2019-09-15 272 views
朋友介紹嗰間walkin去話無位,但又好想食燒肉+刺身放題,上網睇有人介紹,所以揀左呢間。我同朋友walkin入黎食,晚市時間都好多空位已經心知不妙,結果,都真係幾差... 服務就ok既,都幾好禮貌,但野食黎講,牛肉得好少種類,啲牛粒好似𡁻緊紙皮咁,完全咬唔開........ 係牛仔骨叫做ok....... 但刺身都幾驚喜,係好味既。野飲方面得一罐野飲既放題都係第一次見.😅 anyway. 呢間野無下次
2019-09-11 122 views
呢間韓燒幾多選擇,平日去$278任食包一罐飲品,冇分時段,一上黎就有個燒肉頭盤好貼心👏🏻肉類方面,有好多唔同種類既牛,肉質都好嫩滑,最鐘意一口和牛同安格斯肉眼粒,食落夠哂方便🤣另外有唔同種類既雞肉同豚肉,有啲仲有醬汁醃過😋除咗肉類之外,仲有好多唔同既剌身、壽司、海鮮同炸物食,帶子剌身、廣島蠔、虎蝦、炸雙皮奶都有得食🤩怕淨係食燒肉太熱氣既仲有和牛粥清清腸胃🙈點單係用平板電腦,有得望返自己叫咗咩,又唔洗等待應,好方便而且佢呢度食物好均真,叫一件就真係上一件🤣,唔洗怕叫完同枱冇人一齊share,數量完全自己揀🙈
另外有唔同種類既雞肉同豚肉,有啲仲有醬汁醃過😋
怕淨係食燒肉太熱氣既仲有和牛粥清清腸胃🙈
點單係用平板電腦,有得望返自己叫咗咩,又唔洗等待應,好方便
2019-09-02 212 views
同等價格 可以有更好選擇晚市一個人要278,未加一。不如去食燒魂一更好,餐廳沒有抽風系統,整個環境滿佈燒肉嘅煙味,燈光昏暗,令客人睇唔到食物嘅本身。再加上食物種類其實唔係好多,佢竟然連嘢飲嘅限制都只可以一人一罐汽水或者啤酒,你媽媽啊去食其他更加好啦死啦,叫佢俾杯水我,竟然係第一杯熱辣辣嘅水俾我囉。大佬啊我食緊燒肉架,我吾係食緊刺身放題。本身燒肉都熱㗎啦,你仲叫我飲熱水,成三百幾蚊野飲都吾可以飲多罐。雞翼開邊上,榴連炸彈冇榴連味。
同等價格 可以有更好選擇
晚市一個人要278,未加一。不如去食燒魂一更好,
2019-09-02 147 views
改名叫本佐 質素仍然不錯呢間店原來改過名,之前都食過,即管試下改左名之後,質素如何!呢間餐廳用ipad落單,都無咩漏單既情況出現!原本既價錢係包每人一罐飲品。但我地每人加左$40 任飲清酒同汽水!食物種類都好多:有刺身,燒肉,海鮮,壽司, 野菜,小食,炸物等等.......首先試下小食先,螺肉,八瓜魚都係放題個D味!之後叫左D刺身, 有三文魚,帶子,甜蝦,北寄貝,玉子燒,松葉蟹棒個人認為一般,無邊款好食之後仲叫左海蝦,菠蘿,牛油粟米,炸物!海蝦好梅,一般!炸物反而幾impress👍🏾👍🏾👍🏾炸雙皮奶, 脆薯,炸蝦,炸多春魚 👍🏾牛肉方面都有D肉味的,正常水準💕睇openrice話有雪糕的,但係我地個日唔知點解無,連炸雞都無!Sad!總括黎講,唔錯,Gogogo 可encore!但有個員工將D食物當冰壺咁周圍飛😅可以改善下!P.S. 特別嗚謝有人由頭燒到尾俾我食🤭
改名叫本佐 質素仍然不錯

個人認為一般,無邊款好食

炸雙皮奶, 脆薯,炸蝦,炸多春魚 👍🏾

牛肉方面都有D肉味的,正常水準💕

總括黎講,唔錯,Gogogo 可encore!
但有個員工將D食物當冰壺咁周圍飛😅可以改善下!

