2023-08-19 48 views
元朗有格調嘅餐廳雲集, 想搵一間好嘅餐廳的確係唔難! 而今次我就選左個比較遠離繁囂嘅地方, 靜靜地享受一餐日本菜🇯🇵 餐廳裝修有日本高級居酒屋feel, 而咁岩撞正個日有食客生日佢地仲會有蛋糕送同生日歌播放👍🏾1/ 分子芒果爆珠蟹籽沙律🥗 $88分子既食物就係一粒少少既野但有好多味道隱藏係入邊, 而味道既爆發力都好強裂! 而沙律加左芒果會令人更開胃, 食欲大增! 芒果爆珠爆破既時候會釋放出芒果嘅鮮甜果汁, 同埋蟹籽嘅鹹香味道, 配合埋新鮮蔬菜同沙律醬汁, 口感鮮脆多汁, 好開胃而且份量好多!2/ 3.6牛乳鮟康魚肝🐟 $88鮟康魚肝用3.6牛乳再處理過, 質地滑膩細膩, 入口即化, 而鮟康魚肝本身已經具有濃郁既油脂香味, 配上牛乳同柚子啫喱, 令味道口感都更加豐富!3/ 第四代黃金軟殼蟹焗卷🦀 $138估唔到原來黃金軟殼蟹焗卷既面有層厚厚既芝士加沙律醬係面, 極度邪惡但又因為咁令呢個焗卷加分唔少!!😂 軟殼蟹炸至金黃酥脆, 仲食到肉質豐厚再加埋飯卷好食有飽肚!4/ 時令魚姿造(12切)🐠 $198時令魚姿造由新鮮時令魚肉製成, 切成12片, 而師父既刀工令佢賣相更精緻美觀! 每片魚肉都

1/ 分子芒果爆珠蟹籽沙律🥗 $88

2/ 3.6牛乳鮟康魚肝🐟 $88

3/ 第四代黃金軟殼蟹焗卷🦀 $138

4/ 時令魚姿造(12切)🐠 $198
時令魚姿造由新鮮時令魚肉製成, 切成12片, 而師父既刀工令佢賣相更精緻美觀! 每片魚肉都鮮甜嫩滑, 每片魚肉都食得細緻既肉質纖維!

5/ 雜錦魚生丼🐠 $108
一碗豐盛既魚生丼, 使用當日既時令魚生再切角而成, 今次我就有三文魚、吞拿魚、鯛魚、八爪魚、帶子。而各款魚生都鮮甜鮮嫩, 每一口都好有咬勁! 飯粒軟糯仲要一早已加左醋令飯味道更加開胃!

6/ 日本巨峰乳酸梳打🍹 $48
涼爽解渴既巨峰乳酸梳打, 係食日本野既時候真係幾時都好合適, 而且佢既甜度岩岩好!

7/ 日本柚子蜜梳打🍹 $48
夾住柚子清香同蜜糖甜味既柚子蜜梳永遠冇得輸!
今日去咗呢居酒屋食野,超正!老闆娘靚女又好招呼,會同啲客人一齊傾偈,好好Feel!!首先有個芝麻醬蟹籽薯蓉做前菜,好開胃!之後我叫咗個5點刺身盛合($398)超級正!係我食過最厚身嘅刺身🤤🤤🤤一拎上枱已經覺得擺盤好靚,好開胃。5樣刺身包括有三文魚、油甘魚、帶子、蝦同生蠔。刺身新鮮到不得了,仲要超級厚身!😍😍食落真係好滿足!刺身好滑又充滿鮮味🤤🤤必點🤩碎吞拿魚腩小卷($128)吞拿魚腩好新鮮,魚腩肉質鮮嫩,一啖食晒吞拿魚腩同飯好滿足!炸蝦 ($58)份量都唔少,有好多隻細細嘅炸蝦。炸得好香脆,點沙律醬食更加好味。軟殼蟹沙律 ($128)軟殼蟹炸得酥脆。沙律配料有沙律菜、蕃茄仔同蟹籽等等。份量都唔少,咁多種材料夾埋一齊都幾夾。呢間居酒屋嘅服務好好👍🏽好多客人陸續入嚟,大家入到嚟都好relax同好enjoy❤️

今日去咗呢居酒屋食野,超正!
老闆娘靚女又好招呼,會同啲客人一齊傾偈,好好Feel!!

