港人北上深圳消費風氣日盛,但每次過關同等位都真係好攞命!其實離開左大商場,香港餐廳價格都相宜,同內地差唔多!時間就係成本!黃金特濃蒜香豆花烤魚簡左凌波魚,因為魚肉肌間無小刺,食魚最驚就係多骨,而凌波魚就冇細骨!而且魚肉夠滑!魚肉一夾就可以成塊魚柳起出黎,食起上黎好方便!條魚真係好多肉,2個人都食唔哂!底下仲有好多薯粉,下次要3-4個人先食得哂!牛胸爽香港好少地方有得食牛胸爽!牛胸前肋骨上的一塊細小的筋膜類肌肉,實屬罕見! 含豐富的骨膠原,又稱「牛白肉」!好多人見到都誤以為白色一片片既牛胸爽係牛既脂肪,其實佢係胸腔肋骨中間的軟骨!最鐘意牛胸爽彈牙口感!加左自助飲品吧!有好多唔同飲品選擇,試左桂花綠茶,解油去膩!

黃金特濃蒜香豆花烤魚
凌波魚

牛胸爽

牛胸爽

桂花綠茶

凌波魚
  • 牛胸爽
2024-08-04 78 views
晚上我跟朋友去了銅鑼灣的小魚兒吃晚餐。餐廳長這樣 老壇酸菜魚鍋 (小麻小辣)魚肉真是超多,肉質鮮嫩,口感滑順,仿佛在嘴裡融化。酸菜的酸味與魚肉的鮮味相得益彰,讓人一口接一口停不下來。鍋裡還有雲耳,帶來了脆脆的口感,增添了層次感,讓整體的味道更加豐富。 豉椒炒蜆洋蔥超入味,與蜆的鮮甜相互融合,讓人感受到濃厚的香氣。每一口都能品嚐到豉椒的味道,搭配蜆的鮮美,讓人欲罷不能。燒牛舌心串 (孜然口味)厚切的牛舌心咬下去的瞬間,肉汁四溢,肉味濃郁。孜然的香氣恰到好處,對於喜歡重口味的朋友來說,這道菜絕對是必點之選。越南粉絲春卷剛上來的時候非常燙,吃的時候要小心。外皮超脆,咬下去的時候發出清脆的聲音。
晚上我跟朋友去了銅鑼灣的小魚兒吃晚餐。

餐廳長這樣

老壇酸菜魚鍋 (小麻小辣)
魚肉真是超多,肉質鮮嫩,口感滑順,仿佛在嘴裡融化。

豉椒炒蜆
洋蔥超入味,與蜆的鮮甜相互融合,讓人感受到濃厚的香氣。

每一口都能品嚐到豉椒的味道,搭配蜆的鮮美,讓人欲罷不能。

燒牛舌心串 (孜然口味)

