2021-05-21 1134 views
今日出咗荃灣行街嘅天氣真係好熱呀而家烈日當空太陽曬落嚟都唔係話講笑啊所以我哋今日出街係成四點幾先出門口但係都好熱呀有酷熱天氣警告夜晚嚟咗呢間叫做大丼家燒烤牛肉丼專門店今日係第一次呢間嘢食嘅今日好熱所以即刻要叫返兩罐汽水飲即刻飲番罐可樂爽一爽先日式咖喱燒牛肉飯$56感覺上佢好似有用火槍燒過吓咁咖喱係真係日式嗰啲咖喱嚟嘅甜甜地識落都幾好味嘅佢又係用珍珠米三色燒牛肉飯$57呢個三色牛肉飯係元祖芝士香辣三款牛肉都有所以對於我第一次食呢個三色牛肉飯我覺得都係一個唔錯嘅選擇唔早我款就係普通原味嘅牛肉囉芝士牛肉唔錯的芝士都幾多下如果香辣牛肉都幾辣下嘅不過三色牛肉飯之中我覺得最好味係芝士不過芝士牛肉呢就可能比較鹹嘅總括而言呢個嘅燒牛肉飯都唔錯嘅不過環境就差啲囉
今日出咗荃灣行街嘅

不過芝士牛肉呢就可能比較鹹嘅
總括而言呢個嘅燒牛肉飯都唔錯嘅
不過環境就差啲囉
2021-05-16
$62.25 (Dinner)
汽水
日式咖喱燒牛肉飯
三色牛肉飯
2021-01-15 954 views
依家大家食晚飯都相當頭痕,因為唔係屋企食就要買外賣返屋食,外賣來來去去又係嗰幾間成日都冇啲新意,係呢段時間大家都激發左唔少搵啲好食小店嘅力量,呢間大丼家都係朋友介紹我去食。還是而家做緊個抗疫二人餐,兩個飯又或者係拉麵加埋汽水都係$99。一嚿水唔駛就有兩個日式丼飯,呢個時勢都算係咁😞黑咖喱吉列豬扒飯咖喱汁香濃,雖然豬扒一開四,但外賣攞到返屋企都依然香脆,兼且飯量十足。香辣燒牛肉飯燒牛肉配上佢哋個香辣醬,成件事變得惹味好多,嚟撈飯一流,但可惜個醬汁唔係太多。牛肉飯旁邊仲配咗少少蔬菜,食落就健康啲啦🤪🤪

黑咖喱吉列豬扒飯

香辣燒牛肉飯
2020-12-30 556 views
雖然都食過幾次, 不過今次要好好記錄一下!! 芝士燒牛肉飯@$56呢個係會令人食到滿足既飯(´∀`)~~每塊牛肉上面都平均都沾滿芝士, 肥牛好嫩口好好咬而且牛肉塊是已砌好像九宮格的擺放, 非常易入口飯的份量很足夠而還有酸甜的菜伴感覺健康了一點( ´∀`)
雖然都食過幾次, 不過今次要好好記錄一下!!

