Restaurant: 越瀧棧
Info:

2023-07-07 117 views
今日去左聯和墟,想買外賣返屋企食,見到呢間越南菜都幾多人食就決定試下😛 佢晚市有幾個套餐可以叫,我地揀左個二人套餐$248,都幾多野食😆.🔸香茅雞中翼拼春卷每樣都有兩件,香茅雞翼幾入味,春卷外皮炸得好脆,係網皮春卷,不錯🙈.🔸黃咖喱雞煲配薄餅兩份咖喱幾大兜,雞既份量都唔少😆 黃咖喱點薄餅食,係無得輸既組合,薄餅香脆再加分👍🏻.🔸馬拉盞炒時菜份量好多~ 揀左少辣,辣度岩岩好,係餐廳見到幾枱都有叫呢個菜,值得叫~.🔸甜品(椰汁西米露糕點)椰汁味香濃,西米露中間仲有d粟米、蓮藕、芋頭,幾有咬口🤓
🔸香茅雞中翼拼春卷
🔸黃咖喱雞煲配薄餅兩份
🔸馬拉盞炒時菜
🔸甜品(椰汁西米露糕點)
椰汁味香濃,西米露中間仲有d粟米、蓮藕、芋頭,幾有咬口🤓
2023-07-05 93 views
番工前為左要把握多啲時間訓教,搞到飯都食唔切🤣又要買個外賣帶翻公司食住咁開工,係公司附近都差唔多食過哂咁濟,所以今日就行遠少少去左粉嶺試下越南野🇻🇳。🐒無骨海南雞餐💰$60👉🏻油飯👉🏻熱奶茶食海南雞我最concern就係個醬😂呢到個醬汁令我想添飯🍚雞既份量正常,食落都夠滑,而我最欣賞都係個醬汁🫚因為佢真係可能將個海南雞飯帶去另一個層次,配埋個油飯好邪惡但又好正👿。🐒越式咖哩(黃咖喱)💰$58👉🏻雞件👉🏻白飯👉🏻熱奶茶另外我既午餐就係呢個十分穩陣既咖喱飯🍛佢有好多combination,除左有得揀咖喱之後仲可以揀咖喱中既配料🐔而我就覺得咖喱雞最match啦本身睇落個碗仔咁細心諗都唔會好多,但係夾極都仲有😂起碼有6件唔同部位既雞件,仲要食到最後係夠汁送飯🤤呢樣好重要。🐒香茅雞中翼💰$28@3隻小食香茅雞翼都係必嗌item之一,呢到既雞翼都算大隻同入味👍🏼

🐒無骨海南雞餐💰$60

👉🏻熱奶茶

🐒香茅雞中翼💰$28@3隻

TakeAway
2023-06-15 132 views
畢業之後甚少回到聯和墟,但想不到現在這裡開了很多新的餐廳😮同行的朋友推薦了她很常去的小店-越瀧棧,她說這間餐廳的泰國料理很有水準,價錢也很便宜😆香茅雞翼船粉雞翼外皮炸得很香脆,肉質吃起來很嫩滑;船粉的口感爽滑,湯底也很濃郁、鮮甜,不錯👍🏻香茅豬扒飯豬扒的份量很多,配上很香的蔥油,很下飯😋醃蘿蔔吃起來酸酸甜甜的,可以去除豬扒的油膩感!越式春卷春卷炸得外脆內軟,皮薄料多,吃起來不會太油膩XD

香茅雞翼船粉

香茅豬扒飯

越式春卷
春卷炸得外脆內軟,皮薄料多,吃起來不會太油膩XD
  • 香茅雞翼船粉
  • 越式春卷
2023-06-05 151 views
上次食完「瀧」之後,今次試試隔離既「越龍棧」,我估可能係同一個老闆。呢間主打越南和泰國野。午餐真係好抵食!唔止價錢平宜,環境又舒服,食物亦都好好味!泰式豬頸肉炒河粉好香辣,味道好正,豬頸肉煮得好滑嫩,同河粉一齊炒得岩岩好。生牛肉河粉湯底鮮甜,牛肉切得好薄,食落好嫩滑,同埋河粉都煮得剛好,口感好好。飲品方面,凍檬茶同港式咖啡走甜都好好味,而且飲品選擇都好多,就算加$3都可以揀凍飲同埋餐一齊飲。好適合夏天飲凍飲解渴,又或者食完餐飲杯咖啡提神。總體來說,呢間餐廳嘅午餐真係好抵食,食物好味又好平,環境都舒服,飲品選擇又多,一定要嚟試下啦!

