2019-06-26 974 views
今日去咗尖沙咀一間樓上鋪食日式燒肉放題,人頭大約$300 ,加幾十蚊就可以任飲汽水啤酒sake。食物種類多,無論係前菜嘅沙律、小食、刺身、壽司、燒肉、海鮮、烏冬、湯、蔬菜……乜都有,而且全iPad點菜,上菜速度亦都非常快,近乎即叫即上菜,我都食得幾滿意。佢哋啲刺身同壽司都非常新鮮,不過我就唔敢食太多,因為佢嘅食物種類太多啦,我怕食得太多刺身同壽司你食唔落其他嘢囉!佢哋海鮮刺身冇異味㗎,而壽司黎講,我覺得和牛壽司和龍蝦壽司都超級好味!燒肉方面,有我最愛嘅五花腩肉,Encore左幾次,再叫埋身材一齊入嚟食,直頭有食韓燒嘅感覺。另外有個和牛片都係好好味,薄薄的,好易入口,好好味呀!呢度一上枱,已經俾咗一個燒肉拼盤你,裏面有有齊牛豬雞肉,等你每款都試小小先,然後再叫你喜歡吃的肉類。通常我出去食飯,都盡量唔叫牛肉粒,因為怕會好靭,但呢度嘅牛肉粒出奇地唔靭,好易𡁻。呢度嘅燒金菇、粟米都加咗牛油,所以好好味,每樣我都encore左啊!另外佢啲海鮮,比如青口,都係加咗牛油㗎,所以食落又係好好味,而且青口非常大隻,真係好正。佢哋啲虎蝦都好新鮮,肉質係彈牙嘅。講到海鮮中嘅最愛,真係冇諗過會係燒蜆,我平時出
今日去咗尖沙咀一間樓上鋪食日式燒肉放題,人頭大約$300 ,加幾十蚊就可以任飲汽水啤酒sake。食物種類多,無論係前菜嘅沙律、小食、刺身壽司、燒肉、海鮮、烏冬、湯、蔬菜……乜都有,而且全iPad點菜,上菜速度亦都非常快,近乎即叫即上菜,我都食得幾滿意。

佢哋啲刺身壽司都非常新鮮,不過我就唔敢食太多,因為佢嘅食物種類太多啦,我怕食得太多刺身壽司你食唔落其他嘢囉!佢哋海鮮刺身冇異味㗎,而壽司黎講,我覺得和牛壽司和龍蝦壽司都超級好味!

呢度嘅燒金菇、粟米都加咗牛油,所以好好味,每樣我都encore左啊!另外佢啲海鮮,比如青口,都係加咗牛油㗎,所以食落又係好好味,而且青口非常大隻,真係好正。佢哋啲虎蝦都好新鮮,肉質係彈牙嘅。講到海鮮中嘅最愛,真係冇諗過會係燒蜆,我平時出街好少食架。但今次我竟然encore咗兩次,因為佢啲片係放入好香嘅蒜蓉汁裡面燒,每一隻蜆都吸晒啲蒜蓉味,非常入味,而且啲蜆仲冇沙嘅添,食得非常放心。佢嘅海鮮種類都非常多,仲有蠔、帶子、龍利柳等等,全部都係新鮮好味架!

佢啲小食同炸物我就唔算食得好多,始終要留返個肚食燒肉同海鮮嘛!試咗少少,味道都唔錯!下次再嚟試真啲先!

2019-06-25
2019-06-24 125 views
見到好多食評都係正面, 上個星期五去試, 點知發覺質素超級差。牛只有四款選擇, 毫無肉味。 其他種類都一樣只有五六款選擇, 炸物乾身, 全部都係粉; 燒肉上枱 毫無特別, 賣相極差 ; 冷烏冬不是冷 只是室溫; 不同一般放題要另加30蚊任飲。 非常不建議嘅餐廳, 就算到七點鐘都係幾台小貓三四隻…… 就算普通放題都好過佢。

