2019-04-12 117 views
同男朋友兩個人都好耐無食日本野,今次上網睇左一輪食評之後揀左呢間鮮道樂。一入到去原來有放題同散叫兩款食法,因為同男朋友食完下午茶先過黎,所以無揀到放題。首先到既係海膽三文魚子壽司,如圖所見,三文魚子粒粒都漲卜卜,非常大粒,非常新鮮,加上海膽,一啖放哂入口,佢地係口入面混合埋一齊,感覺非常滿足 !再黎既係生蠔,我地叫既係法國生蠔,望落無日本蠔咁大隻,但鮮味十足,下次再試埋呢度既日本蠔,對比一下先。然後就有熟食,鹽燒牛脷。其實係識男朋友之前都無食過牛脷,一齊左呢段短短既時間入面,應該食左10年要食既份量😂😂😂。而呢個牛脷調味足料,燒既時間都掌握得好好,唔會老。接落黎既係燒原條喜之次,呢個係就算揀放題都要加錢既食物。成條魚都燒得好平均,無話一啲位好老既情況,肉質依然鮮嫰!最後係刺身併盤,148蚊有4款刺身,仲要係厚切既,真係啖啖肉。野食到齊之後同男朋友都覺得意猶未盡,所以追加左一碟海膽壽司,食埋就岩岩好喇!

然後就有熟食,鹽燒牛脷。
而呢個牛脷調味足料,燒既時間都掌握得好好,唔會老。

接落黎既係燒原條喜之次,呢個係就算揀放題都要加錢既食物。

成條魚都燒得好平均,無話一啲位好老既情況,肉質依然鮮嫰!

2019-04-09 65 views
今天與男朋友到了元朗來品嚐一下日本菜-鮮道樂門面掛上了很多日本燈籠,拍照一流店內的裝潢充滿著濃厚的日本氣息,彷彿置身於日本餐廳店員安排了我們坐在窗邊位置,落地大玻璃雖然窗外風景沒什麼特別首先先點了一個頭盤生蠔刺身拼盤A($118)法國生蠔肉質鮮甜口感爽脆,三文魚刺身口感豐富肥美大甜蝦有粘粘的口感只有新鮮的甜蝦刺身獨有,劍魚腩爽口油甘魚肉質很甘甜, 口感油滑幼細清酒煮大蜆($86)經過清酒煮熱後更加香濃,新鮮的蜆實在是絕配碎蔥吞拿魚腩蓉反卷($38) 火灸汁燒三文魚壽司($28) 三文魚入口即溶火灸左口魚邊壽司($32) 片片晶瑩剔透,清鮮芥末醬軟殼蟹天婦羅($58)炸的酥香的,連殼都不用剝一口咬下蟹滋味特別濃厚火灸和牛壽司($38) 油香充足, 厚實火灸奶酩三文魚壽司 ($28) 酱料不太重, 不會蓋過三文魚的鮮味火灸三色魚生飯
今天與男朋友到了元朗來品嚐一下日本菜-鮮道樂
門面掛上了很多日本燈籠,拍照一流

店內的裝潢充滿著濃厚的日本氣息,彷彿置身於日本餐廳

首先先點了一個頭盤
生蠔刺身拼盤A
生蠔刺身拼盤A($118)