首先有個芝麻醬蟹籽薯蓉做前菜,好開胃!

之後我叫咗個5點刺身盛合($398)
超級正!係我食過最厚身嘅刺身🤤🤤🤤
一拎上枱已經覺得擺盤好靚,好開胃。
5樣刺身包括有三文魚、油甘魚、帶子、蝦同生蠔。
刺身新鮮到不得了,仲要超級厚身!😍😍
食落真係好滿足!刺身好滑又充滿鮮味🤤🤤
必點🤩

碎吞拿魚腩小卷($128)
吞拿魚腩好新鮮,魚腩肉質鮮嫩,
一啖食晒吞拿魚腩同飯好滿足!

炸蝦 ($58)
份量都唔少,有好多隻細細嘅炸蝦。
炸得好香脆,點沙律醬食更加好味。

軟殼蟹沙律 ($128)
軟殼蟹炸得酥脆。
沙律配料有沙律菜、蕃茄仔同蟹籽等等。
份量都唔少,咁多種材料夾埋一齊都幾夾。

呢間居酒屋嘅服務好好👍🏽
好多客人陸續入嚟,
大家入到嚟都好relax同好enjoy❤️

2023-08-11 75 views
元朗性價比高的日式居酒屋 🍄👏🏻🎉🎊🦥🌞午市更新推出了超優惠的熟食午市餐,價錢相當抵吃,質素亦很高質,而且更可追加自助區域任吃,的確是性價比極高!此外,餐廳本來的午市套餐也是性價比極高!有魚生刺身套餐、亦有熟食套餐,餐廳用上了優質的食材,不論是新鮮度、美味度,品嘗得到是經過細心的安排,吃得相當滿足!大力推薦的日居酒屋🏮《咖喱吉列豬扒丼》$58性價比極高!👏🏻👏🏻👏🏻 價錢抵!質素高!是新推出的熟食午市套餐!就算是咖哩,也是心思之作,能品嘗到香滑的味道,跟足日本咖哩店的做法!而且份量大,豬扒啖啖肉,外層脆卜卜!只需加$48,即可享用自助區域的食品,包括有凍蝦、青口,都是非精鮮味!新鮮度高!還有中華沙律、蝦片、水果⋯⋯⋯等等。自助區域中的小蛋糕很有驚喜!是餐廳自家製的朱古力蛋糕仔,鬆化得很!👍🏻《酪鬼十賞壽司配鯛魚湯烏冬》$198人氣No.1的午市套餐!十件高質、新鮮的魚生壽司!每件都非常精緻!新鮮度高!連壽司飯都經處理,但不會過咸!👍🏻特別要稱讚的是鯛魚湯烏冬,鯛魚湯的味道非常鮮甜、清新!吃完烏冬後必定把湯喝光光!此外,麵豉湯內的食材也足料!👍🏻👍🏻品嚐完美味的午餐後,更有師傅手泡的綠茶
元朗性價比高的日式居酒屋 🍄👏🏻🎉🎊🦥🌞

大力推薦的日居酒屋🏮

《咖喱吉列豬扒丼》$58

《酪鬼十賞壽司配鯛魚湯烏冬》$198
人氣No.1的午市套餐!
此外,麵豉湯內的食材也足料!👍🏻👍🏻

品嚐完美味的午餐後,更有師傅手泡的綠茶,有泡泡的綠茶,甘香美味!再配搭餐廳自家製的和菓子,不會太甜,配搭綠茶,簡直一流!

