2024-08-04 104 views
喺紅磡睇完戲10點幾發現附近基本上都閂晒門,難得呢間開到11:30就入去試下,仲有個姨姨喺門口介紹叫我哋入嚟試下🙈🙈我哋叫咗個二人餐包兩個主食,兩個小食同兩杯嘢飲,估唔到又幾好食。兩個小食係炸蝦同埋皮蛋豆腐,正常發揮冇乜特別,但係自己整跌咗一隻😂😂鹽酥雞炸得幾香,冇油味,牛肉麵湯底都幾濃郁。另外嗰個叫咗紅燒牛肉麵,湯底唔錯,牛肉都幾嫩滑。而家夜晚越嚟越難搵餐廳食飯,有時見冇乜人都會唔夠膽行入去驚中伏,但係今次係意外驚喜!二人餐加埋$168,合理價錢,經過不妨一試~

鹽酥雞牛肉麵

2024-07-21 132 views
多年街坊老店,味道不失水准。已经开了四五年了,每次回黄埔都会想回来吃一次。第一次朋友介绍来的,很惊艳的味道,没想到一开开了这么多年还会继续支持的,希望生意兴隆。
2024-07-16 152 views
味道不錯、下午茶份量也不少、芋泥仙草好好喝環境整齊、舒服牛肉麵還好、正常、沒有什麼特別鹽酥雞也差不多、正常水準、整體不錯、下午茶價值合適、$39一份牛肉麵、出餐時間還好
味道不錯、下午茶份量也不少、
芋泥仙草好好喝
環境整齊、舒服
牛肉麵還好、正常、沒有什麼特別
鹽酥雞也差不多、正常水準、
整體不錯、下午茶價值合適、$39一份牛肉麵、出餐時間還好
2024-07-11 149 views
今日收工搵晚飯食,同朋友嚟到呢間正宗台灣風味嘅餐廳,直接入去試下!🍽️叫左個二人餐,前菜叫左一碟開胃嘅皮蛋豆腐同台灣香腸,皮蛋份量好足,口感好順滑清新,而且仲夾雜埋一啲木魚絲,好開胃!🤤 緊接著就係我最期待嘅主菜喇 - 鹽酥雞扒麵同麻辣牛腱麵!🍜鹽酥雞皮脆肉嫩,成塊面咁大,加埋彈牙嘅麵條真係好正。麻辣牛腱麵就濃郁香辣,都好好食!套餐都係二百蚊唔洗,食完仲有生果送!餐廳環境整潔,野食上得快。最緊要係開到十一點半,啱哂半夜搵野食!🤣

2024-07-08
$80 (Dinner)
Dining Offer
Tasting Event
2024-07-10 89 views
午市不太多人 不用等位 環境衛生方面沒有問題 很整潔食物方面還不錯 人氣食品有水準聽朋友講 呢到既牛肉麵好好食就一於過黎試下牛肉麵可以揀唔辣 少辣 中辣 同大辣唔係太食得辣既我 就揀左少辣食麵之前 先飲下啖湯不過小辣 我都覺得辣左少少麵質唔係我預期既爽口 而係淋既牛肉煮得好淋👍🏻但整碗麵同牛肉 比例上 我都覺
午市不太多人 不用等位
麵質唔係我預期既爽口 而係淋既
牛肉煮得好淋👍🏻
但整碗麵同牛肉 比例上 我都覺
2024-07-07 51 views
经常来红磡这边点这份盐酥鸡热干面,有很多事情的回忆里都有这一份深夜热乎乎又有点辣的食物,价格也算比较平,可以说是cozy food了冻奶茶也很Nice,跟餐仅加3
冻奶茶也很Nice,跟餐仅加3
2024-07-05 85 views
成9點幾先收工,間間都話已經截咗單,經過呢間見佢收11點,咁入嚟試吓啦。入到嚟見到佢有二人餐,見到價錢都幾抵食,個餐有兩碗面,兩個小食,2杯嘢飲,我見隔籬枱都好大碟。面就叫咗日式吉列虎尾蝦,同埋紅燒牛肉肥腸麵,小食叫咗木魚皮蛋豆腐,同埋士林台灣香腸,嘢飲叫左涷奶茶,同埋愛玉仙草檸檬茶。開頭以為佢啲小食會好少好細碟,點知原來都唔細😅個豆腐肯定係百福,但配左皮蛋同佢個汁好好味。個士林腸都唔錯,配少蒜頭一齊食一啲都唔油膩,可以俾讚👍🏻到個面啦,牛腩都夠林,肥腸都唔錯,虎尾蝦都幾好食,仲好多隻(平日出面可能都係得2-3隻)但碗麵真係好大碗😅至於杯嘢飲,奶茶正常,杯檸檬仙草,我覺得幾好,唔會太甜,夏天飲感覺好清新。其實呢個二人餐,如果女仔食,3-4個女仔食都肯定夠食,所以佢真係好抵食