芝士燒牛肉飯@$56
呢個係會令人食到滿足既飯(´∀`)~~
每塊牛肉上面都平均都沾滿芝士, 肥牛好嫩口好好咬
而且牛肉塊是已砌好像九宮格的擺放, 非常易入口
飯的份量很足夠
而還有酸甜的菜伴感覺健康了一點( ´∀`)
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$56 (Lunch)
  • 芝士燒牛肉飯
2020-11-16 816 views
平民系列🐷 - 大丼家燒烤牛丼專門店吉X家自甘墮落後,食日本丼少左個方便之選🤷🏼‍♀️位於角落既小店,提供多一個更平更良心既選擇🙆🏼‍♀️更有抗疫外賣優惠同醫護套餐👩🏼‍⚕️👨🏼‍⚕️賺錢外不忘社會責任,值得懲罰💰------------------------------環境:鋪頭內大約20-30個位,佈置簡單堅守限聚令要求,👍🏾全部都係2人座位👯‍♂️如果一家人,店員都會盡量安排坐係附近🤗乾淨程度合格,就算爆埸,客人一走都會即刻清潔左先------------------------------食物:豬軟骨拉麵 ($60)湯底正常偏淡,適合一啲唔鐘意油膩感既朋友仔🌝麵質屬於一般連鎖拉麵店食到既感覺,中等水平豬軟骨好入味🍖份量合理,唔會太肥配料豐富,木耳,野菜🌽鳴門卷🍥樣樣齊唯獨雞蛋可以再流心啲就完美🥚整體感覺都對得住個價格🍜------------------------------服務:半自助形式落單🤡畫好落單紙後去收銀台到俾店員店員會出菜到你坐既位到其本上其他時間,店員都忙處理外賣單😱------------------------------環境: 6/10食物: 6/10服務: 6/
平民系列🐷 - 大丼家燒烤牛丼專門店
吉X家自甘墮落後,食日本丼少左個方便之選🤷🏼‍♀️
位於角落既小店,提供多一個更平更良心既選擇🙆🏼‍♀️
更有抗疫外賣優惠同醫護套餐👩🏼‍⚕️👨🏼‍⚕️
賺錢外不忘社會責任,值得懲罰💰
環境:
鋪頭內大約20-30個位,佈置簡單
堅守限聚令要求,👍🏾全部都係2人座位👯‍♂️
如果一家人,店員都會盡量安排坐係附近🤗
乾淨程度合格,就算爆埸,客人一走都會即刻清潔左先
食物:
豬軟骨拉麵 ($60)
湯底正常偏淡,適合一啲唔鐘意油膩感既朋友仔🌝
麵質屬於一般連鎖拉麵店食到既感覺,中等水平
豬軟骨好入味🍖份量合理,唔會太肥
配料豐富,木耳,野菜🌽鳴門卷🍥樣樣齊
唯獨雞蛋可以再流心啲就完美🥚
整體感覺都對得住個價格🍜
服務:
半自助形式落單🤡
畫好落單紙後去收銀台到俾店員
店員會出菜到你坐既位到
其本上其他時間,店員都忙處理外賣單😱

環境: 6/10
食物: 6/10
服務: 6/10

地址: 荃灣眾安街68號荃灣千色匯II期地下G1-2號舖
人均消費: $60-100
2020-11-13 589 views
荃灣區一直都是美食集中地,餐廳數目多,而且很集中,往前走幾步已經有好幾間餐廳。💛前幾天去了荃灣找朋友,就去了這家餐廳試試,是一間價錢很親民的日式料理店。🍱1️⃣三色烤牛肉飯$57🍱牛肉燒得很香而且有三種味道(元祖+香辣+芝士🧈)很惹味🤤2️⃣咖哩豬排飯 $48🐷🍛豬排外脆內嫩,咖哩味道剛剛好。3️⃣章魚燒$33普普通通的章魚燒沒什麼驚喜。4️⃣鹽烤雞腎$13烤得不錯也很香,不會太鹹。5️⃣餃子$18普普通通。6️⃣雞翼$14炸得很香脆,吃下也很juicy。💕這個份量已經足夠三個女生吃😘
1️⃣三色烤牛肉飯$57🍱
牛肉燒得很香而且有三種味道(元祖+香辣+芝士🧈)很惹味🤤

