2024-09-25 166 views
元朗平民滷味~每到深夜總是餓 🤣 我差唔多每兩個星期就會去肥平平買滷味配啤酒做宵夜!佢既滷味好入味,我自己覺得係元朗區數一數二!🌟 $32+$38/隻 滷水特大鵝掌翼 | 好爽好入味,掌翼位可以慢慢損~🌟 $148/斤 滷水鵝腎 | 其實買$60 已經有好多件,鵝腎又係好爽,每次必買🌟 $148/斤 滷水鵝肝 | $60大概有5~6件鵝肝,已經可以食到膽固醇超標🤣 淋淋地好入味亦都無怪味!必試!🌟 $20/盒 潮州鹹酸菜 | 呢個估唔到咁好食,好開胃!$20已經有一大盒,可以解下食肉既油膩~ 基本每次買都係以上組合,佢D鵝都滷得好入味,有時都會食;地方唔係好大,裝修就係簡簡單單咁專門做外賣既,店員都幾有禮貌,總括黎講食滷味一定係諗起佢,佢真係好食過其他長龍店,我就會係咁幫襯❣🏠店名:肥平平滷鵝小館 🚘地址:元朗青山公路 - 元朗段22-26號金源大廈地下4號舖

元朗平民滷味~

佢既滷味好入味,我自己覺得係元朗區數一數二!

基本每次買都係以上組合,佢D鵝都滷得好入味,有時都會食;

🏠店名:肥平平滷鵝小館
TakeAway
$100 (Lunch)
2023-05-10 817 views
之前一直好好食,唔知幾時換左個女師傅,如果見到,建議直接慳番啲錢。求求其其!唔知想點!未試過啲鵝腸食唔哂,之前一直有去肥,就算無,都無咁誇,切又唔切,要自己返黎剪!如果第一次食係咁,真係請都無下次

切又唔切,要自己返黎剪!

如果第一次食係咁,真係請都無下次
2023-05-06
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$100 (Dinner)
2022-10-05 1068 views
肥平平係元朗都開左段時間,主要做外賣斬料,好多時收工時間更見到排隊買滷味既人龍,今日放假出開元朗買野,就買返份滷水鵝加餸。門口已經睇到掛晒係度既滷水鵝,仲有好多滷水食物如鵝腸鵝肝鵝腎,不過屋企人少少食唔多先叫個滷水鵝上莊試試。滷水鵝上莊個人比較喜歡食上莊,主要原因係上莊鵝胸師父會幫你起片,鵝片就係咁黎,師父刀功好好每一塊都片得好薄,起到好多塊出黎,肉質爽彈唔韌,翼位部份都斬得好細膩,每一件都斬得開唔會癡埋,肥膏位都幫你去埋唔會見到1patpat野,滷水汁另上,唔會好咸,我略慊少左d,突顯到鵝香味,配埋酸醋食更加一絕,建議買返去再加熱少少先食會更香。

2022-09-10 624 views
今天入元朗打算買鹵水食物,本想到附近一間鹵水店購買,但由於太多人排隊。可能是中秋節關係,5:00去到時已經只得返幾款食品,當我買了一些後,便再到肥平平幫襯。我終於買到了滷水鵝肝,豆腐和豬大腸。他的鹵水汁有一點點麻香味,鹵水味不太濃 ,是可以的。環境:對著大馬路 ,門口有大廚窗,可以看到有什麼食物。服務:有個女服務員會為客人落單,但今天可能是中秋節,有太多人排隊,她未能好好安排秩序,有人打尖,似乎不太有經驗。
環境:對著大馬路 ,門口有大廚窗,可以看到有什麼食物。
2022-08-29 394 views
好q難食 不知所謂 豆腐都可以整得咁難食 好似像筋 跟本食唔到 掉了 牛展硬過石頭 墨魚都差差差 一定唔會再幫襯 簡直找老襯 浪費金錢 鹵水都可以整得咁差 還可以開店 自己整都好食過佢 晚餐比佢搞到冇啖好食
2022-06-27 614 views
小編唔係第一次食滷水!亦都幫襯過唔少滷水店,雖然今次係由小編既屋企人買返嚟!首先你已經比漏野,人哋叫咗你比,又話俾咗,喺張紙度!喺張紙度就等於放咗落去,你係咪低能㗎!跟住就收咗人哋咁多錢!服務態度係差到飛起,再好食啲都冇用啦!更何況味道又差到不得了!係喊到飛起,又冇滷水味好似啲豉油加鹽咁。啲豬大腸又洗得唔乾淨,真係不知所謂!仲衰過食那渣車仔麵啲大腸!人哋都乾淨過你!叫咗個鴨嘴,直頭有啲「梅」。總括而言係垃圾中嘅垃圾!服務態度係超級惡劣,執咗都係抵死
2022-06-15
Type of Meal
Other
2021-10-25 583 views
因為要帶小朋友去元朗睇醫生,落車見到呢間滷水店,離遠已經聞到滷水香味,好吸引。睇完醫生,見到條龍唔算好長,就排吓隊買啦。晚上既餸已經預備咗,所以冇買滷水鵝,就買d小食試吓。有鵝肝、墨魚、鵝腸、鴨舌、豆腐、鹹酸菜,每樣要少少,總共買咗$150,整咗一盒滷水拼盤😋全部都好新鮮!仲跟咗三盒醬料你點。本來冇諗住寫食評所以冇影相,但鵝腸、鴨舌、鹹酸菜真係超班的好食,好有驚喜,所以要係度推介下!下次要再試埋滷水鵝先
2021-04-17 548 views
今日一早又出元朗買餸,買完餸突然想食鹵水鵝,就去肥平平啦。今日買咗鹵水鵝嘅上庒和墨魚,因為未有鹵水豆腐所以冇得食😅返到屋企打開,嘩,切得好靚😋鹵水鵝肉嫩滑,唔會死咸,鵝皮有鹵水嘅八角桂皮味,沾少少醋丶辣椒油一齊食,好好味。墨魚彈牙,沾醋和鹵水汁同食,好好味😋兩款餸都係好適合下飯👍🏻店面和放食物嘅櫃見到係好乾淨,冇玻璃油笠笠👍🏻外賣的包裝都好乾淨,因為收銀同處理食物嘅人係分開2個人做。
今日一早又出元朗買餸,買完餸突然想食鹵水鵝,就去肥平平啦。

今日買咗鹵水鵝嘅上庒和墨魚,因為未有鹵水豆腐所以冇得食😅

返到屋企打開,嘩,切得好靚😋

墨魚彈牙,沾醋和鹵水汁同食,好好味😋

兩款餸都係好適合下飯👍🏻

店面和放食物嘅櫃見到係好乾淨,冇玻璃油笠笠👍🏻

外賣的包裝都好乾淨,因為收銀同處理食物嘅人係分開2個人做。
2021-04-10
$400 (Lunch)
2021-02-10 487 views
係元朗新開滷水店。食物吾太濃味。食到鵝鮮味。比較特別滷水店。食物勁新鮮。有飯盒價錢又吾會。我買左下肶都係$170。仲有二隻雞蛋同豬耳。可惜我去到鵝翼同腎賣晒。下次再去試正先