2022-04-17 239 views
在現場買九仔粉外賣唔比人加菜譜。唔比加就唔好放出黎,不知所謂,水汪汪完全無味,冇料,衛生環境不佳,食物質素冇保證,收錢呀姐冇禮貌,幫老板 倒米,祝你好運,大家不要再去幫襯
倒米,祝你好運,大家不要再去幫襯
TakeAway
2021-11-16 550 views
出開深水埗買printer, 趕時間,是但食啲嘢。呢間狗仔粉,由佐敦開到而架有9間分店,可想而知有佢哋地位啦!用電子掃code 下單,方便唔會錯。科技真係日新月異。有新野梗係試啦,對芫荽控一定要試啦!加左芫荽會再fresh d! 生菜🥬新鮮甜。魚肉實淨。但無咩魚味,係會加左粉架啦。㩒曬啲芫荽落去先食到啲魚肉同素翅。狗仔粉一貫味道,甘多年都無變。加埋豬油渣,正到一個點😆仲有啲菜甫都係一定要加。食完會有少省頸渴😅
出開深水埗買printer, 趕時間,是但食啲嘢。
用電子掃code 下單,方便唔會錯。科技真係日新月異。
有新野梗係試啦,對芫荽控一定要試啦!
芫荽火鴨魚肉湯

㩒曬啲芫荽落去先食到啲魚肉同素翅。

狗仔粉
豬油渣
食完會有少省頸渴😅
2021-11-03
$50 (Dinner)
狗仔粉
豬油渣
2021-10-13 272 views
已經嚟食過幾次十八座狗仔粉,勝在分店多,有時肚餓又唔想食咁多嘢,淨係食魚蛋燒賣又唔夠飽,就嚟食碗狗仔粉/火鴨翅。今次過嚟食狗仔粉,仲額外加多左一包豬油渣,都係加$5真係好抵食狗仔粉湯入面又有蝦米,冬菇等材料,所以好足料夠惹味,再加埋豬油渣,仲多一份香脆。喺枱面有兩個放咗菜甫嘅罐!一個係辣另一個唔辣。呢個菜甫食狗仔粉一定要加,冇得輸!我仲食過火鴨翅,比一般街邊碗仔翅足料好多,一絲絲嘅鴨肉,令肉味更加香濃。總之呢間野真係可以一試再試好味

總之呢間野真係可以一試再試
好味
2021-09-30 292 views
看到附近推薦,火鴨翅的圖片引起我的食慾,好像胡辣湯的樣子,於是打算去品嚐下我們傍晚5點多去,店舖內還沒有客人,不過後來我們吃著陸續來了一些人,店舖好浮誇,好多明星合影的照片,看到這些,覺得不管味道怎麼樣,一定要品嚐沒錯啦掃碼下單火鴨翅是最合我口味的,不過可能平時口味清淡的人不一定喜歡這個狗仔粉我個人會覺得過於清淡,不過有辣的小菜加進去,味道豐富多了這個麼多,兩個人也食飽了,滿足這個大雑,裡面有蘿蔔,大腸,豬肚,還有豬皮,還不錯
掃碼下單
火鴨翅是最合我口味的,不過可能平時口味清淡的人不一定喜歡
這個麼多,兩個人也食飽了,滿足
這個大雑,裡面有蘿蔔,大腸,豬肚,還有豬皮,還不錯
2021-09-29
$50 (Dinner)
  • 火鴨翅
2021-06-29 515 views
招牌火鴨翅 HKD 31超級豐富的火鴨絲,味道夠之餘又不會太鹹,值得一試!再訪的話因該也會再要一碗。實在比一般的碗仔翅好食太多了!黑白炸丸 HKD 19由於是信箱出爐的關係,需要稍等一會兒,端上來時還在冒煙。我比較喜歡貢丸,味道比較濃。墨魚丸也不錯!
招牌火鴨翅 HKD 31
黑白炸丸