P.S. 特別嗚謝有人由頭燒到尾俾我食🤭
之前去尖沙咀的本佐日本燒肉料理食燒肉放題,💰星期一至四收$278,星期五至日就$298,放題來説價錢都合理,除左有多款燒肉,仲有不少刺身、壽司、海鮮、炸物同小食等🤩選擇都幾多而且用平板電腦點餐,每款都有圖片,清晰又方便😜亦無漏單的問題出現😉👍🏻🥩燒肉方面,有多款肉類、海鮮同野菜可選,一開始店員仲好貼心會先送上一盤烤肉拼盤俾大家可以燒住先,可再慢慢揀其他美食😉❤️特別推介極上牛小排,每片都切得薄薄的,牛味好香濃,脂肪分佈亦好平均,正😉另外熊本一口和牛都好正,一件一口,牛味滿滿的!🐟刺身方面,常見的款式都有,如三文魚、帶子、甜蝦等,刺身質素都不錯,都幾新鮮🤓 ..🍣壽司我喜愛的火炙系列,除火炙三文魚壽司,仲有火炙和牛西冷壽司都不錯💥炸物亦多款,如榴槤炸彈,炸雙皮奶,香芋丸、吉列炸蝦🍤、薯格同唐揚炸雞等🍗香口又滿足!🍨最後每人亦有一盒Mövenpick雪糕做甜品,三款口味選擇,都是經典的口味,士多啤梨,朱古力同雲呢嗱,都不錯😋.PS.飲品每人會送一罐,如果想任飲就要加$40,如果包埋有任飲的飲品就更抵了😉
之前去尖沙咀的本佐日本燒肉料理食燒肉放題
💰星期一至四收$278,星期五至日就$298,
放題來説價錢都合理,除左有多款燒肉,
仲有不少刺身壽司、海鮮、炸物同小食等🤩選擇都幾多

而且用平板電腦點餐,
每款都有圖片,清晰又方便😜
亦無漏單的問題出現😉👍🏻

🥩燒肉方面,有多款肉類、海鮮同野菜可選,
一開始店員仲好貼心會先送上一盤烤肉拼盤
俾大家可以燒住先,可再慢慢揀其他美食😉

❤️特別推介極上牛小排,每片都切得薄薄的,
牛味好香濃,脂肪分佈亦好平均,正😉
另外熊本一口和牛都好正,一件一口,牛味滿滿的!

🐟刺身方面,常見的款式都有,
如三文魚、帶子、甜蝦等,
刺身質素都不錯,都幾新鮮🤓 .
🍣壽司我喜愛的火炙系列,
除火炙三文魚壽司
仲有火炙和牛西冷壽司都不錯

💥炸物亦多款,如榴槤炸彈,
炸雙皮奶,香芋丸、吉列炸蝦🍤、
薯格同唐揚炸雞等🍗香口又滿足!

