2022-09-01 1033 views
由於返工係附近,所以我通常會食li間。其實我未食過佢地既豬扒(雖然佢地出名係豬扒)反而我會食豬雜,因為唔係好多地方都有。唔係個個都鍾意食既,我都間唔中先食。因為食得多唔好。所以通常叫豬手🤣我都鍾意佢地既豬手。撈水晶粉係我好多時都會叫黎食。佢地價錢合理,好多小食都好味。炸雲吞仲要係即炸。辣味對於我黎講唔太夠,但易入口既,唔係死辣。係帶少少甜少少麻味既辣。如果怕辣可以食小辣試試。湯底係食完都唔係係咁飲水。係ok既!白蘿蔔係湯底浸到入味😋。下午好多人都叫外賣,所以都受歡迎嫁!
由於返工係附近,所以我通常會食li間。
其實我未食過佢地既豬扒(雖然佢地出名係豬扒)
撈水晶粉係我好多時都會叫黎食。
佢地價錢合理,好多小食都好味。
炸雲吞仲要係即炸。
湯底係食完都唔係係咁飲水。係ok既!
白蘿蔔係湯底浸到入味😋。
下午好多人都叫外賣,所以都受歡迎嫁!
2022-07-28 852 views
想講如果有追開我嘅post都知道,我好鍾意食辣野,任何辣野都好想試。想講臻味個米線,隻辣真係好好味!我叫左佢招牌嘅豬排米線。d豬扒炸得好好!唔油,d肉質又稔,仲大大塊兩件。最緊要係有莞茜!好好味,米線又算適中,唔太硬又唔會過稔。當然最深得我心係隻辣味!夠香夠麻,隻辣味道十分像樣,雲南米線那種。係觀塘嘅米線,呢間堅係值得推介。加埋凍檸茶,都係58蚊。而家食lunch 真係唔係咁多地方可以五十幾蚊大大碗有食有飲。

最緊要係有莞茜!好好味,米線又算適中,唔太硬又唔會過稔。

2022-07-20
$58 (Lunch)
  • 秘製豬扒酸辣米線
2022-06-25 756 views
平時都常食米線,今日就嚟試下呢間酸辣豬扒米線。呢間分店有點細,座位有少少迫。豬扒牛展米線 $50米線揀咗最小辣,唔夠辣可以再要額外嘅辣油自己加。湯底係有比較重嘅麻椒味,食完個嘴有啲痹。但酸味就唔夠突出,需要配埋酸菜一齊食。豬扒會先切開,幾方便食用,同埋都食得出有提前醃製。牛展都有四片,肉質比較韌,口感偏向硬身,但就冇乜味。炸魚肉雲吞 $32雲吞係即炸嘅,都係要熱食先好味。睇落份量好大,但主要係因為雲吞皮炸開咗,而魚肉就好細。

豬扒牛展米線 $50
豬扒牛展米線

炸魚肉雲吞 $32
炸魚肉雲吞
2022-06-25
$65 (Tea)
2022-04-26 723 views
係觀塘附近返工所以基本上一星期至少五日都要喺觀塘食午餐但係因為返工基本上都冇乜要求所以都鍾意搵啲平靚正嘅食本人比較喜歡食辣嘢所以酸辣米線就會成為午餐嘅首選初初嚟到返工就有人介紹食呢間米線疫情關係所以今次就買咗外賣返公司食咁佢係湯同麵係分開上所以都唔會影響到面嘅質地呢樣嘢唔會需要額外加錢除咗湯底好味之外配料都好足 我好中意花生 酸菜同埋啲麵一齊食真係好正😋我叫嘅係牛脷米線套餐加$3就有杯凍飲外賣都冇影響質素Can Try
係觀塘附近返工