越南粉絲春卷

2024-08-01
$248 (Dinner)
  • 越南粉絲春卷
  • 老壇酸菜魚鍋
2024-08-02 130 views
出左銅鑼灣睇新戲Deadpool & Wolverine,睇之前決定食餐好嘢。望完一輪發現呢間小魚兒餐廳不但有得食麻辣雞煲,仲有龍蝦套餐,海鮮加川菜,望落唔錯就決定試一下。一入口就見到大大個靚招牌介紹烤魚,不過最後因為想試個龍蝦,我地都係選左個龍蝦二人套餐,套餐包括:「避風塘澳洲龍蝦(1斤重)」,「重慶雞堡(半隻)」,還可以選一款小食「椒鹽豆腐」 或「椒鹽鴨血」。主角避風塘龍蝦冇令我地失望,熱辣辣上枱,新鮮又惹味,未食完已經想encore 。雞煲我地雖然選左BB辣,但都好入味,唔食得辣嘅都食到。即炸嘅椒鹽豆腐大大一碟,切到細細粒,最後一粒都冇剩到就知有幾好味!
雞煲我地雖然選左BB辣,但都好入味,唔食得辣嘅都食到。
2024-07-27
Lunch
不少香港人喜歡北上「搵食」但有本地餐廳仍然絞盡腦汁掙扎求存有餐廳睇中港人喜歡高質海鮮食材如烤魚及龍蝦等食材 決定不惜工本推出益街坊價澳洲龍蝦海鮮餐😍$200唔洗就可以品嚐澳洲一斤重龍蝦、正宗川菜烤魚及高質海鮮食材一家大細想享受天倫之樂 確實是不二之選澳洲龍蝦用避風塘及蒜蓉牛油烹調手法炮製一分為二 龍蝦與手掌一樣大 肉厚爽甜彈牙 香濃惹味招牌菜當然不少得烤魚 分別有:香辣、剁椒泡椒、黃金蒜香及老壇酸菜等味道 每款與中更會加上滑豆花將湯的精華完美呈現🤩除此之外,還有熱辣滾燙的金湯花膠雞絲翅 雞湯翅真材實料 完全不計成本每一啖也有濃厚豐富的蛋白質 無需添加任何調味料撈埋飯一齊食 真係十分滿足😋😋除此之外 店內食物種類繁多 與老友記一起聚餐確真不錯 當中的小食包括:辣酒東風螺、椒鹽豆腐及鴨血同樣只是$68作為經典小食非常開胃美味 相當不錯!🤪🤪
不少香港人喜歡北上「搵食」
但有本地餐廳仍然絞盡腦汁掙扎求存
正宗川菜烤魚及高質海鮮食材
一家大細想享受天倫之樂 確實是不二之選

澳洲龍蝦用避風塘及蒜蓉牛油烹調手法炮製

一分為二 龍蝦與手掌一樣大 肉厚爽甜彈牙 香濃惹味

招牌菜當然不少得烤魚 分別有:香辣、剁椒泡椒、
黃金蒜香及老壇酸菜等味道 每款與中更會加上滑豆花
將湯的精華完美呈現🤩除此之外,還有熱辣滾燙的
金湯花膠雞絲翅 雞湯翅真材實料 完全不計成本

每一啖也有濃厚豐富的蛋白質 無需添加任何調味料
撈埋飯一齊食 真係十分滿足😋😋

除此之外 店內食物種類繁多 與老友記一起聚餐
確真不錯 當中的小食包括:辣酒東風螺、

椒鹽豆腐及鴨血
同樣只是$68
作為經典小食非常開胃美味 相當不錯!🤪🤪
2024-07-07
$250 (Dinner)
2024-07-27 145 views
🥢🥢🥢 難得好味中菜🟰回訪率80% 🥢🥢🥢佢哋嘅烤魚系列同樣唔能錯過!⭐️「蒜香烤鱸魚」超大條,好入味,魚肉鮮嫩多汁,以為淺淺一盤好少嘢仲有嫩滑豆腐同彈牙嘅薯粉,吸哂啲湯嘅精華~另外加錢叫咗帆立貝嚟打邊爐,同樣鮮甜抵食⭐️小食嚟講「蒜香粟米」同「炸鮮奶」都唔錯,粟米落咗好多牛油同蒜烤, 炸鮮奶就好酥脆,奶味濃郁~仲要全程炭火,夠熱又有風味~性價比都ok~\\\\\\\\\\\\\📍小魚兒 (銅鑼灣)//////////🏷️烤魚$308 |小食$38-$68==============================

