2016-12-06
每次行過一田見到依間餐廳都會好想食,因為次次都見到好多人,所以琴晚心血來潮就同老公去左魚屋食晚飯,本身啲座位坐滿晒人但等左2 , 3分鐘就已經有位啦叫左一個雙人套餐$378,總共有5樣野首先係三文魚味增湯,每人一碗,都幾大碗下。材料都好豐富,有三文魚肉、冬菇、蘿蔔、昆布等等,係味道比較淡同因為佢啲三文魚肉大部份都痴住啲魚骨,所以飲既時候小心啲,因為都食到有啲細既魚骨,依個評分係6/10,因為味道都係一般般係勝在夠材料。之後既係兩碗唔同既魚生飯依碗就比較豐富啲,有三文魚、赤蝦、玉子、帶子、中間有海膽同碎左既吞拿魚依碗就得三文魚同海膽兩碗飯味道既評價都係普普通通,係第一張圖果碗既海膽值得一讚,好鮮甜,但相對之下另一碗飯既海膽就遜色得多,腥味有啲重。整體黎講魚生都算係新鮮,唔算話好差既。魚生飯既評分係6.5/10跟住就係燒赤蝦,蝦既SIZE都算大廚師燒到隻蝦個殼都可以食到,我試左少少,好脆,同埋隻蝦上面有少許胡椒同鹽,所以都有啲味,蝦肉就比較結實,係我鍾意既質地,所以評分係7.5/10最後係芝士龍蝦,一隻分開兩邊,一人一邊驟眼睇芝士真係好多,食落去都真係好多芝士,但芝士味唔重,而且蝦肉一啲味
首先係三文魚味增湯,每人一碗,都幾大碗下。
之後既係兩碗唔同既魚生飯
跟住就係燒赤蝦,蝦既SIZE都算大
最後係芝士龍蝦,一隻分開兩邊,一人一邊
總結,本身以為咁多人食,水準都應該唔差,但其實真係無想像中咁好,如果以咁既質素黎講,個價錢係貴左少少但都算合理既~此外,座位較迫坐得唔係咁舒服,我應該唔會再食第二次。荃灣區黎講,食日本野要比較好味同抵食既我諗「真味」依間餐廳會比較優勝