十二人餐,生日飯。有人生日所以Book定位,仲收埋蛋糕系雪櫃。炸蝦,炸粉比較厚,中間條蝦還可以。但不特別彈牙爽口。一般般。龍蝦伊面,龍蝦肉啖啖肉,鮮味,幾好。勁大鍋湯,會拎埋湯料比你。乳豬,唔算肥,肥膏都唔多,肉嫩,幾有肉,脆皮,好味。呢個魚幾好,淡淡肉又真心無骨,唔會一夾就散,好味。西蘭花正常。皮脆肉嫩,最正系個雞。清菜。無咩特別。福建炒飯,乾身。幾甜下既紅策糕。但幾彈牙,算好食既甜品,唔痴牙。

炸蝦,炸粉比較厚
,中間條蝦還可以。但不特別彈牙爽口。一般般。

龍蝦伊面,龍蝦肉啖啖肉,鮮味,幾好。

勁大鍋湯,會拎埋湯料比你。

乳豬,唔算肥,肥膏都唔多,肉嫩,幾有肉,脆皮,好味。

呢個魚幾好,淡淡肉又真心無骨,唔會一夾就散,好味。
西蘭花正常。

皮脆肉嫩,最正系個雞

清菜
。無咩特別。

福建炒飯,乾身。

幾甜下既紅策糕
。但幾彈牙,算好食既甜品,唔痴牙。

2020-01-09
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
2019-08-31 2017 views
成班同事嚟飲茶,叫咗燒鴨配米線鍋個樣幾靚,不過燒鴨皮有啲韌,硬得濟咬唔斷鴨肉幾香,同醬汁都幾夾嘢食嚟得好快,經理同姐姐都好快手有鳳爪,蝦餃,馬拉糕,煎鹹薄罉,牛肉腸,蘿蔔糕,雞扎,津白嘢食熱辣辣夠新鮮
成班同事嚟飲茶,叫咗燒鴨配米線鍋
個樣幾靚,不過燒鴨皮有啲韌,硬得濟咬唔斷
鴨肉幾香,同醬汁都幾夾

嘢食嚟得好快,經理同姐姐都好快手

有鳳爪,蝦餃,馬拉糕,煎鹹薄罉,牛肉腸,蘿蔔糕,雞扎,津白

嘢食熱辣辣夠新鮮
2019-05-22 1997 views
門口姐姐好溫馨我們仲有十分鐘就有下午茶,我地一行九人就等下午茶。一點四十五就入去,其實不是平很多,預一個一點心約平一元。點心款式都可以而味道都不錯。但蛋散就淋身了一點,義燒包勁大個但包好淋身沒有口感,入面義燒幾好味,鮑汁鳳爪入味又夠淋身,燒鵝半只加個米線勁大碗,七人份量都夠。䐎粉份量少但味同口感都夠滑身,咸水角都做得不錯。茶方面味道偏淡,椒鹽豆腐好味但如果熱點更好。位置都坐得舒服,仲有不少電視睇都幾方便。
2019-03-21 1733 views
去探親戚兼食晚飯,一行六人,有老有嫩,近近哋喺隔離邨食,揀咗富港酒家,地方乾淨,幾抵食,屋邨酒樓嚟講唔差!片皮鴨清蒸沙巴仔都幾大條,仲幾滑添👍鮑魚仔雞煲估唔到又幾惹味!賽螃蟹,麻麻地,上到枱唔熱,暖嘅!欖菜肉碎四季豆,好食😋粟米魚肚羹份量大,每人最少3碗!

片皮鴨

清蒸沙巴仔
都幾大條,仲幾滑添👍

鮑魚仔雞煲
估唔到又幾惹味!

賽螃蟹,麻麻地,上到枱唔熱,暖嘅!

欖菜肉碎四季豆,好食😋

粟米魚肚羹
份量大,每人最少3碗!

$100 (Dinner)
2018-12-21 1637 views
清蒸沙巴仔($88),脆皮燒雞($88),士多啤梨骨($68),椒鹽焗鮮魷($68),雜菜沙律海鮮卷($60),蒜蓉炒白菜仔($55),茶芥全免今晚全家人一齊去試下呢間街坊酒樓做冬節飯, 價錢真係平到冇朋友,呢間酒樓中寫到明一年365日茶芥全免。唔單止平!!啲餸菜都唔錯,好出色。 食到成枱餸都仲可以五百蚊有找。 環境都算唔錯坐得幾舒服好寬敞,服務都唔錯。贏到好多嘅分數。 1. 清蒸沙巴仔($88): 條魚好新鮮,蒸嘅時間啱啱好。2. 脆皮燒雞($88): 隻雞熱辣辣,皮又夠脆、雞肉又嫩滑。3. 士多啤梨骨($68): 甜甜酸酸好開胃。4. 椒鹽焗鮮魷($68): 雖然唔可以話好脆,最起碼唔會食落口成口油。5。雜菜沙律海鮮卷($60):海鮮卷入面有大蝦、鮮果,好飽滿!有口感!6. 蒜蓉炒白菜仔($55): 啲菜夠多,炒嘅味道好似屋企食咁。

