2024-10-22 55 views
荃灣一間即叫即燒的串燒店環境都幾乾淨 啱啱開舖見到都整理晒所有嘢唔會好污糟或者好油加分加分👍🏻👍🏻我都叫咗幾串串燒豬肉串燒豬肉串燒外焦內嫩,好有肉汁,還帶有微微的甜味燒烤的技術相當到位,肉質的鮮嫩 唔會太乾柴牛肉串燒肉質鮮嫩,帶有自然油脂香氣燒烤過程中,肉的表面焦香,內裡保持多汁感 雞肉串燒雞肉串燒同樣不容錯過,雞肉肉質鮮嫩,醃製後的味道非常入味。每一串都好惹味香口雞肉鮮甜!牛舌串燒牛舌串燒絕對值得一試牛舌切得適中,燒烤後的口感彈牙,外脆內軟,濃厚肉香👍🏻👍🏻司華力腸串燒司華力腸串燒燒得好靚仔 好吸引🤩大大條 啖啖肉 系串燒我既必食之選佢有秘製沙嗲醬 將串燒點埋落去更加惹味香口 醬汁濃稠 亦都可以揀辣度 溫馨提示,大家一定要趁熱食🔥🔥
荃灣一間即叫即燒的串燒店

環境都幾乾淨 啱啱開舖見到都整理晒所有嘢唔會好污糟或者好油
加分加分👍🏻👍🏻

我都叫咗幾串串燒

豬肉串燒
豬肉串燒外焦內嫩,好有肉汁,還帶有微微的甜味
燒烤的技術相當到位,肉質的鮮嫩 唔會太乾柴

牛肉串燒
肉質鮮嫩,帶有自然油脂香氣
燒烤過程中,肉的表面焦香,內裡保持多汁感

雞肉串燒
雞肉鮮甜!

牛舌串燒
牛舌串燒絕對值得一試
牛舌切得適中,燒烤後的口感彈牙,外脆內軟,濃厚肉香👍🏻👍🏻

司華力腸串燒

佢有秘製沙嗲醬
將串燒點埋落去更加惹味香口
醬汁濃稠 亦都可以揀辣度

溫馨提示,大家一定要趁熱食🔥🔥

2024-10-12 99 views
荃灣呢間「爹仔串燒」,鍾意食串燒一定要嚟試下首先講吓佢哋嗰個秘製沙嗲醬汁,我話你知,呢個醬汁真係辣到爆!我叫咗個小辣,都已經好辣不過個味道真係絕,香濃惹味,辣中帶甜講開又講,佢哋啲串燒全部都係即叫即燒,新鮮滾熱辣,香味撲鼻而來,真係聞到都流口水!雞肉串燒嫩滑多汁,啖啖都係雞味,配埋個秘製醬汁,簡直係絕配!牛肉串燒就煎到外脆內嫩,肉質軟腍豬頸肉串燒就油香十足,肥瘦適中,咬落去仲有啲煙韌嘅口感豬肉串燒就煎到金黃香脆,肉質嫩滑,配埋個醬汁,香辣惹味司華力腸外皮燒到脆卜卜,香濃得嚟又唔會太鹹最後嗰個燒魷魚鬚,燒到金黃香脆,咬落去又香又爽口,配埋個秘製醬汁,香辣鮮甜仲有佢哋每日都會有唔同嘅限定串燒,夠晒多元化
荃灣呢間「爹仔串燒」,鍾意食串燒一定要嚟試下