近來工作非常忙碌,最好減壓方法就是約同事放工後盡情吃。今次我們選了一間尖沙咀高質的燒肉任食放題「本佐日本燒肉料理」,在尖沙咀N出口,行兩分鐘就到,位置非常方便👍🏻餐廳裏面好多座位,有日式感覺,更有不同的卡座設計,方便不同的人數組合😆一開始,服務員便送上一碟雜錦肉給我們燒烤,好讓我們有時間慢慢選擇喜歡的食物,真貼心😬食物種類很多,超過六十款選擇,有日式小食、刺身炸物、燒肉、海鮮、壽司、野菜、飲品、酒類也有😍燒肉方面有安格斯牛仔骨、一口和牛、安格斯肉眼粒、極上牛小排、日本黑豚肉、日本雞腿肉等等,真是包羅萬有,全是高質素的燒肉,啖啖Juicy,正👍🏻海鮮蝦、青口也很新鮮和大隻🤗刺身方面,北寄貝、三文魚、帶子、蟹柳也很鮮甜😀它的三文魚、海蝦、牛肉等火炙壽司非常好味,我們吃了兩三次之多,真是值回票價🥳海蜆、牛油帆立貝、牛油栗米也很惹味,很想再來一圈😂它的炸物也很熱騰騰,感覺是新鮮即炸好的,很金黃香脆,款款都好味,朋友喜歡炸雞和炸薯格,夠脆夠好味,我自己特別喜歡天婦羅炸蝦和炸榴槤波😋蟹籽沙律也很足份量, 吃完咁多燒肉,清一清腸胃也很好😬這裏點單是用ipad,中英對照,圖文並茂,方便快捷,絕無漏單的

海鮮蝦、青口也很新鮮和大隻🤗

刺身方面,北寄貝、三文魚、帶子、蟹柳也很鮮甜😀

海蜆、牛油帆立貝、牛油栗米也很惹味,很想再來一圈😂

蟹籽沙律也很足份量, 吃完咁多燒肉,清一清腸胃也很好😬

這裏點單是用ipad,中英對照,圖文並茂,方便快捷,絕無漏單的情況。數量隨客人要求而上桌,保證新鮮又不會浪費,令人欣賞。
我們真是眼闊肚窄,雖然有很多東西都想吃,但原來肚子有限,下次再來拼搏吧!
這裏食物質素高,上菜快、地點方便,任吃燒肉放題兩小時,包保大胃王也吃得滿足,也適合三五知己邊吃、邊談,真是一樂也🥳
2019-06-19 81 views
有時好肚餓,好想瘋狂食嘢。又或者有啲朋友想食壽司,有啲朋友想食燒肉,去本佐食放題就啱晒啦!本佐主打燒肉,但係亦都有刺身, 壽司, 炸物, 小菜,小食等等~餐廳用ipad落單好方便,仲唔會有漏單嘅情況👍🏼 上菜亦都好快手,唔會浪費左燒肉嘅時間,值得一讚!燒肉都有好多款😍 一口和牛,小牛排等都好食!仲有豬, 雞, 海鮮, 蔬菜, 菠蘿等 可以燒! 炸物就連炸鮮奶,炸榴槤波波都有😋 不過飲品就限一人一罐~ 食得飽飽,好滿足!

燒肉都有好多款😍

一口和牛,小牛排等都好食!

仲有豬, 雞, 海鮮, 蔬菜, 菠蘿等 可以燒!

炸物就連炸鮮奶,炸榴槤波波都有😋

不過飲品就限一人一罐~

食得飽飽,好滿足!
2019-06-12 96 views
又到食放題時間平時食烤肉如果一碟一碟叫都幾貴見到赫德道有間食日本烤肉係任食尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓係港鐵尖沙咀站 N1 出口店面幾有氣氛未點食物前會送上燒肉拼盤包括具肉香的唐辛子豬頸肉,牛肋粒仲有單骨雞翼除咗燒肉仲有供應刺身、壽司、熟食、小食等等全部用平板落單刺身有三文魚,甜蝦,玉子燒 ,帶子,仿鮑片等等安格斯牛仔骨我係再落左幾次單好好味好香最正嘅係有得點蒜蓉加埋蒜蓉更加嘢味總括嚟講燒肉油脂甘香....肉質爽口👍🏻👍🏻👍🏻
又到食放題時間
平時食烤肉如果一碟一碟叫都幾貴
見到赫德道有間食日本烤肉係任食
尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓
係港鐵尖沙咀站 N1 出口

