Weekend Tea Break 黑布小巷在大角咀開了分店,裝修簡約,食物水準依然,價錢相宜,份量足,而且下午茶時段大部分食物份量不減,但享有85折,很抵食!蕃茄紅燒台式牛肉麵套餐$78牛腩有4大塊,稔身又入味,蕃茄湯底濃郁,底部有番茄蓉,蘿蔔同樣入味又無渣,而且有一隻滷蛋,份量大又好吃。套餐小食選擇了香脆又彈牙的蝦餅(2塊)。手工滷肉慢烤雞扒便當套餐 $57.8(原價$68 )便當的份量澎湃巨大,配料豐富,除了兩大塊入味又惹味的慢烤雞扒、更有很多滋味的半肥瘦滷肉、粟米、滷蛋、酸菜、椰菜及粉絲,再配一口飯,是滿足的主食。套餐小食朋友選擇了惹味又有咬口的甜不辣 (2塊)。芝士吞拿魚粟米蛋餅 $35.7(原價$42)蛋餅皮薄,餡料飽滿,有流心芝士、吞拿魚沙律、粟米及雞蛋,味道邪惡又出色,推薦。花枝丸配淮鹽(5粒) $32.3 (原價$38)香口的小食,口感彈牙,中間有花枝粒粒。飲品試了無糖桂花烏龍 (跟套餐+$5)及桂花雪梨羅漢果茶(+$8),兩款清熱解暑,前者清香,後者微甜解膩。(跟餐飲品同樣有85折)
Weekend Tea Break

蕃茄紅燒台式牛肉麵套餐$78

手工滷肉慢烤雞扒便當套餐 $57.8(原價$68 )

芝士吞拿魚粟米蛋餅 $35.7(原價$42)

花枝丸配淮鹽(5粒) $32.3 (原價$38)
香口的小食,口感彈牙,中間有花枝粒粒。

黑布是其中一家台灣食品名店,賣點平,足料,不馬虎,跟業內排隊台式名店有得比服務還不錯,出品有質素但有效率,不會慢🫔芝士吞拿魚粟米蛋餅$42吞拿魚超飽滿!蛋餅的蛋香十足,多到見到有蛋在側邊!芝士🧀️有流心!邪惡🍱手工滷肉慢烤雞扒便當$68即叫即焗,本來以為只是gimmick 吃起來就知道不是,雞扒稔入口即化,幾乎無需咀嚼!滷肉 粟米🌽 鹹菜 粉絲份量相當多!飯🍚量更是巨大!桂花雪梨羅漢果茶(凍)(無糖)$8甜!清熱解暑! 而且無多餘的冰粒🧊但夠凍🍜蕃茄紅燒台式牛肉麵套餐(每日限量供應)$78牛腩量多,而且炆得很稔!湯底蕃茄味道濃郁!有番茄🍅蓉!蘿蔔入味無渣性價比意外地高!凍頂烏龍(無糖)清甜🍚古早味手工滷肉飯$48意外地多的滷肉,超慷慨的滷汁!$48?難以置信!還送飲品跟小食!黑布小巷 (大角咀)大角咀大全街58號地舖

服務還不錯,出品有質素但有效率,不會慢

🫔芝士吞拿魚粟米蛋餅$42

🍱手工滷肉慢烤雞扒便當$68
即叫即焗,本來以為只是gimmick
吃起來就知道不是,雞扒稔入口即化,幾乎無需咀嚼!

滷肉 粟米🌽 鹹菜 粉絲份量相當多!
飯🍚量更是巨大!

[跟餐]桂花雪梨羅漢果茶(凍)(無糖)

甜!清熱解暑! 而且無多餘的冰粒🧊但夠凍

🍜蕃茄紅燒台式牛肉麵套餐
(每日限量供應)
牛腩量多,而且炆得很稔!
湯底蕃茄味道濃郁!有番茄🍅蓉!
蘿蔔入味無渣
性價比意外地高!

