2022-08-17 149 views
同朋友黎依到聚舊依位朋友就係3年前依間餐廳食飯個陣識大家又黎返依到打邊爐好正環境好闊落舒適左下果個魚腩片好好食 彈牙有豬潤可以食 打邊爐黎講比較少有👍👍仲有淮山 好鐘意😍😍肥牛好食😍 係有質既肥牛蜆 大大粒 一份=1粒要禁多啲但好食秋葵都有添花膠超級推介 出面個啲好多硬既但依到係好好食 淋晒 索左啲汁😍😍一黎就黎左個雞煲香噴噴 啲汁都好多2個人一定夠晒有餘每次必食既乳酪雪糕好好味 食左2碗😍😍😍❤️佢仲有2間vip房 多人可以包房玩😁😁墨魚滑好食 彈牙仲有蟹子添
同朋友黎依到聚舊

• 肥牛
  • 鮮脆鯇骨腩
  • 招牌雞煲
2022-08-17 69 views
荃灣呢間18樓雞煲已經唔知食過幾多次今日係附近做完野揾地方食飯 見唔多人等lift 即刻帶埋個同事上去介紹佢食~6點幾上到去都仲有位,過多陣7點零7點半就全場坐滿人咁滯每個卡位同隔離距離夠闊 坐得舒服 雞煲同平時一樣叫微辣 就算微辣醬汁都好濃郁 少少麻 少少甜 醬汁包住每件雞件同紫洋蔥 好入味食過咁多次 我最鍾意既食法係完全唔拎出面個啲豉油/葱/蒜而係”不”起幾匙羹雞煲入面既醬用尼點之後既火鍋料 咁樣之後啲火鍋料都仲可以hi到雞煲醬既味 仲好食過點䜴油~同埋加湯打邊爐我都只會每次加少少Keep住淺水狀態 淥火鍋料特別入味食得最多一定係肥牛 特級肥牛最好味薄切 淥兩下就食得 牛味濃郁 夠腍又無筋👍🏻👍🏻海鮮類必食蜆+海中蝦 啲蜆新鮮無沙 淥完唔會縮得好細 不停encore~最欣賞18樓既一點係上菜非常快 QR code落完order 基本上1分鐘就送到 最快個次我放低完電話擰轉頭佢已經送到 好啱餓底食👍🏻
荃灣呢間18樓雞煲已經唔知食過幾多次

Keep住淺水狀態 淥火鍋料特別入味

食得最多一定係肥牛 特級肥牛最好味
薄切 淥兩下就食得 牛味濃郁 夠腍又無筋👍🏻👍🏻

2022-08-04 7053 views
18樓雞煲火鍋專門店總店在荃灣大鴻輝中心18樓,今日由荃灣朋友帶我黎食。行到眾安街,抬頭望大鴻輝中心就見到咁大張banner講緊18樓雞煲火鍋專門,好誇張😆真係上到18樓,一出𨋢右邊就見到呢個招牌同呢個景👍🏻👍🏻傍晚6點幾,都有唔少人入左餐廳食野,大家都係食2個鐘頭,平平地我們今晚揀左套餐A入到去基本以4人卡位為主,都有些大枱窗邊位個景係好開揚,首選呢種啦😆事不宜遲,先上了個雞煲,雞肉唔少,有雞翼、雞批、雞鎚,食落小辣好野味😉食完呢煲雞,就用手機落左些打邊爐食物,加湯落個煲加大個火開始準備火鍋😚在等生既食物黎的其間,我們行左一圈,拎下飲品,飲品櫃在全場有5、6個,個個都有些唔同,好多種類自助醬料區可以自己準備火鍋配料雪糕機在旁邊,自己加唔同toppings火鍋食品黎到:我們都樣樣叫了些食過比較好食值得叫的有特級肥牛、紐西蘭羊肉片、蟹子墨魚滑、滋補花膠、五香牛腩、鮮淮山、海中蝦、滑豆腐,另外,打邊爐期間可食下熟食,好似大汗小蘇肉、麻辣鴨血、黃金芋圓球都唔錯。

