2024-07-22 1667 views
宜家好多食肆唔係限時就早收,同學喺外國返嚟一定好多計傾,搵到依間完全無限制非常之開心~至於食物出品都好唔錯喎~特色菜式唔單止打卡咁簡單,可以係食得又睇得😆同食店講大概人均消費就幫我安排好菜式,唔駛煩🥰餐前小食兩味 👌🏻似街頭小食風味泰汁涼拌尿蝦 剝埋殼非常好🫶🏻燉湯 👍🏻👍🏻荔枝蝦球 👍🏻👍🏻👍🏻香芒雞多士 幾得意炒米粉 我覺得好好食楊枝甘露,除芒果肉同柚肉仲加入菠蘿肉價錢算公道嘅~一班人飯局可以考慮~但係食店暫時無有酒牌要自備酒精🤪
至於食物出品都好唔錯喎~
特色菜式唔單止打卡咁簡單,可以係食得又睇得😆
同食店講大概人均消費就幫我安排好菜式,唔駛煩🥰
餐前小食兩味 👌🏻似街頭小食風味
泰汁涼拌尿蝦 剝埋殼非常好🫶🏻
燉湯 👍🏻👍🏻
荔枝蝦球 👍🏻👍🏻👍🏻
香芒雞多士 幾得意
炒米粉 我覺得好好食
楊枝甘露,除芒果肉同柚肉仲加入菠蘿肉
價錢算公道嘅~一班人飯局可以考慮~
但係食店暫時無有酒牌要自備酒精🤪
2024-06-29 2145 views
第一次光顧,餐廳環境寬敞,今次9人聚餐,座位都不會有擠迫的感覺,職員服務態度都好好,最後每人只需$200多。冷盆:冰火魷魚,魷魚彈牙又唔太辣,仲好惹味,我哋仲留起啲辣汁同湯渣一齊食。老火靚湯好夠火喉,煲湯肉好腍。海鮮脆米泡飯,真材實料,海鮮新鮮,湯底鮮甜,性價比高。荔枝蝦球做到成粒荔枝,裝飾成一棵荔枝樹,最啱用嚟打卡,配千島汁食或原味食都不錯。今晚吃了職員推介以下菜式:1. 冰火魷魚2. 口水皮蛋3. 老火湯4. 有米吊桶5. 蝦多士6. 荔枝蝦球7. 海鮮脆米泡飯8. 細龜家鄉炒米9. 瑤柱蛋白炒飯10. 乾鍋福建菜花11. 沙薑走地雞12. 三葱爆鱔球13. 楊枝甘露

老火靚湯好夠火喉,煲湯肉好腍。

海鮮脆米泡飯,真材實料,海鮮新鮮,湯底鮮甜,性價比高。

今晚吃了職員推介以下菜式:

荔枝蝦球
有米吊桶
  • 冰火魷魚
2024-06-15 1424 views
有水準,舒心暖胃。有顏值,打卡一流。最重要,價錢合理。一班人去食,客人唔多,坐得舒服,傾偈暢快。荔枝脆蝦球好靚又好味。遇到隔籬兩檯都慶生日,好似可以播自選生日歌。由於隔籬檯好興奮,所以聽到話首歌有典故有紀念價值。感覺這小小舉手之勞的服務都幾窩心。
有水準,舒心暖胃。
有顏值,打卡一流。
最重要,價錢合理。
一班人去食,客人唔多,坐得舒服,傾偈暢快。
荔枝脆蝦球好靚又好味。
2024-06-07
Type of Meal
Dinner
2024-06-14 1180 views
朋友聚餐,隔離枱慶生,全場一齊祝賀,好有氣氛🥳 枱與枱之間空間夠闊落,坐得舒服。有幾味菜覺得唔錯可以推介一下~香煎沙薑雞,有新意,口感同味道都不錯荔枝蝦滑球,外脆內軟,爽口彈牙最鍾意係,海鮮脆米粥,夠足料個老火燉湯都好夠火候。好味😋叫了8個餸,兩個小食。平均每位$202
有幾味菜覺得唔錯可以推介一下~