士多啤梨,朱古力同雲呢嗱,都不錯😋
PS.飲品每人會送一罐,
如果想任飲就要加$40,
如果包埋有任飲的飲品就更抵了😉
2019-08-11 257 views
關於是日不愉快經歷歸納為以下七項環境/ 設備/ 衛生/服務情況:1. 入門一刻開始感受到地面非常油滑,孕婦,小孩及穿高跟鞋女士容易滑倒2. 空調有感不足,抽煙系統設計欠佳(並沒獨立抽煙)。雖然加設坐地大風機,也只能吹散並不能抽走油煙,進食環境焗熱,油煙味非常種。3. 燒烤爐火力不平均,集中於一側,爐面面積少於一半能傳熱。首次反映,員工更換了火上的鐵蓋。奈何根本問題在於出火位置,而並非蓋本身。第二次反映,自稱負責人小姐雖承認問題,唯表示此問題乃首次接觸,並未收到其他客人反映,並推說我們的另一個爐運用正常可使用,可繼續(首次被反映/發生的問題=不用解決?)。此回應表達實在不能接受,言語間並沒任何歉意以及打算提供進一步解決辦法。由於燒肉限時制,火力不平均致燒肉效率減慢四份一以上,其後朋友強烈表達不滿,負責人小組方才讓我們換枱。4.換枱協助傳遞食物時,男職員沒拿穩,不小心把燒好的熱腸倒在朋友大腿上5. 洗手間衛生有待改善,尤其地滑及氣味問題食物:6. 刺身並無冰托底上,尤其受爐邊溫度所影響,需馬上立刻進食,否則恐怕細菌超標7. 帶子刺身首次下單是白色的,其後下單是橙色。師父表示帶子進食不同礦物
關於是日不愉快經歷歸納為以下七項
環境/ 設備/ 衛生/服務情況:
5. 洗手間衛生有待改善,尤其地滑及氣味問題

食物:
7. 帶子刺身首次下單是白色的,其後下單是橙色。師父表示帶子進食不同礦物質生長後會有不同顏色。本人並非海產專家,知識不足,附上對比圖片給大家參考。(橙色帶子在右圖)

是次食評為求客觀反映,並希望得到貴公司所正視,以下為建議改善措施:

1. 使用具去油污功能的清潔液洗清地板
2. 定期維修保養及清潔空調系統,加設獨立抽煙系統,連接燒烤爐
3. 每天檢查燒烤爐是否操作正常,於開店時適當清洗維修,避免顧客使用運作不正常的爐。員工表達方式需再陪訓
4. 基本餐廳從業員技能需加強
5. 加密清潔廁所次數
6. 刺身碗加設冰塊承托以維持溫度(尤其夏天及冷氣不足,室溫較高情況下)
7. 避免提供與menu圖片不符之食物
2019-08-04 326 views
星期日7點幾去到walkin無咩人,多過一半都吉檯已心知不妙!佢無分時段,仼食兩個鐘。而我第一次食放題,竟然野飲唔係任飲,$20罐或者另加$40任飲。刺身第一次食放題話三文魚賣哂,但七點幾炸喎,好癲...叫左帶子,甜蝦,北寄貝,松葉蟹棒,係得帶子ok!刺身係薄切,無口感,而且新鮮...平時食放題都唔會叫壽司,今次真係無野揀就叫左....燒烤選擇勁少,d肉又薄又韌,一食就知好平的肉。係有款熊本一口牛算ok...另外仲有蜆、蝦、青口等海鮮大蝦算正常,其他都好難食。呢間野絕對冇下次!小食方面又係極差,炸蝦成隻都係粉...兆萬百幾蚊放題都好過佢!甜品每人得一盒movenpick雪糕,仲要唔問都唔講!ig好多推介但原來質素係咁,明白哂!如果想食燒肉,用呢個價錢,over $300尖沙咀大把更好選擇啦!
佢無分時段,仼食兩個鐘。

刺身
第一次食放題話三文魚賣哂,但七點幾炸喎,好癲...
叫左帶子,甜蝦,北寄貝,松葉蟹棒,係得帶子ok!
刺身係薄切,無口感,而且新鮮...

平時食放題都唔會叫壽司,今次真係無野揀就叫左....

燒烤
選擇勁少,d肉又薄又韌,一食就知好平的肉。
係有款熊本一口牛算ok...
另外仲有蜆、蝦、青口等海鮮
大蝦算正常,其他都好難食。
呢間野絕對冇下次!