🥢🥢🥢 難得好味中菜🟰回訪率80% 🥢🥢🥢

🏷️烤魚$308 |小食$38-$68
  • 海鱸魚
之前黎都係食烤魚,今次試下其他野,仲有冒菜。 🥢毛血旺(鴨血,牛肉,毛肚,五花腩,大豆芽)嗜辣控必揀重慶麻辣湯,小小辣食起輕鬆又惹味,薯粉掛紅油湯,晶瑩彈滑。滑溜鴨血,牛肉香鮮,薄切毛肚片,五花腩肉,伴爽口大豆芽,開胃飽肚,份量足。 +金鳳烏龍茶 +$12食完麻辣香口野,飲啖烏龍茶,解濃消滯好幫手! 試食價試下🥢金湯花膠雞絲翅撈飯用石窩滾住上檯,雞湯鮮味濃厚,花膠軟腍,撈飯一流! +$6 有罐裝熱飲「有得解」冬瓜茶🦪香蒜燒生蠔 $138半打鋪滿香蒜,口感綿滑。大隻鮮嫩蠔肉,滿滿蒜香,一人三隻大滿足。🍍脆焦糖燒菠蘿食完香辣野,點份燒菠蘿,果肉外層加微烤焦脆,爆汁菠蘿好解腻!🍆香蒜燒茄子原條燒茄子,瓜肉帶點爽口,蒜蓉葱香惹味。🥢椒鹽鴨血外層酥脆炸衣,裡面鴨血軟滑Q彈,椒鹽香氣入晒去,比掛辣汁食法,更加香口滋味
之前黎都係食烤魚,今次試下其他野,仲有冒菜。

🥢毛血旺(鴨血,牛肉,毛肚,五花腩,大豆芽)
嗜辣控必揀重慶麻辣湯,
小小辣食起輕鬆又惹味,
薯粉掛紅油湯,晶瑩彈滑。

+金鳳烏龍茶 +$12
食完麻辣香口野,飲啖烏龍茶,解濃消滯好幫手!

試食價試下🥢金湯花膠雞絲翅撈飯
用石窩滾住上檯,雞湯鮮味濃厚,花膠軟腍,撈飯一流!

+$6 有罐裝熱飲「有得解」冬瓜茶

🦪香蒜燒生蠔 $138半打
鋪滿香蒜,口感綿滑。
大隻鮮嫩蠔肉,滿滿蒜香,一人三隻大滿足。

🍍脆焦糖燒菠蘿
食完香辣野,點份燒菠蘿,
果肉外層加微烤焦脆,爆汁菠蘿好解腻!

🍆香蒜燒茄子
原條燒茄子,瓜肉帶點爽口,蒜蓉葱香惹味。

🥢椒鹽鴨血
2024-07-22 263 views
川菜入面最鍾意食烤魚🐟成條入晒味好香好惹味 原條魚上好大份好滿足❣️炸蝦餅(6件) $48一份六塊啱啱炸起熱辣辣超好食 酥脆可口嘅蝦餅沾上泰式酸辣醬 酸酸甜甜好開胃❣️蒜香牛油燒扇貝(2隻) $38蒜粒怖滿成隻扇貝 淨係聞都已經好香好香 加上牛油香氣更濃更邪惡 一啖食相當過癮❣️燒雞軟骨串 $20/串爽脆嘅軟骨食落確確聲 好好咬口 麻辣麻香過癮🦴❣️燒牛舌心串 $33/串彈牙煙靭嘅牛舌心 簡單灑上黑椒同鹽已經夠晒味燒到微泛油光勁吸睛❣️燒牛肉串 $23/串孜然粉配牛肉呢個絕世組合勁夾勁好味 牛肉粒一啖一舊 油脂分布平均香氣撲鼻🐂❣️海鱸魚 $308原條鱸魚超級大條 兩三個人食啱啱好 自己DIY可以按需要調整麻辣程度 配菜仲有芽菜翠玉瓜闊粉 全部索到入曬味好香勁好送飯魚肉超嫩滑而且啲骨好易起 勁推薦!🔆依家經社交平台訂枱仲有更高折扣優惠添 去之前記得book啦 咁樣抵食好多㗎‼
❣️炸蝦餅(6件) $48
燒到微泛油光勁吸睛
燒牛肉串
❣️燒牛肉串 $23/串
❣️海鱸魚 $308
魚肉超嫩滑而且啲骨好易起 勁推薦!
2024-07-11
Dinner
燒雞軟骨串
燒牛舌心串
燒牛肉串
2024-07-22 155 views
繼月頭食完日本野~嚟到月中決定食辣野~嚟到銅鑼灣小魚兒食冒菜😎揀左套餐C (八款配菜)蟹粉蟹籽丸、娃娃菜、美國肥牛、鴨血、土豆片、蟹柳、豆皮、午餐肉湯底:重慶麻辣湯小辣要土豆粉超澎湃份量好足,蟹粉丸有3粒~土豆粉幾煙韌湯底惹味~配料吸晒湯汁好過引朋友好喜歡冒菜,話啱晒佢口味我第一次食感覺良好😆 金湯酸菜魚客飯 小辣酸菜魚魚片份量十足,好左十幾塊都仲有,肉質嫰滑無骨,仲有我最愛既蒿荀,配料除左酸菜仲有木耳&娃娃菜~撈飯一流小食:酸辣土豆絲~土豆絲爽口,酸辣適中蒜香牛油燒扇貝 (2隻)~海量蒜蓉,扇貝新鮮好juicy 蒜蓉牛油燒鮑魚 (兩隻)~牛油蒜蓉好香,鮑魚彈牙香蒜燒茄子~呢個必食,好大條茄子,鋪滿蒜蓉,微辣,襯托出茄子既甜。冰火魷魚~醬汁帶甜,水魷爽口彈牙辣酒東風螺~呢個幾有驚喜,好入味,都幾大隻飲品:有得解甘蔗馬蹄汁~清熱解膩冰紅茶~好夠凍兩個人食左$521~好飽飽~晚餐都可以慳番好多卡座,坐得舒服~下次可以試下烤魚
繼月頭食完日本野~
嚟到月中決定食辣野~
嚟到銅鑼灣小魚兒食冒菜😎