[跟餐]凍頂烏龍(無糖)
清甜

🍚古早味手工滷肉飯
意外地多的滷肉,超慷慨的滷汁!$48?難以置信!

還送飲品跟小食!

黑布小巷 (大角咀)
大角咀大全街58號地舖
2024-07-20 174 views
黑布小巷喺大角咀開左分店😍以前食過吐司勁印象深刻好食,可惜今日啲吐司售罄食唔到,實在太好賣🥹唯有等下次再黎食!於是我地嗌左兩款蛋餅,分別係芝士火腿肉鬆蛋餅$82 & 芝士吞拿魚粟米蛋餅 $70 , 再有雞脾肉椒麻拌麵 $68三款均可以優惠價加小食,於是我地又揀左三款小食:花枝丸配淮鹽(5粒)&甜不辣(2大塊)&夜市蝦捲(3條)蛋餅係超級足料,由頭到尾都脹卜卜一大捲!蛋皮口感煙靭+濃香蛋味,我由其鍾意加肉鬆,真心絕佳配搭!拌麵啲麵冧身得黎keep到口感,雞脾兩大塊同嫩滑,椒麻令人好開胃😚小食比我地預期中大份!!!由其係個甜不辣大過過碟,超級抵!小食都炸得好香又係令人胃口大增🤓野飲都係優惠價加配,我地嗌左凍烏龍茶

於是我地嗌左兩款蛋餅,分別係芝士火腿肉鬆蛋餅

野飲都係優惠價加配,我地嗌左凍烏龍茶
2024-07-19
$120 (Dinner)
2024-07-20 285 views
失望的香港餐厅体验我和两位朋友特意从深圳过来到这间在网上被推荐的香港餐厅期待品尝美味 却遇到一连串讓人失望的经历首先 我们点了芝士鸡 却等了整整25分钟才上桌 即使催促了一次 服务效率依然缓慢 更糟糕的是 我们点的冬瓜茶竟然装在无法打开的胶杯里 只能用低质量的纸饮管努力吸 最后还得用手撕开 这样的细节完全破坏了用餐亨受更令人费解的是 这间新开的店里竟然有蚊子盘旋,让我们一直在吃饭的过程中不断被打扰 卫生状况实在令人担忧 给人一种不干净的感觉这次的用餐体验让我们感到非常失望 这样的服务品质和环境卫生状况让我们决定以后不会再光顾这家餐厅 希望餐厅能够重视这些问题 提升服务水准 更何况我们是拍短视频介绍香港美食的
失望的香港餐厅体验

2024-07-15 149 views
✨慢烤雞腿蛋吐司(💰$49)雞腿整得幾嫩滑 而且唔會好乾 配上秘製醬汁同流心蛋一齊食 唔錯🤤✨蕃茄紅燒台式牛肉麵(💰$88)湯底幾濃郁 加咗番茄熬煮 酸酸甜甜 幾開胃🍅牛肉係大大舊 肉質幾嫩 而且整得幾入味😋配料仲有蛋同蘿蔔 但蛋偏硬 而蘿蔔就太淋✨手工滷肉便當(💰$58)滷肉半肥瘦 唔會好鹹 啱晒配飯食便當仲有滷蛋 椰菜 酸菜 栗米 粉絲 幾豐富😆✨甜不辣(💰跟主食+$28)甜不辣有三大塊 每塊都係薄身嘅食落都幾煙韌 配上酸辣醬食就冇咁膩✨桂花雪梨羅漢果茶(💰跟主食+$15)有清香嘅桂花味 帶啲羅漢果同雪梨嘅甜品冇添加糖 感覺幾健康 而且清新解渴👍🏻✨凍頂烏龍茶(💰跟主食+$12)無糖烏龍茶 味道幾香濃