法國生蠔肉質鮮甜口感爽脆,三文魚刺身口感豐富肥美
大甜蝦有粘粘的口感只有新鮮的甜蝦刺身獨有,劍魚腩爽口
油甘魚肉質很甘甜, 口感油滑幼細
清酒煮大蜆

清酒煮大蜆($86)
經過清酒煮熱後更加香濃,新鮮的蜆實在是絕配

碎蔥吞拿魚腩蓉反卷($38)
火灸汁燒三文魚壽司($28) 三文魚入口即溶
火灸左口魚邊壽司($32) 片片晶瑩剔透,清鮮
芥末醬軟殼蟹天婦羅

芥末醬軟殼蟹天婦羅($58)
炸的酥香的,連殼都不用剝一口咬下蟹滋味特別濃厚
火灸和牛壽司

火灸和牛壽司($38) 油香充足, 厚實

2019-04-08
$306 (Dinner)
生蠔刺身拼盤A
芥末醬軟殼蟹天婦羅
火灸和牛壽司
2019-04-06 856 views
又是時候帶媽媽吃一頓好的,今天試一試這間在元朗有很高評價的放題,除了放題外,因為我們吃不了那麼多,我們就決定散叫。店舖的裝修令人有舒適的感覺,沒有焗促的感覺。我們雖然沒有叫放題,但我們都應該是屬於豪叫。海膽手卷,一口咬下去,令人有滿足的感覺,海膽新鮮鮮甜,沒有腥味,紫菜脆口。三文魚刺身,肥美,新鮮,非常厚切。蟹子沙律,是我食日本菜必叫的,青瓜切得很幼,非常多料,令人有清新爽口的感覺。火炙三點盛,一上枱時,令人充滿驚喜,有一個座在助熱,令壽司有暖暖,和牛,帶子,入口即融,如果不是叫了那麼多食物,一定再叫多一轉。燒雪魚干,又是另一個驚喜,像我們平時食的零食,但即燒,令到口感脆脆的,加上沙律醬,令人忍唔住一塊接一塊。珍寶黃金燒蠔,珍寶的size令人覺得值回票價,多汁,特制的醬汁,沒有掩蓋蠔的鮮味,一口汁在口裏流出來。籠仔蒸活海鮮,沒有加上醬汁,醃料,真正是海鮮的鮮味,下面的菜吸收了海鮮的汁,菜的鮮甜加上海鮮的味道,令人回味。岩石燒安格斯,透過岩石板的熱力,令到充滿雪花的安格斯,封住肉汁,非常juicy蟹肉釜飯,第一次試,多蟹肉,飯充滿香氣,加上豐富的材料,就算已夠飽了都要清哂。飲品叫了一杯h
店舖的裝修令人有舒適的感覺,沒有焗促的感覺。
我們雖然沒有叫放題,但我們都應該是屬於豪叫。
海膽手卷

三文魚刺身,肥美,新鮮,非常厚切。
三文魚刺身

蟹子沙律

燒雪魚干

珍寶黃金燒蠔

籠仔蒸活海鮮

岩石燒安格斯

蟹肉釜飯

飲品叫了一杯hoegaarder mix 草莓,草莓當造,加上酒,中和了酒精,真的如老闆所推薦好適合女孩子喝,平時不喝酒的我,都覺得很好喝。
hoegaarder mix 草莓

滿足高質,新鮮,下次一定試放題
海膽手卷
岩石燒安格斯
蟹肉釜飯
hoegaarder mix 草莓
2019-04-03 120 views
元朗從來都係一個覓食的好去處無論中西日韓意台泰越放題都有今次經朋友推薦下試左間係元朗既放題小店-鮮道樂朋友話,試完包你會再返轉頭果然,唔食唔知好一試就回哂本店鋪雖小但乾淨光鮮同朋友傾計好舒服基本上同其他餐廳的放題種類大同小異但最大特點係可以有生蠔放題而且有日本蠔同法國蠔可以選擇而且飲品方面更加有啤酒同日本既清酒可以任飲同一般放題既飲品選擇性更高較為推薦甲羅燒味道同外面既水產餐廳差唔多而和牛質素更可以同日本比美肉鮮而且有肉汁雞泡魚乾則外脆內軟令人食慾大增但火炙三點盛同清酒大蜆則比較普通前者燒太耐肉質有點難咬後者清酒味欠缺但整體而言還是值得推薦更可點餐廳指定的回本之選絕對值回票價
元朗從來都係一個覓食的好去處
無論中西日韓意台泰越放題都有
今次經朋友推薦下
試左間係元朗既放題小店-鮮道樂
朋友話,試完包你會再返轉頭
果然,唔食唔知好