餐廳的環境也和風味十足,有榻榻米的位置,抬頭望更有日本風的傘作裝飾!
總結:性價比極高的日式餐廳!
2023-03-10 325 views
已經係第三次去依間居酒屋,老實講今次比之前兩次失望,因為今次嘅質素比之前兩次差咗。我哋係lunch嘅時候去食,入到去時已經見到有張8人枱俾人book,都驚要等得耐,所以我地好快就點左兩個set lunch, 之後8人枱d人就到齊。但都係逃唔過等得耐既命運,最終我地兩個餐由落單到出晒兩個餐要等左差唔多1個鐘🤦🏼‍♀️酩鬼十貫壽司$198-d壽司飯好d硬,刺身屬正常質素寿喜燒$148-寿喜燒汁覺得甜左d,飯都有d硬最後一提,餐具有d歷史,希望可以更換
酩鬼十貫壽司$198-d壽司飯好d硬,刺身屬正常質素

寿喜燒$148-寿喜燒汁覺得甜左d,飯都有d硬
最後一提,餐具有d歷史,希望可以更換

2023-01-07
$200 (Lunch)
————————————————————————酩鬼居酒屋地址:元朗馬田路14-18號京華閣地下16B號舖元朗居酒屋🏮店舖不少,這間餐廳裝修風格十分和式風情,大錦鯉圖加上頭頂油紙傘設計,但是食物價錢真的偏貴💸🟠推薦食物 Recommended 🔹玉子壽司:足料厚燒,十分讚🔸甲羅燒:份量較少,蟹子蟹膏和蛋黃加上麵包,蟹味十足🟡不推薦食物 Not Recommended 🔹無 No🟠員工 Waiters🟡環境 Environment 和式風情,天花油紙傘設計十分吸睛🟠總評分Overall (8/10)💰$400/person#ezukokofood #ezukokoyuenlong #ezukoko元朗#ezukokojapan #ezukoko日式#foodiehk #foodie #hkfood #美食 #食好西 #隱世美食 #元朗餐廳
————————————————————————
酩鬼居酒屋
地址:元朗馬田路14-18號京華閣地下16B號舖

🟠推薦食物 Recommended
玉子壽司

🔹玉子壽司:足料厚燒,十分讚
🔸甲羅燒:份量較少,蟹子蟹膏和蛋黃加上麵包,蟹味十足

🟡不推薦食物 Not Recommended
🔹無 No

🟠員工 Waiters

🟡環境 Environment

和式風情,天花油紙傘設計十分吸睛

🟠總評分Overall (8/10)

💰$400/person

#ezukokojapan #ezukoko日式
玉子壽司
2023-01-02 201 views
冇得去日本旅行,唯有放工黎居酒屋chill一chill。幸好,裝飾好日式,有彷Tatami。前菜有蟹籽薯仔沙律,同3.6牛乳鮟康魚肝。第一次食魚肝,唔知係咩因為用日本3.6牛乳浸泡咗一晚所以特別柔軟。微微柚子味慢慢浸出黎,仲有蔥絲,食落清新,唔會有膻味。串燒五点盛。特別係採用阿波尾雞,肉質嫩滑。店舖都有海報講解營養分別。雞串簡單用海鹽調味,帶出肉味。燒帆立貝牛油味重。豬頸肉烤味濃,好惹味,配酒一流。黎到重頭戲:鯛魚刺身拼盤。鯛魚晶瑩剔透,好鮮甜,同清甜。天使蝦好爽口。蠔又係極鮮甜。秋天時份好適合飲杯熱湯暖胃,鯛魚湯好濃魚味,十分足料。再點多客軟腳蟹手卷,手卷食到最落仲有軟腳蟹。楊梅酒比起一般梅酒更帶甜味,梅味係後勁慢慢出。飲落好幼滑,好易入口。唔好酒嘅都有其他選擇,例如:巨峰乳酸。品嘗美食都係對現實生活小出走嘅一個選擇。
前菜有蟹籽薯仔沙律,同3.6牛乳鮟康魚肝。
微微柚子味慢慢浸出黎,仲有蔥絲,食落清新,唔會有膻味。