✨慢烤雞腿蛋吐司(💰$49)
雞腿整得幾嫩滑 而且唔會好乾
配上秘製醬汁同流心蛋一齊食 唔錯🤤

✨蕃茄紅燒台式牛肉麵(💰$88)
湯底幾濃郁 加咗番茄熬煮 酸酸甜甜 幾開胃🍅
牛肉係大大舊 肉質幾嫩 而且整得幾入味😋
配料仲有蛋同蘿蔔 但蛋偏硬 而蘿蔔就太淋

✨手工滷肉便當(💰$58)
滷肉半肥瘦 唔會好鹹 啱晒配飯食
便當仲有滷蛋 椰菜 酸菜 栗米 粉絲 幾豐富😆

✨甜不辣(💰跟主食+$28)
甜不辣有三大塊 每塊都係薄身嘅
食落都幾煙韌 配上酸辣醬食就冇咁膩

✨桂花雪梨羅漢果茶(💰跟主食+$15)
有清香嘅桂花味 帶啲羅漢果同雪梨嘅甜品
冇添加糖 感覺幾健康 而且清新解渴👍🏻

✨凍頂烏龍茶(💰跟主食+$12)
無糖烏龍茶 味道幾香濃
2024-07-08 111 views
❝黑布小巷❞主打爆漿台式蛋吐司的黑布小巷💛,一直於荔枝角工廈都好紅,最近原來喺大角咀開咗新分店!除咗招牌吐司外,仲有牛肉麵都非常推介,整體食物高質又抵食,仲要係良心小店,非常值得支持!࿐🍗慢烤雞腿芝士蛋吐司 $𝟓𝟔💫雞腿嫩滑又大件,混合芝士、流心蛋汁超夾,食落唔會太膩,加上微脆吐司,整體口感都好好,招牌菜必點!🐮蕃茄紅燒牛肉麵 $𝟖𝟖💫食過最好食的牛肉麵之一🤩蕃茄湯底非常濃郁,見到好多茄茸好足料,主角牛肉份量多,肉質軟腍,無論係牛肉、伴菜如紅白蘿蔔等亦非常入味,好出色👅🧀芝士蛋餅 $𝟑𝟓蛋餅外皮煙韌,建議要叫芝士款,可以稍為拉下絲,醬汁酸酸甜甜,令蛋餅冇咁單調🤌🏻🍡花枝丸配淮鹽 $𝟑𝟖花枝丸非常彈牙,如果淮鹽再多、咸啲會更好~
❝黑布小巷❞

🍗慢烤雞腿芝士蛋吐司 $𝟓𝟔💫

🐮蕃茄紅燒牛肉麵 $𝟖𝟖💫

🧀芝士蛋餅 $𝟑𝟓

🍡花枝丸配淮鹽 $𝟑𝟖
花枝丸非常彈牙,如果淮鹽再多、咸啲會更好~
2024-06-29
$100 (Dinner)
  • 慢烤雞腿芝士蛋吐司
  • 蕃茄紅燒牛肉麵
荔枝角總店喺🏢工廈十分出名, 深受歡迎😌🌟主打🇹🇼招牌台式肉蛋吐司🥪, 便當🍱, 蛋餅及多款地道小食🍴💰價錢親民.足料大份🤩🆕新店選址於📍大角咀食街(大全街)地理位置更方便🙌🏻裝修呈簡約復古風, 以深色木具🪵及墨綠色磚牆, 營造溫馨舒服感約有5-6張2人枱; 中間長枱, 需搭枱, 坐位較窄🔸慢烤雞腿芝士蛋吐司🐔🥪 $56 8.5/10‼️必食‼️🛎️即叫即整.新鮮製作🍞吐司烘至香脆, 充滿牛油香味🧈😍中間夾住半熟流心蛋🍳同瀑布芝士🧀加埋㊙️制醬汁(有點似沙律醬), 帶點甜味🫨💕口感層次豐富, 超級滿足(●°u°●)​ 」🧚🏻‍♀️好彩有濕紙巾提供🥹🫣因為真係邊食邊流蛋汁, 食得好“呢hea“🤣🔸芝士火腿蛋餅🧀🥚 $38 7/10🇹🇼沿用傳統台式做法🥚蛋餅餅皮Q彈, 餡料飽滿😙🍳用炒蛋而非煎蛋, 🧀芝士未有明顯拉絲效果☑️自家制醬汁, 似蚵仔煎的海山醬😲, 甜甜地~略嫌醬汁落得太多, 偏甜膩🤏🏻🔸蕃茄紅燒牛肉麵🍅🍜 $88 7.5/10📜餐牌中唯一的湯麵, 有驚喜🥳🍅蕃茄湯底比想像中濃郁,有好多蕃茄蓉, 真材實料🥰蕃茄湯的甜味中和紅燒湯的辣度, 整體味道清甜 😋🥣足料大碗, 麵量夠2個女
荔枝角總店喺🏢工廈十分出名, 深受歡迎😌
🌟主打🇹🇼招牌台式肉蛋吐司🥪,
便當🍱, 蛋餅及多款地道小食🍴
💰價錢親民.足料大份🤩
2056 views

