2019-03-22
朋友聚餐,揀左呢間任飲任食打邊爐餐廳。餐廳好大間,晚上已坐滿哂人,我諗都唔會差得去邊😌先揀上湯底,叫個平時少見到既湯底:猴頭菇鯊魚骨湯🦈味道都幾濃味!猴頭菇好香。忘不了海鮮火鍋套餐,$298位,4個人以上仲送刺身拼盤,好扺食!刺身有三款食,都算鮮味,幾大塊,都唔差架!然後上左一盤放到好靚既海鮮火鍋拼盤 !哇!好誇張😻海鮮好新鮮,鮑魚仲郁緊, 仲有帶子, 蚌,海蜆, 海蝦🦐, 好豐富呀!龍蝦好大隻,每人有一邊食,好多膏,真係新鮮龍蝦黎,食落好鮮味,唔洗沾豉油都夠鮮!真係無講笑。啲海蝦都好彈牙,好爽口👍另外仲可以揀有4人份量既頂級安格斯牛頸脊或櫻花黑豚肉!份牛真係好靚,好肥美。食落去好重牛味又嫩肉。質素好好!櫻花黑豚肉食落好爽,同幾嫩!佢呢度既餃同丸都好好味,可惜無得再追加。瑤柱韮菜餃,蟹肉黑松露餃,水餃皇:三款都好足料好大粒,食落口感好豐富!芝士牛丸,蟹籽蝦丸, 鵝肝墨魚丸,都食到我地好滋味!炸魚皮炸響鈴🔔都好夠脆呀!火鍋材料仲有好多野可以無限追加:特別推薦既係既 豬潤,好正。佢係黃沙豬潤黎,食落好爽口又好夠潤味!質素好好,又大塊。芝士丸 夠哂多芝士!好濃味。窩荀好鮮甜解膩🤤🤤飲品仲有三
餐廳好大間,晚上已坐滿哂人,我諗都唔會差得去邊😌
刺身有三款食,都算鮮味,幾大塊,都唔差架!
然後上左一盤放到好靚既海鮮火鍋拼盤 !
哇!好誇張
啲海蝦都好彈牙,好爽口👍
另外仲可以揀有4人份量既頂級安格斯牛頸脊或櫻花黑豚肉!
份牛真係好靚,好肥美。食落去好重牛味又嫩肉。質素好好!
櫻花黑豚肉食落好爽,同幾嫩!
佢呢度既餃同丸都好好味,可惜無得再追加。
芝士牛丸,蟹籽蝦丸, 鵝肝墨魚丸,都食到我地好滋味!
炸魚皮炸響鈴🔔都好夠脆呀!
火鍋材料仲有好多野可以無限追加:
芝士丸 夠哂多芝士!好濃味。
窩荀好鮮甜解膩🤤🤤
飲品仲有三款任飲添呀!又幾好喎!
食到我地超級飽!