更可點餐廳指定的回本之選
絕對值回票價
魚生刺生
2019-03-25
$500 (Dinner)
Dining Offer
Coupon
燒和牛
2019-03-31 79 views
今天中午約了元朗好朋友,選擇西菁街 「鮮道樂」食日式料理,相聚一下😊店外的燈籠都感受到日式料理風味🏮進入餐廳內天花精心設計很特別,已感受日式風格🎏,很美啊!看看餐牌上有很多午市套餐選擇,原來這店是免加一,仲有無限添加紫菜珍珠飯和味增湯👍👍朋友的選擇困難症又發作🤔⋯⋯除了定食🍱,還有丼飯、鳥冬、拉麵🍜由於我不吃生食,我點了《山葵燒安格斯肉眼扒定食》$118急不及待品嚐,肉眼扒已切開一片片的,肉質較淋,肉汁豐富,味道一流😋前菜苦瓜片,酸味味帶咁苦,味道幾得意😋《三文魚親子海膽丼》$105,三文魚新鮮肥美,海膽味道一啲都唔腥,啱晒朋友嘅口味😋人像咖啡☕️餐飲加$18我們都放了至愛的小狗🐶,超可愛😘很開心啊!相聚時光食完一餐日式料理😍

店外的燈籠都感受到日式料理風味🏮

進入餐廳內天花精心設計很特別,已感受日式風格🎏,很美啊!

由於我不吃生食,我點了《山葵燒安格斯肉眼扒定食》$118

前菜苦瓜片,酸味味帶咁苦,味道幾得意😋

人像咖啡☕️餐飲加$18
我們都放了至愛的小狗🐶,超可愛😘

很開心啊!相聚時光食完一餐日式料理😍
2019-03-30
Type of Meal
Lunch
2019-03-28 87 views
走去元朗西菁街揾食,見到新開放題,係門口睇完食物餐牌,的確好吸引,侍應好有心機介紹,十分細心入到店内座位十分舒適,好寬闊,大部份美食即叫即做,好新鮮元朗放題黎講算貴,但絕對物有所值,法國生蠔即開即食,好新鮮,我地二人每人叫了一打必食推介,好鮮甜重有三文魚籽海膽卷各式各樣任食每人送有一個頭盤,大拖羅好味到核爆,入口即溶啖啖蟹膏,無得頂,蟹膏香氣樸鼻,也有各式各樣燒物,送啤酒一流煎銀雪魚,好滑Hoegaarden任飲吃得出食材選用貴的,好有誠意,—定回頭
入到店内座位十分舒適,好寬闊,大部份美食即叫即做,好新鮮

必食推介,好鮮甜
重有三文魚籽海膽卷各式各樣任食

每人送有一個頭盤,大拖羅
好味到核爆,入口即溶

啖啖蟹膏,無得頂,蟹膏香氣樸鼻,

也有各式各樣燒物,送啤酒一流

煎銀雪魚,好滑

Hoegaarden任飲
吃得出食材選用貴的,好有誠意,—定回頭
$540 (Dinner)
  • 生蠔
  • 大拖羅
2019-03-21 1637 views
鮮道樂開業應該有一段時間,今晚趁著外食就同男朋友來光顧一下!打著高級路線的日式放題,標榜新鮮高品質的日本料理,似乎要在同類形的平價放題突圍而出,質素與服務要出類拔萃才行!看見門口掛著色彩濃厚的日式燈籠,在西菁街街角顯得十分突出——就是鮮道樂了~放題價錢偏貴,是半放題的形式,價錢已經包了刺身2款,蒸海鮮,釜飯及燒肉,另外可以任點壽司,燒物,鍋物料理等,值得一題還可以任點啤酒及梅酒等酒精飲品~食物多選擇及高質,似乎不難回本呢!先來火速送上蒸活海鮮大蜆一客蜆肉夠肥美,十分鮮甜~因為我們兩個人所以分別點了兩款不同的刺身,分別是吞拿魚腩配半隻龍蝦刺身以及吞拿魚腩配活赤貝刺身~刺身十分新鮮,尤其吞拿魚腩入口即融,美味極了,而活赤貝十分爽口彈牙!剛食完刺身,便送來高級的岩石燒安格斯牛小排及黑毛豬五花腩,肉質鮮嫩,燒完十分香口惹味!燒松葉蟹蓋甲羅燒,一般高級日本料理先食到,一入口超香濃的蟹膏,十分滋味濃郁,拌上麵包剛剛好~~珍寶黃金蠔珍寶蠔燒得金黃飽滿,芝士呈半融狀態,咬落肥美多汁,配埋芝士惹味十足!必點火炙三點火灸三文魚,和牛壽司,食材新鮮,賣相不俗,上枱前用侍應會用噴槍燒熱,十分驚喜!海膽海老丼可

食物多選擇及高質,似乎不難回本呢!

