每個月嘅老友飯局,都要搵去邊度食嘢, 之前朋友就話佢公司附近開咗間新嘅烤魚串燒舖頭, 咁我哋就8個人柴娃娃一齊去試下! 試咗兩款烤魚,一堆串燒同燒生蠔! 仲有雞煲! 但有啲冇影到相 , 食咗勁多嘢! 烤魚食麻辣味嘅江團魚,同埋酸菜海鱸魚, 江團魚非常適合我地嘅口味! 勁好食!又入味! 又滑! 海鱸魚肉質有啲柴! 不過我地本來都知道嘅! 而且老闆亦都好溫馨提示我哋,講咗海鱸魚肉質係柴嘅! 但因為我有啲friend鍾意食實嘅魚肉,所以叫畀佢地食😄 雞煲方面非常入味而且 啲雞肉仲好好食添!串燒方面,好多種都好好食! 食咗魚卜, 燒白鱔 ,牛利,牛肉, 茄子,田雞 ,蝦,五花腩, 雞軟骨, 生蠔! 其實仲有! 但因為一邊飲酒一邊食, 所以有啲都唔記得咗食咗啲咩🤣 食住串燒,飲啤酒,簡直係人生一樂事!

燒牛脷

烤海鱸魚-蒜香酸菜味

燒田雞

香辣毛血旺

手打墨魚滑

乾魷魚
2022-12-16
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$320 (Last Night Supper)
燒牛脷
烤海鱸魚-蒜香酸菜味
燒田雞
香辣毛血旺
手打墨魚滑
乾魷魚
  • 烤魚
  • 燒生蠔
上次同完朋友去完之後, 一直念念不忘,想再食多次 , 见就嚟做冬, 就索性約埋屋企人,一齊落去再食多次🤭🤭 同上次一樣,都叫咗香辣烤魚 /燒生蠔,同埋一啲串燒嚟食,今次仲試埋佢嗰個雞煲,都係好好味, 屋企人同我都覺得真係好好食, 好難得搵到一個,好似返咗內地食串燒嘅感覺, 今次因為同屋企人食飯,所以冇飲酒,食多咗啲嘢, 雖然燒生蠔真係好好食,但係真係敢食咁多,因為實在太肥味! 個酥炸墨魚餅,今次都係好好食 !搞到我哋食完,又嗌多一碟嚟食,其實我已經好鬼飽😅但最後都係要食多一塊, 為我今餐打上完美嘅句號🤣🤣🤣

雞煲

蒜蓉生蠔

燒牛脷燒牛肉

燒雞翼

燒四季豆

竹蔗茅根水

2022-12-10
$2 (Dinner)
雞煲
竹蔗茅根水
  • 酥炸墨魚餅
  • 燒鮮魚卜
2022-12-12 155 views
之前同老公屋企人食過之後,今次帶我自己屋企人去食,做人唔可以咁偏心㗎嘛🤭好嘢梗係要開心share啦🤣上次試過酸菜烤魚,今次就食麻辣烤魚,都好好味,其實我上次已經好想試,但因為老公屋企人食唔到,冇辦法🫣今次有機會!梗係要試下啦!今次都有食到燒生蠔,燒魚卜,燒茄子,芥辣魚皮,竹蔗茅根水都仲係好正!試咗其他上次冇食嘅串燒,燒牛肉,燒牛脷,燒雞腎,燒雞軟骨,寸燒五花肉,燒四季豆,同埋麻辣雞煲,食完仲加咗湯,嗌咗啲菜/豆腐/腐竹/薯粉/落去打邊爐!但因為掛住食,好多都唔記得咗影相🫣食飽飽就好滿足咁返屋企😊😊
芥辣魚皮
2022-12-09
Type of Meal
Dinner
芥辣魚皮
  • 麻辣雞煲
  • 香辣豆香烤魚
佐敦新開“烤吧31”價錢親民,食材新鮮。主打烤魚,有幾種魚比大家選擇,全部都係少骨多肉D魚類,啱曬我尼D唔中意骨骨D懶人,味道有唔辣,少辣,中辣,可能我比較食得辣,唔覺得特別辣,非常適合香港人D口味。除佐烤魚外大閘蟹,燒烤D魚卜、生蠔、膳片,烤生蠔,仲有芥末生魚皮都非常之深得我胃,愉悅我心,非常非常好食,再黎一扎新鮮整ge竹蔗毛根水,一掃一日返工的疲憊,正!!!!!
佐敦新開“烤吧31”
2022-11-26 229 views
今日同朋友去食附近試新開張嘅烤魚舖頭,嗌咗一個香辣烤江團魚 👍🏻好好味 另外加咗啲蘿蔔,萵筍 ,蓮藕落去,入曬味,好好味 ! 酥炸墨魚餅, 表面好好鬆化😋入面好軟熟,好食👍🏻仲嗌咗魚卜,燒海蝦👍🏻燒墨魚咀👍🏻,燒茄子👍🏻,燒雞軟骨,燒冬菇, ,同埋超級肥美嘅燒生蠔👍🏻,仲忍唔住一人食咗三隻,不過食完好真係好飽,其實好多嘢都想食 ,唯有下次再試啦, 自從疫情後冇得返大陸,真係好耐冇試過一邊飲啤酒一邊食串燒

燒生蠔

燒白鱔
燒墨魚咀
芥辣魚皮/拍青瓜
2022-11-26 165 views
今日同屋企人去佐敦試新開既烤魚,雞煲,串燒專門店,因為有屋企人唔食得辣,所以叫咗個酸菜魚+配料尼試,魚同啲配料都好入味,好食👍🏻另外仲嗌咗燒生蠔,同串燒,燒生蠔係原隻生蠔👍🏻,超級肥美😋😋但因為想試其他嘢,所以唔敢食咁多,串燒都好好食,特別係嗰個墨魚咀串燒👍🏻總括嚟講整體都好好😊工作人員有禮👍🏻地方清潔乾淨!特別係廁所,我去咗幾次廁所,都見到工作人員入去清潔,呢個呢個真係值得讚!一定會再去😚
2022-11-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
  • 燒墨魚咀
  • 烤酸菜江團魚