2️⃣咖哩豬排飯 $48🐷🍛
豬排外脆內嫩,咖哩味道剛剛好。

3️⃣章魚燒$33
普普通通的章魚燒沒什麼驚喜。

4️⃣鹽烤雞腎$13
烤得不錯也很香,不會太鹹。

5️⃣餃子$18
普普通通。

6️⃣雞翼$14
炸得很香脆,吃下也很juicy。💕
這個份量已經足夠三個女生吃😘
2020-10-31 508 views
又到星期六才,搵d 節目,約會友人 食午餐,等她收工就去吃吃吃荃灣千色店商塲(千色匯II 期地下)尋尋覓覓,這間「牛丼家燒烤丼專門店」難搵到繞過一圈,見到啦,非常普通的小小店看看餐紙,有小食、飯、烏冬、拉麵、、跟餐優惠小食,熱飲加 $6 / 凍飲加 $8主打 推介牛肉👍當然要試元祖燒牛肉飯 $50大大片牛肉 份量多,夠瘦😋仲有蛋絲、椰菜番茄芝士海鮮烏冬 $62 彩色...賣相好靚喎⋯青口、蝦、蜆肉、元貝、蟹柳😋豐富呀番茄湯底 濃濃拉絲芝士,滋味烏冬 爽滑 彈牙小食😊魷魚條 $13 (3件)有啲似魚旦 鹽燒雞腎 $13 (2 串)細細粒,容易咬,香口

繞過一圈,見到啦,非常普通的小小店

看看餐紙,有小食、飯、烏冬、拉麵、、
跟餐優惠小食,熱飲加 $6 / 凍飲加 $8
主打 推介牛肉👍當然要試

元祖燒牛肉飯 $50
大大片牛肉 份量多,夠瘦😋仲有蛋絲、椰菜

番茄芝士海鮮烏冬 $62
彩色...賣相好靚喎⋯
青口、蝦、蜆肉、元貝、蟹柳😋豐富呀
番茄湯底 濃濃拉絲芝士,滋味
烏冬 爽滑 彈牙

小食😊
魷魚條 $13 (3件)有啲似魚旦

鹽燒雞腎 $13 (2 串)
細細粒,容易咬,香口

2020-10-31
$152 (Lunch)
2020-10-22 376 views
第一次食 所以隨便叫左個拉麵本身見到個價錢都預料可能會好細碗/味道麻麻但黎到發現比想像中足料!雖然質素我覺得一般但起碼都對得住個價錢不過坐得幾逼都係啦啦臨食完就走下次想試下芝士燒牛肉飯
第一次食 所以隨便叫左個拉麵
本身見到個價錢
都預料可能會好細碗/味道麻麻
但黎到發現比想像中足料!
雖然質素我覺得一般
但起碼都對得住個價錢
不過坐得幾逼
都係啦啦臨食完就走
下次想試下芝士燒牛肉飯
2020-10-03 485 views
呢一間嘅牛肉飯超級好食又抵食同埋份量十足可以分返你哋嘅份量自己揀嘢食全部都係即叫即整熱辣辣配上嘢飲同埋沙律真係好好食同埋好開胃同埋佢嘅飯同埋牛肉配得好好唔會太油膩亦都10分健康主打日本牛肉飯如果你哋都係鍾意食牛肉飯嘅話一定會好喜歡的成日都排隊好受歡迎㗎大家快啲去黎食啦
全部都係即叫即整熱辣辣配上嘢飲同埋沙律
真係好好食同埋好開胃
同埋佢嘅飯同埋牛肉配得好好唔會太油膩亦都10分健康
主打日本牛肉飯如果你哋都係鍾意食牛肉飯嘅話一定會好喜歡的
成日都排隊好受歡迎㗎大家快啲去黎食啦
2020-09-16 645 views
呢間鋪都算難搵,好彩最後都搵到!😆間鋪細細間,好隱世🤣!人流都算多,乜嘢類型嘅客人都有。餐牌:〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️我地2個人,叫左3樣野:🌟燒雞皮$𝟷𝟹唔好食。雞皮薄到成張紙咁又太乾。話就係燒雞皮,但我覺得係炸雞皮,同埋炸到黐住晒條木棍,好難食到。有待改善啊!!𓂀推介度:♥︎♥︎🌟黑咖喱流心芝士漢堡扒飯🍛 $𝟻𝟾個黑咖喱汁估唔到咁好味,唔會太甜,洋蔥好香😚。個漢堡扒都煎得好香,個皮會有啲燒焦左既香味,漢堡扒既肉汁都keep到。不過我覺得個芝士可以再多啲,話哂都係sell流心嘛👍🏻!𓂀推介度:♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎🌟芝士燒牛肉飯 $𝟻𝟼呢個飯性價比好高,雖然只係普通嘅肥牛,但係都煎得幾香,肉質都唔錯,唔會太乾身,保持到佢本身既肉汁。再加芝士鋪喺牛肉上面燒,未食都聞到好大浸牛味同芝士香味,極邪惡!好好味啊☺️☺️!𓂀推介度:♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎下次再去荃灣都一定會要去食!