揀左套餐C (八款配菜)
湯底:重慶麻辣湯小辣要土豆粉
超澎湃份量好足,蟹粉丸有3粒~土豆粉幾煙韌
湯底惹味~配料吸晒湯汁好過引
朋友好喜歡冒菜,話啱晒佢口味
我第一次食感覺良好😆

金湯酸菜魚客飯 小辣

小食:
酸辣土豆絲~土豆絲爽口,酸辣適中

蒜香牛油燒扇貝 (2隻)~海量蒜蓉,扇貝新鮮好juicy

蒜蓉牛油燒鮑魚 (兩隻)~牛油蒜蓉好香,鮑魚彈牙

冰火魷魚~醬汁帶甜,水魷爽口彈牙

辣酒東風螺~呢個幾有驚喜,好入味,都幾大隻

飲品:
有得解甘蔗馬蹄汁~清熱解膩
冰紅茶~好夠凍

兩個人食左$521~好飽飽~晚餐都可以慳番
好多卡座,坐得舒服~下次可以試下烤魚
2024-07-20
Lunch
  • 蒜蓉牛油燒鮑魚
  • 蒜蓉牛油燒扇貝
  • 蒜蓉燒茄子
  • 辣酒東風螺
  • 冒菜
小魚兒位於鬧市銅鑼灣其中一間大廈既樓上,另一間係尖沙咀金馬倫道,裝潢暗黑非常型格,以黑紅色作主調,有一點像內地烤魚店的風格。餐廳出名食烤魚,有多款招牌鍋底及魚類可選!招牌菜:[炭火風味烤魚]辣椒海鱸魚大量辣椒鋪面非常惹味。湯頭調味剛好,非常香濃。配菜方面,有豆腐、雲耳、寬粉,一個鍋有咁多嘢食,正。小食:蒜蓉燒扇貝—用蒜蓉燒超香口邪惡。扇貝肉質彈牙有咬口。烤魚店獨特配套:$28/1位任飲無酒精飲品🥤有個大飲品櫃,款式都幾多,尤其烤魚熱氣,會飲得比較多野;潤下喉解下渴!特色飲品係餐廳出左兩款冷泡茶,一淡一濃任君選擇;仲有罐裝涼茶適合健康人士。

