2023-09-04 317 views
成日聽個同事講話要去食楊記食楊記,今日過開黎見客上openrice 睇,原來叫楊記麻辣魚館,決定會一會佢 睇下係咪真係甘好食。Lunch time 一丁友,見都好多人,,全場爆滿,,生意都唔錯,d姐姐忙,就唔好預服務好好。Lunch 時間價錢都好相宜!叫左個酸辣肥腸飯都係45蚊,簡直係麻甩之選。肥腸有油香得黎,感覺洗得好乾淨,唔會有咩異味,加埋d酸辣汁,,肥而不膩而且好開胃!送飯一流。另外份量更加係足夠!價錢平又好食,下次會同朋友再黎試多啲其他菜式!

2023-08-03 432 views
楊記麻辣魚館,我最鍾意就係佐敦呢一間,佢個水煮魚好入味,片魚又片得好,唔係好多骨,啲服務員又醒好爽手,我最鍾意嘅就係佢嗰個辣子田雞,唔知點解次次食落去好似有少少腐乳嘅味道,甜甜辣辣咁樣真係好開胃,配支啤酒!正!
2023-03-15
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2023-04-13 1097 views
楊記有好多分店已經食左好多次~因為價錢比較抵得黎又好味推薦度: 4/5🍴串燒羊肉幾辣下,食唔到太辣既朋友未必食到牙籤吉住一小串既羊肉北京人住左好多年既朋友話有北京羊肉既風味😋🍴水煮魚可以揀BB辣,岩哂我~d魚肉好滑,今次食既薄身左少少(食左一半先記得無影相)🍴干扁四季豆四季豆正常發揮,一如以往都係好味既🍴清炒窩筍絲食左咁多濃味野,配上一碟清炒真係好似清泉咁😋窩筍好清甜,真係好好味,幾時都咁鐘意食窩筍😍(又係唔記得影相)
楊記有好多分店
已經食左好多次~
因為價錢比較抵得黎又好味

推薦度: 4/5

🍴串燒羊肉
串燒羊肉

幾辣下,食唔到太辣既朋友未必食到
牙籤吉住一小串既羊肉
北京人住左好多年既朋友話有北京羊肉既風味😋
🍴水煮魚
🍴干扁四季豆
四季豆

四季豆正常發揮,一如以往都係好味既
🍴清炒窩筍絲
(又係唔記得影相)

串燒羊肉
四季豆
2023-01-16 1551 views
✨餐廳環境真係很似在內地的擺設,餐位還算多,7點半去到基本不用等位。✨酸菜魚🐟的味道好好👍,但魚片比較薄,但相對就比較少魚刺,吃起來還是放心的。但個人覺得算比較貴,魚肉量唔夠。✨夫妻肺片的量ok,但希望可以再辣一點😂✨最想吃的是乾鍋田雞,香味100分,味道也剛好,可是田雞炸得比較濕,如果可以再炸得脆d就更好👻✨兩個人點了3個菜,我們自己吃不完要打包。菜品味道唔算太鹹,可以唔需要加主食,冇收加一。
小鍋酸菜魚

酸菜魚片

✨夫妻肺片的量ok,但希望可以再辣一點😂
夫妻肺片

乾鍋田雞

小鍋酸菜魚
酸菜魚片
夫妻肺片
乾鍋田雞
  • 酸菜魚
2022-10-23 1679 views
叫了烤魚、鐵板牛肉及乾鍋大腸烤魚真的很大驚喜🥰魚的份量好足 夠曬大條 魚肉又滑最重要是味道好夠👍🏻對於無部不歡及重口味的我真係十分滿意😆不過乾鍋大腸就沒有想像中好味但仍然不會影響我下次再去!
叫了烤魚、鐵板牛肉及乾鍋大腸
烤魚真的很大驚喜🥰
魚的份量好足 夠曬大條 魚肉又滑
最重要是味道好夠👍🏻對於無部不歡及重口味的我真係十分滿意😆

不過乾鍋大腸就沒有想像中好味
但仍然不會影響我下次再去!
2022-09-28 1310 views
今日係佐敦附近突然搵到一間之前係openrice成日出現的川菜館,愛好食辣的我就算依家天氣太熱都忍唔住想入去食d火辣辣既菜式。睇完餐牌之後叫左一個川北涼粉,呢個係我最愛的四川涼菜菜式,然後叫左一個經典川菜菜式麻婆豆腐,最後叫左一個男朋友好鍾意食的兩道菜mix埋的土豆片回鍋肉。川北涼粉的涼粉其實同我係鄉下食既都算相似,起碼比好多其他川菜館既都好好多,然後麻婆豆腐就一般般,並無太突出的地方。至於土豆片還好,起碼係外小脆內軟粉,加上爆炒的辣椒味,覺得算好食,但係回鍋肉的豬腩片就相對遜色,並沒有榨乾肥肉,相對難以入口。