小食方面又係極差,炸蝦成隻都係粉...
兆萬百幾蚊放題都好過佢!

甜品每人得一盒movenpick雪糕,
仲要唔問都唔講!

ig好多推介但原來質素係咁,明白哂!
如果想食燒肉,用呢個價錢,over $300
尖沙咀大把更好選擇啦!
2019-07-29 152 views
生日來個燒肉放題。雖然係星期六,但晚餐人數唔算多,坐位後寬敞,坐得好舒服。入坐後,店員會遞上一部電子餐牌,教客人點樣落單。之後就隨即奉上拼盤呢碟拼盤有幾款肉類,不用客人點菜都會先奉上,咁客人可以邊揀餸邊燒,唔洗等~~~種類方面,有刺身、燒肉、海鮮、壽司、野菜、小食、炸物,揀左類別再揀食物,有咩食一目了然,簡單又快捷,而同大多數食物都係逐件叫,想食幾多就叫幾多,咁就唔會浪費,贊~~~~落單後,食物好快就會送上,唔洗追單,亦唔會漏單。刺身雖然種類唔算多,但受歡迎嘅三文魚、帶子、蝦、北寄貝、八爪魚等都有,而且好新鮮。肉類方面,主打係牛、豬、雞:一口和牛、肉眼粒、牛小排、牛仔骨、黑豚肉、一口豬、五花腩、豬頸肉、雞件、單骨雞翼。牛類好Juicy,牛味濃,肉嫰。豬&雞翼有D會先醃好,醃得好入味,又惹味。海鮮類有蠔、蝦、魚、貝等。其中最中意燒大蝦,真係好大隻,無特別醃製,如果嫌淡可以點醬,但淨食都有鮮味。有一D餸會埋連一個小盆,將小盆放上爐燒,例如牛油蠔、牛油粟米。呢到嘅熟食/炸物都有好多選擇,其中推介榴槤炸彈,雖然榴槤肉唔自太多,但榴槤味特出,要不停re order。另一推介,燒菠蘿。試過就咁食新
生日來個燒肉放題

雖然係星期六,但晚餐人數唔算多,坐位後寬敞,坐得好舒服。

入坐後,店員會遞上一部電子餐牌,教客人點樣落單。

之後就隨即奉上拼盤

落單後,食物好快就會送上,唔洗追單,亦唔會漏單。

另一推介,燒菠蘿。試過就咁食新鮮菠蘿,比較淡味,但燒左一陣嘅菠蘿,出奇地甜,所以呢個又係會不停re order。

美中不足嘅,放題中有唔係任食兄項目:飲品只限每人一罐 (可加錢轉任飲),而雪糕亦只係每人一杯。如果呢2樣都可以升級至任食就Perfect~~~

2019-07-27
$326 (Dinner)
  • 榴槤炸彈
好耐無食過燒肉 真係要讚下呢間餐廳 所有野都黎好仲要都係好好食 新建鮮! 坐得舒服壽司完佳係出邊食壽司既水準 仲要佢係一間燒肉店佢既肉大部分己經醃好左 唔洗特別再去點太多醫料都夠味 肉質軟鬆 一次黎既分量都唔會太多 就番你既人數 我個人唔算好食牛 但佢其他肉都一樣正 牛仔骨好好食而且佢肥廋分佈都ok 唔算太肥你可以睇到佢既刺身都係色澤好新鮮。連三文魚子都大大粒點餐用電子化 準確又方便仲要有Movepick ice cream !!
鮮! 坐得舒服
壽司完佳係出邊食壽司既水準 仲要佢係一間燒肉店
你可以睇到佢既刺身都係色澤好新鮮。
連三文魚子都大大粒
點餐用電子化 準確又方便
仲要有Movepick ice cream !!
2019-07-22 157 views
這次草根又去到尖沙咀試一間燒肉放題餐廳,💰價錢方面,星期一至四收費$278,星期五至日$298。以任食燒肉來說價錢合理🙌🏻,雖然選擇不算多,不過整體而言還算合格。.🍴本佐日本燒肉料理 ($278/1位)🥩肉類有多款豬肉、牛肉和雞肉🐷🐃🐥,草根姐妹認為極上牛小排、一口和牛及雞肉最好吃。大部份肉類都沒有預先調味,需要自行沾鹽或醬汁。🌊海鮮有蠔、海蝦和牛油帶子🦐,味道不過不失。.🐟刺身有三文魚、帶子、甜蝦、仿鮑魚片、🐙八爪魚等等,刺身質素意外地不錯👌🏻,全部都算新鮮💧,以這個價錢不能要求更多😌。🍣壽司飯量不多,大家可以點多幾款試勻不同口味。.🔥炸物有榴槤波、吉列炸蝦🍤、薯格和唐揚炸雞🍗。炸物不夠熱🥺,建議放到火爐上再烤,味道會好得多😋。.🍦最後每人有一盒Mövenpick雪糕做甜品。