招牌菜:[炭火風味烤魚]
辣椒海鱸魚

小食:
蒜蓉燒扇貝—用蒜蓉燒超香口邪惡。扇貝肉質彈牙有咬口。

烤魚店獨特配套:$28/1位任飲無酒精飲品🥤
  • 任飲加配
2024-07-16 148 views
今日同老公去左銅鑼灣小魚兒食烤魚之前都去過尖沙咀店,鐘意呢度的烤魚香口又足料,仲要價錢吾貴。今次銅鑼灣店,環境同樣闊乾,地方企理乾淨,食物水準很不錯,值得推介海鱸魚 $308小魚兒烤魚有成10種口味,今次我地揀左黃金蒜香豆花(不辣)原條海鱸魚,份量十足,食落啖啖肉,肉質幼滑,配上超多蒜蓉豆花,非常惹味。仲有豆腐、芽菜、芫荽、瓜、濶薯粉等配菜,大滿足素食獸 $53(豆卜、金菇、娃娃菜、油麥菜、大豆芽)有得解甘蔗馬蹄汁 +$6揀左金湯酸菜湯底,湯底濃郁配上土豆粉,質地爽彈,加上各款素食配菜,份量都足夠金湯花膠雞絲翅撈飯(試食價)$68桂花綠茶 +$12金湯花膠雞絲翅用石鍋盛載,一上枱仲熱滾滾,用料份量十足,好味道。試食價$68相抵食
今日同老公去左銅鑼灣小魚兒食烤魚

海鱸魚 $308
小魚兒烤魚有成10種口味,今次我地揀左黃金蒜香豆花(不辣)

素食獸 $53
(豆卜、金菇、娃娃菜、油麥菜、大豆芽)
有得解甘蔗馬蹄汁 +$6

金湯花膠雞絲翅撈飯(試食價)$68
桂花綠茶 +$12

2024-07-08
Dinner
  • 海鱸魚
2024-07-16 122 views
最近天氣好熱,少咗食辣野,今日經過銅鑼灣就比呢度既招牌吸引到🫣望到個餐牌,發現食物種類好多。有烤魚、雞煲、燒烤、小食等等🐟海鱸魚 $308第一次黎食,當然要試下佢哋既烤魚先,整條海鱸魚份量都多,而且好厚肉。魚既質感柔軟和鮮甜,都幾滑,有少量既骨。味道都有好多選擇,我揀左鮮九葉花椒BB豆花。豆花夠滑,另外仲有雲耳、青瓜、紫洋蔥、荳芽同薯粉等等,湯底夠香辣,佢辣度同麻度都可以自由選擇👍🏻🥒萵筍 $48新鮮爽脆🧈蒜香牛油燒娃娃菜 $48滿滿既蒜蓉和牛油,超級香。雖然十分邪惡,但惹味🍞椒鹽鴨血 $68椒鹽豆腐見得多 , 鴨血真係好少見,炸皮夠薄香口,鴨血更有口感店舖大部分座位都係卡位,所以坐得好闊落舒服。仲有咁多野食選擇,岩哂一大班朋友黎食