真係上到18樓,一出𨋢右邊就見到呢個招牌同呢個景👍🏻👍🏻

入到去基本以4人卡位為主,都有些大枱

窗邊位個景係好開揚,首選呢種啦😆

自助醬料區可以自己準備火鍋配料

雪糕機在旁邊,自己加唔同toppings

火鍋食品黎到:

我們都樣樣叫了些

2022-08-04
$229 (Dinner)
飲品
同朋友行完山諗住開心食雞煲,就book左18樓。先前都有朋友介紹過呢間幾好食,咁就諗住試下啦~~我哋係叫咗B餐。🌸雞煲正常,口味偏甜唔算辣,份量應該係半隻少啲?咁佢就只會嚟一round,就冇得仼添的。我覺得味道還好,唔算話好正宗好惹味嘅雞煲,但因為偏甜所以食落都開胃!😳🌸接下來我哋就加湯打邊爐,因為我哋都鍾意食海鮮同牛,所以大部份都有叫。牛係完全唔OK,勁硬,煮快啲等佢冇咁熟都係幫補唔到,所以叫咗一round已經放棄咗。海鮮方面,扇貝第一輪上到嚟係好污糟😢😢😢,但第二三輪上到嚟係OK嘅,質素比較唔穩定,但呢樣嘢係唯一我哋覺得可以不停叫嘅食物!😳***我覺得佢最大問題係啲嘢食都好似洗唔乾淨,有啲會見到腐竹上面有黑色污糟嘢,唔敢食。然後擺盆係有啲唔同類型嘅食物都會擺埋一齊上,俾我感覺係好求其~😵‍💫😵‍💫🌸另外仲有小食,鴨血ok正常的。至於個酥肉,係難食到飛起,又凍又難食!!!😒🌸全場最好味應該係乳酪雪糕😹😹😹最正常,本人食咗兩杯,已經夠皮了!🥹👌🏽🌸總括嚟講,我係唔會再嚟多次!但唔知點解啲好評可以多到飛天???但我食過真係唔會再嚟,畢竟佢都唔算話好平,呢個價錢其實可以有更好嘅選擇。但如果

🌸總括嚟講,我係唔會再嚟多次!但唔知點解啲好評可以多到飛天???但我食過真係唔會再嚟,畢竟佢都唔算話好平,呢個價錢其實可以有更好嘅選擇。但如果真係冇乜要求食個雞煲打邊爐,我 都 唔 建 議!
呢個質素呢個價錢,出面有啲仲可以任食雞煲再打邊爐,所以其實真係唔需要嚟呢度食ಥ_ಥ好失望
2022-07-29 146 views
#ftf_荃灣性價比極高 惹味麻辣雞煲套餐A 精選美國雪花肥牛 $208 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️雞煲未黎之前,可以叫定啲小食食住先,極力推薦台灣腸、芋頭波、芝士煙肉薯波,芋頭波同薯波中間係有餡,美味可口!麻辣雞煲湯底今次叫咗小辣,但個人嚟講覺得可以再辣啲(辣到參考:平時譚仔食小辣至五小辣),但整體味道十分濃郁惹味,麻香味重,雞肉都好入味,而且肉質鮮嫩,好滑!食晒雞煲之後,加完湯就可以打邊爐,$208嘅火鍋配料都十分豐富多元化,特級肥牛油脂分布已經好靚,肉質好嫩口,牛香味濃重!另外強烈推薦大家食牛腩、豬大腸、豬肚,呢三種配料本身已經用滷水醃過,十分入味,而且牛腩軟淋,真係有驚喜!所有食材都好新鮮,豬膶、鵝腸、脆肉鯇、牛柏葉更加處理得好乾淨,脆肉鯇夠厚身,好爽脆!加分!另外海鮮仲有蝦、聖子、魷魚,全部都好鮮甜美味!所以性價比真係極高!飲品方便都好多選擇,今次我同朋友就揀咗自家製嘅冬瓜茶、桂花烏龍,冬瓜茶甜到啱啱好,唔會太甜,烏龍茶就冇乜甜味,解膩一流!打完邊路,抹茶同乳酪雪糕一定要食!好味到我同朋友每人每隻味食咗一杯,今次真係fat fat…但真係好味到令我完全將脂肪同卡路里嘅包袱拋棄!整體環境寬闊,
#ftf_荃灣

性價比極高 惹味麻辣雞煲

套餐A 精選美國雪花肥牛 $208
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

整體環境寬闊,坐得舒服,通風系統都好好,冷氣夠強勁,一啲都唔會侷促!

