2020-06-19 449 views
之前網上有人介紹呢間章魚小丸子, 今日經過特別買黎試試!鋪頭一間眼哂, 好細間, 只有外賣或者企係街食! 由於所有工作都只有一人處理, 所以好忙碌!我等了1,2分鐘店主先有時間落單!原來以為只有章魚燒, 原來仲有其他小食可以點!不過今次特別想食章魚燒, 所以沒有點其他!這次點了明太子章魚燒, 章魚燒size比乒乓球細少少, 但內裡不是章魚碎, 而是真的有章魚呢!!$35我認為算不錯!! 明太子真的好多, 不過有點可惜的是明太子太咸...
之前網上有人介紹呢間章魚小丸子, 今日經過特別買黎試試!

我等了1,2分鐘店主先有時間落單!

原來以為只有章魚燒, 原來仲有其他小食可以點!
不過今次特別想食章魚燒, 所以沒有點其他!
明太子章魚燒

2020-06-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2020-06-14 341 views
元朗的麴町小丸子也挺出名的,不竟專食小丸子的店不多,而且呢度有好多款口味,每一款口碑也不錯。近日得悉店主有意頂讓,即刻要黎食一波。小店經常有貼字,襟章,明信片等,自由定價。放工趕過黎買,差不多十點了,好好彩趕得切。依舊係買左原味六粒,雖然其他口味都好多人讚,但每次走到埋櫃檯就會買左原味,好似有股魔力咁,哈哈。全部都係即叫即整,所以啲小丸子熱辣辣,外脆內軟,每一粒都有魷魚腳,軟綿綿的口感真係好正,仲要多醬又係好好味,點解會有人走醬㗎?!勁鍾意多醬呀。希望店主唔好唔做啦,好食嘅小丸子買少見少呀~
小店經常有貼字,襟章,明信片等,自由定價。
放工趕過黎買,差不多十點了,好好彩趕得切。

希望店主唔好唔做啦,好食嘅小丸子買少見少呀~
2020-05-28
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$30 (Dinner)
2020-06-08 196 views
🟡元朗超多口味章魚燒🟡-喱間位於巷仔既章魚燒小店,除左原味章魚燒外,另外仲有七種口味可以揀,真係揀到頭都大埋🧐。最後司令揀左黑松露章魚燒($28/4粒)同明太子章魚燒($26/4粒),章魚燒全部即整所以上手熱辣辣,口感偏日式,外面比較脆裡面軟身,明太子醬比得夠多🥰,鹹鹹辣辣幾惹味,至於黑松露係幾有驚喜既😁,松露個味幾突出,估唔到同日式既小丸子又幾襯☺️。-兩種味都幾出色,有機會都想試多幾種味☺️。
🟡元朗超多口味章魚燒🟡
兩種味都幾出色,有機會都想試多幾種味☺️。
2020-05-13 366 views
.元朗千色附近嘅小巷有間食章魚燒嘅黃店💛幫襯仲會送pepe酒精噴霧🐸店面仲有好多文宣,同埋仲有張告示會鼓勵你幫襯埋附近嘅黃店,好欣賞👍🏻蔥味章魚燒 $30疫症關係,都費事喺街食,返到屋企嘅時候,可能係俾個盒焗腍咗嘅關係,個章魚燒嘅外皮都唔係好脆,入面口感唔會好粉,但就依然熱辣辣😋 章魚燒好足料,有好大粒章魚, 仲有好香嘅蔥味,都食到少少日本嘅味道🤤明太子章魚燒$32表面嘅明太子份量好多🤤鹹鹹地,好重明太子味,抵食呀😋今日又有本地感染個案啦😪,大家記得繼續做好個人衛生,唔好喺街邊除罩食嘢呀,想支持小店都可以買返屋企先食㗎🥰,要人無事先做到世界冠軍呀😇