店面幾有氣氛
未點食物前會送上燒肉拼盤

包括具肉香的唐辛子豬頸肉,牛肋粒
仲有單骨雞翼
除咗燒肉
仲有供應刺身壽司、熟食、小食等等
全部用平板落單
刺身有三文魚,甜蝦,玉子燒 ,帶子,仿鮑片等等

安格斯牛仔骨我係再落左幾次單
好好味好香
最正嘅係有得點蒜蓉
加埋蒜蓉更加嘢味

總括嚟講
燒肉油脂甘香....肉質爽口👍🏻👍🏻👍🏻

2019-06-02
2019-06-11 112 views
很少吃燒肉,因為胃容量少。但今次同事帶我去吃好西,咁就梗係要試下啦。店裡環境寬敞,坐得很舒適,冷氣好夠,幸好我有多帶一件外套去。差不多菜單上的每款燒肉都點了,上菜的速度算好快,唔知係咪趕收工呢。。刺身都幾新鮮好味recall..😋燒肉有19款菜式選擇,雞翼和雞腿肉覺得最好味, 我們還點了幾round。雞泡魚干竟然係逐‘條’計,點解唔可以逐片計呢🤣火灸三文魚壽司好好味,榴蓮波波好脆,入口即溶。薯格好熱,脆卜卜,喜歡吃香口的朋友一定愛上。雖然款式不算多,但味道不錯,還會再去戰鬥。
雞泡魚干竟然係逐‘條’計,點解唔可以逐片計呢🤣
雖然款式不算多,但味道不錯,還會再去戰鬥
2019-06-11
  • 燒肉
2019-06-09 105 views
好鍾意食日式燒肉嘅我去咗尖沙咀呢間食咗個放題!🤣🤣🤣覺得幾唔錯🤣🤣店內座位寬敞 裝修好有日式風格😆😆..........一坐低佢就會送上一set燒肉不得不讚佢有和牛粒食燒嗰時已經好香食落超級香油脂味🧡🧡🧡另外仲有黑豚肉、櫻姬雞呢d全部肉質素都好唔錯!另外佢會有海鮮可以燒🤣我哋試咗牛油帆立貝丶牛油燒廣島蠔丶魚等推薦牛油帆立貝!好香牛油味而且好大粒🥰..........另外佢仲有刺身炸物同一啲小食刺身質素唔錯!一般嘅刺身都有🤣🤣🤣另外我哋叫咗沙律同炸物炸物好有驚喜!有比較特別嘅炸鮮奶😈味道全部都唔錯🤣..........本佐日本料理地點:尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓
好鍾意食日式燒肉嘅我去咗尖沙咀呢間食咗個放題!🤣🤣🤣
覺得幾唔錯🤣🤣
店內座位寬敞 裝修好有日式風格😆😆

一坐低佢就會送上一set燒肉
不得不讚佢有和牛粒食
燒嗰時已經好香
食落超級香油脂味🧡🧡🧡
另外仲有黑豚肉、櫻姬雞呢d
全部肉質素都好唔錯!
另外佢會有海鮮可以燒🤣