加$3就有杯凍飲
外賣都冇影響質素

Can Try
2022-02-21 644 views
有點失望嘅一餐,點左韭菜餃餃子米線,已經落左order 要中辣,但可惜辣度完全唔夠辣,唔知係咪因為外賣嘅關係…而最失望係餃子樣有啲厚,餡料少,感覺係食嘅麵粉比較多… 不過份量係算比較多嘅…
有點失望嘅一餐,
點左韭菜餃餃子米線,已經落左order 要中辣,
2022-02-16
TakeAway
$34.4 (Lunch)
🍪【#觀塘】【#糧尾精選】臻味冰室 Jun Style Cafe💥招牌豬扒酸辣米線 入味大份夾抵食💥.🍪 幾時都話喺觀塘返工多嘢食😎,呢個豬扒酸辣米線已經見過好多人推介🤗!今次買外賣,份量多到嚇親人😱,細食嘅話真係可以兩人share👯‍♀️~ 有4塊金黃🐷炸豬扒,薄身嫩滑。勁多酸菜香料調味,好難唔入味!今次買外賣係怕湯米線浸得耐太淋,下次要試下堂食即炸豬扒,同埋酸辣湯底。食食下我仲諗起旺角豆花撈米線,往事只能回味🥺!.✧ A myriad of restaurants run their businesses among Kwun Tong’s hustle and bustle to cater for office gentlemen and ladies🥳. Jun Style Pork Chop Sichuan Rice Noodle could be one of the familiar dishes if you work in the booming district👍🏻. The 😱supersized rice noodle can be shared between
💥招牌豬扒酸辣米線 入味大份夾抵食💥
✧ A myriad of restaurants run their businesses among Kwun Tong’s hustle and bustle to cater for office gentlemen and ladies🥳. Jun Style Pork Chop Sichuan Rice Noodle could be one of the familiar dishes if you work in the booming district👍🏻. The 😱supersized rice noodle can be shared between 2 people, in case you guys don’t have eager stomachs. There are 4 pieces of thin pork chop, which should be much crispier if you eat at the restaurant.😉 The generous amount of spices give the rice noodle a very flavorful taste!😆
🍽 豬扒酸辣米線 $48 (+$4轉撈米線) (4/5)
✧ Jun Style Pork Chop Sichuan Rice Noodle
🍽 凍檸水 Iced Lemon Water
豬扒酸辣米線

味道 Taste:🍪🍪🍪🍪/5
💸消費 Spending:$61 /人 Person
🔥推介度 Recommendation:4/5
📍 臻味冰室 Jun Style Cafe
觀塘敬業街55號皇庭廣場地下3號舖 (觀塘站 B1 出口)
Shop 3, G/F, King Palace Plaza, 55 King Yip Street, Kwun Tong (Kwun Tong station, exit B1)
🍪#hungrycookie_good
更多分類︰
🔺【地區 District】#hungrycookie_kwuntong
🔺【菜式 Cuisine】#hungrycookie_hk
🔺【消費 Spending】#hungrycookie_糧尾精選

2021-11-16
$61 (Tea)
豬扒酸辣米線
2021-11-10 722 views
受到「米線關注組」嘅影響下,呢排成日都好想食米線,雖然呢間唔係米線關注組五大必食米線小店之一,但據聞都係觀塘嘅名物嚟,嚟止止癮先˙𐃷˙!🔸秘製豬扒酸辣米線($𝟑𝟖):豬扒份量好足夠,有4大塊,煎過而且都冧身,無任何急凍雪藏味,亦醃得幾入味,有咬口又Juicy😋米線質地偏冧身滑溜,口感微彈。湯底就係「麻,酸,辣」三樣都有,不過佢嘅酸味就應該係嚟自湯底裡面嘅酸菜,所以酸就唔算好酸。辣亦都唔係好辣,但相當麻,愈食愈麻,食到最後條脷都痹埋,相當過癮同惹味( ° ͜ʖ° )!好適合食唔到好辣但亦喜歡麻辣嘅麻痹感覺嘅朋友。如果嫌唔夠辣嘅,可以叫佢加辣,佢會有酸辣另上。佢嘅湯底比起好多嘅小鍋米線偏向無咁多油,我諗係同佢湯底無肉碎有關,但整體嚟講都好食惹味。🔸酥炸韭菜餃($𝟑𝟐):一碟有大約6-7隻,份量幾足夠,而且個皮炸得相當脆口之餘又唔會食到成口油,裡面嘅韭菜足料同埋幾香,值得一試。整體嚟講,惹味又好食,絕對止到我想食米線嘅癮!不過食完一段時間就相當口渴,所以預咗味精都唔小~

🔸秘製豬扒酸辣米線($𝟑𝟖):

🔸酥炸韭菜餃($𝟑𝟐):
酥炸韭菜餃

2021-09-05
2021-11-08 432 views
湯底唔過濃(有時有d太濃好好口乾架😭),豬扒好鬆軟但唔係係梳打粉嗰隻嘅。不過,我自己口味覺得米線會夾d。配埋杯凍檸茶少冰少甜實冇輸啦😬野味抵食夠晒飽肚!唔like葱及芫荽嘅朋友記得叫走,因為超足料~(我就超滿足個量喇)
2021-10-25 466 views
秘製豬扒酸辣米線 $40 - 豬扒醃得勁入味又唔過淋👍🏻 加咗花生更好味,秘製豬扒份量亦唔少,不過個米線應該煮得太耐,唔駛咬一夾都即斷,阿婆冇牙都食到😅值得讚嘅係下午茶時段幫襯任何米線飲品一律都係半價👍🏻👍🏻呢間鋪d侍應姐姐仲好有禮貌添👍🏻👍🏻👍🏻