蔥味章魚燒 $30

明太子章魚燒$32
表面嘅明太子份量好多🤤鹹鹹地,好重明太子味,抵食呀😋

超多口味章魚燒,即叫即燒!我好鍾意食章魚燒~麵糰外脆內軟,加埋章魚粒、蛋黃醬、燒汁同木魚碎,趁熱食,少少辣咀嘅感覺真係無得頂 今次我就試咗元朗一間我大愛嘅章魚燒「麴町道場」! 呢間街坊小店,位於昌發樓及安福大樓之間嘅橫巷,幾唔顯眼,真係經過都唔多覺佢存在嗰隻。不過,我因為支持黃色經濟圈嘅關係,前排就特登搵嚟試~結果一發不可收恰!一嚟呢度嘅章魚燒係即叫即燒,真正「新鮮滾熱辣」;二嚟可以揀黑松露、明太子、蜜糖芥末、芝士、蟹籽、蔥味及原味等唔同口味,真係揀起上嚟都選擇幾多;三嚟我鍾意呢度章魚燒嘅口感,外層燒得夠香脆,入面軟滑,加埋大粒章魚及蔬菜,爽彈有嚼頭! 黑松露章魚燒 HK$28/4粒;HK$34/6粒 明太子章魚燒 HK$26/4粒;HK$32/6粒其中,我至愛就係黑松露同明太子口味,無諗到黑松露陣味咁濃烈,同燒汁、蛋黃醬撞埋一齊,竟然幾合拍,食完口腔仲有陣陣類似大蒜香嘅味道,令我有啲難忘;至於明太子味,鹹鹹香香為主,帶微微辛辣口感,個人覺得幾惹味,唔錯。另外,呢度可以order 4粒或6粒盒裝,我就鍾意揀兩隻口味,各叫4粒,一盒8粒,當一餐正餐就剛剛好!喜歡章魚燒一定不可錯過
超多口味章魚燒,即叫即燒!

今次我就試咗元朗一間我大愛嘅章魚燒「麴町道場」!

黑松露章魚燒(4粒)、明太子章魚燒(4粒)
黑松露章魚燒 HK$28/4粒;HK$34/6粒
明太子章魚燒 HK$26/4粒;HK$32/6粒

其中,我至愛就係黑松露同明太子口味,無諗到黑松露陣味咁濃烈,同燒汁、蛋黃醬撞埋一齊,竟然幾合拍,食完口腔仲有陣陣類似大蒜香嘅味道,令我有啲難忘;至於明太子味,鹹鹹香香為主,帶微微辛辣口感,個人覺得幾惹味,唔錯。另外,呢度可以order 4粒或6粒盒裝,我就鍾意揀兩隻口味,各叫4粒,一盒8粒,當一餐正餐就剛剛好!喜歡章魚燒一定不可錯過!

滿滿的文宣,黃店認證!

位於昌發樓及安福大樓之間嘅橫巷,唔太顯眼。
2020-04-15
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$54 (Tea)
黑松露章魚燒(4粒)、明太子章魚燒(4粒)
  • 明太子章魚燒
  • 黑松露章魚燒
2020-04-28 175 views
本身好鍾意食章魚丸,呢間良心小店Service又好,又可以電話落咗單之後先拎,元朗來講應該最好食係呢間章魚丸,佢係開喺千色對面嘅地舖佢入邊啲八爪魚仲係新鮮,好彈牙嘅,即燒,熱辣辣,外面脆卜卜,入面又夠juice,口味又多選擇,上次食過原味,好正咁似菜式,再加多盒蜜糖芥末味,食落其實嗰粒章魚丸應該係一樣,係佢個醬唔同,個蜜糖芥末味係幾好食,唔會太辣,幾甜,有朋友推介佢個黑松露味係好食嘅,下次要試試佢
TakeAway
2020-04-18 192 views
今日想介紹一下一間喺元朗既黃店❤️❤️❤️麴町道場😍😍😍專賣燒八爪魚丸即係章魚小丸子同埋日式小食😚😚😚地點好方便鋪頭好易搵20幾蚊就有交易 而且仲有好多款醬汁 我個人覺得好抵食👍🏻👍🏻👍🏻 佢最有心係有晒元朗黃店地圖 🌟🌟🌟互相支持大家一齊做好佢🌹🌹🌹如果你經過元朗不妨都試吓呢一間野呀唔錯㗎幾好味㗎🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️
今日想介紹一下一間喺元朗既黃店❤️❤️❤️
麴町道場😍😍😍
專賣燒八爪魚丸即係章魚小丸子同埋日式小食😚😚😚
地點好方便鋪頭好易搵
佢最有心係有晒元朗黃店地圖 🌟🌟🌟
互相支持大家一齊做好佢🌹🌹🌹
2020-03-24 207 views
要喺元朗獨立國插旗,要係黃店之外,一定都要有咁上下質素先至得㗎。如果啲嘢唔好食,元朗咁多餐廳、咁多小食店、真係唔係咁容易捱得到。呢間專賣小丸子嘅鋪頭都係元朗一段日子,好老實講呢個舖位呢就經歷過好多手㗎啦。如果你知道元朗千色店嘅媽咪雞蛋仔響邊,望過對面有條巷仔就見到㗎啦。真香港人可以放心大大咁出力支持!唔好意思,黑警同藍粉,大陸人呢間鋪頭都唔招待㗎!721令元朗成為獨立國唔熟元朗嘅朋友記得要download呢張地圖跟住去幫襯!呢間小店專賣章魚小丸子嘅,當然仲有少少炸物啦。由於都係即叫即做,各位要注意每次落order大約要等15分鐘。如果多客嘅話梗係要耐啲。如果中意食日本口感嘅章魚小丸子,應該會好鍾意食呢間野嘅。日本章魚小丸子同香港嘅分別咪就係Q唔Q。好明顯呢間係唔Q啦,話咗你知㗎喇。必試黑松露醬章魚小丸子。講真每逢黑松露醬嘅嘢都冇得輸㗎啦。至於蜜糖芥辣章魚小丸子就一般般,咸咗少少,芥辣味尚未有突出,普普通未見吸引!