*另收加一

回頭率🤡🤡🤡🤡🤡
(已經係我第二次食)
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻
(食完真係十月懷胎咁款)

#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
2022-07-28 127 views
之前聽人講用雞煲打邊爐都幾好味,於是約左個舊同事去左間出名既18樓雞煲火鍋專門店聚舊。呢間野當然係18樓,地方算大而且很整潔,地面沒有黐黐笠笠。我地選了個$208套餐,雞煲很快就上枱,侍應會幫你攪勻啲雞,煮2分鐘就食得。的雞的確又滑又入味,唔使點醬油都好好食。呢度啲嘢飲任飲,除咗一般嘅汽水之外,仲有一杯杯自家製嘅冬瓜茶。我哋做叫左雪花肥牛、聖子、大蝦、蟹棒、鯇魚片。啲肥牛又薄又鬆軟,聖子雖然係細細隻但係好爽口,鯇魚片新鮮唔多魚骨,當然唔少得邪惡嘅豬大腸。呢餐真係好滿足,食到飽飽!最衰揸了車,如果唔係啤一啤仲爽!

2022-07-26 1255 views
真係係18樓既18樓雞煲傻婆們叫左套餐A$208/位,包1個雞煲,仲可以任食雪花肥牛、特級肥牛,不同火鍋食材同自助區食物加飲品任飲任食120分鐘❤雞煲傻婆們好快叫左爽豬皮及鵝腸加埋落去炒,這樣兩者都入晒雞煲汁,既Juice又爽脆,口感好過癮!下次大家食雞煲時都可以咁試呀!👍👍叫左BB辣,傻婆們唔食得辣都食到,而且雞煲仲有辣椒、花椒、月桂葉去調味十分惹味,即使後期加湯去火鍋都好夠味,雞件十分嫩滑juicy ❤掃碼落單火鍋食材🐮牛肉🐷豬肉類🌸雪花肥牛既快熟又嫩口,不會太肥,有牛味🌸特級肥牛單睇以為會好嚡口,淥好之後又覺得好重牛味而且唔嚡口,可以再叫呀🌸滑牛肉好味…真係好滑,如果有埋沙嗲就正啦!🌸五香牛腩好好味,似坑腩位,唔癡牙!🌸頂級梅頭豬肉唔會嚡口,好有豬味🌸西班牙黑豚腩片層次分明,唔算太肥但又唔算太瘦剛剛好,放入口感覺好滿足🌸爽豬皮傻婆T將爽豬皮放入雞煲快炒,超惹味🦐🦑海鮮類🌸海中滋補花膠呢個不得了,簡直係花膠扒黎。超滿足,值回票價。🌸水魷夠爽口,彈牙🌸爽脆墨魚鬚墨魚鬚夠墨魚味🌸脆鯇片夠脆,淥完之後好似隻蝴蝶,夠新鮮🌸鮮脆鯇骨腩超級脆口,好好味,夠鮮甜呀🌸白鱔片同樣都是好鮮甜,而且好滿
真係係18樓既18樓雞煲

❤掃碼落單火鍋食材

🐮牛肉🐷豬肉類
🌸雪花肥牛
既快熟又嫩口,不會太肥,有牛味
🌸特級肥牛
🌸滑牛肉
好味…真係好滑,如果有埋沙嗲就正啦!
🌸五香牛腩
好好味,似坑腩位,唔癡牙!
🌸頂級梅頭豬肉
唔會嚡口,好有豬味
🌸西班牙黑豚腩片
層次分明,唔算太肥但又唔算太瘦剛剛好,放入口感覺好滿足
🌸爽豬皮
傻婆T將爽豬皮放入雞煲快炒,超惹味
牛肉及豬肉類

🦐🦑海鮮類
🌸海中滋補花膠
呢個不得了,簡直係花膠扒黎。超滿足,值回票價。
🌸水魷
夠爽口,彈牙
🌸爽脆墨魚鬚
墨魚鬚夠墨魚味
🌸脆鯇片
夠脆,淥完之後好似隻蝴蝶,夠新鮮
🌸鮮脆鯇骨腩
超級脆口,好好味,夠鮮甜呀
🌸白鱔片
同樣都是好鮮甜,而且好滿足,仲要沒有碎骨👍👍
海鮮類