🆕新店選址於📍大角咀食街(大全街)
地理位置更方便🙌🏻
裝修呈簡約復古風,
以深色木具🪵及墨綠色磚牆, 營造溫馨舒服感
約有5-6張2人枱; 中間長枱, 需搭枱, 坐位較窄

🔸慢烤雞腿芝士蛋吐司🐔🥪 $56 8.5/10
‼️必食‼️
🛎️即叫即整.新鮮製作
🍞吐司烘至香脆, 充滿牛油香味🧈
😍中間夾住半熟流心蛋🍳同瀑布芝士🧀
加埋㊙️制醬汁(有點似沙律醬), 帶點甜味🫨
💕口感層次豐富, 超級滿足(●°u°●)​ 」

🧚🏻‍♀️好彩有濕紙巾提供🥹
🫣因為真係邊食邊流蛋汁, 食得好“呢hea“🤣

🔸芝士火腿蛋餅🧀🥚 $38 7/10
🇹🇼沿用傳統台式做法
🥚蛋餅餅皮Q彈, 餡料飽滿😙
🍳用炒蛋而非煎蛋, 🧀芝士未有明顯拉絲效果
☑️自家制醬汁, 似蚵仔煎的海山醬😲, 甜甜地~
略嫌醬汁落得太多, 偏甜膩🤏🏻

🔸蕃茄紅燒牛肉麵🍅🍜 $88 7.5/10
📜餐牌中唯一的湯麵, 有驚喜🥳
🍅蕃茄湯底比想像中濃郁,
有好多蕃茄蓉, 真材實料🥰
蕃茄湯的甜味中和紅燒湯的辣度,
整體味道清甜 😋

