2020-11-28
依頭都唔少臺灣野食牛肉麵都2-3間依間起清玉隔離見佢望落唔錯 入咗去試入面環境幾好 坐得舒服 燈光充足餐牌雖然選擇唔多 因為主要得牛 丸 腸 但係可以選擇嘅麵同湯底都有幾款我叫咗個紫菜雙丸拼滷蛋 台灣麵 慢煮筒骨湯 ($48)賣相好唔錯 好鍾意佢有個盤 感覺高級啲而且份量唔少 足料 啲肉丸超巨型湯底清清地 不過加咗紫菜同少少醬油 所以都有味 好在唔係味精湯啲牛肉麵唔係話好多 正常份量 但係好好食!估唔到佢質感咁好 彈牙 煙韌 比較似拉麵🍜 雖然食到未都淋咗少少 不過係幾好食至於花枝丸 大大粒 幾滑身同埋彈口 唔會食到一粒粒硬嘅野牛丸一開始食怪怪地 比起花枝丸硬好多同咬落’鞋’啲 不過食食下又覺得幾好食主要係佢真係有牛味 口感又幾得意 韌得黎爽口😆真材實料 自家製滷蛋就唔特別 因為冇味 似烚蛋另外有試佢嘅紅燒牛肉 超淋 一條條肉 又香牛味👍🏻-原先都只係諗住試下 冇乜期望點知比預期好好多 直頭好食添好欣賞佢嘅麵質同埋佢竟然成功令一個平日唔特別鍾意食肉丸/魚彈 (更加唔會食牛丸)嘅人改觀😀服務ok 係家族生意 我地一邊食飯 佢地一家自己打邊盧Cp值高! 有野飲 份量足 有水準值得試下
牛肉麵都2-3間
依間起清玉隔離
見佢望落唔錯 入咗去試
入面環境幾好 坐得舒服 燈光充足
我叫咗個紫菜雙丸拼滷蛋 台灣麵 慢煮筒骨湯 ($48)
賣相好唔錯 好鍾意佢有個盤 感覺高級啲
而且份量唔少 足料 啲肉丸超巨型
啲牛肉麵唔係話好多 正常份量 但係好好食!
估唔到佢質感咁好 彈牙 煙韌
比較似拉麵🍜