味道全部都唔錯🤣

本佐日本料理
地點:尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓
2019-05-29 6754 views
今日約咗三五知己食飯。有人想食日式刺身,有人想食燒烤。於是揀咗呢間餐廳可以滿足晒所有人嘅願望。此餐廳是用iPad落單。食物種類包羅萬有:刺身,燒肉,海鮮,壽司, 野菜,小食,炸物。首先我地點左刺身:三文魚,帶子,甜蝦,北寄貝,玉子燒,松葉蟹棒。刺身水準平均。三文魚肉質鮮甜,油脂分布平均。帶子和甜蝦都幾新鮮,肉質不錯👍。本佐沙律:蔬菜新鮮,有些三文魚件在上面,本伴上蛋黃醬很好吃。芝麻八爪魚都幾好食。 清湯烏冬口感彈牙不錯吃。之後我哋開始燒烤喇。首先點左:西班牙黑豚五花腩, 豬頸肉,日式芝麻雞翼。 日式芝麻雞翼都幾入味,燒完之後卜卜脆雞皮尤其好吃。豬頸肉都幾爽口。黑豚五花腩半肥瘦,肉質爽口口感不錯。之後叫咗:安格斯極上牛仔骨,熊本一口和牛,極上牛小排,墨魚丸。熊本一口牛入口即溶。極上牛仔骨和極上牛小排皆不錯。牛肉味濃。肉質甘香。食肉獸千萬不要錯過!墨魚丸燒起來亦好吃😋。另外叫了海蝦,菠蘿,金針菇,龍利柳。海蝦肉質不錯爽口的。金針菇連埋牛油一齊燒很香挺好吃。龍利柳肉質嫰滑。我們叫了一些炸物:一口番薯,炸雙皮奶, 炸雞件。其中一口番薯我個人最喜歡。番薯甜甜的纖維多😋。每人包一罐飲品。我叫了無糖

芝麻八爪魚都幾好食。 清湯烏冬口感彈牙不錯吃。

之後我哋開始燒烤喇。

每人包一罐飲品。我叫了無糖烏龍茶,幾解渴又消滯。餐後每人一盒movenpick雪糕. 我選了自己最喜歡的士多啤梨味。為此頓晚餐作了一個完美的句號。

• 牛油金菇
  • 西班牙黑豚肉
  • 燒肉
  • 海蝦
2019-05-29 155 views
朋友生日, 一於去食番個優質晚餐, 朋友提議去「本佐日本燒肉料理」, 我緊係奉陪啦! 本佐有多種刺身款式提供, 有我最喜愛的三文魚、帶子刺身同日本甜蝦等等。三文魚肥美鮮甜,魚味十足。 帶子鮮甜可口, 口感爽口彈牙,好滿意, 使人特別陶醉! 燒肉包括有熊本一口和牛,黑椒牛仔骨、 安格斯極上牛仔骨同西班牙黑豚五花腩肉等等。 真係包羅萬有, 而我最鍾意就係《熊本一口和牛》 同《伊比利亞橡果一口豬》。《熊本一口和牛》,牛味香甜, 肉質嫩滑,油脂分布平均, 入口軟腍鬆化, 好正。 《伊比利亞橡果一囗豬》 , 豬味濃郁, 軟嫩而多汁, 肉質非常細緻,帶有橡果香味,特別好味。 除了燒肉, 仲有海鮮放題, 包括有魚柳, 海蝦,日本元貝,廣島蠔同紐西蘭青口等等。 全部海鮮都好正呀, 尤其是蝦同青口,肥美可口, 爽口彈牙, 好食。仲有炸物、野菜、同壽司等等。 有意外驚喜嘅多春魚, 即叫即炸,十分鬆脆!仲有我至愛嘅榴槤, 外層鬆脆、 仲有流心嘅香濃榴槤, 仲好多餡料, 正呀!

唔知M佬呢排做乜成日都好肚餓,食完一餐,唔夠兩個鐘又口痕想再食嘢!係咁肚餓嘅情況之下,就最啱食放題啦!呢間位於尖沙咀嘅本佐日本燒肉料理,除咗燒肉,仲有刺身、炸物、小食等,選擇好多,正!餐廳夠大夠闊落,坐得好舒服,特別鍾意佢用iPad點餐,全程無漏單情況。 日式小食一開始就梗係食日本小食,開開胃先啦,螺肉大大粒,好彈牙。刺身刺身選擇都幾多,有三文魚、八爪魚、松業蟹棒、甜蝦、玉子燒、北寄本、帶子同彷鮑魚刺身。最愛三文魚肥美,甜蝦新鮮彈牙。燒烤話明係食日本燒烤,燒烤嘅選擇自然唔少,有多款肉類、海鮮同野菜。最正係一開始先上咗個烤肉拼盤畀你燒住先,唔會浪費一分一秒。海蝦非常新鮮,爽口彈牙。極上牛小排,薄薄一片,脂肪分佈平均,牛味香濃。伊比利亞橡果一口豬,肉味好出又多汁。熊本一口和牛,牛味香濃,一啲都唔韌,必叫。另外牛油金菇同粟米都係值得推介,牛油味香濃!炸物呢度仲有多款炸物選擇,包括一口甜薯、香芋丸、吉列炸蝦等,真係好滿足!