黑白炸丸 HKD 19
2021-06-22 271 views
每到夜晚十點基本上絕大多數的食店都關門了就像狼人睜眼一樣大家都閉眼了但當你凌晨肚餓這個24小時的狗仔粉是一個很好的選擇其一是口味比較重給你一份額外的溫暖其二是份量十足給你一份額外的慰藉個人很愛他家的菜脯可以的話想瘋狂添加呢菜脯有分辣與不辣辣的味道比較搶會有點蓋住火鴨翅的味道但真的辣得很過癮愛辣者記得試試不辣的菜脯也很惹味但稍微嫌切得比較細會有點影響口感火鴨翅好喜歡會有那種炙烤過後的香氣也有鴨肉的鮮甜真的一份會在深夜吃到會感動的外賣
每到夜晚十點

也有鴨肉的鮮甜
真的一份會在深夜吃到會感動的外賣
TakeAway
2021-04-02 357 views
次次行過都會比啲明星相吸引住第一次幫襯都係因為見到咁多明星相狗仔粉加上辣菜甫正,一定要多菜甫,必定要加!D粉仔煮得都好,有D粒粒肉碎,我喜歡佢有D蔥,蔥lover火鴨翅就一般,鹹D,我麻麻地,環境就有點背對背,不過街坊食堂係咁姐姐做野超快,一陣就上晒,快手快腳
次次行過都會比啲明星相吸引住

第一次幫襯都係因為見到咁多明星相

狗仔粉加上辣菜甫正,一定要多菜甫,必定要加!
D粉仔煮得都好,有D粒粒肉碎,我喜歡佢有D蔥,蔥lover

火鴨翅就一般,鹹D,我麻麻地,

環境就有點背對背,不過街坊食堂係咁

姐姐做野超快,一陣就上晒,快手快腳
2020-05-04
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
  • 狗仔粉
2021-03-21 298 views
今日經過此店,被他們貼出來與明星合照的相片所吸引,有些更是電視台拍攝飲食節目介紹的。於是抱著味道應該不錯的心態去光顧。外賣了一碗傳統口味小辣的狗仔粉,回家路途祇是10分鐘左右。回家後急不及待即時品嘗,粉條的質感很粉,不夠彈牙,整碗都是程糊狀,湯也是杰的,食落杰撻撻,味精極重。一路食要一路飲水,食完後口腔好乾,飲了一公升水都不能夠止口乾及口渴。真的有苦自知。明星的效應真的能騙到人,下次真的不會再光顧,免得再受苦。
2021-03-20
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
$31 (Tea)
2021-02-14 330 views
以前真心唔識咩叫狗仔粉,你做呢間之後一試難忘!我叫咗一碗狗仔粉再加一碗魚肉撈碗仔翅!好味!魚肉嘅份量都唔少,食落都幾煙人同埋好有魚味。碗仔翅都唔會太粉。至於狗仔粉,成碗好多,大家都推薦呢度菜譜菜脯,加埋果然正!
2020-06-28 727 views
狗仔粉係香港嘅地道食物,唔係有呢間18座狗仔粉我都唔知狗仔粉係咩味,雖然唔知係唔係正宗,不過我都覺得幾好食。同埋呢間係九龍區都幾多分店,一啲嘅熱門地方都有,所以有時夜麻麻諗食咩都會諗起佢。一碗狗仔粉+一碗細雜燴,就係兩個人嘅宵夜,兩個人分享,感覺上冇咁邪惡。一碗狗仔粉份量都幾多,好多細細條嘅麵條,佢個菜莆好好食!雜燴既醬汁,係秘製醬汁 辣辣地好惹味!呢個時候梗係要加番一罐無糖可樂,gur一gur先啦 。
一碗狗仔粉份量都幾多,好多細細條嘅麵條,佢個菜莆好好食!
雜燴既醬汁,係秘製醬汁 辣辣地好惹味!
呢個時候梗係要加番一罐無糖可樂,gur一gur先啦 。
2020-05-27 416 views
這間小食店全港都有分店好似好出名不過今晚是我第一次吃因為凌晨時段所以今次就不打算吃他的狗仔粉,吃了另一個招牌火鴨翅材料很多不會全部只是水或芡汁,不過木耳居多火鴨肉就不是想像中那麼多而且味道偏淡,也沒有很香很濃的火鴨味不過當小食還是合格
這間小食店全港都有分店
好似好出名不過今晚是我第一次吃
而且味道偏淡,也沒有很香很濃的火鴨味
不過當小食還是合格
2020-05-26 375 views
很喜歡狗仔粉的那種口感,於是和朋友到了這間十八座狗仔粉潮聖!那些狗仔粉的味道其實是很可喜的,但仍然不是我兒時回憶中那種像銀針粉➕湯的感覺,兒時回憶的味道永遠是最好的! 🍲🍲🍲記著幫襯狗仔粉要加豬油渣呀,一少撮、一少撮的放在粉內!另外,要使狗仔粉味道昇華主要㊙️訣在菜甫那裏!辛辣的那種,放兩粒進狗仔粉中已經滋味無窮,若果不嗜辣的也可選不辣的普通菜甫! 下一次來打算碗仔翅+狗仔粉,聽講味道也是不俗的! 😋😋😋