🥣足料大碗, 麵量夠2個女仔share👭🏻
☑️有3件牛肋條, 紅白蘿蔔🥕, 滷水蛋, 小棠菜
🥕紅白蘿蔔兩者都有少少渣🥴

。。跟餐加配 - 飲品。。
🔸凍頂烏龍(凍)🥤 +$12 8/10
🔸桂花雪梨羅漢果茶(無糖)🥤 +$15 8/10
養生の選|自家製|無糖
🤲🏻羅漢果和雪梨的天然甜味, 無須額外加糖
✨健康養生.美味滋潤💖
  • 慢烤雞腿芝士蛋吐司
前排講唔停去咗台灣試咗間叫「可密達」嘅人氣吐司店 賣嘅吐司同黑布小巷大同小異 不過講唔停同朋友食完之後一致都覺得黑布小巷個吐司完勝!✔️慢烤雞腿芝士蛋吐司 $56呢個係黑布小巷必叫嘅菜式😝雞腿好厚而且肉質好軟嫩😭 味道都同芝士嘅鹹味好夾🥰芝士又勁多 配上爆漿蛋汁 並到成個包好濕潤 又有非常衝擊視覺🤩 真係好好食得好抵食🥹✔️蕃茄紅燒台式牛肉麵 $88相比起紅燒 湯底嘅蕃茄味更加重 闊身嘅麵條同蘿蔔都超入味👍🏻牛肋條熬到非常入味 係輕輕一咬已經😌✔️黑布台式香腸(2條) $28台式香腸肉味濃郁 外皮烤得香脆 內裏軟嫩多汁🤤✔️花枝丸配淮鹽(5粒) $38花枝丸後感彈牙 入邊仲有好多粒花枝 口感好好😚✔️甜不辣 (3塊) $38好大塊嘅甜不辣 每塊都要分四、五啖先食得晒🥰口感煙煙韌韌 配上甜辣的醬汁 非常惹味😋

✔️慢烤雞腿芝士蛋吐司 $56

✔️蕃茄紅燒台式牛肉麵 $88

✔️黑布台式香腸(2條) $28
台式香腸肉味濃郁 外皮烤得香脆 內裏軟嫩多汁🤤

✔️花枝丸配淮鹽(5粒) $38
花枝丸後感彈牙 入邊仲有好多粒花枝 口感好好😚

✔️甜不辣 (3塊) $38
今日約左朋友在奧海城行完街唔想在商場食 以前曾經在呢頭返工都知道大角咀有唔少小店係好野我地就沿天橋行左落大角咀搵野食行到去大全街 發現了黑布小巷之前在荔枝角食過的台灣菜黎左大角咀開分店大角咀店以小店形式經營感覺舒服 係同朋友相聚既好地方 //台式肉蛋芝士吐司 $56//吐司餡料份量十足用美國大草原穀飼豬扒配上半熟日本流心蛋流心蛋賣相好吸引而且蛋味濃郁重點係會爆漿兩塊薄薄豬扒入口口感嫩滑而且多汁再加自家秘制醬汁仲有超多超多芝士可拉絲而烤吐司亦烘得微濃香脆每一口相當豐富 //芝士火腿蛋餅 $38//蛋餅煎得外層焦香蛋餅皮唔會太厚 口感唔錯半溶的芝士食落口有拉絲芝士、火腿和濃厚的蛋味互相發揮作用餡料好豐富 入口夠惹味食完完整一條的蛋餅其實已經夠飽肚 //手工滷肉慢烤雞扒便當 $68//香炸雞扒超大塊 個雞扒醃得好入味手工滷肉是慢煮半肥瘦豬腩肉加上自家製滷水汁以傅統台式做法烹調滷肉滷得夠入味 口感肥而不膩配菜亦相當豐富 有滷蛋、炒椰菜、酸菜、肉鬆、紫菜混埋滷肉一起吃 送飯一流 //黑布台式香腸(2條) $28//另外加了兩個小食香腸皮薄香口 入口啖啖肉汁 //蝦餅(3塊) $38//蝦餅即叫
今日約左朋友在奧海城行完街

//芝士火腿蛋餅 $38//
蛋餅煎得外層焦香
蛋餅皮唔會太厚 口感唔錯
半溶的芝士食落口有拉絲
芝士、火腿和濃厚的蛋味互相發揮作用
餡料好豐富 入口夠惹味
食完完整一條的蛋餅其實已經夠飽肚

//手工滷肉慢烤雞扒便當 $68//
炸雞扒超大塊 個雞扒醃得好入味
手工滷肉是慢煮半肥瘦豬腩肉
加上自家製滷水汁以傅統台式做法烹調
滷肉滷得夠入味 口感肥而不膩
配菜亦相當豐富 有滷蛋、炒椰菜、酸菜、肉鬆、紫菜
混埋滷肉一起吃 送飯一流

//黑布台式香腸(2條) $28//
另外加了兩個小食
香腸皮薄香口 入口啖啖肉汁

//蝦餅(3塊) $38//
蝦餅即叫即炸 外皮炸得酥脆
蝦肉彈牙 點埋泰式酸甜醬食更好.

