2024-05-11 39 views
📍 渝老大(大角咀)今日食午餐外賣🥡順便加個餸👏🏻雖然只係午餐時段,但係份量都已經十足!番到公司,仲可以同同事分享🫶🏻✨滷水豬手飯份量比我想像中多滷得夠哂入味,肉質嫩滑豬皮煙煙韌韌幾有咬口仲食到啖啖骨膠原🐖✨蒜泥白肉蒜味很足!醬給的剛剛好不會覺得不夠或太鹹,豬肉切薄片,肉嘅側邊仲有少少軟骨,有特色!✨搶炒土豆絲土豆絲清脆爽口 炒完之後好惹味好有鑊氣🍳 愈食愈開胃份量都多天氣熱食,酸爽酸爽,正呀~~
📍 渝老大(大角咀)
今日食午餐外賣🥡
順便加個餸👏🏻
雖然只係午餐時段,但係份量都已經十足!
番到公司,仲可以同同事分享🫶🏻

✨滷水豬手飯
份量比我想像中多
滷得夠哂入味,肉質嫩滑
豬皮煙煙韌韌幾有咬口
仲食到啖啖骨膠原🐖

✨蒜泥白肉
蒜味很足!醬給的剛剛好不會覺得不夠或太鹹,
豬肉切薄片,肉嘅側邊仲有少少軟骨,有特色!

✨搶炒土豆絲
土豆絲清脆爽口 炒完之後好惹味
好有鑊氣🍳 愈食愈開胃份量都多
天氣熱食,酸爽酸爽,正呀~~

2024-01-17 149 views
家庭式管理小店,三個月前食過質素正常,樓面有個後生仔態度都正常,所以諗住再幫襯下。點知今次去到烤魚套餐極速加價,由原本302蚊加到348蚊,短短幾個月加價十幾二十個%,仲要本身連兩個白飯都唔再送,小食口水雞附送雞毛大量,烤魚變細條仲一陣雪藏味道,應該喺客流量唔夠所以條魚雪完一天又一天,惡性循環仲要不停加價,如果有心做應該將價錢下調返正常水平再做好出品管理先有機會有回頭客,大角咀一個做街坊生意嘅地方,出品唔得就一傳十!

烤魚套餐
2023-03-23 520 views
好多人食烤魚都會打埋邊爐,但我有時就中意當烤魚係一個餸咁送飯食,一樣咁滿足。哩間川菜好多選擇,烤魚雞煲酸菜魚火鍋料小菜都有齊,特點係大部分都係好惹味,岩哂我食依d中意重口味既人😋店面唔算好大,但係就有幾張大卡位,所以都坐得好舒服。番茄濃湯烤魚 $328江豚魚大條肥美,食起上黎啖啖肉! 要讚下佢條魚本身幾香無泥味亦無腥味,表面煎香左令成條魚更香口。湯底味道夠濃,除左有好多鮮茄肉,仲有豆卜金菇芽菜等等,索湯一流👍🏻孜然羊肉粒 $138香口惹味程度💯分,羊肉一口一啖用牙籤串住,孜然味勁重,再炒埋洋蔥🧅落去,香辣過癮,會令人忍唔住一啖接一啖個隻! 忍唔住叫左碗白飯黎餸😋好食又唔貴,係cp值幾好既一間小店👍🏻

店面唔算好大,但係就有幾張大卡位,所以都坐得好舒服。

番茄濃湯烤魚 $328

孜然羊肉粒 $138

好食又唔貴,係cp值幾好既一間小店👍🏻
2023-02-23 284 views
同朋友去食,點餐時只係猶豫左幾秒鐘,店員也許太忙,表現出不耐煩,並且直接話”諗好先order啦!”跟住就行開左。而且食物太鹹,味精很多!大角咀食肆很多,之後不會再幫襯呢間!極不推薦!
2022-12-16
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2022-11-24 376 views
烤魚《鮮椒烤魚》配紅綠色辣椒,色彩豐富魚身微焦,睇落好好食唔知係咪冷氣太大 凍到鼻塞完全問唔到味…要靠到好近先有d辣味黃金湯好好味 鮮辣椒特別香 仲有成串藤椒好麻 就咁飲都得唔會太鹹 但係可能因為個湯唔鹹條魚就無乜味食到最後先有少少入味hui《炸酥肉》睇落好靚 一條條金黃色酥肉唔會炸到燶曬一般炸物ge香味夾少少辣味辣椒粉分佈唔均勻而且唔夠多好多酥肉唔沾唔到辣粉 但係本身個肉都有醃到都夠味 而且食到肉香味搭救《涼拌豬耳》顏色豐富 睇落精神神好大陣芫荽味,純粹個人討厭主觀黎講聞落係係臭ge撩開d芫荽就唔同喇 酸辣味足豬耳斜切勁薄 口感100分薄得黎沾到涼拌汁滿滿👍🏻
烤魚
《鮮椒烤魚》
配紅綠色辣椒,色彩豐富
魚身微焦,睇落好好食
唔知係咪冷氣太大 凍到鼻塞
完全問唔到味…要靠到好近先有d辣味