🍴本佐日本燒肉料理 ($278/1位)

🍦最後每人有一盒Mövenpick雪糕做甜品
2019-07-15 144 views
今晚同班好姊妹一齊食晚飯,我哋就諗住去食燒肉,所以預先book咗尖沙咀嘅呢一間燒肉😋.呢度主打食燒肉,仲有刺身、燒海鮮、壽司同小食等等,都係任食架,不過美中不足就係嘢飲就得一罐,想任飲就要另外加錢☺️.刺身有大路嘅三文魚、北寄貝、八爪魚、帶子等等,質素還好,夠凍既,最好食係八爪魚😆😆~.燒肉就會預先比一個拼盤,我覺得牛小排,同埋一口牛粒都唔錯,口感juicy,味道啱啱好! 鍾意食豬嘅朋友,就一定唔好錯過橡果一口豬,豬味濃郁,油脂豐富!五花肉燒到香噴噴😋.海鮮都有好多選擇,有蜆、帶子、龍利柳、三文魚頭、蠔同青口等,選擇花多眼亂,大蝦口感彈牙,帶子蒜蓉味好香😄😄.蔬菜類一定唔好錯過燒菇同埋牛油粟米😋😋燒菠蘿都好多汁,又夠晒甜.我哋仲叫咗幾款小食,有蟹子沙律、芝麻八爪魚同螺肉等,都唔錯㗎~可惜我哋已經好飽,食唔到太多嘅炸物,甜薯好食,炸蝦夠晒金黃香脆!如果有埋甜品食就更加豐富啦🤤🤤

2019-07-04 168 views
近年都鍾意食放題,尤其是價錢合理又多選擇,我都鍾意。不過今次尖沙咀嗰間叫做本佐,除咗價錢合理食物質素都非常之高。三文魚刺身:夠肥美,好飽滿,味道甜美。牡丹蝦:算係好大隻,非常甜美,好新鮮,值得推介。其他仲有好多選擇包括,蟹柳,玉子北極貝等等。魚籽:我老婆最好就是魚籽,好新鮮,唔會好腥,口爆多汁。蟹子沙律:超多沙律醬,令到成件事好甜美,蟹肉都好新鮮。連埋啲青瓜一齊食,好清爽。今晚仲有日本燒烤,當中包括有牛仔骨,牛肋肉,一口牛,同埋牛頸脊等等。無需任何調味,只需要少少鹽就可以,因為所有肉都非常之新鮮,唔會有雪藏味,食完可以任叫。食得食梗係夾埋生菜一齊食,因為唔會好肥膩。如果一班人去食會更加好,因為可以食多啲種類。
近年都鍾意食放題,尤其是價錢合理又多選擇,我都鍾意。