值得讚嘅係下午茶時段幫襯任何米線飲品一律都係半價👍🏻👍🏻

呢間鋪d侍應姐姐仲好有禮貌添👍🏻👍🏻👍🏻
秘製豬扒酸辣米線
$50 (Tea)
🍴午市速食豬扒米線,抵食!觀塘平日午市時分搵食甚艱難,堂食門庭若市,餐廳外賣單亦應接不暇,與其外出,不如提前打電話落單,到午膳時分到餐廳外賣自取。📍秘製豬排酸辣米線 $40 店家非常細心,把米線和清湯分開另上。金黃的豬扒美味可口,配上酸菜和香脆的花生,香口度十足。豬扒和米線的份量充足,米線滑身不易斷,以$40來說算是高質的米線。🔸小總結:糧尾救星餐廳之一,主打快、靚、正平價米線和小吃,性價比高,值得回訪。👅 味道:4.7/5💰CP值:4.8/5🕴🏻服務:4.8/5🔰餐廳環境:4.5/5👀回頭率:4.7/5🍽 餐廳: 臻味冰室豬扒酸辣米線🌐地址: 觀塘敬業街55號皇廷廣場地下3號舖#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #hkfood #foodhk #hkfoodblogger #foodbloggerhk #foodblogger #hkfoodlover #foodig #hkigfood #igfood #likeforlike #相機食先 #吃貨 #食好西 #觀塘美食 #臻味冰室豬
🍴午市速食豬扒米線,抵食!

📍秘製豬排酸辣米線 $40

#臻味冰室豬扒酸辣米線
2021-09-03
  • 秘製豬扒酸辣米線
2021-08-16 824 views
12:40用手機訂外賣自取,程式顯示12:54可以取。可是13:05去到仲未有,店員只說太多單做唔切,叫顧客在門口等,又冇人幫手睇單。期間不少1點多自取時間的也有了,但我同另外幾張都係12點幾的單都仲未有。最後等到13:40先有,行返office後要極速5分鐘食完開工。雖然食物質素唔錯,價錢亦合理,但因為要等得太耐,而且冇人手跟單,應該冇下次。
2021-08-16
Waiting Time
45 Minutes (TakeAway)
$40 (Lunch)
2021-07-07 1125 views
呢間米線真係最愛之一,由其個湯底。我鍾意佢又酸又麻,食到條利痹痹地勁刺激,正。▧ 秘製豬扒酸辣米線鎮店之寶,每次黎必食。豬扒份量極多,閒閒地都3,4塊。豬扒醃得好入味,可能會有少少偏咸。仲比左好多花生碎,令成件事更加香。▧ 鮮蠔仔酸辣米線最中意既米線之一。蠔仔好鮮好甜,雖然好細粒,但份量好多,又鮮又酸又辣,多種感覺,好多層次。最好就叫辣另上,有啲人唔食得酸,有啲人唔食得辣,辣另上就有個碗仔裝住啲辣菜,比你自己調較辣度。

▧ 秘製豬扒酸辣米線

▧ 鮮蠔仔酸辣米線

2021-05-23
Type of Meal
Lunch
2021-07-06 680 views
🔅臻味豬扒酸辣米線呢間之前番工就成日幫襯開🥰咁今次就帶個友人試下😋平時都食開豬扒嘅,因為真心好食😋咁今次我同朋友都叫咗唔同配料share食🤩🏆豬扒講最好食!一定係個豬扒‼️‼️佢個豬扒煎過,加上佢整得好冧身,佢個豬扒沾到麻辣湯嘅味道,食落去個陣好juicy 🤤🤤如果麻麻地食豬扒嘅人,可以主食叫另一個配料,再係自選配料到加塊豬扒試下🤫包你食完一定會鍾意食🥰🥰(胡迪警長我係雞控,我都愛上呢塊豬扒🤤🤤)🥇秘製豬扒酸辣米線 (另配鮮製韮菜餃)$52佢本身跟酸辣湯,但我比較鍾意佢個麻辣湯底‼️因為佢個麻辣其實唔辣,但會令你成個嘴唇麻痺哂😎我另外加咗韮菜餃😋非常足料🥁皮薄餡靚🤩💂🏻‍♂️胡迪警長提提你,有好多人都會怕食韮菜餃嘅,因為驚食完之後,成個口都會徘徊韮菜個隻味,但我食完呢個之後,口腔又無猛咁倒流韮菜味,個人認為幾好😚另外就係,個麻辣湯真係唔算辣,以我食開三哥十少辣嘅人嚟,佢呢個BB辣,個人認為就聞落去有辣味,但食落去就唔辣兼唔麻,之前試過食少辣嘅,都唔辣,但嘴唇就開始麻痺啦🥸🥈脆香雞中翼酸辣米線 (另配肥牛)$49湯底一樣都係轉咗麻辣湯,但呢個想主要帶出就係‼️朋友表示,佢呢間嘅肥牛真係肥😵‍💫😵‍
🔅臻味豬扒酸辣米線