//冬瓜茶 $9//

選用台灣茶葉 低溫冷泡而成
無加糖非常天然 桂花味好出
亦飲得出回甘既烏龍味
剛好揮發了飽膩感 很不錯

經過大角咀才發現「黑布小巷」開了新分店。門前是小賣部形式的落單窗口,而室內以深綠色瓷磚配橙黃色牆壁,既溫暖又有點懷舊feel;木系枱凳座位讓客人於室內休閒用餐。✩台式肉蛋芝士吐司 $71這吐司絕對是必食!!!半熟流心蛋、軟嫩薄豬扒配上香濃瀑布芝士相當誘人( ˘ ³˘)♥︎✩芝士吞拿魚粟米蛋餅 $43這蛋餅內餡豐富. 香濃軟滑咬落去餡料爆滿口腔十分美味!令人滿足!✩古早味手工滷肉飯 $63yo超愛食滷肉飯黑布的滷肉入味. 肥瘦分明拌飯還是不錯的♡︎✩花枝丸配淮鹽 $38/ 5粒✩黑布台式香腸 $28/ 2條小食很好食(≧◡≦) ♡花枝丸彈牙有料. 配淮鹽少咸台式香腸外脆內嫩. 咸香不錯✩凍桂花雪梨羅漢果茶(無糖)跟餐+$0超愛飲羅漢果茶的健康無糖仍然清甜解渴❤︎︎

✩台式肉蛋芝士吐司 $71

這吐司絕對是必食!!!
半熟流心蛋、軟嫩薄豬扒
配上香濃瀑布芝士
相當誘人( ˘ ³˘)♥︎

✩芝士吞拿魚粟米蛋餅 $43

這蛋餅內餡豐富. 香濃軟滑
咬落去餡料爆滿口腔
十分美味!令人滿足!

✩古早味手工滷肉飯 $63

✩凍桂花雪梨羅漢果茶(無糖)跟餐+$0
超愛飲羅漢果茶的
健康無糖仍然清甜解渴❤︎︎
2024-06-23 56 views
放假同朋友係大角咀打完波。係OpenRice 發現原來黑布小巷大角咀都開咗我即刻沖咗去食。坐低掃code 睇吓食咩先原來下午茶2:30 開始有85折優惠。慢烤雞腿蛋吐司桂花雪梨羅漢果茶追加蝦餅(3塊)慢烤雞腿蛋吐司熱辣辣即叫即製烤雞腿肉嫩多汁配上流心蛋一齊食口感非常滿足。蝦餅新鮮炸起蝦味香濃。桂花雪梨羅漢果茶健康又養生。台式肉蛋吐司豬扒好稔好鬆口,流心蛋配脆口吐司我朋友都話好食。花枝丸配淮鹽花枝丸好爽彈配咗淮鹽好滋味。芝士火腿肉鬆蛋餅蛋餅好足料 有肉鬆火腿同芝士食落味道好夾好QQ,配埋個自家制醬汁好惹味。桂花烏龍茶桂花味清香。原來門口仲有外賣自取柜位。仲有個飲品小食套餐都好正。下次可以買嚟食吓。
放假同朋友係大角咀打完波。
係OpenRice 發現原來黑布小巷
大角咀都開咗我即刻沖咗去食。

坐低掃code 睇吓食咩先
原來下午茶2:30 開始有85折優惠。
慢烤雞腿蛋吐司
桂花雪梨羅漢果茶
追加蝦餅(3塊)
慢烤雞腿蛋吐司
熱辣辣即叫即製烤雞腿肉嫩多汁
配上流心蛋一齊食口感非常滿足。
蝦餅新鮮炸起蝦味香濃。
桂花雪梨羅漢果茶
健康又養生。