午餐真係好抵食!唔止價錢平宜,環境又舒服,食物亦都好好味!

2023-06-04 109 views
粉嶺聯和墟出名多好野食今次就食左越南野二人餐性價比高————————揀咗二人套餐(A)只需$278✨雞中翼併扎肉紙米卷雞翼好夠味 紙米卷份量夠大夠足料✨蒜蓉牛油燒蝦兩隻大蝦啖啖肉 用牛油燒過果然特別香✨馬拉盞炒通菜每次食越南泰國嘢都會必叫 馬拉盞少少辣但係特別惹味✨蝦頭膏海鮮炒飯用咗蝦膏炒特別香 仲有青口蟹肉等等嘅海鮮份量都足 兩個人食絕對飽肚最後仲有椰汁西米露同埋大菜糕甜品呢個價錢$300有找 絕對抵食下次值得再試
粉嶺聯和墟出名多好野食

最後仲有椰汁西米露同埋大菜糕甜品
呢個價錢$300有找 絕對抵食
下次值得再試
2023-05-26 102 views
繼上次食完「瀧」之後,今次試吓隔離「越龍棧」,我估應該都係同一個老細,不知是否同一個廚房?出產不同菜式?🐖朱扒河(香茅豬扒湯河)香茅味不是太重,沒有蓋過豬扒的味道,豬扒肥瘦分別,入口不肥膩,不柴。🐷頸河(香茅豬頸肉湯河)豬頸肉烤到小小焦邊,烹煮過程中保持了肉質的爽口,爽口中亦帶有油香跟餐另加2杯特飲,三色冰及泰式凍奶茶,不太甜,不妨一試😆識食亦都要食埋佢個裝修,餐廳枱櫈擺設乾淨利落,牆上用畫作分隔了兩間餐廳,再加上其他裝飾,別有一番風味😆

🐖朱扒河(香茅豬扒湯河)

🐷頸河(香茅豬頸肉湯河)

跟餐另加2杯特飲,三色冰及泰式凍奶茶,不太甜,不妨一試😆

2023-05-17 294 views
📍 越瀧棧 (粉嶺)粉嶺聯和墟聯和路3-5號富貴樓地舖好耐冇黎聯和墟,估唔到而家變左咁多,而家多左好多餐廳選擇😊呢間餐廳都好想推介俾大家,原因係CP值幾高,食物質素都好唔錯👍餐廳🍴主要係食越式同泰式食物,點左一碗檬粉,另加左一份小食同兩杯飲品香茅雞翼撈檬粉就係呢碗野覺得好正四隻大大隻嘅雞翼😋個雞翼非常香脆,咬落去嗦嗦聲,雞肉又嫩又滑而且份量都幾大碗泰式無骨鳳爪由於呢個係另加嘅小食,所以份量唔算好大,不過$28算係咁😊鳳爪爽嫩有咬口,重點係酸酸辣辣超級開胃🤣越食越肚餓🤤🤤原個椰青椰青真係無得輸,夏天飲勁冰涼,最鍾意刮埋入邊嘅椰子肉,真係超級爽⛱️⛱️遲啲去泰國旅行,日日都要飲🤭三色冰太耐無飲過呢啲特色飲品,已經唔記得咗係咩😂😂好奇點左杯,原來主要都係以椰奶沖調再混以三色配料而成,口感豐富又香椰味👍#聯和墟美食 #美食攻略 #美食推薦 #美食推介 #高質美食 #香茅雞翼撈檬 #CP值高 #粉嶺聯和墟 #越瀧棧 #Fanling #foodie #香港探店 #美食 #explore
📍 越瀧棧 (粉嶺)
粉嶺聯和墟聯和路3-5號富貴樓地舖