三文魚刺身:夠肥美,好飽滿,味道甜美。
牡丹蝦:算係好大隻,非常甜美,好新鮮,值得推介。
其他仲有好多選擇包括,蟹柳,玉子北極貝等等。

魚籽:我老婆最好就是魚籽,好新鮮,唔會好腥,口爆多汁。

食得食梗係夾埋生菜一齊食,因為唔會好肥膩。

如果一班人去食會更加好,因為可以食多啲種類。
2019-04-29
Dinner
週末跟幾個朋友食飯。想食燒烤又想食刺身揀咗呢間日本放題料理餐廳。餐廳以IPAD下單,因此食物一目了然,一點一傳送,十分方便!食物種類有刺身,燒肉,海鮮,壽司, 野菜,小食,炸物。食物很快送上刺身點左三文魚,甜蝦,松葉蟹棒。刺身水準OK。甜蝦味道清甜鮮味,帶子鮮甜可口, 口感爽口彈牙。帶子和甜蝦都幾新鮮,肉質不錯👍。首先點左:西班牙黑豚五花腩, 豬頸肉,喜歡吃香口的朋友一定愛上。日式芝麻雞翼都幾入味,卜卜脆雞皮好惹味! 雞泡魚干竟然係逐條計,但味道不錯豬頸肉都幾爽口,肉質爽口口感不錯。黑豚五花腩肥瘦比例適中,好適合用黎燒。安格斯極上牛仔骨熊本一口牛入口即溶, 覺得最好味, 我們還點了幾round。極上牛小排入口軟腍鬆化, 正。極上牛小排牛味濃郁, 軟嫩而多汁, 肉質非常細緻,油脂甘香,特別好味。 每人可以order汽水一罐餐後有movenpick雪糕食. 我選了最喜歡的士多啤梨味。好滿足!

食物種類有刺身,燒肉,海鮮,壽司, 野菜,小食,炸物。

食物很快送上

刺身點左三文魚,甜蝦,松葉蟹棒。刺身水準OK。
甜蝦味道清甜鮮味,帶子鮮甜可口, 口感爽口彈牙。

帶子和甜蝦都幾新鮮,肉質不錯👍。

日式芝麻雞翼都幾入味,卜卜脆雞皮好惹味!

雞泡魚干竟然係逐條計,但味道不錯

安格斯極上牛仔骨

極上牛小排入口軟腍鬆化, 正。

每人可以order汽水一罐
2019-07-03 128 views
好耐都冇食過咁正嘅燒肉放題la!雖然地理位置都幾難搵,仲去錯咗地方添,兜兜轉轉終於比我搵到呢間隱世日本料理餐廳,等我美食達人話比大家聽有啲咩好野食!推介:熊本一口牛,本佐安格斯肉眼粒,極上牛小排其他食物:牛油燒日本🇯🇵元貝,廣島蠔,北寄貝刺身,日本甜蝦,壽司等等!呢度地方都幾大,坐得非常舒適👍🏻點餐係用電子屏幕,款式種類都幾多😋生野熟嘅樣樣齊,我最愛就係佢個牛油粟米,好甜!食咗幾兜✌🏻出面仲有個露台位可以俾人抽煙吹水傾吓計,蠻不錯👍🏻#本佐日本料理
好耐都冇食過咁正嘅燒肉放題la!
推介:熊本一口牛,本佐安格斯肉眼粒,極上牛小排
呢度地方都幾大,坐得非常舒適👍🏻
出面仲有個露台位可以俾人抽煙吹水傾吓計,蠻不錯👍🏻

#本佐日本料理
2019-07-02 131 views
這家餐廳轉了幾次名字,但供應的食物和餐牌都是差不多。午餐時段十分抵吃,$48一個魚生飯,還要有飲品、湯和前菜。魚生粒還算不錯,油甘魚都有呢! 三文魚不太敢吃,有頭甜蝦夠驚喜,色澤油潤新鮮。蟹子下得不要不要的。
2019-07-02
$50 (Lunch)