2024-07-05
$93 (Last Night Supper)
2024-07-05 21 views
鰻魚飯定食經過烤焗鰻魚表面脆皮感覺有高級日式鰻魚韻味零食份量非常足夠,滷肉飯油香四濺,店員禮貌滿分作為滷肉飯在香港來說評分很高不可不提珍珠奶茶茶味濃郁學完之後,晚上也不用睡覺證明用的都是真正的茶葉
鰻魚飯
定食
經過烤焗鰻魚表面脆皮

感覺有高級日式鰻魚韻味
零食份量非常足夠,
滷肉飯油香四濺,店員禮貌滿分
作為滷肉飯在香港來說評分很高

不可不提珍珠奶茶
茶味濃郁學完之後,晚上也不用睡覺
證明用的都是真正的茶葉
鰻魚肉燥飯
鰻魚肉燥飯
2024-07-03 41 views
這家店的牛肉面實在太棒了!湯頭濃郁鮮美,牛肉又嫩又香,麵條Q彈有勁。入口即化的牛肉,搭配柔滑的麵條,讓人口感滿足。湯汁入口回甘,不會過於鹹油膩。價格也算合理,性價比極高。這家牛肉面絕對是附近最出色的選擇,強烈推薦給愛吃牛肉面的朋友們。

2024-06-30 25 views
冷氣唔夠,我杯凍飲d冰好快就溶曬,出餐好耐,服務人員態度極差,又難食,個滷肉飯無味,總括嚟講,差到極點,尤其是收銀個男人,態度差到一個點,佩服佩服👎🏻👎🏻👎🏻

2024-06-27 16 views

2024-06-18 41 views
收工見呢間仲有開(收11點)就入嚟試下,叫左個2人餐,有2個面,2個小食,1杯嘢飲,$168都幾抵。叫個個苦味蝦麵,同埋紅燒牛肉肥腸麵,個湯底好好味,同埋都幾大碗🫶🏻 小食叫個個木魚皮蛋豆腐同埋士林台灣香腸,2個都好好食仲好大份,絕對唔係得幾舊仔,係大大碟😄飲品叫左凍奶茶同凍檸茶,正常飲品味,都ok嘅!可能大家出入都無開度門,所以走左唔少冷氣(佢係趟門,所以有少少唔夠冷氣😅但食物絕對可以俾5星嘅👍

飲品叫左凍奶茶同凍檸茶,正常飲品味,都ok嘅!

但食物絕對可以俾5星嘅👍
2024-06-18
Type of Meal
Dinner
2024-06-16 30 views
晚市食左 1️⃣日式吉列豬扒麵$65同2️⃣綜合牛魔皇麵$85,前菜都有時令水果和中華沙律,整體都OK,特別係額外叫嘅小食台灣腸,呢個真係好食,豬扒夠脆唔會太油太淡,食完會有下一次
2024-06-06 38 views
lunch time偶爾會幫襯嘅平價台灣菜坐得都算舒服,唔會太逼今日食左紅燒牛肉牛筋麵,小麻辣 58蚊牛肉口感岩岩好,唔會柴唔會太淋,牛筋夠入味,雖然湯底唔算太正宗,但肉嘅份量又夠,價錢合理,會keep住黎幫襯~
lunch time偶爾會幫襯嘅平價台灣菜

坐得都算舒服,唔會太逼

今日食左紅燒牛肉牛筋麵,小麻辣 58蚊
2024-06-06
2024-06-06 29 views
偶然發覺黃埔有一間好地道隱世台灣牛肉麵,我order 了一個私房紅燒牛肉麵,整體來說真係同在台灣食的牛肉麵有幾份相似,無論個湯底,牛肉,丸味道好好,價錢亦合理,如果中午去食包熱飲套餐只是$60,所以間唔中亦會去食
2024-06-06
$60 (Lunch)
  • 紅燒牛肉麵
  • 紅燒牛筋牛肋條