2010-11-26 21 views
經過灣仔 趁食lunch之前是但食個面去左呢間同權記差唔多o既雲吞面舖叫左個雲吞貢丸面. 雲吞一般水準 好普通 d面有d硬 可能因為時間關係 貢太就ok 水準之上面同飲品都好快上枱 叫左唔夠5分中就黎齊哂好快食完碗野就埋單走人 10幾蚊 真係唔好意思坐人咁耐總括黎講 價錢平 算係咁上下
經過灣仔 趁食lunch之前是但食個面

好快食完碗野就埋單走人 10幾蚊 真係唔好意思坐人咁耐

總括黎講 價錢平 算係咁上下
  • 貢丸
2010-10-07 9 views
八月下旬.有微雨上次在筲箕灣店吃了個九粒太的「紫菜三寶」,是次來,學精了,想吃「自由三寶」,問清楚內容是什麼。原來是除了雲吞及水餃以外,還有鯪魚球。那吃得這麼多?就只要了個水餃雲吞雙併就算。雲吞及水餃各三粒,份量其實一點不少。先吃水餃,至少吃到木耳及筍,雖然肉多了一點,收貨。雲吞也大粒,不過也不是蝦餃雲吞,有肉在內的,也可以。二十二元,吃得很飽。
八月下旬.有微雨

二十二元,吃得很飽。
份量十足
也不盡是蝦餃雲吞...
$22 (Lunch)
份量十足
2009-09-24 11 views
愛自由, 為自由, 早在6月4日的晚上唱了, 今次只是行完灣電同188時路過. 本想回家自己弄的, 但感覺懶惰, 都係入黎, 對碗麵先走.本想係灣仔找食的, 但IVD放學, 行入交加里滿是人, 反正準備去鵝頸橋搭車, 就係果度求其坐低算數. 而且時間亦剛剛好, 入埋我呢個客就準備收爐. 之後來的, 全部被拒門外. 本是叫雲吞牛肉麵的, 不過, 雲吞賣哂, 要等. 唔等的話就轉水餃. 轉咪轉, 唔想阻人收鋪. 食麵配乜, 呢家野, 都係自由配搭姐. 鮮牛肉, 其實帶點韌, 食過沾仔記的就識分架啦. 水餃, 夠大隻, 皮薄, 不過食落都係一般. 有時食麵, 慣了快快食, 由頭到尾連飲埋支黑水都好似用左15分鐘. 都係唔阻人收鋪.

$29 (Dinner)
2009-03-22 21 views
上次食過水餃麵, 今次想試試佢d 餛飩, 於是就叫咗個紫菜餛飩河...碗河粉szie 唔係好大, 個粉好滑, d 餛飩好正, 入面d 蝦好爽, 同埋我覺得肉同蝦嘅比例好好, 食落好爽, 個感覺好好... 唯一有d 美中不足嘅係紫菜入面有一粒砂, 不過好多地方食紫菜都會有呢個問題出現... 成碗粉基本上係好出色, 連湯都差唔多飲晒, 當飲完先驚會口渴, 點知又冇事喎, 即係個湯底冇乜味精, 正!!!! 下次再去試食第二樣先!!!

下次再去試食第二樣先!!!
紫菜餛飩河
餛飩
2009-03-15
$22 (Tea)
紫菜餛飩河
餛飩
2009-03-05 372 views
7 點上堂 , 一個人又不知吃什麼好 , 行下行下就來到自由麵食 , $15 一碗 , 好像加了價 , 上次來應該是 $13 . 看見旁邊的食客正在吃粗麵 , 自己也叫一碗雲吞粗來品嚐 .自己本身喜歡吃 "林" 的麵 , 感覺有一點點硬 .雲吞合共有 4 粒 , 每粒最少有兩隻蝦 , 料好足 , 皮又薄 . 不得不說是這裡的辣椒油 , 加少少已經好辣 , 超正 !份量雖然不多 , 不過 , $15 也算貨真價實 .

看見旁邊的食客正在吃粗麵 , 自己也叫一碗雲吞粗來品嚐 .

自己本身喜歡吃 "林" 的麵 , 感覺有一點點硬 .

不得不說是這裡的辣椒油 , 加少少已經好辣 , 超正 !

份量雖然不多 , 不過 , $15 也算貨真價實 .
2009-03-04
$15 (Dinner)
2009-01-10 23 views
同朋友係銅鑼灣行完街街, 想食碗麵醫下肚, 朋友話試下呢間, 坐低後, 叫左雲吞麵, 水餃米, 凈鯪魚球, 豆漿, 粒雲吞都算幾大粒, 都有幾多蝦肉, 唔會凈係得好多肥豬肉係入面, d蝦都算新鮮, 水餃入面有東菇絲, 筍絲,木耳絲, 幾爽口, 不錯, 至於鯪魚球有少少果皮味, 同埋都幾彈牙. 湯底ok. 都算抵食, 醫肚之算.另外可能天氣凍關係都有幾多人買外生雲吞, 水餃, 鯪魚球返屋企打邊爐.
都算抵食, 醫肚之算.
$25 (Tea)
  • 雲吞
  • 水餃
  • 鯪魚球
(Non-member)
2009-01-02 15 views
下午3點去食, 唔洗等位~雲吞河+腩汁雲吞: 皮薄料靚, 蝦好爽口, 新鮮湯底: 加左腩汁零舍好味油菜 --- 生菜新鮮, 大碟夾抵食其間仲有好多人買雲吞同水餃外賣返屋企打邊爐!
下午3點去食, 唔洗等位~

雲吞河+腩汁
雲吞: 皮薄料靚, 蝦好爽口, 新鮮
湯底: 加左腩汁零舍好味

油菜 --- 生菜
新鮮, 大碟夾抵食

其間仲有好多人買雲吞同水餃外賣返屋企打邊爐!
  • 雲吞