先來火速送上蒸活海鮮大蜆一客
蜆肉夠肥美,十分鮮甜~

珍寶黃金蠔

必點火炙三點

海膽海老丼
可以因應份量只叫半份,但用料仍然相當豐富,有鮮甜的海膽及海老蝦,拌上魚子粒,口感十分豐富!

十分出色的燒物,特別是燒牛舌,超香口嫩滑!仲有海蝦天婦羅,酥脆香口,但有點油膩!
回本必點的法國生蠔,超鮮甜!

可以不停encore 的酒精飲品,
這個Hoegaarden mix奇異東都不錯!

食到差不多,還可以order 甜品作結尾,十分豐富呢!
鮮道樂跟一般的放題的確很大分別,這裏著重食物質素及員工服務,令客人食得很自在真正可以享受到食物!

2019-03-18
2019-03-18 73 views
平時食放題一定落盡力,大大力,係咁叫係咁食,趕頭趕命咁食嘅咁多位朋友,有個好消息宣佈就係鮮道樂係可以任你食5.5小時,仲可以畀你坐得舒適食得招積!店員非常有禮,真係有令人賓至如歸嘅感覺!成個過程食得好輕髮慢慢食,一開頭先一人食咗個set入邊嘅options先,咁就個人來講最喜歡嘅就係呢個燒肉!有豬肉或者牛肉任君選擇,我就揀咗牛肉食,好juicy,最重要係放上舊石到自己慢慢燒,十分過癮!而個set嘅人options入邊仲有得食大蜆,好香好清甜!而另一個重頭戲呢就係呢個蟹蓋!好香好好味,仲有兩塊米通畀你yam啲蟹膏食,好正!食完呢啲main course就叫啲自己最鍾意食嘅海膽手卷同埋燒鰻魚!鰻魚燒得非常到位,好香,個燒汁亦都好正,唔會太多或者太少!海膽鮮甜冇腥味!足足食咗兩個咁多!呢條燒鯖魚係我食放題必叫之美食,呢到嘅燒物樣樣都燒得好到位,真係令人好滿意!食放題當然唔少得甜品啦!呢個北海道牛乳布甸真係一個美麗嘅點綴!
而個set嘅人options入邊仲有得食大蜆,好香好清甜!

2019-03-07
2019-03-17 1159 views
平日經過見大紅燈籠高掛既餐廳甚有日式風格,放題價錢雖貴,但為左慶祝週年紀念日豪一次,結果好有驚喜食物即點即整,質素非常好,而且可連續豪食5.5個鐘咁耐唔使限住曬D時間,即時覺得價錢很合理!Menu以報紙形式展現,一次性頭盤已經夠豐富:籠仔蒸海鮮係大蜆,蜆肉勁大粒,相當飽滿,清蒸更顯鮮味;岩石燒揀左安格斯牛小排及黑毛豬五花腩各一份,睇個色已經知係靚肉,無需加任何調味嘗到其juice既肉味大Toro油脂比例均勻,味道甘香;活赤貝夠爽口;龍蝦🦞厚肉且新鮮;很多芝士鋪面既黃金蠔表面香口,蠔肉新鮮;仲有松葉蟹肉釜飯,雖然啖啖蟹肉鋪面,飽肚既當然放到最後先食啦!齋係果頭盤已經忙到不停!其他刺身亦很新鮮,完全無雪味。回本之一既有任食生蠔,日本及法國兩款都好新鮮,個人偏愛法國款既爽甜!火炙三盛去到面前開火即燒,暖暖地,其中三文魚入口即溶冰鎮溫室蜜糖苦瓜唔係間間有,薄片苦瓜蘸著似麥芽糖醬食,唔算苦,幾特別!其他燒物、炸物都很不錯,樣樣都好有水準甜品推介貓山皇炸彈,一咬開內裡啖啖榴槤肉,絕無欺場人像咖啡係whatsapp張相俾佢就可以印落俾咖啡上面,很有趣
食物即點即整,質素非常好,而且可連續豪食5.5個鐘咁耐
唔使限住曬D時間,即時覺得價錢很合理!