好耐冇黎聯和墟,估唔到而家變左咁多,而家多左好多餐廳選擇😊

香茅雞翼撈檬粉
就係呢碗野覺得好正
而且份量都幾大碗

泰式無骨鳳爪

原個椰青

三色冰

2023-05-12
$66 (Lunch)
  • 香茅雞翼撈檬
  • 無骨鳳爪
  • 椰青
2023-04-19 999 views
之前食過呢度既豬扒凍撈檬覺得好正 專登過來唸住回味下 可能天氣太熱 撈檬受歡迎於所以是日沽清!其後店員介紹左幾款菜式 一於試下!✨香茅豬扒湯河粉 - 湯底特別清甜好開胃 入面有白蘿蔔有芽菜 豬扒一如既往高水準 厚切juicy又軟又霖 大大塊✨越式網紋春卷+生菜 - 擺盤好有霸氣 網紋春卷應該係即炸 咬落去有聲!呢款網紋皮比起傳統春卷皮無甘油膩! 包埋塊生菜及加D酸甜醬汁 提升埋口感 好FRESH,好食!✨蒜容粉絲蒸大元貝+帶子 - 估唔到越泰店都會有海鮮食 蒜蓉粉絲味道調教得啱啱好唔會好鹹 海鮮都大粒新鮮嘅 !唔錯✨干咖啡牛腩配薄餅 - 干咖哩原來吾係“乾身”咁解 , 岩哂可以用來沾薄餅食!椰奶比例剛好 不過都幾辣架喎 好惹味而且牛腩炆到好冧,撈飯應該都好正店員的確無介紹錯呢幾樣菜式,彌補番冇撈檬食既失落心情 呢間店好食之餘,性價比又高,咁多野食300蚊有找,捧住個肚非常滿足!
之前食過呢度既豬扒凍撈檬覺得好正 專登過來唸住回味下
可能天氣太熱 撈檬受歡迎於所以是日沽清!

其後店員介紹左幾款菜式 一於試下!

店員的確無介紹錯呢幾樣菜式,彌補番冇撈檬食既失落心情
2023-04-17
$140 (Dinner)
2023-04-19 196 views
靚仔外賣之《越瀧棧》粉嶺聯和墟其實好多好野食,亦有好多小店,今次選擇左越南菜同泰國菜《越瀧棧》,我地叫左外賣返屋企食,等外賣時見到餐廳環乾淨,地方闊落,客人都不少,二人套餐價錢非常貼地,性價比高,又多選擇,外賣非常靚仔,二人餐 ($278) :泰式生蝦刺身:生蝦刺身非常彈牙,配埋泰式甜酸醬非常開胃,最貼心係有冰地放係底,讚,海南雞(半隻):半隻海南雞份量都算多,雞皮好滑,雞肉肉質鮮嫩同juicy,唔會(鞋)口,正,馬拉盞炒時菜:今日時菜係通菜,夠鑊氣非常香,通菜十分幼嫩,下次可以堂食!
靚仔外賣之《越瀧棧》

二人套餐價錢非常貼地,性價比高,又多選擇,外賣非常靚仔,

二人餐 ($278) :

馬拉盞炒時菜:今日時菜係通菜,夠鑊氣非常香,通菜十分幼嫩,

下次可以堂食!
2023-04-18
TakeAway
Type of Meal
Dinner
2023-04-13 225 views
落聯和墟午餐印象中『越瀧棧』外賣都唔錯見入面仲有位,又試下堂食水準先室內環境都幾好乾淨又多闊落最正係張枱夠大😂放曬食物飲品都唔會覺得逼👍🏼午餐選擇都幾豐富湯麵、飯類、炒粉麵都有而且價錢合理唔算貴🤭【泰式豬頸肉濕炒河】$56勁大碟😂仲要豬頸肉同其他配菜都好多豬頸肉每片都又大又厚肉質軟淋,所以容易咬斷入味但唔會太咸好食👍🏼配菜有西蘭花、粟米芯、蘿蔔、草菇同芥蘭有菜有肉成件事好balance 👏👏【三色冰】+$10跟餐加10蚊可以升級越式特飲夠曬大杯😍三色冰椰汁味夠濃料又夠多綠豆粒粒偏硬身口感好豐富💕六十幾蚊有個咁豐盛嘅午餐其實都幾抵🤔最緊要係食物好食又大份🤭
落聯和墟午餐
印象中『越瀧棧』外賣都唔錯
見入面仲有位,又試下堂食水準先

室內環境都幾好
乾淨又多闊落
最正係張枱夠大😂
放曬食物飲品都唔會覺得逼👍🏼

午餐選擇都幾豐富
湯麵、飯類、炒粉麵都有
而且價錢合理唔算貴🤭

【泰式豬頸肉濕炒河】$56
勁大碟😂
仲要豬頸肉同其他配菜都好多
豬頸肉每片都又大又厚
肉質軟淋,所以容易咬斷
入味但唔會太咸
好食👍🏼
配菜有西蘭花、粟米芯、蘿蔔、草菇同芥蘭
有菜有肉