餐牌:

𓂀推介度:♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎

芝士燒牛肉飯

🌟芝士燒牛肉飯 $𝟻𝟼
𓂀推介度:♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎

下次再去荃灣都一定會要去食!

黑咖喱流心芝士漢堡扒飯
芝士燒牛肉飯
2020-08-24 953 views
芝士燒牛肉飯($56)是店家推薦的牛肉飯,芝士濃味十足,牛肉數量多且加上芝士燒更加呈現出配搭的效果。另外,白飯是日本米,份量多,女生胃口細可與友人分享,男生就會足夠飽肚。牛肉飯還會配有菜和少量洋蔥,菜的味道相似前菜的沙津菜,建議可當前菜嘗試。日式餃子(三件)$18今次嘗試下餃子小食,是現場點即時做,所以需要有耐性等待,餃子脆口,配上醬油更加可口。
2020-08-07 1208 views
平日放假同老公覓食💛本身想去食點心 點知無開咁就近近地食第二間💛💛老公俾門口抗疫餐吸引左入比去餐廳細細有小小日式快餐既感覺當然擺設就港式好多~原來抗疫餐只氹外還🤣🤣自己寫紙揀好食咩就交比服務員食完先拎住張單去俾錢老公食元祖燒牛肉飯 凍檸茶本身對杯凍檸茶無乜期望點知老公話又幾有茶味個飯男人飯都夠飽 好大份我嗌左芝士燒牛肉飯配葡萄梳打飯量好夠 肉都夠多 味道不錯總括黎講,價錢對得住味道和份量💛不過有一點能夠改善就更好就係枱上面的餐具放係一個桶入面無野遮住 係呢個疫情嚴重既時候都係衛生d好
平日放假同老公覓食💛
本身想去食點心 點知無開
咁就近近地食第二間💛💛

老公俾門口抗疫餐吸引左
入比去餐廳細細
有小小日式快餐既感覺
當然擺設就港式好多~
原來抗疫餐只氹外還🤣🤣

點知老公話又幾有茶味
個飯男人飯都夠飽 好大份

我嗌左芝士燒牛肉飯配葡萄梳打
飯量好夠 肉都夠多 味道不錯

總括黎講,價錢對得住味道和份量💛

不過有一點能夠改善就更好
就係枱上面的餐具放係一個桶入面
無野遮住 係呢個疫情嚴重既時候
都係衛生d好
2020-07-27
Waiting Time
70 Minutes (Dine In)
$75 (Lunch)
2020-07-31 777 views
抵食丼飯😙 呢間主打大大碗日式丼飯,牛肉飯、照燒雞飯、鰻魚飯、咖哩、拉麵烏冬都有~ 雖然唔會話係超好食/好正宗日本味道,但價錢平之餘份量又唔少,味道仲要ok! 平民美食😚⠀🍛 黑咖喱吉列豬扒飯 $58$58咁大碟飯!!!仲要係晚餐價錢😱😱 炸豬扒有成5塊,咖哩汁入面有紅蘿蔔薯仔,夠足料😙 豬扒炸得啱啱好,豬扒有肉汁之餘唔會過硬/乾身~ 黑咖哩比平時食到嘅深色,亦比平時嘅鹹d,撈飯食不錯😗🍲 日式叉燒烏冬 $62港式嘅豬骨湯底,味道正常~ 叉燒都夠入味唔乾身,但唔算厚切冇乜口感😯 烏冬係讚岐烏冬,夠煙韌😙🐟 燒鯖魚 $16/2pcs🥬 日式麻醬秋葵 $12🎃 南瓜餅 $13d小食真係平到喊!!!!每樣都係$1x,份量唔多但真係好啱一至兩個人!細細份可以試多好多款😌 抵食之選😚

