2023-02-20 1033 views
Lunch time叫外賣,好多時都會叫肥mo車仔麵每次都會叫5送車仔麵,1碗麵外賣叔叔都會照送,送到過來公司 碗麵仲係超級超級熱!😍雞尖,通菜,酸齊,同埋仲有要+3蚊既魷魚都好好食,食完之後,到個肚仔都會帳曬😂😂
Lunch time叫外賣,好多時都會叫肥mo車仔麵
Delivery
2021-03-14 1606 views
咁早翻工,唔食個早餐都唔知幾時捱到放lunch😵所以小妹每日都會食早餐黎支撑上午嘅工作。如果唔係個肚係咕咕叫,點樣專心工作呀!🤭天氣涼涼地,成日想食啲熱野暖肚。所以茶記就係最佳選擇!😋五香肉丁通心粉配煎熟蛋,火腿,牛油方包飲茶走🥳五香肉丁有時好dry既,但佢呢隻幾濕潤。味道濃郁幾唔錯!火腿好有心機有煎過😍比平時滾水淥個d好食好多!熟蛋既蛋黃都無煎到好dry,keep到少少流心!茶走早餐必點既飲品,茶底幾香濃,整體香滑順喉😋
咁早翻工,
唔食個早餐都唔知幾時捱到放lunch😵
所以小妹每日都會食早餐
黎支撑上午嘅工作。
如果唔係個肚係咕咕叫,
點樣專心工作呀!🤭
天氣涼涼地,成日想食啲熱野暖肚。
所以茶記就係最佳選擇!😋

五香肉丁通心粉
配煎熟蛋,火腿,牛油方包
飲茶走🥳

五香肉丁有時好dry既,
但佢呢隻幾濕潤。
味道濃郁幾唔錯!

火腿好有心機有煎過😍
比平時滾水淥個d好食好多!
熟蛋既蛋黃都無煎到好dry,
keep到少少流心!
茶走
早餐必點既飲品,
茶底幾香濃,
整體香滑順喉😋
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分肥mo車仔麵長沙灣集輝街2-12號耀輝大廈地下5號舖(小店到無location)-三餸車仔麵🚗-豬扒🐷生菜🥬冬菇呢間小店超抵食😁3個餸都係$40咋☺️然後個豬扒係煎得好出色😆好香有d香茅feel但係浸得耐個湯會無咁香😇個冬菇就正常size但係咬落都有汁☺️我加左咖喱汁所以成碗都係咖喱味😆🤣🤣🤣整體黎講呢個價錢算唔錯😉-🚽(5🌟滿分)依家夜晚無堂食所以介紹多d外賣🤣所以沒有🚽喔
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分
肥mo車仔麵
長沙灣集輝街2-12號耀輝大廈地下5號舖
(小店到無location)
三餸車仔麵🚗-豬扒🐷生菜🥬冬菇
🚽(5🌟滿分)
依家夜晚無堂食所以介紹多d外賣🤣所以沒有🚽喔
細細間小本經營車仔麵..擁有全香港傳統特色餸菜..牛腩..豬腸..豬腩肉..自由配搭..任君選擇🙈辣汁加腩汁必叫湯底..唔係唔識食呀麻..大家應該唔洗我教啦🐒哈..哈..三餸:米粉+白蘿蔔+生菜🥬+墨魚丸+凍檸水白蘿蔔差唔多有五大舊+鮮甜生菜夠新鮮+爽口彈牙墨魚丸2粒...中辣都唔算太辣似譚仔三哥五小辣..米粉份量夠兩個人食..omg..真係唔係關細食..係料太多..一分錢一分貨有凸🙊🙄..無誇張格..唔信咁就你自己去幫襯下啦..🥳食飽飽三餸加嘢飲都係$42蚊到..平..靚..正..最緊要夠快😄

三餸:
米粉+白蘿蔔+生菜🥬+墨魚丸+凍檸水

食飽飽三餸加嘢飲都係$42蚊到..
平..靚..正..最緊要夠快😄
2021-01-08 544 views
之前黎過食車仔麵,覺得唔錯一段時間冇黎,今次早餐時段嘆返碗麵先!沙嗲牛肉份量都算多,香辣濃濃沙嗲汁,經典港式早餐莫過於此 最鍾意呢間食店環境整齊乾淨,店員都好有禮貌,食完都想坐多陣 講返車仔麵先,之前唔記得影相,佢既咖喱魷魚,豬紅,同埋牛腩都好正 我隔離果位就食酸齋(唔係好多車仔麵有得食啊)貢丸,豬皮,蘿蔔,佢食得辣,圈左大辣,佢話好味喎~~佢杯茶都唔錯的,車仔麵鋪黎講我好滿意真係而家講起都好想食返碗添!
之前黎過食車仔麵,覺得唔錯
一段時間冇黎,今次早餐時段嘆返碗麵先!

