2019-06-08
旺角太子一帶奶茶鋪我都叫試得七七八八, 好飲(非連鎖)得3間,樂茶系其中一間啦。第一飲系返屋企經過,見到新開一間,雖然睇落有d伏,但唔知點解就係想試。於是我試了一杯奶蓋毛尖,男朋友試一杯牛油果奶昔。結果竟然好驚喜!非常好飲!奶蓋都無失望!然後就變了常客。試了芒果、哈密瓜、芝士奶蓋的各種茶,全部都好味。同老闆傾過,他們是轉行來開奶茶鋪,因為自己屋企人中意整呢d野飲。最欣賞系生果系列的各種飲品,因為全部是新鮮生果做,唔會好似出面全部用水果濃縮汁整。據說他們用的糖是冰糖不是果糖,珍珠奶茶的糖也是自己熬製。真系好用心!沒有影相啦~每次買左就即刻飲~唯一唔好就系等待時間比較耐,但我覺得值得的~老闆們唔系好識宣傳,所以好少人知道呢間鋪,希望更多人可以嘗試下他們的好味道!