黎到重頭戲:鯛魚刺身拼盤。
鯛魚晶瑩剔透,好鮮甜,同清甜。天使蝦好爽口。蠔又係極鮮甜。
秋天時份好適合飲杯熱湯暖胃,鯛魚湯好濃魚味,十分足料。
再點多客軟腳蟹手卷,手卷食到最落仲有軟腳蟹。
品嘗美食都係對現實生活小出走嘅一個選擇。
2022-11-29
2023-01-01 813 views
這次去了一家位於元朗的小店,已開業數年挺受歡迎的,這次就去吃個個晚餐吧🤤。店舖位於元朗體育館附近,店舖裝修是日式居酒屋,棕色木系裝修配櫻花樹,令人感覺特別☺️。食物以散點為主,還有少量套餐🙈。-▪︎燒酌割可爾必思梳打 HKD$68▪︎日本蜜桃乳酸梳打 HKD$48先飲杯冰涼的飲品,再等待食物是吃日料的感覺😎。有酒的一杯味道香甜,而且容易入口,很適合女生飲。蜜桃乳酸味道酸酸甜甜,挺開胃的一杯飲品😚。-▪︎壽司明太子醬炙燒蟹棒 HKD$28磯煮鮑魚 HKD$58帆立貝 HKD$38黑松露炙燒左口魚邊 HKD$38三文魚 HKD$18三文魚腩 HKD$22.壽司有很多選擇,是以每件計的,我們點了幾件來吃。食材用料新鮮🤩,魚生食材色澤紅潤,肉質肥美味道鮮甜爽口。炙燒後的壽司味道較香口,鮑魚口感彈牙鮮甜😋。-▪︎串燒A餐 HKD$428這個套餐有兩款燒物和三款食物,分別是燒原條黃花魚、燒原隻魷魚筒、招牌免治雞肉棒、柚子鹽燒雞皮及日本一口甜薯。食物即叫即燒味道很香,可以跟朋友分享來吃。.首先是串燒食物,每款串燒也是兩份。燒雞皮口感爽脆不油膩,味道微辣帶點酸味🤤。雞肉棒配蛋黃吃口感較香滑,雞肉肉質煙韌,帶點軟

店舖位於元朗體育館附近,店舖裝修是日式居酒屋,

▪︎燒酌割可爾必思梳打 HKD$68

帆立貝 HKD$38
黑松露炙燒左口魚邊 HKD$38
三文魚 HKD$18
三文魚腩 HKD$22
壽司有很多選擇,是以每件計的,我們點了幾件來吃。

▪︎串燒A餐 HKD$428

首先是串燒食物,每款串燒也是兩份。

燒雞皮口感爽脆不油膩,味道微辣帶點酸味🤤。雞肉棒配蛋黃吃口感較香滑,雞肉肉質煙韌,帶點軟骨口感微脆。甜薯味道香甜,質感軟滑綿密。
之後就上燒物來了,賣相吸引味道挺香的。

魷魚筒是原條切件擺放,吃起上來很方便,肉質鮮味醬汁惹味😋。

黃花魚口感外脆內嫰,味道微辣香口,配醬汁廿較惹味🤤。
2022-12-30
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
2022-12-02 126 views
收工好想飲下酒食下小食傾下計relax下味淋魚乾 送酒一流小食 燒得岩岩好 又有少少咸香味叉燒鴨胸呢個真係無得彈 師傅將鴨胸用整叉燒嘅煮法去整 唔講以為真係食緊叉燒 鴨胸仲整到好似燶邊叉燒甘金目鯛金目鯛配酸汁 好出色味道鮮甜 又有油脂 唔會太肥 仲有魚子粒粒爽脆五花腩串厚切五花腩 肥瘦均勻 燒完再調味 唔會成口油免治雞肉棒又係我最愛嘅雞肉棒 個調味做得好好 加上免治雞棒入面加左我最愛嘅雞軟骨 令成個雞肉棒都好有口感小炒王呢個同大排檔嘅小炒王好似 呢個仲用左好多魷魚同咸蝦醬去炒 要加碗白飯先得師傅絕對有心思去做每道菜 每一款都有少少特色 絕對值得一試 下次會想試下壽司
收工好想飲下酒食下小食傾下計relax下

