2021-06-25
今日去呢個商場嘅超市掃貨 行完都差唔多晚飯時間唔想煮飯 決定買埋外賣先一次過搭的士返屋企 呢間餐廳嘅午餐竟然做到六點(只限星期一至五)同埋個下午茶餐都幾抵食所以我哋就決定揀呢間佢個下午茶餐可以揀一款主食連埋飲品 然後就可以加配小食我哋就揀咗呢個小巷弄滷肉飯再加咗鹵水大腸 另外由於想試下佢嘅牛肉麵所以我哋就嗌咗一個午餐 會連埋飲品首先嚟嘅就係鹵水大腸 炆得好夠淋好入味 食落去好香 佢未去到完全淋曬係會有少少彈牙嘅口感 但絕唔係韌個種 好食滷肉飯分量都唔少雖然佢係下午茶仲有配埋隻鹵蛋 滷肉呢樣嘢真係好啱我食 不過我略嫌佢嘅滷肉較未夠肥 不過呢啲都係個人喜好 其實佢嘅味道好唔錯至於牛肉麵, 餐廳好好將啲湯同麵分開 唔會淋曬,湯底真係非常濃郁 但唔會好膩 牛肉煮嘅時間啱啱好 夠晒嫩 份量十足 麵嘅質感口感唔錯 配埋啲蔥同蘿蔔有淡淡嘅清香味 好食飲品要左杯桂圓紅棗茶同台式奶茶 女仕們飲呢個桂圓紅棗當然係好有益健康 另外個台式奶茶 茶底質素比唔少台式飲品店高 夠濃夠香 跟餐有埋真係抵
佢個下午茶餐可以揀一款主食連埋飲品 然後就可以加配小食