沙嗲牛肉份量都算多,香辣濃濃沙嗲汁,經典港式早餐莫過於此

最鍾意呢間食店環境整齊乾淨,店員都好有禮貌,食完都想坐多陣

佢杯茶都唔錯的,車仔麵鋪黎講我好滿意

真係而家講起都好想食返碗添!
沙嗲牛肉腸仔蛋出前一丁
2021-01-07
$40 (Breakfast)
沙嗲牛肉腸仔蛋出前一丁
2020-11-17 383 views
長沙灣好味道車仔麵😋長沙灣真係幾多好野食嫁,而且又無荔枝角個頭咁多人😆至從發現尼到有間車仔麵,都會每個星期尼食lunch,車仔麵可以揀兩餸、三餸或四餸,價錢又合理。次次尼都係揀3餸,仲會同我朋友交換啲餸尼食,所以一碗車仔麵就食到好多味唔同嘅餸。我叫左至愛嘅豬紅、通菜同紫菜,加牛腩汁和小辣。朋友就叫啲餃同豬扒。啲豬紅真係好好味,又多舊,唔會話得幾粒。通菜都俾好多,出街lunch一般都小菜食,所以依度有得叫菜,好好。♥️
長沙灣好味道車仔麵😋

長沙灣真係幾多好野食嫁,而且又無荔枝角個頭咁多人😆

通菜紫菜豬紅油麵
韭菜魚皮餃蘿蔔米粉
2020-11-17
$40 (Lunch)
通菜紫菜豬紅油麵
韭菜魚皮餃蘿蔔米粉
2020-11-05 171 views
好耐無食過好味的車仔麵, 有次行過發現明愛附近有尼間車仔麵. 所以就試下, 估唔到幾好食wor. 入去坐底就拎張紙仔揀想食咩餸, 2/3/4 餸可供選擇.....我揀左3餸. 轉頭就上左大大碗車仔麵, 勁豐富咁樣. 個人尼講, 豬紅勁好味, 我勁鍾意食豬紅, 個湯都OK (我本身揀左小辣, 加腩汁). 通菜又勁好味. 只係覺得個炸蝦卷的味道有點怪, 好味道重. 我下次唔會叫蝦春卷, 但豬紅一定會叫.朋友就另加豬扒, 請左我食. 豬扒好味! 只需加$3, 就可加豬扒, 幾低食.

我下次唔會叫蝦春卷, 但豬紅一定會叫.

春卷豬紅通菜油麵

韭菜餃牛筋腩蘿蔔油麵
2020-11-05
$45 (Lunch)
春卷豬紅通菜油麵
韭菜餃牛筋腩蘿蔔油麵
2020-04-02 561 views
今次叫左外賣,難得車仔麵湯底靚,每次都叫河粉,因為同個湯好夾,今次第一次試牛根腩,全部食晒,豆卜夠大,另外秘製豬扒及豬頸肉也是至愛店員有禮貌,好香港地道小店風味,下星期再去!
店員有禮貌,好香港地道小店風味,下星期再去!
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$37 (Lunch)
2019-01-19 686 views
長沙灣、荔枝角呢一區好多小店食肆, 因為附近多商廈, LUNCH放飯時間周圍都迫滿人, 一啲CP值高嘅店舖門口更是人山人海, 真係諗起都怕怕, 睇到都想掉頭走(´-ω-`)香港物價指數高企, 在呢個工商業區食餐LUNCH平均$60, 有時搵到啲較平嘅茶餐廳, 大約$4X都有個碟頭飯, 但舖頭嘅衛生情況令人卻步, 而且女仔人家, 真係唔想同啲大汗淋漓嘅男子漢迫埋一齊🥶今日走出中心位置, 向較偏僻的角度出發, 尋找隱世美味🤫行過呢間在明愛醫院旁的肥MO車仔麵, 我無睇錯, 3個餸1個麵都係$36, 而且舖頭乾淨企理, 雖然FULL FULL地, 但有位, 感覺係家庭式經營, 裝修簡潔, 可能開咗無幾耐,枱枱凳凳, 到點菜紙同筆都好新淨, 座位亦寬落。服務方面, 與其說侍應有禮貌, 不如說呢種家庭式嘅餐廳充滿人情味, 服務唔會令你有距離感, 而係貼地的親切, 有個姐仔食碗麵食到一半, 突然同侍應講:「我頭先無點要辣, 可以現在加嗎?」, 侍應哥哥欣然說: 「當然可以, 想要大辣定小辣? 」如果是其他茶餐廳, 那位姐姐應該要食猫麵吧。我叫咗沙爹牛肚, 響鈴,通菜和河粉 $36 另外, 我同朋友

