2008-07-16 25 views
哩間野真係好多人排隊~不過我每次經過都忍唔住會買返杯~咁大杯野$10真係好抵今次試玄米抹茶冰沙~$14~好正~玄米味好香~波霸好Q~大熱天時排咁耐都抵既

$14 (Other)
  • 玄米抹茶冰沙
2008-07-16 25 views
今日終於一試呢間輕鬆飲一去到見到條人龍...真係長到不得了....唔得, 一定要飲到!!!!!!最後排左10分鐘終於叫到LA叫左杯茉香珍珠, 14蚊~真係要讚下落單哥哥既服務響咁多單既情況之下佢一d 都冇亂又或者燥底勁好禮貌去問人多冰定少冰, 少甜定係走甜!值得一讚!!!!!!!!!!!!!!!等左一陣終於拎到杯野!!勁大杯ar 700cc!!!!都算夠凍~ 同埋佢d 珍珠韌度適中唔會太硬~!! 茉香都算夠味ar!!!!飲淨左3分1, 因為實在太大杯la!!!下次要試下其他先~~!!!不過希望唔好等咁耐唔係會飲死人!!!!
今日終於一試呢間輕鬆飲
一去到見到條人龍...
真係長到不得了....

唔得, 一定要飲到!!!!!!
最後排左10分鐘終於叫到LA
叫左杯茉香珍珠, 14蚊~

真係要讚下落單哥哥既服務
響咁多單既情況之下佢一d 都冇亂又或者燥底
勁好禮貌去問人多冰定少冰, 少甜定係走甜!
值得一讚!!!!!!!!!!!!!!!

等左一陣終於拎到杯野!!
勁大杯ar 700cc!!!!
都算夠凍~ 同埋佢d 珍珠韌度適中
唔會太硬~!! 茉香都算夠味ar!!!!

飲淨左3分1, 因為實在太大杯la!!!

下次要試下其他先~~!!!
不過希望唔好等咁耐
唔係會飲死人!!!!
茉香珍珠
$14 (Other)
茉香珍珠
2008-07-14 9 views
話說食完肥媽後就過黎呢邊踩場仲排左兩次有得cup埋印仔覺得好底下次要試波霸奶茶今次試左檸檬多多 太酸咖啡沙冰 吾錯 哈哈都幾好最後要左個盧會吾知乜鬼都吾錯 可惜依然太甜

話說食完肥媽後就過黎呢邊踩場

咖啡沙冰 吾錯 哈哈都幾好
最後要左個盧會吾知乜鬼
都吾錯 可惜依然太甜
2008-07-12 9 views
去過同鍾愛台灣的朋友,都應該明白為何這間店會大排長龍。跟台灣的台式飲料店一樣,十元大大杯,珍珠夠軟夠味,飲料可自行要求少/走/多冰or甜,最重要的是味道夠讚!!相信在香港,暫時很難再找到這樣一家價錢質數都如此優的地道台式飲料店,希望他能夠繼續保持質數。題外話︰我每次去都要叫「小珍珠奶茶,要大珠」,而老闆他每次都解釋大珠叫波霸奶茶(珍珠奶茶是小粒的珍珠,波霸奶茶是大粒的)……我很清楚,可惜我真的叫不出口耶……
去過同鍾愛台灣的朋友,都應該明白為何這間店會大排長龍。

2008-07-12 5 views
有日同女朋友同朋友黎呢到排隊買野飲.排左好耐呀.不過都抵呀大大杯.要左朱古力沙冰,珍珠奶茶同茉香珍珠.朱古力勁好飲.飲完成個人都涼哂
有日同女朋友同朋友黎呢到排隊買野飲.
排左好耐呀.不過都抵呀大大杯.
要左朱古力沙冰,珍珠奶茶同茉香珍珠.
朱古力勁好飲.飲完成個人都涼哂