台式肉蛋吐司
豬扒好稔好鬆口,流心蛋配脆口吐司
我朋友都話好食。

花枝丸配淮鹽
花枝丸好爽彈配咗淮鹽好滋味。

蛋餅好足料 有肉鬆火腿同芝士
食落味道好夾好QQ,
配埋個自家制醬汁好惹味。

桂花烏龍茶
桂花味清香。

原來門口仲有外賣自取柜位。
仲有個飲品小食套餐都好正。
下次可以買嚟食吓。

• 芝士火腿肉鬆蛋餅
  • 台式肉蛋吐司
  • 慢烤雞腿蛋吐司
2024-06-23 112 views
荔枝角名物竟然係大角咀開分店!本身都好鍾意食 緊係要嚟新店試下 慢烤雞腿蛋吐司 $49呢到出名嘅台式吐司 嚟到分店都要食大大件雞腿+流心蛋吐司 又吸引又吸睛 雞肉嫩滑好食 加蛋超好味嘅配搭 好食!蕃茄紅燒台式牛肉麵 $88紅卜卜嘅湯底 唔好以為係辣湯呀其實係蕃茄湯底嚟 成碗都唔辣嘅但湯底同樣係香濃好味好飲呀!蘿蔔大舊好夠腍 吸哂湯味 超正 牛肉都係大舊腍身 成碗好足料芝士火腿肉鬆蛋餅 $42蛋餅都唔可以錯過 好多料嘅蛋餅超級豐富 嘴巴要塞滿滿先食得哂表面落咗甜甜嘅醬 裡面就係鹹香火腿肉鬆芝士 味道好食又有層次 跟餐黑布台式香腸(2條)$28烤得好香好脆口 好惹味嘅台式香腸香烤嘅味道 一入口就食到好香脆皮 外脆內軟又多汁 真心好出色嘅小食 跟餐桂花雪梨羅漢果茶(凍)$15無糖但有甜味嘅茶 係材料嘅甜味食咁多嘢必須飲返啲嘢飲 都唔錯桂花烏龍(凍)$12呢杯簡簡單單 夠解渴又可解下膩
荔枝角名物竟然係大角咀開分店!
本身都好鍾意食 緊係要嚟新店試下

慢烤雞腿蛋吐司 $49
呢到出名嘅台式吐司 嚟到分店都要食
大大件雞腿+流心蛋吐司 又吸引又吸睛
雞肉嫩滑好食 加蛋超好味嘅配搭 好食!