大Toro油脂比例均勻,味道甘香;活赤貝夠爽口;
龍蝦🦞厚肉且新鮮;
很多芝士鋪面既黃金蠔表面香口,蠔肉新鮮;

齋係果頭盤已經忙到不停!其他刺身亦很新鮮,完全無雪味。

火炙三盛去到面前開火即燒,暖暖地,其中三文魚入口即溶

其他燒物、炸物都很不錯,樣樣都好有水準

甜品推介貓山皇炸彈,一咬開內裡啖啖榴槤肉,絕無欺場

2019-03-12
$588 (Dinner)
Celebration
Anniversary
2019-03-14 499 views
鮮道樂朋友介紹這間放題店食物新鮮而且選擇多,雖然價錢相比起一般放題較貴,但卻是區內難得的高質放題。首先餐廳MENU外表與日本報紙相似,亦有不少掛在門外。通常日本放題都係搵餐紙寫好數目後比店員下單,通常都有漏單或重覆情況出現,甚至有款下單紙消失。呢間完全相反,一份報紙就可以睇哂有咩食物,而且下單都係直接搵店員ORDER。餐廳的特色是每位有一些限量的款式的食物,而全部都印在MENU第一頁上。限量:其實落單3分鐘都唔夠,2款剌身就已經上碟啦,餐廳上菜速度非常快,而且好有效率。大吞拿魚刺身配牡丹蝦刺身吞拿魚肥美,牡丹蝦大隻兼新鮮。大吞拿魚刺身配波士頓龍蝦🦞半隻波士頓有肉汁,入口爽口,加上蝦頭有不少膏,夠哂滿足。籠仔蒸海鮮每日款式都不同,今天是大大隻的花甲,開蓋時已經有蒸氣熱辣辣,入口味道鮮甜肉質嫩滑。接著就黎到自助燒系列,分別有岩石燒安格斯牛小排及岩石燒黑毛豬五花腩。岩石燒安格斯牛小排牛小排肉色賣相不錯,2邊燒熟後就可以進食,而因為安格斯油份都不少,所以愈煎得耐就愈鈾細塊。牛肉肉質比一般放題店食到GE仲要好。岩石燒黑毛豬五花腩同樣五花腩色澤同外表都不錯,油脂量比較多,所以燒熱時要注意油份濺起。
鮮道樂
首先餐廳MENU外表與日本報紙相似,亦有不少掛在門外。
限量:

大吞拿魚刺身配牡丹蝦刺身
吞拿魚肥美,牡丹蝦大隻兼新鮮。
大吞拿魚刺身配波士頓龍蝦🦞半隻
波士頓有肉汁,入口爽口,加上蝦頭有不少膏,夠哂滿足。

籠仔蒸海鮮

岩石燒安格斯牛小排
牛肉肉質比一般放題店食到GE仲要好。
岩石燒黑毛豬五花腩
另外有2款蟹料理,分別係:
味增甲羅燒配米脆餅及;
蟹味增松葉蟹肉釜飯

清酒煮大蜆
果然比其他放題的大隻,而且擺碟明顯有花心思。
法國生蠔,日本室津冰鮮生蠔
與其他放題更不同既係,呢到有得食生蠔,而且係法國同日本室津冰鮮生蠔2種。
2款生蠔各有特色,食落夠哂鮮甜,亦係性價比高GE必點食物之一。
天婦羅🍤
呢到天婦羅炸得靚,入口可以感愛到外層麵粉炸到好鬆脆,配上爽彈蝦肉食真係一流。
厚燒牛舌心串

貓山王炸彈

比其他放題店優勝的地方是飲品選擇多,還可以揀選即叫即斟的啤酒🍻同梅酒,而且還有幾個牌子和size可選。
其實店內進食時間都充裕,除左我地外都有唔少食客食完回一回氣再食過。

最後就揀左2款甜品作為結尾啦。
甜品都不錯,大大杯!
雙重芒果脆脆杯
一層層由忌廉、吉士、芒果、可可脆片組成~
脆皮雙色雪糕波波
有不同雪糕味道選擇,我選了豆腐和朱古力味。想不到雪糕波波份量也挺多,而且味道濃郁,不錯!