今日走出中心位置, 向較偏僻的角度出發, 尋找隱世美味🤫

我叫咗沙爹牛肚, 響鈴,通菜和河粉 $36
沙爹牛肚、響鈴、通菜,河粉

另外, 我同朋友仲加咗餸, 蘿蔔, 豬紅, 豬皮, 牛根腩$28
蘿蔔、豬皮、牛筋腩、豬紅

沙爹牛肚有咬口, 響鈴細細隻勁CUTE, 河粉屬於比較幼身的, 煮嘅時間剛剛好, 一條條分明容易夾起, 甚至好過一啲粉麵專門店, 我真係試過啲河粉一夾就散再夾再散, 係要用匙羹食架囉。
至於加嘅餸呢, 蘿蔔, 豬紅, 豬皮, 牛根腩又淋又入味喎(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

呢餐飯雖然唔係啲咩驚世美食, 但一餐飯唔洗加一都只係$36, 對我來說真係超抵, 而且質素唔錯, 想成為我日後嘅飯堂,最緊要俾到安全感我, 呢度我俾滿分💯

為咗維持香港嘅餐廳多樣性, 我地好應該支持💪🏼一啲用心嘅良心小店, 你都唔想你嘅下一代餐餐都食大家樂同M記架~
2019-01-18
$36 (Lunch)
沙爹牛肚、響鈴、通菜,河粉
蘿蔔、豬皮、牛筋腩、豬紅
2018-11-30 432 views
就係明愛醫院對面,環境簡潔企理三送一麵就$36蚊,加多個送就$7蚊叫左河粉,大辣。不過叫大辣都唔太辣的,唔算好香的辣味碗麵好大碗,叫左響玲,有三細舊甘牛肚,嫌佢唔夠淋,幾Un下香茅豬頸肉,呢個幾好味,都好重香茅味的,豬頸肉就少少乾身啦羅白唔甜,無味的,不過無喳的。四個送既份量都算比得多,仲有兩條菜食下,食完碗麵好飽
就係明愛醫院對面,環境簡潔企理
三送一麵就$36蚊,加多個送就$7蚊
叫左河粉,大辣。不過叫大辣都唔太辣的,唔算好香的辣味
碗麵好大碗,叫左響玲,有三細舊甘
牛肚,嫌佢唔夠淋,幾Un下
香茅豬頸肉,呢個幾好味,都好重香茅味的,豬頸肉就少少乾身啦
2018-10-18 490 views
呢度係正明愛醫院對面覆診前去食個早餐就岩岩好就算唔係去醫院都比佢個車仔麵吸引左一星期會黎食幾次呢度新開,環境都好乾淨車仔麵由十點開始有得食但我每次黎到9點幾都已經有得食了個辣汁係店舖自制本身自己算食得辣每次都叫大辣食落我就覺得其實唔算辣,但就係成碗車仔麵既精華!d料都比得好多,食哂真係好飽$36有三餸麵 都好抵食啦可惜加野飲要$6如果野飲可以收平d就最好啦其他早餐都好抵食同我一齊黎食果位每次都叫薄牛扒麵佢話好好味喎
呢度係正明愛醫院對面
覆診前去食個早餐就岩岩好

就算唔係去醫院
都比佢個車仔麵吸引左
一星期會黎食幾次

呢度新開,環境都好乾淨

車仔麵由十點開始有得食
但我每次黎到9點幾都已經有得食了

個辣汁係店舖自制
本身自己算食得辣
每次都叫大辣
食落我就覺得其實唔算辣,但就係成碗車仔麵既精華!

d料都比得好多,食哂真係好飽

$36有三餸麵 都好抵食啦
可惜加野飲要$6