2012-05-13
睇到雜誌介紹,上OR又有好多好評,總想試下,但屯門店實在太遙遠,適逢灣仔分店開左,就決定嚟試下。點知........叫咗幾個餸,除咗碟燒味,其餘冇樣好食:燒味拼盤--幾種燒味都唔錯,份量小左啲,甘樣己經成$180,好似唔多抵。椒鹽魷魚--魷魚都算新鮮,但椒鹽味不足,唔夠香口,最敝上枱時已經凍晒。桂魚兩味--極差,有強烈淡水魚嗰種泥味,炒球完全食唔落口,石鍋上嘅頭腩泥味較小,但就好鹹,想用大量香料味掩蓋泥味,反而令頭腩食唔落口,差!金銀蒜絲瓜--非常之油膩,每一片瓜都浸滿油,好恐怖!菜心肉片--算係最正常嘅菜式,但菜心好硬,好難咬。薑蔥蠔--石鍋上,蠔非常之硬,完全無鮮味,感覺像食未煮過嘅蠔豉,可以話係小弟食過最差嘅蠔。芋頭鵝煲--又係石鍋上,芋頭好硬,好似唔熟咁,鵝肉又係硬實,雖然石鍋上係熱嘅,但鵝肉內部係凍嘅,唔好食。蒸扇貝--扇貝算新鮮,好食但冇難度嘅菜式。整晚嘅菜式味道同期望相去甚遠,大為失望,灣仔店絕對冇下次,屯門店有機會可以試下,俾次機會佢。
叫咗幾個餸,除咗碟燒味,其餘冇樣好食:
桂魚兩味--極差,有強烈淡水魚嗰種泥味,炒球完全食唔落口,石鍋上嘅頭腩泥味較小,但就好鹹,想用大量香料味掩蓋泥味,反而令頭腩食唔落口,差! 金銀蒜絲瓜--非常之油膩,每一片瓜都浸滿油,好恐怖!
菜心肉片--算係最正常嘅菜式,但菜心好硬,好難咬。
蒸扇貝--扇貝算新鮮,好食但冇難度嘅菜式。 整晚嘅菜式味道同期望相去甚遠,大為失望,灣仔店絕對冇下次,屯門店有機會可以試下,俾次機會佢。