🐟海鱸魚 $308

🥒萵筍 $48
新鮮爽脆

🧈蒜香牛油燒娃娃菜 $48
滿滿既蒜蓉和牛油,超級香。雖然十分邪惡,但惹味

🍞椒鹽鴨血 $68

2024-07-11
$260 (Dinner)
今次嚟到銅鑼灣發掘咗一間高性價比嘅餐廳,小魚兒。呢度提供超辣嘅烤魚,配上多款飲品放題,非常適合同朋友一齊嚟享受。———————————————🌟活火山泡椒剁椒豆花烤魚 ($308)我哋選擇咗海鱸魚,魚肉超大條而且非常肥美。烤魚上枱後滾咗等3分鐘就可以食,時間啱啱好,魚肉鮮嫩多汁。呢道菜嘅特色係超級辣同惹味,泡椒同剁椒嘅香氣滲透入魚肉,每一口都帶來強烈嘅味覺享受。豆花嘅滑嫩口感同烤魚完美結合,令整道菜更加豐富。烤魚入面仲有寬粉,吸曬日月精華,超辣但真係好好味,仲另外再叫多咗一份寬粉。🌟加菜:娃娃菜 ($38)我哋仲加咗份娃娃菜,份量ok而且非常新鮮。將娃娃菜放入烤魚入面煮,吸收晒湯底嘅味道,食落去一流,非常推薦。🌟飲品放題 ($28/位)飲品放題非常划算,有各種汽水飲品仲有自家製冷泡茶,冷泡茶嘅味道非常清香,配搭辣味嘅烤魚,真係一流。飲品選擇多樣,無論你鐘意汽水定係茶飲,都可以滿足你嘅需求。🔸整體食評🔸小魚兒嘅環境舒適寬敞,服務人員友善熱情。每道菜都非常用心製作,特別係烤魚,無論係味道定係賣相都非常出色。飲品放題更係提供咗額外嘅享受,令整個用餐體驗更加滿足。我見佢其實仲有出好多款菜式,下

———————————————
🌟活火山泡椒剁椒豆花烤魚 ($308)

🌟加菜:娃娃菜 ($38)

🌟飲品放題 ($28/位)

🔸整體食評🔸
小魚兒嘅環境舒適寬敞,服務人員友善熱情。每道菜都非常用心製作,特別係烤魚,無論係味道定係賣相都非常出色。飲品放題更係提供咗額外嘅享受,令整個用餐體驗更加滿足。我見佢其實仲有出好多款菜式,下次會再去試其他惹味菜式再同大家介紹。
2024-07-11 116 views
無意中碌手機見到呢間【小魚兒】嘅魚翅撈飯好抵食... 心思思約埋朋友去試下!去到發現原來唔止魚翅撈飯抵食... 仲有好多菜式都好抵食... 好似蒜蓉牛油燒澳洲龍蝦、避風塘澳洲龍蝦... 每款都係$198咋!😍  大大碟... 認真超值!聽講呢度最出名係雞煲同烤魚... 得我同朋友兩個食唯有二選一... 揀咗雞煲!🔹重慶雞煲(半隻)迎合唔同客人嘅需要... 呢度嘅雞煲可以自選麻辣度... 啲雞煮到好入味... 而且keep到啲皮同肉都好嫩滑!🔹蒜香牛油燒扇貝(2隻)勁多蒜... 勁香... 呢類嘅燒扇貝出面單點都要幾十蚊1隻... 呢度就38蚊2隻... 超級抵食!🔹燒雞軟骨串鍾意食四川風味嘅串燒就唔好錯過啦... 有孜然味、麻辣味、香辣味... 再細分大、中、小辣! 非常香口!🔹金湯花膠雞絲翅撈飯又有花膠、又有雞絲、又有魚翅... 用料十足...跟埋個飯都只係68蚊! 石窩上... Keep住熱辣辣... 真係食過返尋味!🔹避風塘澳洲龍蝦非常有鑊氣... 火喉十足... 炸出嚟嘅龍蝦又香又惹味... d炸金蒜用嚟撈埋飯一流呀!整體上... 感覺環境好寬敞、乾淨... 食物質素唔錯...