2019-11-11 642 views
狗仔粉絕對係重口味之選desu有人可能會覺得佢結tat tat 好奇怪質感不可觀 有人亦會覺得嗰啲粉頭食落只會覺得飽濟但食落絕對有佢嘅魅力蔥花heavy胡椒粉冬菇菜脯豬油渣 oh my oh my最鍾意食濃味野呢碗狗仔粉絕對serve得我好好hehe味道:6.5/10十八座狗仔粉狗仔粉 $30📍尖沙咀
狗仔粉絕對係重口味之選desu

十八座狗仔粉

狗仔粉 $30

📍尖沙咀
2019-09-05 606 views
#中意嘅請分享請點讚🍻----------😋狗仔粉 $30狗仔粉好有咬口,比較滑身,每條都長短不一。湯底有好小嘅冬菇碎同一舊浸淋左嘅豬油渣。如果想加炸豬油渣粒就可以加3蚊。面頭有好多蔥同菜脯粒。菜脯粒令平凡嘅狗仔粉加左好多分。菜脯粒好香又夠味,而且係免費任加。菜脯粒分辣同唔辣,辣菜脯應該有譚仔中辣,中意食辣嘅可以一試。----------🔎十八座狗仔粉🚩尖沙咀金馬倫道29號地下B舖🚩佐敦寧波街27A地舖🚩旺角通菜街139號地下B舖🚩佐敦寧波街27A地舖🚩荃灣荃興徑3號地下E舖🚩元朗建業街59號🚩觀塘物華街1號地下
#中意嘅請分享請點讚🍻

🚩荃灣荃興徑3號地下E舖
🚩元朗建業街59號
🚩觀塘物華街1號地下
2019-08-26 592 views
諗住去電腦展之前到深水埗睇下電腦格下價先,當晚諗唔到食乜,經過十八座狗仔粉, 每次都想入去食,今次終於有機會試下啦! 店鋪細細間非常多人, 我叫了馳名狗仔粉$30, 招牌火鴨翅$30,翅滾飛天脾$28, 秘製千味細雜燴$28 ( 大腸,豬肚,豬皮,蘿蔔)。馳名狗仔粉~ 我覺得整碗狗仔粉的靈魂精粹是菜甫, 因為湯底沒有特別味道,狗仔粉的質地比較澱粉質重,口感淋淋地。招牌火鴨翅~雖然感覺都幾足料, 但味道比較淡。翅滾飛天脾~ 入口啖啖肉, 但味道跟火鴨翅差不多。秘製千味細雜燴( 大腸,豬肚,豬皮,蘿蔔)~ 這個反而是最好吃, 起碼我食到秘製千味, 四款都炆得好腍入味。未食過可以一試, 始終每個人口味各有不同。

招牌火鴨翅~雖然感覺都幾足料, 但味道比較淡。

翅滾飛天脾~ 入口啖啖肉, 但味道跟火鴨翅差不多。

未食過可以一試, 始終每個人口味各有不同。

馳名狗仔粉

翅滾飛天脾

秘製千味細雜燴

2019-08-23
$60 (Dinner)
秘製千味細雜燴