🏆豬扒

🥇秘製豬扒酸辣米線 (另配鮮製韮菜餃)$52

🥈脆香雞中翼酸辣米線 (另配肥牛)$49

湯底一樣都係轉咗麻辣湯,但呢個想主要帶出就係‼️朋友表示,佢呢間嘅肥牛真係肥😵‍💫😵‍💫基本上全部肥膏,撈埋麻辣湯食,食落去個感覺好油😵‍💫咁朋友表示...下次都係會加番豬扒😂雞中翼就有煎香嘅,因為我哋外賣,我無諗過佢會放埋落湯到嘅🤭咁就冧哂🤭不過,我個人認為好好食😋

💂🏻‍♂️胡迪警長教教你,其實炸/煎雞翼,有一個更好食嘅方法🤫就係將雞翼放落碗湯到食🤤呢個係我自身食法😎係真係好食🤩唔信可以試一次😎

‼️因為我兩碗都加咗配料啦,由本身個主食係4塊豬扒/4隻雞翼...變成2塊同2隻🥲但相反加配料就比得多嘅,都有4粒韮菜餃同一堆肥牛,咁就睇下自己想樣樣試D,定都係集中番一樣啦,胡迪警長我呢🤫就決定重課豬扒算😎

🛖臻味冰室豬扒酸辣米線 (觀塘)
觀塘敬業街55號皇庭廣場地下3號舖

服務:3/5
衛生:4/5
價錢:4/5
2021-05-31 949 views
知道有呢間米線好耐, 同事成日話好好食, 今次終於有機會食到喇!!鮮製韭菜餃酸辣米線可免費轉上海麵配菜一打開蓋已經聞到好香酸辣味, 配料絕無手軟, 有成6粒韭菜餃, 餡料好入味, 好滿足! 另外有少量蔥, 芫荽, 花生同酸菜作調味! 花生好脆好香口, 酸菜十分惹味, 又夠辣!🔥 湯底初時諗住酸辣湯底係會好似南X個款酸辣小窩米線咁, 酸得黎唔會好辣! 點知一食落就覺得都算幾辣, 又好麻! 如果唔食得辣既朋友應該會頂唔順! 之不過佢湯底唔係好食到酸味, 酸味應該係黎自酸菜! 麵條上海麵麵條較米線粗身, 食落更有口感, 好好趙! 整體黎講成碗面好惹味, 而且份量十足, 一定一定會夠飽! 而且性價比超高, 一碗麵只係$3X, 非常抵食! 順帶一提外賣係會分湯上, 唔怕D面焗到腍晒! 非常唔錯!

鮮製韭菜餃酸辣米線
可免費轉上海麵
配菜

湯底

麵條
上海麵麵條較米線粗身, 食落更有口感, 好好趙!

Type of Meal
Lunch
2021-04-07 1107 views
🇭🇰 臻味冰室豬扒酸辣米線🍜觀塘人應該冇人唔識佢 觀塘牛頭角都有好多間分店佢地既酸辣湯底做得不錯 酸酸辣辣得黎仲有麻辣既感覺🌶👄酸辣會on top 放係面 大家可以按自己需要調整👧🏻叫左小辣 👩🏻就正常食落唔算好辣 酸辣🌶適中👩🏻食開5小辣都覺得正常辣度好輕鬆個咀👄會有麻麻的感覺食唔到辣🌶又鐘意麻辣感既朋友要試試米線好爽口 有酸菜 芫茜 花生等待 唔鐘意可以要求走配料方面揀左豬扒 雞翼 份量多得黎 味道都唔差整體黎講麵底湯底取勝 另外6pm前落單仲有飲品半價店員仲勁好人 催&幫👩🏻👧🏻係5:59 落好單🐖秘製豬扒酸辣米線 (💰$38)🐔脆香雞中翼酸辣米線(💰$36)
🇭🇰 臻味冰室豬扒酸辣米線🍜
配料方面揀左豬扒 雞翼 份量多得黎 味道都唔差
整體黎講麵底湯底取勝 另外6pm前落單仲有飲品半價
店員仲勁好人 催&幫👩🏻👧🏻係5:59 落好單
秘製豬扒酸辣米線
🐖秘製豬扒酸辣米線 (💰$38)
🐔脆香雞中翼酸辣米線(💰$36)