香煎沙薑雞,有新意,口感同味道都不錯
荔枝蝦滑球,外脆內軟,爽口彈牙
最鍾意係,海鮮脆米粥,夠足料
個老火燉湯都好夠火候。好味😋
叫了8個餸,兩個小食。平均每位$202
2024-06-14 1041 views
相約好友聚餐!地方、環境寬敞,坐得舒服。食物質素一流,廚師用心製作,味道出色,每款菜式都有創作性,令人有驚喜。服務員態度好,用心推介菜式,夠專業。多與客人溝通,暢快!價錢中等,9人每人大約200元,個人覺得唔算貴,食到質素和服務👍🏻
2024-06-07
2024-06-10 1143 views
地方夠大,坐得舒服。兩三知己,或大夥兒都適合。每道餸菜款式精緻,特別,有驚喜,味道好味,是用心製作。推介:蝦多士,荔枝蝦球 好味。員工服務好,配合食客的要求。會繼續幫襯。
地方夠大,坐得舒服。
兩三知己,或大夥兒都適合。
每道餸菜款式精緻,特別,有驚喜,味道好味,是用心製作。
推介:蝦多士,荔枝蝦球 好味。
員工服務好,配合食客的要求。
會繼續幫襯。
  • 蝦多士、荔枝蝦球
2024-06-09 739 views
第3次來這裡聚餐。平時吃的墨魚都是白灼,炒的或蒸的。黑松露鮑汁扣墨魚真系第一次吃。墨魚是一整個,墨魚表面和周圍都淋上了香噴噴,濃郁的鮑魚汁。墨魚肉質肥厚,鮮脆爽口,有嚼勁,而墨魚爪吃起來就好筋道,而且那濃濃的鮑汁味蓋住了墨魚的腥味。海鮮脆米泡飯裡面有女子好多海鮮,所以湯好鮮甜,下次來,會再叫這飽飯。其它送菜也非常有沒有準,而且親民價錢這天服務員給我們推介了以下送菜,都非常不錯。1.鮑汁扣墨魚2.荔枝蝦球3. ⁠海鮮脆米泡飯4. ⁠海膽鮑魚5. ⁠雞絲粉皮6.鷹鯧魚7.大花竹
第3次來這裡聚餐。

墨魚是一整個,墨魚表面和周圍都淋上了香噴噴,濃郁的鮑魚汁

海鮮脆米泡飯裡面有女子好多海鮮
,所以湯好鮮甜,下次來,會再叫這飽飯。

其它送菜也非常有沒有準,而且親民價錢

這天服務員給我們推介了以下送菜,都非常不錯。
1.鮑汁扣墨魚

6.鷹鯧魚

7.大花竹
  • 鮑魚汁扣墨魚
2024-05-16 827 views
這店不是在繁華的大街上,但這裡送菜一流,而且性價比高。以前在別處吃過葉老闆做的私房菜,他做的送菜味道讓我念念不忘,最近得知他自己開了私房菜館,所以約了一班朋友到這裡相聚,再次試上葉老闆廚藝。今次有更大驚喜。今天就隨便給大家推介3道吧!荔枝虾球:荔枝型狀的蝦球挂在枝頭上,真的好有趣。荔枝蝦球外面包了一粒粒紅色脆花粒,蝦球粒粒飽满、顏色鮮艷,外觀酷似已成熟了的荔枝,一口咬下去,外酥裡嫩,内裡的蝦肉也Q彈鮮甜,爽滑鮮美,真的太美味了!海鮮脆米泡飯:一鍋濃湯是海鲜泡飯的精華,它的濃湯是用了活虾,聖子等海鮮熬制,油亮金黄的脆米在入湯的一瞬间,吸饱了鲜美的海鮮湯,每一口都是滿滿幸福和滿足。 蔥油雞絲粉皮:裡面有粉皮,雞絲,青瓜,芝麻,面上還加了蟹子。扮上了香香的芝麻醬和花生醬,味道好調和,粉皮爽滑,很適合夏天吃,是道開胃的涼拌菜式。這裡還可以包房,房間還有舒服沙發,非常適合一群朋友聚會。
這店不是在繁華的大街上,但這裡送菜一流,而且性價比高。
今天就隨便給大家推介3道吧!

這裡還可以包房,房間還有舒服沙發,非常適合一群朋友聚會。
荔枝蝦球,海鮮脆米泡飯,蔥油雞絲粉皮
2024-05-06
荔枝蝦球,海鮮脆米泡飯,蔥油雞絲粉皮
2024-05-04 889 views
三月尾跟朋友來了這間私房菜館食晚餐,踏入店內,感覺舒適,乾淨企理。當晚黑蒜魚唇松茸燉雞湯超好味, 夥計表示前一晚已經開始燉湯,Good 酥皮什果沙拉蝦球十份精緻,上面有士多啤梨果粒,和沙拉醬的味道很夾; 荔枝脆蝦球相當吸睛, 有蝦味,見到蝦肉; 豉椒炒聖子伴腸粉底,聖子炒得刚熟;松露玉帶伴溏心蛋, 溏心蛋入口軟軟, 加了松露醬,味道提升;拍蒜油渣炒菜遠,炒得刚好,冇青澀味; 最後當然唔少得來個飯啦! 就是海鮮脆米泡飯, 多海鮮, 脆米浸在濃郁海鮮湯內, 吸收了湯味, 食飯之餘又飲海鮮湯。夥記的服務態度也親切。

夥記的服務態度也親切

豉椒炒聖子伴腸粉底
豉椒炒聖子伴腸粉底
2024-05-04 749 views
回港探親,朋友力薦細龜廚房,決定號召朋友一起去試菜。哇!識人好過識字!😆預先寫菜單,又有得商量。去到現場發現,原來安排我地一行10人坐貴賓房。有點驚喜!菜式好特別。有好多未見過未食過。😂湯—-要預訂喔!蟹粥有驚喜!糖心蛋👍當天菜單:細龟餐前兩小碟酥皮什果沙拉蝦球黑蒜魚唇松茸燉雞湯荔枝脆蝦球豉椒炒聖子~腸粉底松露玉帶伴溏心蛋葱油走地雞拍蒜油渣炒菜遠海鮮脆米泡飯地點近翔龍灣,我第一次去,不難搵,我也介紹咗朋友去,都有好評!👍記得訂座喔!