放題黎講餐廳食第質素同時間確實值呢個價錢,即使服務同款式選擇上亦十分出色。
$600 (Dinner)
呢間放題店曾經比個飲食專欄寫到體無完膚,好彩有朋友黎食過,佢話食物質數高 + 5.5小時放題,相對個價錢係好合理,所以呢日同老公來慶祝一件開心事。呢度比起出面既放題食店好唔同,起碼一入到食店好舒服,侍應好有禮貌,d坐位好寬敞唔迫,而且唔會好似趕鴨仔咁得2個鐘放題時間,比你好舒服咁慢慢食,慢慢傾,而且有圖有真相平反下先得。張餐牌好特別,做到成張報紙一樣,又易明仲有回本推介,真係無乜食店會教你食d乜係可以回本囉高層既放題店,連飲品既選擇都唔同d,我就揀左梅酒,我老公就揀左Asahi啤酒,梅酒好正,足足飲左2支晚市放題有一次性頭盤,頭盤好多選擇,慢慢同大家分享一下先得: 刺身有吞拿魚腩刺身,另外仲有三樣(波士頓龍蝦、牡丹蝦刺身、活赤貝刺身)可以選其中一樣,我同老公都係揀左活赤貝刺身,Toro刺身油脂分佈得幾好,而且又厚切,至於活赤貝刺身就好爽口味噌甲羅燒(燒松葉蟹蓋) 或 珍寶黃金蠔 - 我地都係揀左味噌甲羅燒,個蟹膏香到不得了,試左一啖已愛上,連埋米通一齊食,真係好正籠仔蒸活海鮮 --> 原來係蒸大蜆,有4大隻,隻隻都好肥美,好鮮甜岩石燒---> 可以揀安格斯牛小排 or

張餐牌好特別,做到成張報紙一樣,又易明

仲有回本推介,真係無乜食店會教你食d乜係可以回本囉

岩石燒---> 可以揀安格斯牛小排 or 黑豬毛五花腩,咁梗係2樣都要揀啦,哈哈,真係好少食放題可以咁樣有個岩石燒比你係度燒,兩樣都無得輸,d肉質鮮美滑嫩、油花分布均勻,真係好好食,仲要有好多塊啵

最後一道頭盤蟹味噌松葉蟹肉釜飯,釜飯原個上,面前再加熱,可以燒出一點飯焦。一打開個飯蓋,真係好香噴噴,有蟹肉,野菌和鮑魚等,食之前全部混合一起就得勒,其實去到呢度已經7成飽,不過因為個飯太好食,成個KO了

食完個頭盤,我地坐左陣先再開動個胃
先點左個刺身,全部都點晒
真係好豐富,全部都好鮮甜。另外不得不讚個wasabi, 呢度唔似出面果d hea放題咁,是旦比一包wasabi比你就算,呢度係一舊舊生磨既wasabi,挑埋花架

食左好多放題店,唔多有得食生蠔,就算有都係好細隻,唔新鮮,但係呢間,佢地有2款生蠔揀,日本 or 法國,就咁睇相已經唔駛我多講啦,隻隻都咁肥美,仲好鮮甜爽脆,岩晒我地兩公婆,因為我地都係生蠔怪

之後就跟佢地個回本推介點野食,我一定要推介比你地,記得一定要食厚燒牛舌心串,超好食,超好食,超好食

我個朋友叫我一定要揀人像咖啡,其實我唔知係乜東東,我就問下侍應侍應話可以send張相片去餐廳的whatsapp,然後咖啡上就會出現果張圖片,我就揀左張同老公既合照相,佢地整好杯咖啡來到果陣,呢個真係呃like呀,完全係張相既拉花,真係好特別