厚切五花腩 肥瘦均勻 燒完再調味 唔會成口油

免治雞肉棒

小炒王
2022-11-30 63 views
最近入左元朗玩,夜晚經友人推介嚟咗呢間人氣居酒屋 #酩鬼 🏮 呢度裝修好有和式風格,餐廳天花放左好多色彩斑斕既日本傘同櫻花樹🌸😍 吧枱亦有好多日本公仔同擺設,成個感覺都好有日本味道🇯🇵🥰-嚟到居酒屋一定要食串燒同飲酒🍹 一去到就叫咗店家自家釀既楊梅酒($68)同荔枝酒($68),兩杯嘅酒精濃度都頗高但係味道酸酸甜甜,好好飲🤤-我地叫左 🍗免治雞肉棒 ($96/2串)、五花腩($38)及厚燒牛舌($68),三串串燒都燒得好出色,免治雞肉棒點埋雞蛋汁食,入口更加香口嫩滑😍 五花腩串肥瘦均勻,脂肪比例超好,入口勁juicy,呢串真係好食到癲左必須要encore🤤 鹽燒牛舌好厚身,調味剛好,都唔錯👌🏻 -🐟 師傅發板刺身($480)師傳將當日最時令既鮮魚原條黎做刺身,非常新鮮,整盤刺身擺盤好靚,呢條白身魚刺身肉質爽彈,真係好鮮 ,仲加左粒粒晶凝通透既三文魚籽,美味無窮🥰-🔥酩鬼小炒王($98)呢道店家既特式小炒王每日都限量供應😍 咁岩我地order呢份係最後一份喇🙈 小炒王加入左魷魚、韭菜及櫻花蝦,炒得好有鑊氣,食落勁惹味,絕對食唔停口🤤-小食方面,我地叫左燒茄子($48)、黑松露蒜蓉牛油枝豆

鹽燒牛舌好厚身,調味剛好,都唔錯👌🏻

🐟 師傅發板刺身($480)

🔥酩鬼小炒王($98)

小食方面,我地叫左燒茄子($48)、黑松露蒜蓉牛油枝豆($38)及河豚魚干($78),都係好好食🤓 整體店家嘅食物質素非常高,店員服務又好,每道菜都會耐心講解,絕對係一間有誠意有心機嘅居酒屋!🏮絕對推介❤️
門面吸睛,誰知入內裝潢佈置格局更別樹一幟,除了滿滿日本風,更充溢店主想將一間小店也用心分成和食和吧枱的格局。令食客可選擇自己所愛。先來杯巨峰乳酸梳打為接著來的燒物降降温。食物方面今晚試了它的同鯛魚刺身,需然不太厚肉,但仍新鮮爽口,另外店主更推介一客雞皮包餃子,雞油香氣充滿雞肉內,雖然邪惡但好味。主打店家的唐楊炸池魚,每枱必試,也實在香脆可口。串燒選了五盛合有肥美彈牙膳片、蒜蓉帶子、翠肉瓜、免治雞肉串和日式蛋醬阿波雞。最後再來原隻日本燒魷魚筒,勝在彈牙肉質又不會變乾身,整體這餐在視覺及口感都得到大滿足。

2022-11-28
2022-11-27 53 views
元朗一向好多隱世嘅餐廳,今次去咗呢間日本餐廳,一入到去裝修非常精緻,好友日本嘅感覺,店員好細心咁建議有乜嘢食先嚟咗前菜螺肉片刺身,伊助木魚,好似啖啖肉,食得出非常之新鮮,而且魚非常爽口,魚皮仲要燒過,睇得出師傅好有心機串燒方面,除了附上檸檬作調味外,還有鰹魚醬汁調味的蒜頭,特別調製而成的醬汁加上蛋液去沾雞肉味道更豐富自家制雞肉棒, 用上日本德島縣的特產阿波雞, 厚肉而且肉質彈牙,再點上蛋汁,食落每一口都啖啖肉 而且滿有蛋槳,低脂但肉味香濃,肉質富彈性燒薩摩雞皮脆脆地而帶煙韌爽彈 唔太油膩,香口串燒雞腎,爽而脆口,配酒一流分子芒果爆珠蟹籽沙律果汁球輕咬即破,芒果味嘅波波亦令蟹籽沙律增加口感赤身/ 深海池魚 /炙燒醬油漬吞拿魚腩爽口鮮甜深海池魚 令人齒頰留香炙燒完吞拿魚腩 焦香得很,油膩平衡原隻燒魷魚筒魷魚鬚部分特別有嚼口特別嘅醬汁配上爽口魷魚圈本來店員推介嘅梅酒,但因為陣間仲要開車所以就飲咗梳打,店員話佢哋嘅梳打都係季節性,其中菠蘿梳打酸酸甜甜非常之開胃