不過個味道真係絕,香濃惹味,辣中帶甜

牛肉串燒就煎到外脆內嫩,肉質軟腍

豬頸肉串燒就油香十足,肥瘦適中,咬落去仲有啲煙韌嘅口感
豬肉串燒就煎到金黃香脆,肉質嫩滑,配埋個醬汁,香辣惹味

司華力腸外皮燒到脆卜卜,香濃得嚟又唔會太鹹

仲有佢哋每日都會有唔同嘅限定串燒,夠晒多元化
2024-10-08
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Dinner
今日要加餸,行過串燒舖。就買回家吃。 🍖 串燒豬頸肉這串豬頸肉簡直是串燒界的明星!😍 肉質鮮嫩,醃製得香氣四溢,咬下去瞬間感受到肉汁在口中爆發,真是太過癮了!每一口都讓人想要再來一串!搭配他們的秘製沙嗲醬,完美的組合!🌶️🥜 🥓 串燒五花腩五花腩的脂肪與瘦肉比例剛剛好,燒得外焦內嫩,口感非常豐富。🍖✨每一口都能感受到肉汁的香甜,並且配上沙嗲醬更是好吃到停不下來!這串串燒讓我想起了家的味道,真的很懷念!❤️🍗 串燒雞軟骨這串雞軟骨真的讓我驚喜!🤩 軟骨經過燒烤後非常香脆,外面微焦,裡面卻保持著鮮嫩的口感,咀嚼起來有嚼勁!每一口都充滿了肉香,簡直是宵夜的最佳選擇!👌🍽️ 🌭 串燒司華力腸這串司華力腸簡直是串燒界的經典!😋 充滿濃厚的黑椒味,咬下去時還會有汁液爆出的感覺,真的太過癮了!每一口都讓人欲罷不能,絕對是小食的完美傑作!🌶️🔥🐑 串燒羊肉最後來試試這串羊肉,肉質鮮嫩,搭配香料的味道讓人一試成主顧!🐑✨羊肉的香氣四溢,燒得剛剛好,沒有腥味,讓人忍不住想要一串接一串!這道串燒絕對讓我對羊肉有了新的認識!😍👏愛上這裡的美味!🍽️🥳 價錢都非常之抵。下次阿妹要加餸,要再買。
今日要加餸,行過串燒舖。就買回家吃。

🍖 串燒豬頸肉

🥓 串燒五花腩

🍗 串燒雞軟骨

🌭 串燒司華力腸

🐑 串燒羊肉

愛上這裡的美味!🍽️🥳 價錢都非常之抵。
下次阿妹要加餸,要再買。

2024-10-08
TakeAway
  • 串燒豬頸肉
  • 串燒五花腩
  • 串燒司華力腸
  • 串燒羊肉
宵夜時間打算買外賣去朋友屋企食,行經呢間串燒餐廳,決定買少少上去試下個口癮買咗燒魷魚鬚,牛仔骨,台灣黑椒腸,司華力腸同雞肉串。串燒上到朋友度仲係熱辣辣,外皮燒得夠香,而且佢嘅獨家沙爹醬汁都非常之好食,食到好香嘅花生醬味,又有唔同辣度可以揀。牛仔骨都燒得好啱火喉,一啲都唔韌,份量又多,食落有牛肉味,有啲肉痴住骨位,食落有咬勁,咬下咬下,啱曬我口味。兩款腸仔都好好味,雖然台灣腸畀司華力腸細條,但係台灣腸嘅味道更加突出,而且口感完全唔一樣,台灣腸食起嚟比較油d,肉脂肪較多嘅口感,加埋黑椒香味,零舍好食。不過司華力腸極都係我細個嘅回憶,大條又啖啖肉,好味道,加埋醬汁,一流!至於燒魷魚鬚同燒雞肉串同樣滋味,食起嚟一啲都唔乾身,雞肉都好夠嫩,而且外皮燒得夠香,好後悔只係買左一串,太好食。絕對有下次!

TakeAway
2024-09-04 130 views
荃灣宵夜串燒小店第一次見串燒外賣嘅鋪頭咁乾淨光猛👍🏻串燒全部都即叫即燒 所以等咗大概10分鐘~秘製沙嗲醬就有小辣 大辣 同吾辣揀🌶️以下$15/串豬肉豬肉醃製得夠晒香濃,啖啖肉好惹味,咬落去肉質好鮮嫩,加埋秘製沙嗲醬真心一流!牛肉牛肉肉汁豐富,雖然口感偏向硬身,但係食落去夠味入味,牛味好夠好香,整體嘅層次肉質都冇得彈!雞肉雞肉燒香咗嘅雞皮夠晒香口,再咬落去嘅時候雞肉汁連埋雞皮嘅香味一次過爆發出嚟,真心不錯!花枝丸花枝丸嘅用料好足,勁多餡料食落去好有口感,再加埋醬料就夠晒正!台灣黑椒腸超級有台式口味嘅黑椒腸,黑椒味夠晒濃厚真係好有少少微辣,食落去腸仔真係會爆汁,仲要燒香左香脆嘅腸仔,令口感更加豐富!燒魷魚鬚 $20/串本身燒香咗嘅魷魚鬚已經有好香嘅香氣,加埋新鮮嘅魷魚嘅肉質,真心不錯!爹仔串燒 (荃灣)荃灣西樓角道202-216號荃昌中心昌寧商場地下28號舖
荃灣宵夜串燒小店