2019-03-04
$647 (Dinner)
2019-03-07 66 views
老婆平日湊小朋友辛苦拉,今天特意book左鮮道樂慰勞下佢😆😆環境吾錯,座位濶落,乾淨,店員服務到位,上菜好快哫!👍每人有兩塊拖羅,好正好軟滑,屬高質,另外可揀多款活赤貝或牡丹蝦或半隻龍蝦🦞,同樣高質活赤貝爽口鮮甜👍👍仲有黃金芝士焗蠔,表面脆脆地,不過略嫌芝士多左D仲有蒸大蜆,好大隻好厚肉😋😋蟹肉釜飯,一鍋share 剛剛好再來刺身系列,好鬼大隻蝦刺身,很舔口,連蝦頭都食埋😅帶子刺身同北寄貝都新鮮燒物有我至愛鰻魚串,香口有咬口,不會松散,汁也野味😌😌天婦羅蕃薯🍠值得一👍好甜好綿,食左4塊😂😂總括來說,食得舒服輕鬆,5個半小時食物質素偏高,新鮮店員服務好同上野快

環境吾錯,座位濶落,乾淨,店員服務到位,上菜好快哫!👍

仲有黃金芝士焗蠔,表面脆脆地,不過略嫌芝士多左D

仲有蒸大蜆,好大隻好厚肉😋😋

蟹肉釜飯,一鍋share 剛剛好

燒物有我至愛鰻魚串,香口有咬口,不會松散,汁也野味😌😌

天婦羅蕃薯🍠值得一👍好甜好綿,食左4塊😂😂

總括來說,食得舒服輕鬆,5個半小時
食物質素偏高,新鮮
店員服務好同上野快
2019-03-06 583 views
放題收費唔平食之前都真係考慮左一陣,結果朋友食過後大力推薦,叫我豪少少都要試一次。一黎先食送嘅一次性頭盤,都幾豐富。大Toro色澤好靚,入口充滿魚脂嘅甘香;赤貝夠新鮮,口感爽脆。蒸蜆Size夠哂大,略為蒸耐左少少,不過食落鮮甜而且冇沙,加番分。甲羅燒同黃金蠔各點一份,個人更喜歡燒蠔,大大隻肥美飽滿,配埋個醬汁好香!岩石燒兩份都揀左安格斯牛小排,岩石上台前已經預熱,一放肉上去就聽到誘人嘅“咋咋”聲,另外附上岩鹽提味,燒到七成熟最為好味,肉質有彈性又充滿肉汁。生蠔可以話係其中一個吸引我嘅原因,日本同法國蠔各點兩隻,我喜歡爽口嘅法國蠔,蠔味濃同海水味重,encore左幾次。睇色澤都知刺身夠新鮮,完全冇冷藏過耐嘅雪氣味,特別係大甜蝦,非常鮮甜!火灸三點盛上菜時店員會點火,擺盤都幾精緻。三文魚腩灸燒後好甘香,超好味!炸物必叫我最愛嘅南瓜天婦羅,好少有放題用較貴嘅日本南瓜,食落口感較結實而且香甜,加上天婦羅漿夠薄身,炸得脆而不膩。串燒推薦牛舌心,厚切所以咬落好彈牙,一D都唔會韌,比出面唔少專門食串燒嘅店水準更好!鰻魚夠肥美,但個人覺得燒汁過多咸左少少。雞泡魚乾朋友覺得帶腥味,但我覺得燒到暖暖地好甘
一黎先食送嘅一次性頭盤,都幾豐富。

鰻魚夠肥美,但個人覺得燒汁過多咸左少少。
雞泡魚乾朋友覺得帶腥味,但我覺得燒到暖暖地好甘香,成碟我食哂,送酒傾計一流。
差少少唔記得仲有個釜飯,基本上白飯加飯素都好難唔好食,仲要啖啖蟹肉鮮味,雖然好飽但我都食左兩碗。
食到尾仲有甜品,叫左杯人像咖啡,可以揀張相印係咖啡上面,超得意(怕醜所以唔放張相上黎啦)!另外點左個3.6牛乳奶凍,加埋金箔做裝飾,幾香滑同埋唔會太甜。