先嚟咗前菜螺肉片

刺身,伊助木魚,

串燒方面,除了附上檸檬作調味外,

還有鰹魚醬汁調味的蒜頭,
特別調製而成的醬汁
加上蛋液去沾雞肉味道更豐富

燒薩摩雞皮
脆脆地而帶煙韌爽彈 唔太油膩,香口

串燒雞腎,爽而脆口,配酒一流

分子芒果爆珠蟹籽沙律

果汁球輕咬即破,芒果味嘅波波

亦令蟹籽沙律增加口感

赤身/ 深海池魚 /炙燒醬油漬吞拿魚腩

爽口鮮甜
深海池魚 令人齒頰留香

炙燒完吞拿魚腩 焦香得很,油膩平衡

魷魚鬚部分特別有嚼口
特別嘅醬汁配上爽口魷魚圈

本來店員推介嘅梅酒,但因為陣間仲要開車
所以就飲咗梳打,店員話佢哋嘅梳打都係季節性,

其中菠蘿梳打酸酸甜甜非常之開胃
2022-11-26 45 views
.元朗高質素居酒屋有去到日本既感覺.係餐廳自家製釀製左四年既梅酒,香醇又甜甜地好易入口.瑩光魷魚好新鮮嘅魷魚隻隻脹卜卜而且鹹鮮味十足如果怕味道重可以夾埋青瓜絲一齊食.炸雞皮餃子好鍾意食呢個小食,雞皮脆卜卜當做餃子皮包住豬肉餡.刺身船 - 拖羅、秋刀魚、油甘魚、帶子、天使蝦、三文魚、八爪魚去日本必食既刺身,呢度都好新鮮有原條秋刀魚、仲有吞拿魚腩最稀有既部位天使蝦蝦肉彈牙.之後叫左幾款串燒日本魷魚原條日本大魷魚醬烤之後切成細圈,魷魚肉林而爽.雞胸軟骨最鍾意呢一款串燒,係用阿波尾雞既三角雞胸軟骨,每隻雞只得一舊,好罕有.青椒仔牛肉另一款串燒係青椒仔配牛仔肉,面頭仲有好多木魚絲,和風味十足
元朗高質素居酒屋有去到日本既感覺

係餐廳自家製釀製左四年既梅酒,香醇又甜甜地好易入口

瑩光魷魚

好新鮮嘅魷魚隻隻脹卜卜而且鹹鮮味十足
如果怕味道重可以夾埋青瓜絲一齊食

炸雞皮餃子

好鍾意食呢個小食,雞皮脆卜卜當做餃子皮包住豬肉餡

去日本必食既刺身,呢度都好新鮮
有原條秋刀魚、仲有吞拿魚腩最稀有既部位
天使蝦蝦肉彈牙

之後叫左幾款串燒
日本魷魚

原條日本大魷魚醬烤之後切成細圈,魷魚肉林而爽

雞胸軟骨
青椒仔牛肉
另一款串燒係青椒仔配牛仔肉,面頭仲有好多木魚絲,和風味十足
2022-11-19
2022-11-25 45 views
同朋友約食晚飯,係元朗估唔到都有間咁靚環境既居酒屋小鋪,好有驚喜,成個環境都係日系裝修,好似去左日本咁前菜,醃蓮藕片,口感爽脆,食落好 fresh 好開胃唐揚炸池魚,大大碟超多池魚仔,炸得好香脆,仲有蛋黃醬,配埋食好 match 日本直送時令魚刺身A 盛合,好大盤賣相好吸引,入面包含左秋刀魚,三文魚,拖羅,帆立貝,牡丹蝦,刺身全部都好肥美好新鮮,其中秋刀魚係主角,肉質幼嫩,好出色三文魚籽海膽甲羅燒,超抵食,蟹膏同蟹肉都勁正勁鮮甜,仲有三文魚籽粒,店員教我地撈好甲羅燒再茶上去多士度食,每啖都係滿滿蟹肉,好好味鯛魚湯,清清甜甜一 d 都冇魚腥味燒茄子,滿滿既蒜蓉我至愛,估唔到係咁大份,茄子肉汁鮮甜,味道勁香日本芒果乳酸梳打 & 日本菠蘿乳酸梳打,我叫左芒果朋友叫左菠蘿,酸酸甜甜好解膩食得出食材用料都好新鮮,店員態度好好,係一餐好enjoy 既晚餐,下次會再黎