真香港人可以放心大大咁出力支持!

唔好意思,黑警同藍粉,大陸人呢間鋪頭都唔招待㗎!

721令元朗成為獨立國

唔熟元朗嘅朋友記得要download呢張地圖跟住去幫襯!

必試黑松露醬章魚小丸子。講真每逢黑松露醬嘅嘢都冇得輸㗎啦。

2020-02-25 269 views
個人認為章魚小丸子係咩時候見到都會想食😍除非你剛食飽🙈當然行過路過見到又係千祈唔好錯過😋😋望望有咩味揀😗都真係唔少款喎🤔有得自選2款强烈建議老闆俾多個選擇🤭就係自選4味/6味🙊收貴啲我都制架😬門面好有小店feel💕仲有我最like既海報同memo😍我叫左黑松露同蜜糖芥末😋😋係咪好識食😂😂其實仲想食埋其他味🤭我都真係幾為食🙈醬汁配搭好正,唔會太濃味唔會有太膩既感覺原隻章魚😋😍😍yummy👍下次一定要再去食其他味😉
個人認為章魚小丸子係咩時候見到都會想食😍除非你剛食飽🙈
當然行過路過見到又係千祈唔好錯過😋😋
望望有咩味揀😗都真係唔少款喎🤔有得自選2款

門面好有小店feel💕仲有我最like既海報同memo😍

我叫左黑松露同蜜糖芥末😋😋
係咪好識食😂😂其實仲想食埋其他味🤭
我都真係幾為食🙈
醬汁配搭好正,唔會太濃味唔會有太膩既感覺

原隻章魚😋😍😍yummy👍
下次一定要再去食其他味😉

2020-02-24
$36 (Tea)
2019-12-27 356 views
💛今日發掘咗一間良心黃店💛小店位置唔算顯眼,但都易搵,就喺元朗千色匯附近除咗章魚燒,仲有賣其他小食:炸薯格、紫薯球⋯今日唔想食咁飽,只點了章魚燒加2蚊可以轉成雙拼,揀咗原味同明太子即叫即製,所以都要耐心等候等了大概10分鐘就有得食喇!一擺落口非常熱,不要學我太貪心一口鯨吞咗佢如圖所見,木魚、醬汁都十分足料,章魚燒外層燒得夠香脆,而入面仍然係軟淋淋的口感最驚喜嘅係,每粒章魚燒入面都有大大塊嘅章魚,唔係平時的章魚’粒‘,係對得住佢價錢!見到小店對食物嘅質素相當有堅持,自己煮醬汁、即叫即燒 燒好唔會擺超過30分鐘、客人到先放小丸子入盒,感到佢地滿滿嘅誠意希望佢地長做長有啦!💛小店鋪面有貼文宣同日程表,睇佢Facebook都有參與過罷工,一定要撐!💛
💛今日發掘咗一間良心黃店💛
小店位置唔算顯眼,但都易搵,就喺元朗千色匯附近