日式小食
一開始就梗係食日本小食,開開胃先啦,螺肉大大粒,好彈牙。

燒烤

海蝦非常新鮮,爽口彈牙。

極上牛小排,薄薄一片,脂肪分佈平均,牛味香濃。

伊比利亞橡果一口豬,肉味好出又多汁。

熊本一口和牛,牛味香濃,一啲都唔韌,必叫。

另外牛油金菇同粟米都係值得推介,牛油味香濃!

炸物

2019-05-28
$300 (Dinner)
2019-05-27 160 views
日本放棄係唔錯,但係刺身食得太多未免有些悶,燒肉就唔同,有得食有得玩,自己中意點燒就點燒,自己控制火候。燒野食之前,先黎叫D刺身,日本甜蝦,好清甜,日本帶子刺身,肉夠實,好鮮味,北寄貝刺身,好爽好新鮮,三文魚刺身,油甘味濃,本佐玉子燒,好香,蛋味好重,這裏的刺身不但新鮮,質素還非常好。跟住燒野食,熊本一口和牛,本佐安格斯肉眼粒,兩種牛肉都非常好食,和牛入口融化,安格斯肉眼油花靚,極上牛小排,黑椒牛仔骨,安格斯極上牛仔骨,其實牛小排同牛仔骨基本上係差不多部位,只不過有人喜歡肉連骨食,黑椒牛仔骨因為撒左黑椒,能夠帶出更多牛肉甘香,西班牙黑豚五花肉,日本黑豚裡肌肉,日式醬油黑豚肉,尼度D豚肉都非常甘香可口,肥瘦比例適中,好適合用黎燒。海蝦,非常大隻,夠新鮮夠彈牙,溏心菠蘿,听個明就知道甜,我就咁食,唔使燒都覺得好甜,牛油金菇,牛油味加埋金菇超配,必食,龍利柳,中規中矩,日本蕃薯,好甜,細細粒,容易食,一口和牛粥,我好中意,和牛加埋粥超正,枝豆,好爽,新鮮!芝麻八爪魚,八爪魚好大隻,一啖未必食得曬。每人可以order汽水一罐,最後有雪糕食,食得好滿足!
日本放棄係唔錯,
但係刺身食得太多未免有些悶,
燒肉就唔同,
有得食有得玩,
自己中意點燒就點燒,
自己控制火候。
燒野食之前,先黎叫D刺身
日本甜蝦,好清甜,
日本帶子刺身,肉夠實,好鮮味,
北寄貝刺身,好爽好新鮮,
三文魚刺身,油甘味濃,
本佐玉子燒,好香,蛋味好重,
這裏的刺身不但新鮮,質素還非常好。
跟住燒野食,
熊本一口和牛,本佐安格斯肉眼粒,
兩種牛肉都非常好食,
和牛入口融化,
安格斯肉眼油花靚,
極上牛小排,
黑椒牛仔骨,
安格斯極上牛仔骨,
其實牛小排同牛仔骨基本上係差不多部位,
只不過有人喜歡肉連骨食,
黑椒牛仔骨因為撒左黑椒,
能夠帶出更多牛肉甘香,
西班牙黑豚五花肉,
日本黑豚裡肌肉,
日式醬油黑豚肉,
尼度D豚肉都非常甘香可口,
肥瘦比例適中,
好適合用黎燒。
海蝦,非常大隻,夠新鮮夠彈牙,
溏心菠蘿,听個明就知道甜,
我就咁食,唔使燒都覺得好甜,
牛油金菇,牛油味加埋金菇超配,必食,
龍利柳,中規中矩,
日本蕃薯,好甜,細細粒,容易食,
一口和牛粥,我好中意,和牛加埋粥超正,
枝豆,好爽,新鮮!
芝麻八爪魚,八爪魚好大隻,一啖未必食得曬。
每人可以order汽水一罐,
最後有雪糕食,
食得好滿足!
2019-05-20
2019-05-27 2357 views
來了週末跟男朋友去食返餐好既開心一下。今日去了尖沙咀的本佐日式燒肉放題。第一次來這店,環境唔錯,好舒服,而且有好多卡座,抽風很好,油煙又不會很大。我們入座後,當然看看有什好吃啦。這裡是以平板下單,所以食物都一目了然,而且十分方便,不用怕要花時間搵店員下單。一點一傳送,食物很快便會送上。食物種類多元化,仲要質素很高。肉類方面又有日本和牛粒、安格斯肉眼、牛仔骨、日本黑豚、西班牙黑豚、日本雞件等。仲有海鮮、野菜、小食、炸物、壽司、刺身⋯⋯應有盡有急不及待當然要快快下單及開始燒了食物好好味,而且我都十分欣賞可以以件數來下單,那樣便可以控制下單數量,不用怕點過多而浪費食物。好多不同肉類,正我們最愛吃海蝦,燒海蝦好好味,蝦肉又彈牙清甜,十分新鮮。所以都不停加單仲有刺身都十分好吃,新鮮又肉厚肥美,都是一定要吃的。清酒煮蜆都好吸引,放於爐中間,慢慢等蜆開口,好治癒。味道清甜鮮味。壽司刺身都超新鮮,好惹味。呢個燒肉好抵食,因為食物種類多,仲任點任食,服務員上餐速度又快,不會浪費了寶貴既燒肉時間。