前菜,醃蓮藕片,口感爽脆,食落好 fresh 好開胃

鯛魚湯,清清甜甜一 d 都冇魚腥味

2022-11-24 54 views
今日來元朗食飯,誤打誤撞來到大坑渠附近,被餐廳嘅裝修吸引,和式風格。十分有特色。我們首先叫了壽司及刺身,賣相非常吸引,重點是非常新鮮,沒有平時一樣的三文魚,而是不同種類的刺身。肉很厚,刺身有淡淡的柚子味,壽司飯也很特別,加了啡色壽司醋味,感覺不加Wasabi豉油都好食然後我們叫了軟殼蟹沙律,胡麻醬加上剛炸的軟殼蟹及新鮮的沙律菜,超開胃👍然後仲叫咗燒茄子和魷魚筒,燒物嘅火候剛剛好,調味都好出色,燒茄子撈埋上面嘅配料真的非常惹味,魷魚筒都做得非常香口,魷魚鬚燒到脆卜卜最後仲叫咗鯛魚湯,鮮甜香濃入味,想飲多幾碗餐廳服務亦都周到,店員會和客人聊天,關心食物質素,十足十日式居酒屋,像真度極高👍

我們首先叫了壽司刺身,賣相非常吸引,重點是非常新鮮,沒有平時一樣的三文魚,而是不同種類的刺身。肉很厚,刺身有淡淡的柚子味,壽司飯也很特別,加了啡色壽司醋味,感覺不加Wasabi豉油都好食
五點刺身盛合
酩鬼8件(特上)壽司盛合
軟殼蟹野菜沙律

魷魚鬚燒到脆卜卜
燒茄子
原隻燒魷魚筒
最後仲叫咗鯛魚湯,鮮甜香濃入味,想飲多幾碗
鯛魚湯
鯛魚湯
  • 酩鬼五點刺身盛合
  • 燒原隻魷魚筒
2022-11-24 474 views
今日同朋友入元朗搵好西食😋見到間居酒屋好多時令刺身,一於去會會佢👍🏻前菜醃蓮藕片好開胃🤤食到流口水軟殼蟹野菜沙律🥗軟殼解大大隻,加埋芝麻醬實在太邪惡🤤另外仲食到絲絲鴨胸肉五點刺身盛合🍱三文魚、拖羅、牡丹蝦、池魚、帶子🐟刺身新鮮,拖羅夠哂肥美😍牡丹蝦爽口😋另外仲有秋刀魚刺身,用酸汁配吃更加突顯魚鮮味🤤食慾大增😝酩鬼八件特上壽司盛合🍣當晚竟然仲有白子😍😍😍實在太幸福啦😭池魚又係一絕🥺鯛魚湯🍲食完魚生整番碗熱笠笠嘅湯實在舒服☺️奶白色嘅香濃魚湯🤤三文魚籽海膽甲羅燒🦀超正的一道👍🏻用黎搽多士奢侈得黎又perfect池😆楊梅酒🥃大概30度酒精🫣有料到😂另外師傅推介浸咗五年的自家製青梅酒🫙甜甜地幾易入口🤤鱈魚片亦是下酒必叫🤤老闆仲出黎送咗泡沫抹茶解酒🍵言談間仲話原來呢度有board game玩骰盅搖🃏六人仲可唱K🎤🎶 😂過了愉快的晚上~🌃當晚都幾full🫣有機會要試埋午市😍見到四人惠顧一人免費😍
前菜醃蓮藕片好開胃🤤食到流口水

酩鬼八件特上壽司盛合🍣
當晚竟然仲有白子😍😍😍實在太幸福啦😭池魚又係一絕🥺

三文魚籽海膽甲羅燒🦀超正的一道👍🏻
用黎搽多士奢侈得黎又perfect池😆

鱈魚片亦是下酒必叫🤤

當晚都幾full🫣有機會要試埋午市😍見到四人惠顧一人免費😍
$700 (Dinner)
  • 酩鬼五點刺身盛合
  • 三文魚籽海膽甲羅燒