜又幾大份少少微辣 食完即刻冇晒油膩感✌️😝八拾台式串燒 (旺角)旺角砵蘭街109-113號偉華商業大廈地下B號舖
好耐無食串燒

食咗咁多串燒之後
梗係要食返啲菜中和返啦🤣
呢份娃娃菜又幾大份
少少微辣 食完即刻冇晒油膩感✌️😝

八拾台式串燒 (旺角)
旺角砵蘭街109-113號偉華商業大廈地下B號舖
2022-09-14 29 views
經過旺角街頭 見有間新開既串燒舖😚舖頭細細但裝修好有feel🫶🏻入到去一直播緊台灣歌😍好有氣氛arr➽烤厚切牛舌芯 $48愛牛舌人士必點😍彈牙爽口 肉質好調味適中好食 無蓋過左牛舌既味道🫶🏻➽烤雞全翼 $20😍食串燒梗係要食雞翼啦外皮燒得超香脆 調味適中😚外脆內柔滑➽烤豬仔脾 $38大大隻😳肉質有豬仔脾香完全唔韌😋➽烤台灣白鱔 $48白鱔彈牙 有魚脂香味🐟➽烤牛舌 $28夠厚 彈牙爽口 28蚊有3大舊好厚 好抵➽烤豬頸肉$20微辣令豬頸肉既香味好出少少爽口😋➽烤韭菜 $18出色😍串燒一定要叫韭菜又野味又好食arr😋➽八拾經燒牛肉麵 $88食串燒成日都怕唔夠飽😳E間台式串燒仲有麵類 飯類可以點😚牛肉麵 麵質彈牙 上果時超熱一邊食串燒一邊食牛肉麵一流😍而餐廳既枱面會有個熱爐幫串燒keep住熱度😍貼心
經過旺角街頭 見有間新開既串燒舖😚
舖頭細細但裝修好有feel🫶🏻