🍛 黑咖喱吉列豬扒飯 $58

🍲 日式叉燒烏冬 $62

🐟 燒鯖魚 $16/2pcs
🥬 日式麻醬秋葵 $12
🎃 南瓜餅 $13
2020-07-04 764 views
荃灣一間細間又抵食好食嘅牛丼🐂成日都要排隊但好彩今日又即刻有位🥳. 三色燒牛丼飯 . $57呢個大大碗有齊元祖,芝士同香辣三種味嘅牛肉飯cp值高🤩每種味都有三塊牛肉, 最鍾意個芝士味超厚🧀香辣就似韓國個種辣都幾惹味😋元祖就燒汁咁味就正常. 大板燒 . $36大大個都幾厚身好好食, 價錢好抵👍🏻. 章魚燒 . $33一共有6粒都幾大粒唔粉😊幾好食好多木魚😙😙不過呢個相對上有d貴 同埋個味似大板燒, 大家可以叫事但一款🤣+$6仲有汔水重要佢係非藍店💛支持😎😎

. 三色燒牛丼飯 . $57

. 大板燒 . $36
大大個都幾厚身好好食, 價錢好抵👍🏻

. 章魚燒 . $33

+$6仲有汔水

重要佢係非藍店💛支持😎😎
2020-06-21 711 views
大丼家燒烤牛丼專門店 (荃灣)-經常性經過佢都想食,但每次忍唔住都會去咗食隔離嘅cafe swan, 今次終於過嚟食呢個牛肉飯啦!-🔍 三色燒牛肉飯 $57當中嘅三色配搭即係元祖+香辣+芝士🧀 係好豐富的牛肉飯😋 首先一部份牛肉上面就有焗過嘅芝士喺面,另一部份牛肉就有辣味,而且飯入面亦食都有少量牛肉汁,食落去個味道豐富,而且唔會好似其他牛肉飯咁樣面頭豐富但啲飯dry, 可以話配搭得啱啱好-食物質素:7/10環境氣氛:7/10回頭指數:7/10-📍 大丼家燒烤牛丼專門店 (荃灣)荃灣眾安街68號荃灣千色匯II期地下G1-2號舖
大丼家燒烤牛丼專門店 (荃灣)
🔍 三色燒牛肉飯 $57
食物質素:7/10
環境氣氛:7/10
回頭指數:7/10
📍 大丼家燒烤牛丼專門店 (荃灣)
荃灣眾安街68號荃灣千色匯II期地下G1-2號舖
  • 三色燒牛肉飯
2020-06-19 400 views
今日同朋友打算去城門水塘行下, 所以係荃灣食完個lunch 就出發。呢間大丼屋已經係第二次黎食,個三色牛丼好好味嫁, 唯其係芝士燒肉。不過今日唔想食甘重口味, 所以就叫左普通燒牛丼,呢間餐廳既野食本身都唔貴,今星期總做緊五一黃金優惠,堂食8折,真係抵上加抵呀。由於上次係食三色牛丼,有三款唔同煮法既牛肉,而今次淨係得一款,食落就覺得唔夠汁同埋有d 干。 牛肉既份量少, 只係平鋪係飯面睇落幾多甘。 不過女生黎講絕對夠食呀, 總嫌d 飯太多tim。 野飲只係加6蚊, 正常價啦。佢既串燒小食都好平, 12蚊2串雞軟骨/ 雞皮,可惜雞皮賣哂就叫左串雞肉,雞肉就12蚊一串。整體黎講, 呢個餐廳既收費同食物成正比,想平平地食餐日本牛丼絕對係選擇。