🫘豆品類
🌸芝士豆腐
傻婆R既最愛,好香芝士味,食完好滿足
🌸自家製響鈴卷
好香豆味,十分大件,呢個傻婆T超愛食
豆品類

🥓🍢其他類別
🌸紐西蘭羊肉片
好重羊味,唔會有羶味
🌸肥鵝腸
傻婆T又是將肥鵝腸放入雞煲快炒,索晒汁夠惹味爽脆
🌸炸台灣一口腸
係黑椒台灣腸,好好味
🌸炸魚皮
夠脆,超香魚皮,就算放耐左都仍然好脆
🌸趣趣炸蝦片
超脆卜卜,有蝦味,超好味
🌸麻辣鴨血
十分入味,不會太辣
🌸忌廉芝士煙肉波
熱吃可拉絲,好好味,可以再叫呀
🌸黄金芋圓球
芋頭味夠香夠軟糯
🌸大汗小酥肉
少少脆,肉質有咬口,不油膩

❤自助區食物
🥬蔬菜類
通菜、娃娃菜、生菜、菜芯
所有蔬菜都超新鮮,爽甜的,食完咁多肉不妨拎啲蔬菜消消滯同解膩

🧋飲品區
圍住成個餐廳,不同雪櫃有不同既飲品,傻婆們最中意洛神花茶酸酸甜甜好解渴又解膩,十分適合夏天飲。仲有幾款自家製冷泡茶,桂花烏龍茶味重花味香。
飲品類

🌸醬料
有炸蒜、辣椒🌶、蔥、蒜蓉🧄同埋豉油
🌸🍦乳酪雪糕
有原味同抹茶味,原味好重乳酪味,夠涷,走前食番杯透心涼呀!雖然冇6圈半但傻婆R好用心唧架
乳酪雪糕

環境舒適,坐位寬敞,冷氣十分足夠,服務超好,收碟同上菜都超快,同埋唔會漏單,需加一服務費
======詳情======
18樓雞煲火鍋專門店 @
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心18樓
================
#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #美食 #荃灣好去處 #荃灣美食 #RnT荃灣 #18樓雞煲 #雞煲 #火鍋 #放題 #火鍋放題 #乳酪雪糕 #肥牛 #茶 #花膠 #響鈴卷 #羊肉 #雞 #雪花肥牛 #飲品 #雪糕 #任食
2022-07-25
$228 (Dinner)
  • 雞煲
  • 白鱔片
2022-07-24 206 views
次次同啲朋友講起想食雞煲,我第一時間都會諗起18樓雞煲,一嚟個名易記😂😂 二來佢真係幾方便,旺角同荃灣對於我哋來講都好就腳~~ 對於食肉獸來講我比較鍾意任食嘅雞煲,多過逐碟嗌🥹 因為如果其他朋友唔食,又好難一個人再叫一碟牛肉🤣荃灣大鴻輝多嘢食就出晒名,記得朋友第一次帶我去呢間,18樓雞煲真係喺18樓😂😂 好搞笑所以印象好深刻😆 之後每次想食雞煲都會諗起佢了😛 今次平日放工就去食,唔使等位,直入好爽😎 (6:30pm 大家應該未食飯😂) 我哋坐低2分鐘個雞煲就嚟咗😛🐥 我哋叫咗最細嘅微辣~ 對於唔係好食得辣 但係又鍾意惹味嘅我啱啱好👍🏻 而且18樓個汁真係好好味啊!!!!食完雞,枱面有壺清湯俾你加落去準備打邊爐🍲 一坐低嗰時店員俾咗個QR Code,食物係電話落單,好方便快捷!提交完吾洗五分鐘就到哂😂😂 超快!同埋我哋鍾意佢每次份量吾會太多,有時想試少少一樣野,1、2粒都可以就咁落單,吾怕浪費👍🏻特別推介:去18樓必飲冬瓜茶同食乳酪雪糕🍦 高質😍👍🏻

