2022-01-21
📍 絆 1/2 Sweet未行近舖頭已經有陣香味傳黎我個鼻入面😻尋找味道來源嘅時候一邊睇下仲有邊間店舖係人氣推介🙌🏻原來香味係黎自於呢間鯛魚燒舖頭✌🏻我一早已經bookmark左‼️見佢咁香緊係試試佢💁🏻♀️誰不知食到我好嬲🤬伏伏伏伏伏🚁🐟鹽燒芝士酥皮鯛魚燒 $20(單份)由於係即叫即整嘅關係,所以落單後要等大概10-15分鐘🤫大家可以叫完再兜個圈睇下有咩買再返黎拎❣️我地係拎走食所以店員已幫我地入左膠袋👍🏻去到新都會草地仔揾好位就即刻打返開個盒,打開後我真係打左個突🤦🏻♀️到底呢舊係咩黎😂點解賣相咁差🙄完全睇唔出係鯛魚燒。首先,呢舊野完全唔能夠用佢地附送嘅木叉仔🙄個皮硬到完全唔可以切開,只能吉住中間位置成舊拎住食🙄個皮係脆脆地嘅,但….完全冇芝士味🤬上面個啲黃色我只係覺得好似奶黃醬,唔好其望佢有拉絲同咸香味,完全冇‼️‼️‼️‼️‼️我諗面頭個pat野得燶左個到係芝士?話係酥皮,完全唔覺🤨 就係一舊粉漿製成🥵我仲期望佢內餡係會有芝士,但原來入面係麻糬,煙煙韌韌。當我食得津津有味,享受緊麻糬嘅軟糯時,食到最後一啖,原來係燶曬🤬係燶曬😵💫食落係燶味🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️救命🆘好彩我冇買兩舊😮💨唔
🐟鹽燒芝士酥皮鯛魚燒 $20(單份)
我地係拎走食所以店員已幫我地入左膠袋👍🏻
話係酥皮,完全唔覺🤨 就係一舊粉漿製成🥵
我仲期望佢內餡係會有芝士,但原來入面係麻糬,煙煙韌韌。當我食得津津有味,享受緊麻糬嘅軟糯時,食到最後一啖,原來係燶曬🤬係燶曬😵💫食落係燶味🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️救命🆘好彩我冇買兩舊😮💨唔會再幫襯🥴
評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素❌
環境⭐️⭐️