蕃茄紅燒台式牛肉麵 $88
紅卜卜嘅湯底 唔好以為係辣湯呀
其實係蕃茄湯底嚟 成碗都唔辣嘅
但湯底同樣係香濃好味好飲呀!
蘿蔔大舊好夠腍 吸哂湯味 超正

黑布台式香腸
蕃茄紅燒台式牛肉麵
黑布台式香腸
2024-06-21 104 views
之前食過黑布小巷既荔枝角分店,見到最近佢開到黎大角咀,又黎食下~黎到一定要叫佢地既招牌吐司!上次食過雞扒既,今次試肉蛋吐司,兩款都好好食!1⃣️麻辣鬼椒肉蛋吐司($58) 佢地既吐司真係必點既🤩兩片豬扒食落一啲都唔乾而且帶少少醃過既甜味,配上流心蛋汁同芝士🧀食落夠邪惡!吐司表面烘過,唔算好脆好脆,但係就食落好香~  2⃣️蕃茄紅燒牛肉麵($88) 麵要咬口,蘿蔔煮得好淋一咬就爛。另外牛肉份量好多都係煮得好淋好入味😋湯底係好濃既牛肉湯,番茄味道唔算好強,但係成個湯底好濃郁,仲有啲爛左既牛肉碎碎。另外粒蛋似係鐵蛋,偏硬既。  3️⃣芝士吞拿魚粟米蛋餅($42) 佢地呢度既蛋餅又係值得encore的!蛋餅皮唔算存在感好強,入面餡料爆多,啲吞拿魚真係多到夾起都feel到佢既重量,一唔小心就會跌出黎😝  4️⃣手工滷肉慢烤雞扒便當($68) 係我鍾意既鐵路便當feel。有粒粒腩肉碎、炒椰菜、酸菜、粉絲、粟米,撈埋食勁豐富!跟住雞扒都很出色!慢烤雞扒嫩滑帶蜜香,仲有兩大件!性價比一流!  5️⃣夜市蝦捲(+$28) 佢外皮好脆身😳同我係其他台式餐廳食到既唔同,似係啱啱炸起。  6️⃣桂花烏龍(+$12) 無糖茶解膩!
1⃣️麻辣鬼椒肉蛋吐司($58)
麻辣鬼椒肉蛋吐司
2⃣️蕃茄紅燒牛肉麵($88)
蕃茄紅燒牛肉麵
 3️⃣芝士吞拿魚粟米蛋餅($42)

手工滷肉慢烤雞扒便當
5️⃣夜市蝦捲(+$28)
夜市蝦捲
佢外皮好脆身😳同我係其他台式餐廳食到既唔同,似係啱啱炸起。
6️⃣桂花烏龍(+$12)

桂花烏龍
無糖茶解膩!
7️⃣冬瓜茶(+$9) 呢款甜度固定,但係都係清甜type😌
麻辣鬼椒肉蛋吐司
手工滷肉慢烤雞扒便當
桂花烏龍
幫朋友搬屋到大角咀,晚上想簡單食個飯就見到大角咀都開咗間黑布小巷,之前試過荔枝角嗰間覺得好食,依家大角咀開咗分店就好方便。🧀🍞雞腿芝士吐司超級好食,而且份量都好足夠,入邊放咗勁多嘅芝士,雞腿肉都好大塊,值得一試。🍅番茄紅燒台式牛肉麵牛肉係大大舊嘅,煮的好惹味,仲有埋一隻滷蛋。想講個面底都唔差,寬麵筋到。主食追加小食$28/份:花枝丸+台式香腸花枝丸香脆Q彈,香腸脆皮多汁,非常香口芝士火腿肉鬆蛋餅$42好豐富嘅口感,芝士都加咗好多😋飲品:桂花烏龍茶+冬瓜茶兩杯茶都唔錯,而且都係自己煲製,冇添加防腐劑,飲都飲的健康🥰🥰

🧀🍞雞腿芝士吐司

🍅番茄紅燒台式牛肉麵

主食追加小食$28/份:花枝丸+台式香腸
花枝丸香脆Q彈,香腸脆皮多汁,非常香口

芝士火腿肉鬆蛋餅$42
好豐富嘅口感,芝士都加咗好多😋

飲品:桂花烏龍茶+冬瓜茶
2024-06-19 14 views
大角咀開咗黑布小巷分店,簡約為主,位置唔算多🪑🪑台式麻辣鬼椒芝士雞腿吐司🥹🥹 吐司新鮮即叫即整,熱辣辣香噴噴🤤🤤🤤 外脆內嫩既多士,包住半生熟蛋,一拎上手,滿滿蛋汁就不斷流出,吐司都已經索曬D汁變左黃色,大家食既時候要小心,絕不對會滴到周圍都係配埋雞腿肉超級軟嫩和加上麻辣汁🌶️🌶️唔係講笑,滑到食落唔似雞肉,不過係真係好辣,每食一啖就要飲啖水🥵🥵🥵口感味道好豐富超滿足,食半份都已經好夠飽😋😋😋
大角咀開咗黑布小巷分店,簡約為主,位置唔算多🪑🪑
口感味道好豐富超滿足,食半份都已經好夠飽😋😋😋
2024-05-11