我們入座後,當然看看有什好吃啦。

食物種類多元化,仲要質素很高。肉類方面又有日本和牛粒、安格斯肉眼、牛仔骨、日本黑豚、西班牙黑豚、日本雞件等。仲有海鮮、野菜、小食、炸物、壽司刺身⋯⋯應有盡有
急不及待當然要快快下單及開始燒了

好多不同肉類,正

仲有刺身都十分好吃,新鮮又肉厚肥美,都是一定要吃的。

壽司刺身都超新鮮,好惹味。

2019-05-25
$350 (Lunch)
早前同男友心血來潮,想去吃燒肉,我地就去左尖沙咀呢間樓上鋪,任飲任食日本燒肉,原來呢間店改左名,之前都已來食過,午市人流不多,比起晚市服務更好,所以跟單都跟得十分足,無漏單情況,而且上菜速度都幾快!這裡地理位置好方便,近MTR附近,價錢都好合理~這裡的格局報置就好日式,一卡卡座位,座位之間都好寬敞~而每個爐上面都有獨立的抽風系統,所以入到餐廳內都唔覺得太大煙,抽風系統不錯!呢度改左名亦都改予任飲任食制度為半任飲任食,坐下先奉上一盤盤的都是按人數比例分發,有刺身船,各式燒肉拼盤及海鮮拼盤,這些都是有一定份量的,而其他沙律、小食、野菜及炸物都是任食,而每一位都有一份飲品及雪糕!這裡比較環保,點菜都是用電子平板電腦,想食咩睇下就一目了然,仲有圖片在旁,好岩外國遊客唔識中英文都可以點,呢度唔止款式都唔少,總有一款合你心意!刺身船:刺身船分別有三文魚,玉子,甜蝦,帆立貝仲有海膽,種類都算多,刺身整體是不錯,幾新解,三文魚刺身比較鮮味,有三文魚味,肉質好嫩滑,亦幾意外有海膽但係一D都唔腥!燒肉拼盤:燒肉拼盤有分雞、牛、豬三大類,每款份量都適中,兩個人唔算大食都剛剛好~而我們就覺得牛舌、A5和牛粒、

這裡地理位置好方便,近MTR附近,價錢都好合理~
這裡的格局報置就好日式,一卡卡座位,座位之間都好寬敞~

刺身船:

燒肉拼盤:

而我們就覺得牛舌、A5和牛粒、安格斯牛仔骨比較出色,牛味香濃,只要燒得好,肉質就唔會太粗糙,不錯!
這款牛肩肉易咬,同比較薄身,不錯!而牛舌口感就比較爽口,牛味夠!

