2021-09-10
雖然餐廳在長樂街,唔刻意搵真係搵唔到。當晚5:30已經到了,但是晚上未到七點已經坐滿人。真係咁受歡迎?餐廳係小菜館嘅格局,感覺乾淨企理。一坐低已經自動放上熱茶☕️及花生🥜水煮生魚片,係佢哋嘅招牌菜。要咗一個大的酸菜生魚片,魚嘅份量好多,魚肉砌到好薄,由於我哋不能夠吃太辣,只要了BB辣。感覺比較適合香港人口味,有少少辣嘅香味,亦都有魚嘅鮮味喺湯入邊。干扁四季豆,雖然很多辣椒,但一點都唔辣,四季豆好爽口,意外地好食干鍋肥腸,很香口,肥腸一啲都唔油膩。鐵板水晶粉,好特別,好多配菜,可能比較少食,水晶粉口感比較煙韌。紅糖糍粑,感覺都普普通通。拍青瓜,青瓜好爽,醋味好濃。總括來說,食物質素不錯,食物還有很多選擇,看見有麻辣小龍蝦食,下次一定要試吓。老闆娘,待應都好熱情。無論係生客、熟客都有傾有講。係可以再encore嘅食店
餐廳係小菜館嘅格局,感覺乾淨企理。
一坐低已經自動放上熱茶☕️及花生🥜
水煮生魚片,係佢哋嘅招牌菜。
干鍋肥腸,很香口,肥腸一啲都唔油膩。
紅糖糍粑,感覺都普普通通。
拍青瓜,青瓜好爽,醋味好濃。