以下$15/串
豬肉
牛肉
雞肉
花枝丸
台灣黑椒腸
燒魷魚鬚 $20/串

爹仔串燒 (荃灣)
荃灣西樓角道202-216號荃昌中心昌寧商場地下28號舖
2024-09-02 92 views
真荃灣街坊大推!荃灣必食「爹仔串燒」!🔥爹仔喺荃昌中心昌寧地下,穿過嗰堆商場再落地下就係,夜媽媽想食宵夜就去咗食爹仔,串燒即叫即燒,有唔同辣度,就算唔食得辣,但仲有秘製沙嗲醬。😍肉類嗌咗牛肉、羊肉、豬頸肉、雞中翼,啲肉質好淋,咬落仲有肉汁,加上老闆啲秘製調味,勁香口,羊肉特別香,勁好食,唔係持別臊,豬頸肉好爽口,超正!🤪内臟類嗌咗雞腎同埋牛脷,雞腎勁爽脆,一串都好多粒,牛脷係厚切,燒完嘅口感係淋,入口即溶嘅口感!🥳蔬菜類點唔少得我勁鐘意嘅韭菜、菠蘿同埋茄子!痴滿味料嘅韭菜燒完之後好香口,韭菜味出晒嚟,同埋好juicy,食得好爽!菠蘿都好大份,甜甜地好開胃!茄子真係原條燒,好有心機,加上有蒜蓉香,勁惹味!🤭特色食物另外仲嗌咗個炒麵,好大份,最啱就係嗌啲芝士腸配嚟食,芝士腸燒完好香甜,配埋撈麵嚟食一流!🤤必食!沙嗲醬!老闆秘製嘅沙嗲醬,一食便知龍鳳,唔同平時食嗰啲稀稀的,爹仔嗰啲沙嗲醬啖啖都係花生粒,非常杰身,一啲都唔膩,係非常高質嘅沙嗲醬!🤤🤤價錢今時今日做到$15/串真係好抵食(路德圍嗰間都差唔多價錢),下次食宵夜都會再幫襯爹仔😋老闆真係即叫即燒,所以等待時間差唔多15分鐘,望住老闆燒
真荃灣街坊大推!荃灣必食「爹仔串燒」!🔥

肉類

内臟類

蔬菜類

特色食物

必食!沙嗲醬!

老闆真係即叫即燒,所以等待時間差唔多15分鐘,望住老闆燒嘅過程都好冶癒!

就算天氣咁熱,都有客人特登堂食,係爹仔即燒即食嘅威力!!
2024-08-26 146 views
去完三棟屋出黎就聞到陣陣串燒味就走過嚟望一望一直都好怕啲串燒店裏面又淋淋好污糟望入去路面都冇油淋淋,好乾淨員工又有戴手套幾好就好放心睇下餐牌有咩食是日限定之後就係將餐紙上面寫低數量直接落單今次叫咗燒羊肉,燒豬大腸, 燒魷魚鬚 ,燒雞腎,燒雞軟骨, 仲有一定要叫嘅燒菠蘿睇住佢燒都幾過癮天氣熱唔喺條街度食,買返屋企加餸串串都有微微焦香串燒嘅豬大腸冇咁油膩,但係仍然食豬油香味雞腎爽口,有咬口得嚟唔會硬我媽最愛嘅燒菠蘿佢話食得出係新鮮菠蘿切出嚟唔係罐頭, 真正 菠蘿的酸味大家都食得好開心見到仲有燒香蕉,下次可以試下個朱古力燒香蕉,覺得都幾特別
去完三棟屋出黎就聞到陣陣串燒味就走過嚟望一望