六十幾蚊有個咁豐盛嘅午餐
其實都幾抵🤔
最緊要係食物好食又大份🤭
2023-04-10 195 views
做野黎到粉嶺Lunch time係附近揾下野食~靜靜ge街道 發現越瀧棧有人係門外等💭所以...我就食越瀧棧la~😆午餐都有好多選擇💭最後叫左個牛摩皇船粉一碗有齊牛丸,生牛肉,熟牛肉,牛腩同牛柏葉真係牛迷太滿足黎到極大碗! 小鳥胃真係可以兩份分~上面仲有好多脆脆...炸豬皮?唔理la 總之趁熱脆卜卜 正丫!😋😋船粉湯底超濃~😍 配上香料香葉,好rich!配料分量都好足夠!淨係牛丸都4,5粒~牛腩夠軟腍👍 入味👍另外跟餐加配左小食酸辣無骨鳳爪分量又係好多😆 酸辣味道剛好~ 以為淨係得個面有鳳爪...點知底下都係鳳爪!p.s.鳳爪偏辣 食得辣ge就覺得剛剛好~😍再配埋飲品,成個午餐都好豐富~飽飽❤
做野黎到粉嶺
Lunch time係附近揾下野食~
靜靜ge街道 發現越瀧棧有人係門外等💭
所以...我就食越瀧棧la~😆

午餐都有好多選擇💭
最後叫左個牛摩皇船粉
一碗有齊牛丸,生牛肉,熟牛肉,牛腩同牛柏葉
真係牛迷太滿足
黎到極大碗! 小鳥胃真係可以兩份分~
上面仲有好多脆脆...炸豬皮?
唔理la 總之趁熱脆卜卜 正丫!😋😋
船粉湯底超濃~😍
配上香料香葉,好rich!
配料分量都好足夠!淨係牛丸都4,5粒~
牛腩夠軟腍👍 入味👍

另外跟餐加配左小食
酸辣無骨鳳爪
分量又係好多😆
酸辣味道剛好~ 以為淨係得個面有鳳爪...
點知底下都係鳳爪!
p.s.
鳳爪偏辣 食得辣ge就覺得剛剛好~😍

再配埋飲品,成個午餐都好豐富~飽飽❤

2023-04-03
Type of Meal
Lunch
  • 牛摩皇船粉
2023-04-05 145 views
咁岩上星期五去左粉嶺做野,所以順便係度食埋晚餐。雖然同事都話粉嶺唔覺有好野食,但行遠啲黎到聯和墟呢邊都有啲街坊小店,今次就揀左越瀧棧。呢間餐廳裝潢簡潔上網睇一律都係食越南泰國菜但原來佢係連住兩個舖位架一邊係日式菜 另一邊係越泰菜😆我地入左左手邊呢間~.小食:吉列廣島蠔($38/4隻)蠔既味道幾濃 蠔身肥美juicy外層炸皮都幾香脆.小食:日本忌廉蟹肉薯餅($18/2件)外脆內軟 內餡既忌廉蟹肉薯泥好creamy!出面既會食到少少薯粒 但呢度食內餡係打到全部泥狀(除左蟹子)食到隱約既蟹味 中意佢多啲蟹子比其他店食過既口感層次豐富啲.主食:蒲燒鰻魚定食($108)主角鰻魚好大條!煎得好香 上色亦好靚😍食落魚肉好柔軟 燒汁同鰻魚比例剛好魚油香味亦散發出黎🤤便當仲有芝麻醬沙律、麵豉湯、飯後果🍊.主食:刺身便當($88)成日叫呢啲都驚食唔飽但呢度既份量都幾大份😆卷物係香脆可口既炸蝦卷🍤炸蝦保持到佢既爽脆 而且好大隻多肉!👍🏻刺身係赤蝦 好清甜好新鮮😋沙律腐皮卷 上面有三文魚、蟹柳絲、蟹子沙律中意食腐皮既必試!味道豐富而且甜甜的😋配菜仲有芝麻醬沙律同玉子燒仲有仲有一碗烏冬🍜湯汁係昆布湯 味道比較濃