1. 清蒸沙巴仔($88): 條魚好新鮮,蒸嘅時間啱啱好。
清蒸沙巴仔

脆皮燒雞

3. 士多啤梨骨($68): 甜甜酸酸好開胃。
士多啤梨骨

椒鹽焗鮮魷

雜菜沙律海鮮卷

蒜蓉炒白菜仔

2018-12-20
$80 (Dinner)
2018-11-23 1067 views
唸住就老人家 黎左呢間酒樓食飯 但真係唔會再黎食 叉燒 硬到不得了雞 「鞋」到不得了蒜香骨 面頭耍d炸蒜就算想叫伙記 遞左手五分鐘都無人應 唔係無人返工 而係係到吹水 有人行過問兩句野 態度衰到無人有
唸住就老人家 黎左呢間酒樓食飯
想叫伙記 遞左手五分鐘都無人應 唔係無人返工 而係係到吹水
有人行過問兩句野 態度衰到無人有

2018-11-23
2018-10-18 959 views
朋友住彩虹附近,踏入秋天天氣轉涼,剛巧大家也想吃火鍋,就隨便在他附近的富港酒家晚餐。128塊一位,很划算。酒家在二樓,底下是停車場,方便駕車人士。酒家挺大,客人不多,食火鍋的只有兩桌,坐下以後我們就出去拿菜。醬料不少,食物款式不多但是量大。特別的是有鹵蛋,不過鹵水汁已經差不多揮發掉了,廚房帥哥在要求下加添鹵水,挺貼心的。我們點的是皮蛋莞茜湯底,加水的話最好自己來,服務員好像挺忙的,不知道在忙甚麼。飲料有汽水,檸檬茶和啤酒,啤酒只有一款,不過飲料種類也是挺多,總有一款合口味。加水的話要解釋給姐姐們聽原因,不然的話她們會詳細的問你為甚麼要加水,為甚麼不自己加,免麻煩下建議先說。百多元免加一,不要有甚麼期望和要求。

鹵水蛋

皮蛋莞茜湯底

百多元免加一,不要有甚麼期望和要求。
2018-10-18
$128 (Dinner)
2018-09-28 615 views
以茶樓黎講免茶介加一真係慳好多加上有幾款$88平價之選真係幾吸引一行二人點了3個小茶$88選了蒸魚蒸魚:等候時間超過45分鐘,心急既人不建議點這菜,魚夠大條,但味有d怪,有好濃既油溢味,如果唔點鼔油都ok中式牛柳$78: 唔講睇顏色以為係豬扒,淺色到咁..仲要入面唔熟唔肯換小炒皇$65:知道成個小炒皇的皇點是什麼嗎?是韮菜花可惜..有70%係老既。叫人點食呀?食每一沒啖都要吐..有意思嗎?第二主角是魷魚..不好意思!消失了第三主角係蝦乾..切到好細粒我想知道還有什麼是賣點?
以茶樓黎講免茶介加一真係慳好多
加上有幾款$88平價之選真係幾吸引
一行二人點了3個小茶
$88選了蒸魚

小炒皇$65:知道成個小炒皇的皇點是什麼嗎?是韮菜花
第三主角係蝦乾..切到好細粒
我想知道還有什麼是賣點?