《炸酥肉》
睇落好靚 一條條金黃色酥肉唔會炸到燶曬
一般炸物ge香味夾少少辣味
辣椒粉分佈唔均勻而且唔夠多

《涼拌豬耳》
顏色豐富 睇落精神神
好大陣芫荽味,純粹個人討厭
主觀黎講聞落係係臭ge
撩開d芫荽就唔同喇 酸辣味足
豬耳斜切勁薄 口感100分
薄得黎沾到涼拌汁滿滿👍🏻

2022-10-30 302 views
外賣送餐...用外餸速遞,點左以下食物雞煲一隻 hkd322 - d 雞"鞋" 到好似瘦肉咁...雞肉冇味,係用d 辣汁撈落去麻婆豆腐 - 油浸豆腐,見圖...萵筍炒牛肉 - 最正常既一碟餸價錢貴 唔好食 唔會再幫襯
外賣送餐...
用外餸速遞,點左以下食物

麻婆豆腐 - 油浸豆腐,見圖...

萵筍炒牛肉 - 最正常既一碟餸

價錢貴 唔好食 唔會再幫襯

麻婆豆腐
Delivery
2022-09-10 302 views
每週最少會光顧一次的餐廳 。味道正宗,食材新鮮,價格優惠,諗唔到差評嘅理由。我個人最鍾意辣子雞丁,泡椒牛肉,毛血旺……每份菜式都份量充足。可以話份量比大部分餐廳都要大,而且咁多年價格基本沒變,好優惠。会继续帮衬!
每週最少會光顧一次的餐廳 。

2022-07-22 271 views
一個月前第一次晚上來吃,等了半小時旁邊後來的人都吃完走了都還沒上菜,跟服務員說再不上就走了都還再等了15分鐘,分量少又不是很好吃,當時想永久blacklist。今天經過心軟想再試一次,結果菜單都變了,更貴而且不清晰亂收費,說加$12就跟餐有米飯和飲品,結果選熱飲或者冷飲又再收錢,難道有飲品既不是熱飲也不是冷飲的嗎??味道尚可,但食材太差,點的乾鍋田雞,田雞完全沒肉味,估計冷藏了很久?氣得兩次都跟服務員發脾氣了。。。

氣得兩次都跟服務員發脾氣了。。。
乾鍋田雞
2022-07-22
$132 (Dinner)
2022-07-08 217 views
以前點過一次外賣,這次路過第一次來店裡。基本很少寫食評,這家店真的讓人忍不住吐槽,想給各位喜歡吃川菜的避避雷❗一。衛生真的很差,筷子上還是洗滌液的泡沫二。一共點了三道菜,一道沒落鹽,一道非常辣,量很少。還有一道乾鍋花菜炒成水煮花菜……真沒遇到這麼難吃的乾鍋花菜。三。想點的菜都說沒有,服務員態度也不好,不想做生意的樣子。真的不是黑,既然開門就好好做生意。這個衛生環境,這個態度,這個品控,實在是砸了招牌
以前點過一次外賣,這次路過第一次來店裡。

一。衛生真的很差,筷子上還是洗滌液的泡沫
三。想點的菜都說沒有,服務員態度也不好,不想做生意的樣子。

2022-06-25
2022-07-02 183 views
本來很喜歡吃這一間的 購買了酸菜魚午餐 諗住回家吃 發現酸菜魚流晒出來 立即回去跟他們說過程大約5mins 啲湯已經流晒出嚟 其中一位服務員鬧我說我們的蓋是很實的 沒有可能會流出來 之後就收了我的餐 過程中一直在罵我 我跟他說我要回我的餐可以了 沒想過購買一個餐需要受他們員工的氣 !只是告訴他們塑膠質量有點兒問題 最後委屈地走了 也不用他們重新煮過一份給我!親愛的你們的員工有待改善 我們是消費者不是上帝 也不是給你們員工罵的!我也很委屈的
大角咀真的是個寶藏美食地,最近又發現了一家超好吃的川菜館,午餐又是巨便宜,最最最重要的是有我最喜歡的肥腸。這家渝老大門面不太大,好像剛開不久,主要是吃烤魚和雞煲。我們中午來的就一人點了一個午市套餐,真的好便宜啊,而且很好吃,鴨血肥腸真的是愛了,已經很久沒吃到這麼好吃的肥腸了,真的很下飯,大家一定來試試啊。很推薦大家吃午餐🥣便宜划算名稱 : 渝老大地址 : 九龍大角咀埃華街95-97號 大同新邨大衞樓地下3A舖
名稱 : 渝老大
2022-04-06 193 views
夜晚不煮,一心諗住食辣野行行下見到辣烤魚,反正未試過就買回家試下開爐味道幾好,亦唔算超辣,起碼唔會食到變孖潤腸,但味精有d多,成晚不停飲水,呢一點希望店家改善,因為真係好口乾呀魚肉廚師有先炸起再泡進紅油湯裡邊,所以唔會令到魚肉散修修,服務生話條魚係田魚,唔知有冇聽錯,好似好少聽呢隻魚個名稱。跟埋餐的肥牛數量不多,只有散晒的數片,而且都幾唔好味。牛柏葉正常夫妻肺片好食,夠辣總括價錢有點貴,2個人每人就要150元,未必再食下次了
夜晚不煮,一心諗住食辣野
行行下見到辣烤魚,反正未試過就買回家試下開爐