菜式好特別。有好多未見過未食過。😂

湯—-要預訂喔!

蟹粥有驚喜!

2024-03-31
Type of Meal
Dinner
2024-05-03 646 views
10人同行相聚, 初次品嚐朋友介紹的這餐廳, 菜色及食物果然有質數, 新鮮及選擇多,又足料, 好味不在講還配合驚喜的創意美食荔枝蝦, 值得推介. 當晚食到很滿足.   原來松露和溏心蛋的味道好夾, 蛋香又滑. 這道荔枝蝦球有驚喜, 有創意又美味, 外香脆內彈. 這粉皮不是平時食開的軟, 而是有些Q彈, 個人十分喜歡.胡椒豬肚雞湯濃度剛好, 胡椒味夠, 飲完感覺胃暖暖的. 另想不到豬骨都好入味, 平時不食湯渣的我都要食. 這粥底有好多海鮮, 非常鮮甜, 在上面加上米價, 真係香氣十足. 胃口大開.
, 值得推介. 當晚食到很滿足.

黑松露溏心蛋

原來松露和溏心蛋的味道好夾, 蛋香又滑.
荔枝翠蝦瑕

這道荔枝蝦球有驚喜, 有創意又美味, 外香脆內彈.

粉皮

這粉皮不是平時食開的軟, 而是有些Q彈, 個人十分喜歡.
招牌胡椒豬肚雞

米通粥

Other Info. : 有獨立房間夠私人, 又有沙發放袋很貼心, 環境簡潔. 另值得讚員工很有禮貌, 我們傾到吾捨得走也沒摧足我們離開, 超 讚!
2024-04-19
黑松露溏心蛋
荔枝翠蝦瑕
粉皮
招牌胡椒豬肚雞
米通粥
2024-04-29 671 views
飯聚可以訂房,但地方好隔涉。至於食物味道其實好個人的,你話有酒樓的質數又未達標,似大排檔的有鍋氣又講唔上,只可說一般般,如果未食過的想試新嘢又唔怕地方隔涉的就去,價錢就睇你個人點食
2024-04-19
2024-03-22 802 views
朋友介紹話幾好食,所以今晚全家過去試下,可預先訂房,房間好大又乾淨,職員招呼亦都非常親切,訂房時預早點菜老闆話可以預訂新鮮海斑,梗係要啦,除咗新鮮海斑貨真價實,其他菜式同樣出色,冰鎮南非鮑都好大隻,而且爽彈,伴埋黑松露溏心蛋非常夾,前菜玻璃魷魚亦都十分惹味,花膠松茸雞湯足料,正。避風塘瀨尿蝦,雜果咕嚕肉,豬油渣菜心,飛天通菜都十分出色,不可不提臘味糯米飯,內有蜆肉蝦乾魷魚鬆,幾飽都會食返兩碗,甜品係咖啡椰汁糕,又夾又煙韌,而且唔太甜,值得推薦
  • 香茅焗乳鴿
  • 秘製臘味糯米飯
  • 冰鎮南非鮑魚伴黑松露溏心蛋
2024-03-19 660 views
細龜新派私房菜館位於土瓜灣翔龍灣廣場不顯眼的地方, 這店沒有非常豪華的裝修, 但食物質素却不會輸給其它出名地區和名店. 原來這裡所有送菜都由葉老闆大廚主理, 廚房大廚也會有空時, 主動同食客交流送菜, 絕對感受到他對煮食的堅持同熱誠。今天我們吃了,幾道趣味菜,別出心裁又色香味俱全。其中阿拉斯加蟹🦀精緻彈牙,新鮮感撲面而來,一定值得一試。有朋友來香港就來這家,性價比極高。
2024-03-07 652 views
海鮮米通煲超正,有蝦蟹和其它海鮮配合湯的濃郁,後加落炒米通,有脆的口感,非常野味,我以往都未曾食過這煲湯咁鮮味。👍🏻通常大家都試過食,胡椒豬肚湯,今次我介紹就是胡椒豬⻣雞湯,有什麼特別呢,那碗雞湯是自製雞湯,用數小時熬製出來的雞湯,再加埋胡椒的辣度,超級補身暖胃,虛寒,虛弱的人士,不妨試下。

2024-03-02