清湯

特別推介:去18樓必飲冬瓜茶同食乳酪雪糕🍦 高質😍👍🏻

冬瓜茶

2022-07-18
$208 (Dinner)
冬瓜茶
  • 麻辣雞煲
  • 台灣冬瓜茶
2022-07-21 93 views
呢間,簡直係抵食之選!呢個CP值超高👍,首先佢會根據人數俾雞煲你!隻雞都算新鮮🐔,同埋唔駛等好耐。任食任飲 幾好嫁❣️又其好鐘意重口味既人 一定要試下佢👍🏼個雞煲汁好濃郁👍🏼食到差唔多 唔好加湯住;叫埋「花膠&冰豆腐」加落去,啲汁入曬落花膠同冰豆腐到 真係好正啊👍🏼👍🏼👍🏼仲有 如果真係太肚餓 佢地都有少量熟食 可以叫,推「芝士薯波」😍另外 佢都有啲自家杯裝茶🥤同埋 食完雞煲記得食埋杯雪糕🍦先好走😂
呢間,簡直係抵食之選!
呢個CP值超高👍,首先佢會根據人數俾雞煲你!
隻雞都算新鮮🐔,同埋唔駛等好耐。
任食任飲 幾好嫁❣️
  • 飲品
  • 小辣雞煲
  • 飲料
2022-07-20 107 views
今日嚟到位於18樓嘅18樓雞煲🐓🐓,佢有三個套餐ABC,分別在於提供既牛肉🥩🥩等級同種類☺️ 但今次主要黎係想食雞煲🐣🐣,所以簡左套餐A😋餐廳環境好大,容納到好多客人。每個座位都夠寬敞,同隔黎枱都夠遠😇大約5分鐘⏱雞煲就會上枱,可以好快就起動😙 入面雞髀肉、雞翼同埋雞胸都有~ 全部都好入味,叫中辣會更加惹味😋🌶🌶食完雞煲可以直接原煲加湯打邊爐🍲🍲🍲,辣辣地嘅湯底都幾好食😋。食材都係任飲任食😚,冇漏單、上菜快!味道正正常常😚

2022-07-20 134 views
自疫情舒緩後,已可放心再約朋友去食晚飯。當中最想吃的就是雞煲。而這間餐廳,除了雞煲,還有火鍋放題,非常超值,性價比高。一出𨋢已傳來香噴噴的火鍋味,這次點了套餐A,時限為兩小時,每人連加一也是200蚊左右,超值抵食。先嚐一嚐這個雞煲,待應會即席炒香雞件,香氣撲鼻,雞肉很厚身,沾上雞煲醬,非常滋味。食完雞煲後,可以倒入預先準備好的濃湯,繼續打邊爐。醬料是自助式,可以自行調配自己喜愛的醬汁。火鍋料是網上下單,落單後不久侍應已快速送上。我選了肥牛,丸類,餃子,豆腐,烏冬和公仔麵,每款都各有特式,十分美味。甜品有我最愛的乳酪,酸酸甜甜,食完很滿足。飲品有汽水,鴻福堂系列飲料和冷泡茶,總有一款合乎你心意。

食完雞煲後,可以倒入預先準備好的濃湯,繼續打邊爐。

醬料是自助式,可以自行調配自己喜愛的醬汁。

火鍋料是網上下單,落單後不久侍應已快速送上。

甜品有我最愛的乳酪,酸酸甜甜,食完很滿足。

飲品有汽水,鴻福堂系列飲料和冷泡茶,總有一款合乎你心意。

To celebrate my friend's birthday, I invited him to have dinner at 18樓雞煲火鍋專門店 at Tsuen Wan. This restaurant is famous for its chicken pot and hot pot. You can fully satisfy your appetite and have plenty good choices at an affordable price.My friend suggested ordering menu A, the most economical set ($208 per head plus 10% service charge). Yet, we enjoyed our dinner very much and considered this set a very good buy.First, we enjoyed the signature chicken pot which was most delicious. The chic

First, we enjoyed the signature chicken pot which was most delicious. The chicken was well seasoned and appetising. The portion was generous. The spicy level was just right.

Apart from the delicious chicken pot, various free flow hot pot dishes were available for choice. We had ordered plenty beef, seafood, pork, chicken, vegetables, meat balls, bean curd, fried fish skin, dumplings, etc. These materials were fresh and nice. For drinks, we liked winter melon tea. As food was delivered quickly upon our order by barcode, we had sufficient time to try various items and fully satisfy our appetite within two hours.