呢間餐廳裝潢簡潔
上網睇一律都係食越南泰國菜
但原來佢係連住兩個舖位架
一邊係日式菜 另一邊係越泰菜😆
我地入左左手邊呢間~
吉列廣島蠔

小食:吉列廣島蠔($38/4隻)
蠔既味道幾濃 蠔身肥美juicy
外層炸皮都幾香脆
日本忌廉蟹肉薯餅

小食:日本忌廉蟹肉薯餅($18/2件)
外脆內軟 內餡既忌廉蟹肉薯泥好creamy!
出面既會食到少少薯粒
但呢度食內餡係打到全部泥狀(除左蟹子)
食到隱約既蟹味 中意佢多啲蟹子
比其他店食過既口感層次豐富啲
蒲燒鰻魚定食

主食:蒲燒鰻魚定食($108)
主角鰻魚好大條!
煎得好香 上色亦好靚😍
食落魚肉好柔軟 燒汁同鰻魚比例剛好
魚油香味亦散發出黎🤤
便當仲有芝麻醬沙律、麵豉湯、飯後果🍊
刺身便當

主食:刺身便當($88)
成日叫呢啲都驚食唔飽
但呢度既份量都幾大份😆

卷物係香脆可口既炸蝦卷🍤
炸蝦保持到佢既爽脆 而且好大隻多肉!👍🏻
刺身係赤蝦 好清甜好新鮮😋
沙律腐皮卷 上面有三文魚、蟹柳絲、蟹子沙律
中意食腐皮既必試!
味道豐富而且甜甜的😋
配菜仲有芝麻醬沙律同玉子燒
仲有仲有一碗烏冬🍜
湯汁係昆布湯 味道比較濃👍🏻
飲品:紫瀧&赤瀧 (半價後$18)
啲名都係有個瀧字
見到飲品既顏色係漸變都幾ig-able🤣
赤瀧:士多啤利味比較重
雖然都有加紅莓但唔酸
飲得出草莓醬既甜
紫色既係
總結:
我地誤打誤撞又食左間好食街坊日式店😋
環境寬敞,食客間坐得比較遠,傾計食野都幾舒服😌食物份量黎講一定抵食,質素又唔錯,終於可以話粉嶺唔係冇好野食啦🤣
2023-03-31
$164 (Dinner)
吉列廣島蠔
日本忌廉蟹肉薯餅
刺身便當
呢排天氣一時陰天一時落雨,weekend近近地係屋企附近買外賣算,呢間越瀧棧提供越南菜同泰國菜,佢地既二人套餐價錢親民,性價比高💯🌟二人套餐 ($278)▫️泰式生蝦刺身頭盤有生蝦刺身,蝦肉超彈牙,配埋泰式甜酸醬非常開胃▫️海南雞 (半隻)半隻海南雞份量都幾多,雞皮嫩滑好似啫喱咁,雞肉鮮嫩juicy,超正▫️馬拉盞炒時菜即叫即炒夠哂鑊氣,一打開盒蓋就聞到好香,推介😌▫️油飯/白飯/湯河兩碗▫️甜品套餐仲包括油飯/白飯/湯河,食海南雞當然要配個油飯啦,雞油香而不膩,好好食😋🌟鮮椰青另外加左個新鮮椰青,夠哂透心涼😍😍

🌟二人套餐 ($278)
▫️泰式生蝦刺身
頭盤有生蝦刺身,蝦肉超彈牙,配埋泰式甜酸醬非常開胃

▫️海南雞 (半隻)