除咗章魚燒,仲有賣其他小食:炸薯格、紫薯球⋯
今日唔想食咁飽,只點了章魚燒

加2蚊可以轉成雙拼,揀咗原味同明太子

原味及明太子章魚燒

即叫即製,所以都要耐心等候
等了大概10分鐘就有得食喇!
一擺落口非常熱,不要學我太貪心一口鯨吞咗佢

希望佢地長做長有啦!

2019-12-27
原味及明太子章魚燒
2019-12-19 198 views
呢間野既位置都幾唔起眼,我都係係網上見到有人介紹,先留意到呢個小店。佢主打係唔同口味既章魚燒,另外都有其他小食。而我今次就試左明太子章魚燒。章魚燒幾足料,粒粒入面都有🐙🐙。正😍😍同埋雖然係即叫即整,但都好快就有,唔洗等好耐。👍🏻

同埋雖然係即叫即整,但都好快就有,唔洗等好耐。👍🏻
2019-12-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2019-12-07 173 views
一向好鍾意食小丸子,但食開嗰間執咗笠之後就少咗食啦,近日發現元朗都開咗一間專食小丸子嘅店,好多谷友都讚佢好食,於是今日就嚟試下啦。位於橫街窄巷嘅麴町,唔熟元朗都唔易搵㗎。小丸子口味不少,仲有其他小食揀。初來報到就梗係食個原味先啦,要咗六粒裝同朋友一齊share食,即叫即整嘅關係都等幾長時間,拎上手仲係熱辣辣㗎。打開個外賣盒一陣木魚香味,睇見都流曬口水,新鮮整仲要多醬,梗係無得輸啦。入口軟綿綿,每一粒都有章魚腳,足料好味,一定返轉頭encore呀!
位於橫街窄巷嘅麴町,唔熟元朗都唔易搵㗎。
小丸子口味不少,仲有其他小食揀。
2019-10-26
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$27 (Tea)
2019-11-05 233 views
🔎麴町 (元朗)📍元朗教育路3-7號富好大廈地下9號舖-搵食認住米豬連🐷👍🏻 #黃店系列🔹蜜糖芥末章魚燒(六粒) $30即叫即整 等幾分鐘就有得食啦size比起一般嘅都算細粒 但味道真係唔錯 再加上係黃店 好值得支持醬汁都完全係落足料👍🏻 章魚都好大粒 又做到外脆內軟 仲有好多木魚絲添呀下次再試埋其他味先😋
🔎麴町 (元朗)
📍元朗教育路3-7號富好大廈地下9號舖

醬汁都完全係落足料👍🏻 章魚都好大粒
又做到外脆內軟 仲有好多木魚絲添呀
下次再試埋其他味先😋

2019-11-03 191 views
超好食既章魚燒,味道多選擇,加$2可以混多種口味添。之前係日本食過既都好味,估唔到香港,元朗都有一間章魚燒係我食過翻尋味既。價錢唔算貴,日本都咁上下,三十蚊左右,但感覺呢間仲好食過日本既。今次第二次食啦,上次食芝士味,芝士係會拉絲架,芝士控既我係無法抗拒,真係好正。今次試左蟹子味同黑松露味,用料份量多,章魚🐙大大粒,算好抵食,等左十分鐘就有,即叫即制,外脆內軟,一定會再來。。收銀姐姐仲要好有禮貌添。
  • 蟹子,芝士,黑松露小丸子
2019-08-23 516 views
第二次嚟幫襯啦!第一次食原味章魚燒,好好味,所以再encore。今次等左10分鐘就有啦,食咗個黑松露章魚燒,遠遠已聞到松露香味,配埋個沙律醬,味道更豐富。咬落去又唔會好淋,仲有好大隻章魚,d粉嘅比例啱啱好!食完好滿足!希望小店可以keep住水準。