🔹重慶雞煲(半隻)

🔹蒜香牛油燒扇貝(2隻)

🔹燒雞軟骨串

🔹金湯花膠雞絲翅撈飯

🔹避風塘澳洲龍蝦

整體上... 感覺環境好寬敞、乾淨... 食物質素唔錯... 幾啱一家人或者一班朋友去食! 👍

次次嚟親「小魚兒」都係食烤魚,今次就嚟試下佢地的「冒菜」🤩🤩「冒菜」係一種成都小食,煮法係將預備好的配菜放入湯汁中燙熟後食用~客人可自選配菜、湯底同主食!好多選擇❤️❤️🍜牛魔王 $68✨賣相豐富!包括有牛肉、肥牛、牛丸、千層肚同牛皇喉等,啱哂各位牛魔王!!湯底揀咗鮮茄濃湯,味道濃郁鮮甜🍅~主食就揀咗火鍋麵,麵條軟滑Q彈、好掛汁🤤🤤整體份量都好多,牛肉係食極都仲有!牛黃喉爽脆彈牙,口感都幾特別👍🏻👍🏻🍡燒雞軟骨串 $20✨🍡燒腩肉串 $20✨另外仲點咗兩款串燒試試,味道都唔錯!!我就鍾意燒腩肉串🐷!腩肉半肥瘦,燒得皮脆肉滑~咬落去滿滿肉汁,好邪惡🔥🔥🦪蒜香牛油燒扇貝(2隻) $38✨扇貝大大隻、肉質鮮甜juicy!面層鋪滿蒜蓉牛油🧄,香味濃郁😋😋🍹桂花綠茶 (+$12)✨除了一般罐裝飲品,餐廳仲有提供自家製冷泡茶~~綠茶茶味清香🍃,入口帶淡淡桂花香氣!解膩一流呢❤️❤️

🍜牛魔王 $68✨

🍡燒雞軟骨串 $20✨
🍡燒腩肉串 $20✨
另外仲點咗兩款串燒試試,味道都唔錯!!

🦪蒜香牛油燒扇貝(2隻) $38✨

🍹桂花綠茶 (+$12)✨
除了一般罐裝飲品,餐廳仲有提供自家製冷泡茶~~
綠茶茶味清香🍃,入口帶淡淡桂花香氣!解膩一流呢❤️❤️
自從去完成都之後,有啲掛住食川菜😆今日一於同朋友試一間位於銅鑼灣嘅小魚兒~餐廳喺銅鑼灣地鐵站對面非常方便地方很大,非常多卡位,很適合多人聚餐😍餐牌主要有烤魚、冒菜 或者其他嘅客飯 ~水煮魚等等 亦都有海鮮食🤪我哋叫咗烤魚同埋冒菜之後就等上菜~~~烤魚選擇了選擇左江團魚,要咗黃金特濃蒜香口味 侍應送上火爐熱辣辣,上邊放咗一整條江團魚 再加上豆腐 芽菜 芫荽 洋蔥等等 等幾分鐘就可以食江團魚肉質好肥美,配上蒜香一齊食 油分充足 鮮味十足另外亦都叫咗個冒菜一齊share 四款配菜加埋都係$46 我揀咗午餐肉、豆皮、牛肉同埋云爾湯底有成六七款揀 我就要咗金湯酸菜 配上蕃薯粉番薯粉爽口彈牙QQ ,金湯酸菜魚唔辣~啱晒我口味 酸酸地 食呢個透心涼另外亦都叫咗個香蒜燒茄子 大大條放上咗大量蒜蓉 令人口水直流🤪🤪 火候燒得好好 好味嘅蔬菜🤪呢度價錢不貴,坐得舒服又好吃~下次可以再encore!
自從去完成都之後,有啲掛住食川菜😆
今日一於同朋友試一間位於銅鑼灣嘅小魚兒~
餐廳喺銅鑼灣地鐵站對面非常方便

地方很大,非常多卡位,很適合多人聚餐😍

我哋叫咗烤魚同埋冒菜之後就等上菜~~~
烤魚選擇了選擇左江團魚,要咗黃金特濃蒜香口味

侍應送上火爐熱辣辣,上邊放咗一整條江團魚
再加上豆腐 芽菜 芫荽 洋蔥等等 等幾分鐘就可以食
江團魚肉質好肥美,配上蒜香一齊食 油分充足 鮮味十足

湯底有成六七款揀 我就要咗金湯酸菜 配上蕃薯粉

呢度價錢不貴,坐得舒服又好吃~下次可以再encore!