▫️馬拉盞炒時菜
即叫即炒夠哂鑊氣,一打開盒蓋就聞到好香,推介😌

▫️油飯/白飯/湯河兩碗
▫️甜品

🌟鮮椰青
另外加左個新鮮椰青,夠哂透心涼😍😍

2023-04-01
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$80 (Dinner)
2023-03-30 103 views
今晚難得可以同屋企人聚會就諗住買啲外賣同家人開心share聽聞 #粉嶺 這一間 #東南亞越南菜館🇻🇳「 #越瀧棧越南菜館 」是有質素的 #越南菜上網見到佢哋推出嘅《 二人套餐(A) 》咁吸引咁多樣嘢食都只係$278/套餐即刻打電話去落order然後再到店領取外賣❣️⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎ 食後感 :✨🍽️ 前菜小食 : 🤎 「 #香茅雞中翼 」大人細路都鍾意食嘅雞翼雞皮帶一點香脆雞肉肉質非常鮮嫩話咁快就食晒兩隻🤍 「 #扎肉紙米卷 」這一款小食即叫即整難怪咬落去外皮煙韌有口感內裏的蔬菜及扎肉等材料都是滿滿的相當足料仲有酸甜嘅醬汁好開胃🍽️ 主菜 : 🧡「 #蒜茸牛油燒蝦 」兩隻有個手板咁大嘅大蝦一打開已經香氣撲鼻還有滿滿的蔥花及炸蒜鋪滿面頭蝦肉大大件好爽口彈牙而且味道非常新鮮呢💚「 #馬拉盞炒時菜 」我哋就揀咗至愛嘅通菜即叫即炒好有鑊氣難怪咁香咁入味食肉獸清一清腸胃之選💛「 #蝦頭膏海鮮炒飯 」知道姪仔們鍾意食炒飯呢個炒飯最啱佢哋嘅口味師傅炒到飯粒係粒粒金黃色還有三色豆、魷魚、日本魚蛋等配料每一啖都有多層次嘅口感🤎 「 #香葉肉碎煎蛋飯 」我最喜歡的傳統香葉肉碎煎蛋飯
今晚難得可以同屋企人聚會
就諗住買啲外賣同家人開心share
聽聞 #粉嶺 這一間 #東南亞越南菜館
🇻🇳「 #越瀧棧越南菜館 」

是有質素的 #越南菜

然後再到店領取外賣❣️

⊰⊹════════════════⊹⊱
💬 ✎ 食後感 :✨

🍽️ 前菜小食 :
🤎 「 #香茅雞中翼 」

大人細路都鍾意食嘅雞翼
雞皮帶一點香脆
雞肉肉質非常鮮嫩
話咁快就食晒兩隻

🤍 「 #扎肉紙米卷 」

這一款小食即叫即整
難怪咬落去外皮煙韌有口感
內裏的蔬菜及扎肉等材料
都是滿滿的相當足料
仲有酸甜嘅醬汁好開胃

🍽️ 主菜 :
🧡「 #蒜茸牛油燒蝦 」

兩隻有個手板咁大嘅大蝦
一打開已經香氣撲鼻
還有滿滿的蔥花及炸蒜鋪滿面頭
蝦肉大大件好爽口彈牙
而且味道非常新鮮呢

💚「 #馬拉盞炒時菜 」

我哋就揀咗至愛嘅通菜
即叫即炒好有鑊氣
難怪咁香咁入味
食肉獸清一清腸胃之選

💛「 #蝦頭膏海鮮炒飯 」

知道姪仔們鍾意食炒飯
呢個炒飯最啱佢哋嘅口味
師傅炒到飯粒係粒粒金黃色
還有三色豆、魷魚、日本魚蛋等配料
每一啖都有多層次嘅口感

🤎 「 #香葉肉碎煎蛋飯 」

我最喜歡的傳統香葉肉碎煎蛋飯非常香
肉碎帶一點香葉及辣味
一粒粒的四季豆仲好有口感
撈飯一齊食好快就食晒

💖「 #三色冰 」

越南必飲的特色飲品三色冰
每一啖都有煙韌韌嘅啫喱
有得飲之餘又有得食

🤍「 #椰汁糕 」

最後套餐中嘅兩個椰汁糕
大小姪仔一人一個
為呢一餐家庭聚會晚餐畫上句號。
2023-03-23 156 views
聯和墟好多好嘢食😋今日同朋友同朋友去北區走走,見到店入面都幾多人 ,門面企理,亦都好多款式揀,吃了一餐泰國餐🈵 🐷泰式豬頸肉撈公仔麵餐 $58🥢味道有啲似泰式鳳爪醬汁,酸酸甜甜好開胃好特別既撈麵,豬頸肉彈牙,豬頸肉有少少香茅味🍜熟牛肉船粉 $58船粉係泰國最著名嘅麵食,船麵嘅湯底係黑色,味道極度濃郁,傳統嘅做法係用豬或牛血,但湯底飲落係唔會血腥味既,新鮮嘅牛肉好似五花腩😅 好好味,份量十足, 仲有最愛脆卜卜嘅炸豬皮,芽都梗係吾少得啦跟餐送熱飲🥤 又可以加錢轉特飲🌟環境寬敞 🌟餐廳乾淨

🐷泰式豬頸肉撈公仔麵餐 $58

🍜熟牛肉船粉 $58