2022-08-01 1347 views
中午時間不夠就點他家的套餐,水煮魚,水煮牛肉,酸豆角肉沫,萵筍臘肉都是我的最愛,$60蚊一個套餐飯一杯凍飲飯吃多少都不加錢,適合我這种飯量大的人,晚上約朋友們一起來吃,烤魚真的👍🏻活江團魚,大大條,4個人再加一個炒菜足夠,味道正宗,聽說餐廳里的員工全是重慶人呢
2022-08-01 411 views
中午我一個趕時間就吃套餐:水煮魚,酸菜魚,水煮牛肉,酸豆角肉沫……我都愛吃的$60/個,送凍飲,飯食几多都得不加錢,晚上收工後就約几個朋友一起去吃,招牌菜麻將烤魚必點,是生猛生魚(吃的出)大大條$318/鍋4個人夠吃,如果不夠可以加2個菜,烤羊肉串,椒鹽田雞……都很不錯吃不完打包,最主要的是他家的菜沒加辣椒精很適合我們不吃辣的人,適合香港人,值得推薦給大家的好吃店!!!
2022-01-09 2355 views
首先說上菜速度,本身我們點了三道菜,結果等了一個小時上了兩個,忍無可忍,就退掉了一個!再說說味道,很多人推薦這家,也不少人排隊,但是對於我來說,點的兩個菜我都覺得味道很普通,家常小炒,和好吃絕對無關!
🤩 佐敦|杨记麻辣鱼馆 #丁丁香港探店地址:佐敦長樂街10-12號地下-上次去吃烤鱼踩了雷这次的烤鱼很不错吃!也是一家川菜打开菜单感觉秒回内地-「烤鱼」可以一吃!推荐!-「干鍋肥腸」这个非常很香!好吃!-「辣子鸡」这个我更喜欢十二味的(因为有腰果🤭)-「火爆腰花」好像这边不太能吃到腰花是不是也还不错!-「茶树菇牛肉」很少看到这道菜牛肉好吃!-「串烧羊肉」炸的很香-「蒜泥白肉」蒜味超重好吃!-「红糖糍粑」糍粑也还不错!不是很甜!-「干锅土豆」超好吃的!软糯焦香!
🤩 佐敦|杨记麻辣鱼馆 #丁丁香港探店
地址:佐敦長樂街10-12號地下
上次去吃烤鱼踩了雷
这次的烤鱼很不错吃!
也是一家川菜
打开菜单感觉秒回内地
「烤鱼」
可以一吃!推荐!
「干鍋肥腸」
这个非常很香!好吃!
「辣子鸡」
这个我更喜欢十二味的(因为有腰果🤭)
「火爆腰花」
「红糖糍粑」
糍粑也还不错!
不是很甜!
「干锅土豆」
超好吃的!软糯焦香!
烤鱼
红糖糍粑
Type of Meal
Dinner
烤鱼
红糖糍粑
  • 干锅土豆
  • 茶树菇牛肉
今次已經第二次,今次同樣係中午食客飯,上次食咗水煮牛肉,同埋青椒肉絲到感覺好好,今次再試下,其他菜式,最緊要係買單$50左右就搞掂,仲包埋飲品添。青椒肉絲 $45好香濃感覺上同以前細個返內地食嗰種口味好相似,都係好濃郁,送飯真係一流,推薦推薦。小炒肉$45小炒肉都唔錯,切成薄片,唔算辣,唔食辣嘅人都食得到,青椒份量都幾多,肉炒得好香,算係半肥瘦,個人來說非常喜歡這樣佬味濃的餐廳,價錢公道,衛生都算係咁。

青椒肉絲 $45
好香濃

小炒肉$45

小炒肉
小炒肉
唔知點解咁多好評? 仲好多人推薦,琴日去試食,本來好大期望,但係招牌水煮魚完全唔入味?!又唔辣!主要是冰鮮魚唔新鮮,魚肉好硬。仲有其他幾個菜都是油放超多,食完當晚就肚柯,柯左兩天肚⋯⋯話比朋友知,原來有朋友都話之前食左呢間就肚柯⋯⋯無獨有偶,呢間食物真是有問題,唔乾淨!間店環境都是唔太好!凳同埋筷子🥢都有油質⋯⋯真是超級大失望!拉黑名單!去左好多間食辣點,呢間最唔推薦!如果大家都係睇到評論好,唔好信!唔好去食!
2021-10-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2021-10-13 1200 views
佐敦楊記麻辣魚館,尼次我哋試左他們潑辣魚,魚比較筋道爽口口感不同,菜的味道都還不錯,只有夫妻肺片,味道比較淡,沒有川味的感覺。分量足,但價錢也不算便宜。不過可以嘗試。 都要限時間。
潑辣魚
2021-10-11
$300 (Dinner)
潑辣魚
2021-10-12 705 views
环境极差,脏乱且嘈杂。在疫情情况下,两桌间距离触手可及。最重要的是菜的味道还差, 点的麻椒鱼,只吃了一口,不新鲜。真不知道这么多好评是怎么来的?!Never go back again!

Never go back again!
星期日中午來外賣,外賣等成世都唔會有。落單計起等咗接近30分鐘,同場仲有幾個一齊等得左好耐。問果個肥阿姐幾時先有(肥嗰個扎辮果個呀姐,其他態度正常)阿姐就話廚房忙。我問佢咁點解人哋堂食就有?呀姐就大叫 廚房有廚房嘅規矩,你咁叻自己嚟炒,咁多嘢講!(重覆左好幾次)俾咗錢都未食就一肚火。你想返枱我明,但都唔好當外賣既人係過來乞飯食!我都係俾左錢,要趕住lunch hour食得切飯。仲諗住見佢旺角開咗分店想試吓,你間舖頭開幾多分店都冇用,做餐聽做到叫客自己去炒,你開嚟做乜!!

問果個肥阿姐幾時先有(肥嗰個扎辮果個呀姐,其他態度正常)
阿姐就話廚房忙。我問佢咁點解人哋堂食就有?