跟埋餐的肥牛數量不多,只有散晒的數片,而且都幾唔好味。
牛柏葉正常
夫妻肺片好食,夠辣
總括價錢有點貴,2個人每人就要150元,未必再食下次了
  • 夫妻肺片
2021-06-10 743 views
二個人星期四晚7:30左右入座,有位唔駛等,大約坐滿八成,行到埋位,見到張凳有跡,好彩有帶濕紙巾一抹就見到紅色嘅油同埋都幾黑,張凳應該好耐冇抹過🤣,因為係街坊小店,呢啲好小事,完全可以接受打開餐牌,價錢一啲都唔貴,無辣不歡的我叫住三個先,唔夠先再嗌🤤1)麻辣水煮田雞$158田雞冇咩味,淨係食到燒酒同埋生粉其實個湯底唔錯,鍾意食辣嘅我,小辣唔係好夠,可以叫多麻中辣或以上**建議唔好食田雞,可以食其他,例如牛或者魚⋯2)辣子肥腸$98肥腸炸到卜卜趣,勁熱氣😂,要讚嘅好彩佢唔會得層皮,都有豬腸肉可以咬下,份量都幾多,不過一啲都唔辣**鍾意食辣,叫中辣起3)倉炒油麥菜$66鹹鹹地,微微辣,清清地**菜唔使好辣,唔知點解食落仲有少少解辣,呢個好食4)+$12 有一碗及一杯熱飲天氣咁熱,梗係叫汽水啦😍,要再加多$55)唔使再加單,已經食飽飽🥳總括來講係抵食,可以再食,下次要多麻中辣,記得帶濕紙巾抹碟、抹筷子、抹凳,其實地方唔係話好污糟,不過話晒疫情其間,我呢D港女係麻煩D✌️

1)麻辣水煮田雞$158
田雞冇咩味,淨係食到燒酒同埋生粉
**建議唔好食田雞,可以食其他,例如牛或者魚⋯

2)辣子肥腸$98
**鍾意食辣,叫中辣起

3)倉炒油麥菜$66
鹹鹹地,微微辣,清清地
**菜唔使好辣,唔知點解食落仲有少少解辣,呢個好食

4)+$12 有一碗

倉炒油麥菜
辣子肥腸
倉炒油麥菜
2021-05-27 649 views
食材分量多,佢唔會得幾舊魚,同埋佢係用真魚,唔系用魚柳,刀工幾好,食唔出有骨味道合適,酸菜魚唔會太難,唔會太酸,麻辣魚,可以選擇麻同埋辣嘅程度午餐好優惠,所有水煮魚或者酸菜魚都係$68 ,仲要唔洗加一一人食魚煲,一個人岩哂,值得一試

午餐好優惠,所有水煮魚或者酸菜魚都係$68 ,仲要唔洗加一

一人食魚煲,一個人岩哂,值得一試
  • 酸菜魚
2021-05-21 316 views
今日心思思想食川菜 見到呢間嘅晚市套餐超抵食 平均都係50-70 包野飲同飯 就即刻入咗去! ❤️酸菜魚個酸味都調節得幾好 雖然見到有好多酸菜 但唔會過酸 餐牌上沒有講明用邊種魚 所以都唔知係咩魚 不過啲魚好滑又冇咩骨 仲有啲魚肚位 仲有啲萵筍同埋粉絲吸湯 如果可以再辣啲就好 淨係食到酸味 💙水煮肥腸上菜見到有好多辣椒花椒仔 以為會好辣 但食落辣味唔會太勁 啱晒啲唔係好食得辣嘅人 肥腸嘅份量都好多 仲有大量嘅芽菜 💛蒜泥白肉加$20既小菜 我哋就揀咗蒜泥白肉 味道就麻麻哋 唔知味道偏酸 而且得4塊肉 唔太推薦 💚蔥爆牛肉全晚我覺得最好味嘅就係蔥爆牛肉 好有鑊氣味 啲蔥同牛肉都好嫩 炒得好香 用黎送飯一流 如果可以多幾塊牛肉就更好 總結:4/10

❤️酸菜魚

💙水煮肥腸