平日晚市放題$588加一,價錢偏貴但食物質素都做足,要回本唔算難,鐘意飲酒嘅叫多幾轉更抵。今次食到勁飽但都好多款食物未試,下次考慮叫多幾個朋友可以試多D!
2019-02-26
2019-03-05 71 views
開左一段時間,一直想試,見網友好坏參半,今次就要䚄身試😎😎一入來,裝修環境都不錯,加上店外面非常闊落,感覺特別好😌😌由於可以食5.5hrs,所以一早來到😂😂店員很好,一坐底已經介紹我們飲奇異果Hoegaarden 好濃奇異果味呀,好好飲,係我杯酒😂😂😂頭盤好鬼正🥰🥰吞拿魚入口即溶,非常新鮮,只是不太大大件😋我揀咗牡丹蝦朋友揀咗龍🦐同樣咁正火炙系列海鮮盛合係蒸大蜆,大大粒肥嘟嘟,很鮮甜呢😬蟹膏蟹肉夾羅燒,很鮮甜,佩米餅一齊食很match點菜紙特別有一欄叫,回本!我就點左美國生蠔同日本生蠔,個人比較喜歡美國爽口,鮮甜👍👍食完曬所有頭盤已經飽左大半,回本list 度有銀鱈魚😍😍正呀,非常嫩滑,魚油香味👍👍燒物質素好高呀!臨尾忍吾住食多半份拉麵,好細心可以叫半份😆😆食左足足4個鐘,好好味,好飽呀🍻🍻😎😎
開左一段時間,一直想試,見網友好坏參半,今次就要䚄身試😎😎

一入來,裝修環境都不錯,加上店外面非常闊落,感覺特別好😌😌

由於可以食5.5hrs,所以一早來到😂😂

奇異果Hoegaarden

頭盤好鬼正🥰🥰

火炙系列

海鮮盛合係蒸大蜆,大大粒肥嘟嘟,很鮮甜呢😬

蟹膏蟹肉夾羅燒,很鮮甜,佩米餅一齊食很match

燒物質素好高呀!

臨尾忍吾住食多半份拉麵,好細心可以叫半份😆😆

食左足足4個鐘,好好味,好飽呀🍻🍻😎😎
奇異果Hoegaarden
2019-02-26 383 views
聽同事講元朗有間放題做到自助餐的價錢,平日都要$588 加10% 服務費,食足5.5個鐘,真係好想去見識下。餐廳位於千色店後邊街,唔難揾,唔算好大間,裝修好新淨,好日式,天花的雨傘佈置幾特別。坐底店員就俾左張報紙你,原來係餐牌,先係有既定的前菜。有半隻波士頓龍蝦/活赤貝配和拖羅︰龍蝦大隻,活赤貝爽口籠仔蒸活海鮮︰超大粒超甜無沙岩石燒(可選安格斯牛小排 / 黑豬毛五花腩)︰岩石超熱,安格斯牛小排牛味濃,薄切易熟夠juicy~味增甲羅燒/珍寶黃金蠔(每人選一款)︰味增甲羅燒好食,夠濃味,不過得一塊米通就少左D~蟹味噌原隻鮑魚釜飯︰見到在刺身部煮熟,一煮好即上枱,好香基本上食完前菜都有8成飽,但話明放題,都應該要食到12成飽,所以繼續點。有別一般放題,依度係叫店員落單,唔係自己劃~食物種類唔算太多,但都好高質。建議必試︰日本生蠔︰大大隻,肥美鮮甜,師傅手勢好,無蠔殼鹽燒青花魚︰加少少檸檬汁更惹味皇帝蟹棒壽司︰蟹棒超大超厚又甜Hoegaarden 生啤︰500ml 大大杯,仲有mix 奇異果,好甜,都係飲返Hoegaarden 生啤好D~都食左3個幾鐘,本應該都回到GEI~
坐底店員就俾左張報紙你,原來係餐牌,先係有既定的前菜。
有半隻波士頓龍蝦/活赤貝配和拖羅︰龍蝦大隻,活赤貝爽口
籠仔蒸活海鮮︰超大粒超甜無沙
蟹味噌原隻鮑魚釜飯︰見到在刺身部煮熟,一煮好即上枱,好香
有別一般放題,依度係叫店員落單,唔係自己劃~
食物種類唔算太多,但都好高質。

建議必試︰
日本生蠔︰大大隻,肥美鮮甜,師傅手勢好,無蠔殼
鹽燒青花魚︰加少少檸檬汁更惹味
皇帝蟹棒壽司︰蟹棒超大超厚又甜

都食左3個幾鐘,本應該都回到GEI~
2019-02-25
$650 (Dinner)