• 朱古力沙冰
2008-07-11
行開呢頭,見到鬼死甘多人排曬隊,應該系好野啦,值得一試la,第一次來都吾知咩好飲,經果個sale介紹,就揀左他們地既招牌飲品-波霸奶茶,真系好大杯啊。好抵飲,味道來講,10蚊甘既價位,應該算OK既,茶味和奶味都足既。不過由於太大杯,飲到尾,肚都漲曬啦。真系飲吾落,就劈左咯~~
行開呢頭,見到鬼死甘多人排曬隊,應該系好野啦,值得一試la
不過由於太大杯,飲到尾,肚都漲曬啦
。真系飲吾落,就劈左咯~~
2008-07-09 10 views
見d人話好飲就試下排左好耐茱香奶茶加珠得個大杯一d都唔好飲另一間好味過佢好多好多倍
見d人話好飲就試下
排左好耐
茱香奶茶加珠
得個大杯
一d都唔好飲
另一間好味過佢好多好多倍
(Non-member)
2008-07-09 6 views
見佢日日都鬼甘多人排隊ga~!因為我好鐘意台灣野ge關係~~即使排左半個鐘..我都唔會介意~!波霸奶茶($10)真係勁抵飲~~大大杯又好味~~我要係到特別推介*粒粒草莓沙*($19)俾大家~~雖然係貴左少少...但當你試過之後~ 一定覺得物有所值~!^^因為佢唔似一般地方賣ge沙冰~佢有士多啤梨肉的!!!真係超正喔~~!!!
見佢日日都鬼甘多人排隊ga~!
波霸奶茶($10)真係勁抵飲~~大大杯又好味~~
我要係到特別推介*粒粒草莓沙*($19)俾大家~~
  • 粒粒草莓沙*
2008-07-09 4 views
其實好耐之前已經黎飲過,個陣輕鬆飲都仲冇咩人。見到而家成日都排哂長龍,Openrice又有咁多好評,一於再試下飲,睇下係咪進步左好多。波霸珍珠:其實珍珠同出面既SIZE一樣,只係同佢另外一種細粒既珍珠比較,較為大粒。我覺得杯野有少少甜,難怪一開頭問我少唔少甜!$10 有咁既質數,咁大杯都真係算抵飲。但味道又唔係真係話咁好飲,只屬一般。最令人失望就係員工既效率,由排隊到拎野飲都用左我起碼10 分鐘以上,而且街道又窄,所以等到都好燥下。個人認為分工個道可以做得好D。若然佢效率快少少,我諗會有更多人幫襯。

$10 (Other)
2008-07-09 18 views
眼望見排咁q長龍, 本來放棄唔排架喇, 點知轉個彎又忍唔住排返隊, 真係冇d堅持丫~黑炫風咖啡沙冰$14(正斗到丫~真係有d炭燒咖啡味播, 唔錯唔錯!!! 咖啡鬼既男友係咁話正呀正呀~!!!)玄米抹茶沙冰$14(呢個對我同阿妹黎講仲更加得!!!!清香既茶味~! 可能女仔都係鍾意清清地既啦, 好似感覺冇咁肥丫嘛~嘿嘿~I'm loving it~不過how come玄米呢?可能融左掛~)P.S. 我地每次一定叫少甜.....but都係會甜過頭~!!!不過響台灣親身飲過既無數咁多杯飲料, 都係超甜....唔通....呢d就叫台灣口味???