2018-07-25 538 views
一家今晚來食晚飯,野食ok..但服務態度好差。幾檯客好似搞到好多野做甘...永遠叫人冇人到,一係就扮睇唔到。特別係一個侍應(男人)長期黑面,叫咩冇咩!個男侍應過來幫我地加下水,好似扮到好多野做甘,我地想順便加個白飯都大大聲叫我地等陣,轉頭又冇左件事呢d就叫拿錢仲要受氣囉
呢d就叫拿錢仲要受氣囉
2018-04-30 1637 views
難得老人家推介話好食得黎又好抵,當然順下佢意黎食飯。近地鐵仲唔使等位,老人家平日早食飯,等我已經有啲晏,嗱嗱聲叫兩個餐前小食俾佢餸啤酒先。海蜇勳蹄,厚切海蜇又夠粗條,只係$38。乳鴿仔唔夠熱,肉都算多既$40正常價白灼蝦話有一斤,我睇就唔足既🤔不過幾大隻,幾新鮮。象拔蚌帶子炒西蘭花$78象拔夠大塊又厚肉又軟,帶子都幾大飯有67隻成碟好大碟其實有幾張點菜紙,炒小菜$58-78仲好多款餐前小食仲低至$38有交易海鮮當然會貴啲,但無加一就抵晒仲有張$88驚喜,有買開餸就知其實同自己街市買黎煮差唔多價,但唔使煮唔使洗有得食仲有人服侍都幾好插曲,我黎到望左好耐果幾張點餐紙,有個鄉音呀姐不停sell我食班頭腩兩味$388,另叫隻$88咪抵,我心諗我地得兩個唔使食咁行呀~我笑笑口話諗諗先,佢仲不停講話咁叫抵🤦🏻‍♀️我面有難色話我唔食苦瓜架唔使sell喇,諗住佢唔會再sell,佢仲黎話幫我問下改野好唔好,我話唔使喇我想食其他(都已經唔再望佢喇)佢仲死纏爛打🤷🏻‍♀️最尾都係要黑面話唔啱食佢先識行開(我都明可能部長要佢sell,咁sell左一兩次就算啦🤦🏻‍♀️明唔明香港人唔迫得架)除左呢下之外,個阿姐其實
海蜇勳蹄

乳鴿仔唔夠熱,肉都算多既$40正常價
乳鴿

白灼蝦話有一斤,我睇就唔足既🤔不過幾大隻,幾新鮮。
白灼蝦

象拔蚌帶子炒西蘭花$78
象拔夠大塊又厚肉又軟,帶子都幾大飯有67隻成碟好大碟
象拔帶子西蘭花

其實有幾張點菜紙,炒小菜$58-78仲好多款

餐前小食仲低至$38有交易

海鮮當然會貴啲,但無加一就抵晒

除左呢下之外,個阿姐其實幾好服務,識俾茶我食完蝦洗手,勁多蝦殼部長同阿姐又主動換碟。老人家村酒樓個場仲唔多人,大約一半左右,幾鬆動坐得舒服傾到計又唔嘈。
見到隔離枱叫啲好勁既野都幾靚仔,碟頭都大,可惜我地兩個人叫唔到好多。味道其實幾好架
乜都免真心抵,咁食都只係二百幾
2018-04-27
$130 (Dinner)
白灼蝦
象拔帶子西蘭花
2017-12-13 1884 views
今日到富港酒樓食自助餐,有幾款無酒精飲品,芒果汁, 蘆薈汁 ,啤酒有ice任飲,生力啤酒一打左右给客人取,食材有蝦都幾新鲜,蔬菜有幾款,粟米,菜心,黃帝菜,秀珍菇,都好新鲜好抵食,免加一,兩個人任飲任食都係276埋單,我見到隔離枱叫了雞煲都包埋,我哋實在太飽,還有 茶葉蛋, 炒粉炒麵 畀你選擇好過乜香酒樓同乜活快餐, 還有糯米飯, 整好嘅豬紅, 紅腸, 有少少白切雞, 整好嘅豆腐 , 你話好好食又未算好好食, 但係好抵食, 食材都算好新鮮, 熟食就一般, 晚飯六點鐘開始自助餐任食冇限時段最好
今日到富港酒樓自助餐
食材有蝦都幾新鲜
,蔬菜有幾款,粟米,菜心,黃帝菜,秀珍菇,都好新鲜
好抵食,免加一,兩個人任飲任食都係276埋單,
我見到隔離枱叫了雞煲都包埋,我哋實在太飽
,還有 茶葉蛋, 炒粉炒麵 畀你選擇
好過乜香酒樓同乜活快餐
飲品
2017-12-12
$138 (Dinner)
飲品
  • 任飲任食免加一
2017-10-29 1428 views
經常四圍去嘗試酒樓嘅點心, 有驚喜嘅酒樓, 做點心好出色。 大致上香港地方嘅酒樓都不過不失。今早帶父母到富港飲早茶, 難食嘅叉燒酥, 不知怎形容椒鹽味嘅炸牛奶, 70年代做法嘅蝦餃, 非常難食
2017-10-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Breakfast
  • 虎皮尖椒
2017-09-09 2124 views
住在這區多年,還是第一次幫襯,雖然是星期六,中午前倒容易找到位。地方雖不大,但光線充足,衛生環境也可以。還未到下午茶時間,已有多款特價点心,如$8.8四粒的燒賣,真材实料,$78的紅燒乳鴿兩隻跟一窝米線,很有水準,其它食物也十分滿意。