The shop is well ventilated. Service is efficient and customer-friendly. Seating is spacious.

We have no reservation to encore and recommend this restaurant to our big eater friends.
  • hot pot
  • chicken pot
2022-07-16 121 views
呢排減肥減得好辛苦,偶然都想放縱下,於是乎就同男朋友黎咗荃灣食雞煲,又好味又可以揀啲少澱粉質嘅嘢,何樂而不為?雞煲一拎過黎已經聞到振又麻又香嘅味,我地精神即刻為之一振。夏天就係食辣嘢可以提振胃口,雞煲的確係一個好選擇。雞肉嫩兼香辣撲鼻,更正嘅係洋蔥。佢唔係普通洋蔥,係紫洋蔥,同啲辣汁好夾,同雞肉一齊擺入口更加係襯到絕一絕。食曬啲雞之後就加豬骨湯,啲湯係濃白色,睇得出係真材實料嘅豬骨湯。再喺電話度嘟code嗌嘢食。印象最深嘅係佢啲生根,索曬湯汁之後極好味,我同男朋友encore咗三四次都唔夠。仲有啲海蝦都好出色,食得出係新鮮嘅,蝦肉緊實有彈性。喺雞煲度食到啲咁高質嘅海鮮好難得,要讚一讚餐廳。炸物都好食,尤其係炸蕃薯。啱炸起熱辣辣,外皮酥脆內裏軟綿綿。食幾啖鹹嘅再食少少甜嘅嘢,零舍好味。餐廳環境闊落,坐得舒服,無論同屋企人定係朋友食飯都係一個好選擇。
2022-07-12 111 views
依間雞煲認真超中意食,之前個朋友帶我黎食,食左一次已經愛上左,自己忍唔住再約朋友黎食。地方寬敞, 有卡位,坐得舒服,已經係吸客既賣點。雞煲份量足,醬料味濃好惹味,麻麻辣辣,雞肉嫩滑,舊舊都大大件,啖啖肉。任食邊爐既材料都好多,有肥牛、豬肉片、鯇魚片、蝦滑、墨魚丸、蟹柳、芝士腸、即日海鮮都好新鮮,蝦同聖子,鮮甜美味。 即炸響鈴同炸魚皮浸曬雞煲既精華, 仲有大大舊花膠都正。 蔬菜櫃款式都有5-6款。飲品多元化,除左一般汽水飲品外,仲有餐廳自家沖調有桂花烏龍茶同冬瓜茶,味道清新不會太甜,中和濃味嘅雞煲好夾。打完邊爐之後,出面仲有雪糕機做飯後甜品。 最後想講,依度既服務員,好有禮貌,收碟速度又快, 值得一讚。

地方寬敞, 有卡位,坐得舒服,已經係吸客既賣點。

任食邊爐既材料都好多,

2022-07-03 229 views
18樓雞煲之前係旺角都試過,最特別係佢係旺角同荃灣都係位於18樓,今次經過荃灣大鴻輝就試試佢。因為見A餐最平,所以揀咗個A餐,都係慣常食法先雞煲後邊爐,平均一個人$208,性價比高。環境好寬廣,每張枱之間都有唔少嘅距離,疫情期間食得更加放心。先講雞煲,今次叫咗BB辣,食入口確實唔算太辣,有點香味,味道夠濃。雞肉份量多,就咁睇相都見到有好多件,佢啲雞肉全部都好嫩滑,最緊要係好快熟、唔使等,上枱差唔多就食得,雞件係冇碎骨,可以大啖大啖食。食完雞煲之後可以加湯打邊爐,使用QR code就可以order,選擇都有唔少,佢會有是日海鮮,我叫過會有蝦、魚、甲殼等。另外鍾意食魚嘅話可以叫脆脘片,入口夠新鮮爽脆,以呢個價錢計算仲要味道不錯!仲有得點肥牛,肥牛唔騷無怪味,叫左幾碟都唔會話太多脂肪,正!值得一提的是,餐廳的熟食和甜品質素都唔錯,仲有自家製飲品,性價比很高!