$14 (Tea)
  • 黑炫風咖啡沙冰& 玄米抹茶沙冰
(Non-member)
2008-07-08 8 views
買左杯朱古力奶茶(佢地既推介之一)飲..排左都好耐先買得到...飲落一般啦...好似飲緊朱古力奶咁炸...一d荼味都無!!
買左杯朱古力奶茶(佢地既推介之一)飲..
排左都好耐先買得到...
飲落一般啦...好似飲緊朱古力奶咁炸...
一d荼味都無!!
$10 (Tea)
2008-07-07 29 views
某天晚上回家途經旺角轉車, 順路試了一杯輕鬆飲, 原本想要珍珠奶茶的, 不過珍珠賣光了, 波霸(另一種珍珠)都賣光了, 店員推薦第三種珍珠, 叫水晶的, 說是用海草做的, 不過我沒有興趣, 於是光叫了一杯凍奶茶。10元一杯700CC的凍奶茶, 我要了少冰少甜, 感覺上茶味和奶味都不足, 比較似有味的水的感覺, 比不上仙X岩那些好飲。只得大杯, 飲到尾, 肚都漲了, 都不太好受了。非常普通的奶茶, 如果唔想飲水的話都可以當一個選擇, 最好兩個人share, 要不然一個人飲了一整杯都幾辛苦。雖然味道麻麻, 不過服務員很有禮貌, 特別是sale的肥仔哥哥, 有禮貌之餘, 對客人有耐性, 介紹也很清楚, 所以下次我還是很可能會再買, 不過不會再買奶茶, 會試其他的飲品。

2008-07-07 56 views
見OR 咁多人推介, 次次經過都好想幫襯, 但人龍實在太長, 飲友又話要等成40分鐘, 好可怕. 所以都係打消呢個念頭. 今次行過, 排隊的只有兩人, 等的也不超過十個, 即刻唔洗諗, 買啦. 雖然係等9個號碼, 都等咗10分鐘先有. 你都咪話唔耐....要了招牌波霸奶茶和 x x 咖啡沙冰. 波霸奶茶, 講真, 一d都唔特別, 比happy lemon 的遜色, 可能我較喜歡那燶燶地的炭燒味卦. 而佢的 x x 咖啡沙冰, 就非常正. 炭燒咖啡味, 正如之前講, 係我杯茶, 仲要有粒粒朱古力碎, 好有咬口, 正呀! 今次要了少甜, 都好ok喎, 唔洗微甜都剛剛好!味道其實唔錯, 視乎你揀咩啦, 但的確係抵的, 一杯成700cc喎. 我買了邊看戲邊飲, 飲到睇完都未飲晒. 買完後發現人多了很多, 真好彩, 若遲了十分鐘, 我諗我們又緣慳一面了.
所以都係打消呢個念頭.

你都咪話唔耐....

今次要了少甜, 都好ok喎, 唔洗微甜都剛剛好!

$12 (Tea)
2008-07-06 19 views
來到旺角其中必去輕鬆飲波霸珍珠奶茶應該是人人都岩飲個人覺得好過附近其他店的珍珠奶茶$10好抵,比其他店果d真是大杯得多可以一路飲又可以行耐d同埋要少甜少冰就岩岩好啦我果次飲,要少冰的最后飲完係無晒冰在杯内,而且奶茶味都keep到唔會因太多冰搞到好似飲水甘樣所以我會叫少冰少少的缺點是要等番陣先有得飲不過都係因抵飲同好味先甘多人,搞到要等姐
來到旺角其中必去輕鬆飲
波霸珍珠奶茶應該是人人都岩飲
個人覺得好過附近其他店的珍珠奶茶
$10好抵,比其他店果d真是大杯得多
可以一路飲又可以行耐d

同埋要少甜少冰就岩岩好啦

我果次飲,要少冰的
最后飲完係無晒冰在杯内,而且奶茶味都keep到
唔會因太多冰搞到好似飲水甘樣
所以我會叫少冰

少少的缺點是要等番陣先有得飲
不過都係因抵飲同好味先甘多人,搞到要等姐
2008-07-06 10 views
0岩0岩0係台灣返黎冇耐 ... 口中仍懷念當地0既珍珠奶茶乘今個星期約d朋友出黎食飯,送左佢地返Japnaese course之後就行去飲"我的最愛"依然係大波珍珠奶茶少冰少甜 ... 等了15 mins才到我(之前曾經試過等足45 mins,要改善)味道同Taiwan差唔多,因其他0既台式飲品店舖0既drinks太sweet喇~$10一杯好如此水準的飲品真的算不錯了

$10一杯好如此水準的飲品真的算不錯了
  • 珍珠奶茶