一直都好怕啲串燒店裏面又淋淋好污糟
望入去路面都冇油淋淋,好乾淨
員工又有戴手套幾好
就好放心睇下餐牌有咩食

是日限定

之後就係將餐紙上面寫低數量直接落單

睇住佢燒都幾過癮

天氣熱唔喺條街度食,買返屋企加餸
串串都有微微焦香
串燒嘅豬大腸冇咁油膩,但係仍然食豬油香味

雞腎爽口,有咬口得嚟唔會硬

我媽最愛嘅燒菠蘿
佢話食得出係新鮮菠蘿切出嚟唔係罐頭, 真正 菠蘿的酸味

大家都食得好開心

見到仲有燒香蕉,下次可以試下個朱古力燒香蕉,覺得都幾特別
2024-08-21
  • 燒羊肉
  • 燒魷魚
  • 燒菠蘿
  • 雞軟骨
  • 雞腎
  • 豬大腸
2024-08-24 62 views
叔叔勁好有耐性,姨姨笑容勁nice燒茄子蒜蓉夠勁,炒麵宵夜一流,仲有羊肉串一啲都唔so,沙嗲汁仲有大中小辣揀,係甜甜地,又會辣辣地,地方好有兒時味道,泊車都好方便☺️
叔叔勁好有耐性,姨姨笑容勁nice
2024-08-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Last Night Supper
2024-08-23 74 views
附近食完碗麵仲未夠飽 喺附近搵吓有咩好食😝見到檔串燒猶豫咗一陣🤨 因為張Menu好似好土炮隔住塊玻璃見佢燒得好認真 決定試吓嗌咗雞肉豬頸肉牛肉(如圖)食完太好味 嗌多咗第二轉試埋牛舌👅食材食得出靚嘅 燒得好勻循😌 有用火槍再燒得香口啲🔥 相機📷完美捕捉咗叔叔牛肉有少少間筋 推薦豬頸肉🐷雞肉🐔牛舌沙嗲汁都好正 嗌咗小辣 食得辣嘅朋友可以嗌大辣整體而言 絕對有下次住附近朋友仔可以過嚟支持吓小店 三棟屋斜對面地下
附近食完碗麵仲未夠飽 喺附近搵吓有咩好食😝
見到檔串燒猶豫咗一陣🤨 因為張Menu好似好土炮
隔住塊玻璃見佢燒得好認真 決定試吓

嗌咗雞肉豬頸肉牛肉(如圖)
食完太好味 嗌多咗第二轉試埋牛舌👅

整體而言 絕對有下次

住附近朋友仔可以過嚟支持吓小店 三棟屋斜對面地下
2024-08-22
Waiting Time
12 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)
  • 豬頸肉
  • 雞肉
位於 荃灣地鐵站 呢邊嘅「6度空間」。俾個地址都未必搵到。Google Maps link 幫唔幫到大家:https://maps.app.goo.gl/86emi9wrpi4tujED7?g_st=ic舖頭細細,入邊真係好乾淨。未見過一個串燒舖可以咁乾淨。反映到老闆係有心做飲食。荃灣,外圍,街坊生意,價錢大眾化,唔通比到A5牛、伊比利豬 咩。但係見到個咁乾淨嘅廚房,就知道老闆唔會亂來,係有心做嘅。佢仲開到好夜,老闆會擺啲枱枱等等出嚟,揸車去到擺喺路邊,食吓宵夜,同啲車友吹吓水。一樂也。我哋叫咗 豬腩(肥瘦均宜,肥位燒得甘脆,啲肉又唔會乾)豬腸(處理得軟腍腍,冇異味。好香口)魷魚鬚、茄子、……全部都好好食,燒得恰到好處。佢哋個 花生沙嗲汁 調校得好好。下次一定要試埋佢哋嘅 燒大蠔。20幾蚊咁大隻,買原材料都唔得。我慫恿過老闆,整埋projector ,夜晚可以一齊睇波。

我哋叫咗

豬腩(肥瘦均宜,肥位燒得甘脆,啲肉又唔會乾)

豬腸(處理得軟腍腍,冇異味。好香口)