而雞肉亦都好鮮嫩入味,豬的亦都不錯,不過本人比較喜歡牛同雞!

海鮮拼盤:

而海鮮拼盤亦都有好多款,當中比較喜歡貴妃及聖子,其他整體都不錯,虎蝦比較大隻,啖啖肉~
其實食哂以上的份量都已經好飽,不過都有點了少許小食~

吃燒肉比較熱氣,可以食返D沙律中和一下,這客和風沙律好好味,上面混有沙律醬,惹味開胃,口感十足~

辣味螺肉是我每次來都必吃的,螺肉爽口彈牙,唔會太辣!

冷烏冬亦不錯,爽口彈牙,湯汁唔會太濃!

最後一人仲有一杯MOVENPICK雪糕,正呀!我覺得午市黎食都幾抵食!下次再來!
Lunch
2019-05-23 210 views
第一次食放題,竟然野飲係唔包任飲,只包一罐野飲或者另加$40任飲。牛又少選擇,記得好似得3、4款。豬肉雞肉淡然無味,又薄又韌。小食刺身更加少之極少。最重要係抽風系統完全唔掂,食左個幾鐘,又醃眼又大油煙,簡直入左仙境咁。埋單俾錢時,唔問佢有冇甜品,佢係唔會同你講係有甜品,要自己問架。個經理仲要長期黑口黑面。講真,$278加一,話平又真係唔平,食牛角放題都好過佢,起碼人地多選擇,野飲都任飲。呢間野絕對冇下次!

2019-05-23
$306 (Dinner)
2019-05-19 1773 views
上網找到這間日式燒肉放題,見這天下午比較空閒,於是一試。裝修感覺充滿和風特色,lunch的時間感覺十分寧靜休閒。餐廳以ipad點餐,款式選擇多,也很少漏單情況。燒肉以牛、豬及雞為主,都很新鮮,有幾款特別深刻:日式醬油黑豚肉、黑豚裡肌肉、極上牛小排及極上牛仔骨。肉質鮮嫩,油脂分布平均,日式醬油黑豚肉我個人最喜歡,因為味道濃郁。爐的火候適中,不會有油彈上來。另外有豬頸肉和單骨雞翼,單骨雞翼十分惹味,肉質嫩滑。亦有一些特別菜式:用鐵碗盛著蒜蓉和扇貝放在爐上燒,蒜蓉和扇貝配搭得相當合宜,而且我們點了多少,餐廳都按單送餐。燒青口也不錯, 十分新鮮,帶有濃濃的海水味。炸物方面,榴槤波波和炸鮮奶都相當吸引,熱辣辣即炸。刺身方面,三文魚、帶子很新鮮,我們瘋狂叫了很多hahaaa。壽司方面,灸燒和牛和三文魚壽司最為有特色,三文魚入口即溶。總括而言,下午如果有一個比較長的午膳時間,可以到這裏來享受這一個多款式選擇的日燒肉式放題。
上網找到這間日式燒肉放題,見這天下午比較空閒,於是一試。

裝修感覺充滿和風特色,lunch的時間感覺十分寧靜休閒。

餐廳以ipad點餐,款式選擇多,也很少漏單情況。

爐的火候適中,不會有油彈上來。

另外有豬頸肉和單骨雞翼,單骨雞翼十分惹味,肉質嫩滑。

燒青口也不錯, 十分新鮮,帶有濃濃的海水味。

炸物方面,榴槤波波和炸鮮奶都相當吸引,熱辣辣即炸。

壽司方面,灸燒和牛和三文魚壽司最為有特色,三文魚入口即溶。