我慫恿過老闆,整埋projector ,夜晚可以一齊睇波。
2024-08-15
Dinner
家附近的串燒店,早排外賣過一次,這次路過又被吸引住,做緊promotion,雞牛豬買六送一,上次吃過菠蘿🍍,超級好吃,這次也要買。老闆是個溫柔的叔叔,拍檔是個體貼的阿姨。8串,大概10-15分鐘就ok,老闆仲好nice問要咩辣度,老闆自己調的沙爹醬,有辣有不辣,都好好吃。老闆仲話下次可以wtsapp叫定,之後自取就唔使等。現場有少量座位,三五知己堂食也可以。買單117$,性價比算高,希望小店生意興隆,我繼續有食神
燒菠蘿
2024-01-06
Waiting Time
12 Minutes (TakeAway)
Last Night Supper
燒菠蘿
2023-12-20 208 views
有朋友喺附近返工,之後介紹咗依間嘢好耐佢食咗好多次,今次終於俾佢拉咗過嚟,點知食完真係好好食,首先我朋友不停話一定要食撈麵,我哋就叫左3個,份量都可以加埋串燒啱啱好飽曬,佢哋生蠔夠大隻好肥美,扇貝加埋粉絲都好大份一隻😍😍海鮮類真係一流👏🏽仲有一個漢堡扒芝士大啡菇出面好少有,個味道好似食緊漢堡包咁,另外執燒牛仔骨唔使點沙嗲醬都好好食,其他串燒加埋沙嗲醬,簡直將個味道升咗好多級,係店舖自家製沙嗲醬味道,簡直一流,想同佢哋買一樽但係冇,今次朋友真係冇介紹錯,食晒先記得影相,下次嚟未食之前影返啲先😂
秘製炒撈麵
沙嗲醬
秘製炒撈麵
沙嗲醬
  • 撈麵
  • 生蠔
2023-11-25 161 views
依間小店,其實之前夜晚11~12點經過見到,都好吸引想試今日丫妹突然即興約食串燒~一於試去下伏唔伏😂個麵,堅唔錯喎👍個汁調較得剛剛好,又夠辣我哋2個人叫咗:1個大麵,3串雞軟骨,燒豬頸肉,一口牛,燒豆卜,五花腩 ,燒茄子.... 已經好夠飽埋單都係$200好抵食👍👍重要係開得夠夜!鍾意食宵夜 / 放工夜嘅朋友仔可以一試喔食完個麵會想返轉頭食第二次😂因為個麵一上枱,已經忍唔住食咗一半先記得影相就知咩料啦🤤🤤
依間小店,其實之前夜晚11~12點經過見到,都好吸引想試
今日丫妹突然即興約食串燒~一於試去下伏唔伏😂
個麵,堅唔錯喎👍個汁調較得剛剛好,又夠辣
我哋2個人叫咗:
1個大麵,3串雞軟骨,
燒豬頸肉,一口牛,燒豆卜,五花腩 ,燒茄子....
已經好夠飽
埋單都係$200
好抵食👍👍
重要係開得夠夜!鍾意食宵夜 / 放工夜嘅朋友仔可以一試喔
食完個麵會想返轉頭食第二次😂
因為個麵一上枱,已經忍唔住食咗一半先記得影相就知咩料啦🤤🤤

雞泡魚乾
燒茄子
2023-11-24
$100 (Dinner)
雞泡魚乾
燒茄子
  • 撈麵,一口牛,燒茄子
今日放假試下食新野,見到其他朋友都分享依間串燒鋪就試吓先,當晚餐咁食叫左好多,兩個人食到好飽,本身我叫唔辣,但係店員推薦小辣好好食,咁就試下小辣,佢哋幾好又可以分醬比一個唔辣,一個小辣,岩曬每個人唔同既口味,所以我個人極力推薦啲串燒🍡🍢因為加埋個沙嗲醬真係好好食😋另外茄子🍆燒到好淋一夾就夾到啲肉出嚟,啲汁入曬落條茄子入面,韭菜就落粉好開胃,燒菠蘿🍍都係落咗啲汁咁燒,好甜多汁,以上依幾樣都係我覺得好好食👍個人都推薦
2023-11-15
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$50 (Dinner)
2023-11-12 135 views
三仔爺串溫馨小店。港式小店,爸爸老闆同阿哥細佬主持。老闆有心機燒、兄弟兩人都好熱情。四個人食霄夜、傾吓偈,最重氣氛好、食物質素好。有幾款值得嘗試-雞軟骨燒得好野味、石蠔(已經忘記影相)新鮮同有自家調製豉油、一口牛用沙爹汁燒、雞泡魚干唔乾、魷魚鬚好爽又彈牙、個沙嗲醬另上又野味、仲有炒印尼撈麵都值得-試、韭菜燒得剛好無渣。唔重好味,晚餐小敘都可以考慮😃環保用具👍🏻值得改善飲品可以再冰凍尤其啤酒,要提供紙巾都好重要🤣

四個人食霄夜、傾吓偈,最重氣氛好、食物質素好。

環保用具👍🏻

值得改善飲品可以再冰凍尤其啤酒,要提供紙巾都好重要🤣