元朗-1987 Kitchen:USA prime rib eye 10oz -閒日,同放生日假的朋友睇完早場,再搵間好餐廳食個生日lunch,想食牛扒!商場餐廳的牛扒店太麻麻,便特登坐輕鐵去到風評不錯的1987 kitchen!這決定是對的,食完覺得這裡都是元朗的一間高質西餐小店。小店不大,只有約10幾二十個座位,我們來到的時候它剛開門,走的時候都幾乎滿座了。200多元就食到USDA Prime grade的肉眼😚仲有10oz咁多,都幾抵食!烹調得宜,牛味及油香並重,質感軟嫩多汁,配菜分量好足,薯蓉勁滑!配餐有分子料理泡泡做前菜喚醒味蕾,幾特別。麵包烘得溫溫的,還配上玫瑰花型的牛油,好有心思!隨餐還有湯及餐飲😀值得回頭。

配餐有分子料理泡泡做前菜喚醒味蕾,幾特別。
麵包烘得溫溫的,還配上玫瑰花型的牛油,好有心思!
隨餐還有湯及餐飲😀值得回頭。
2019-05-07 572 views
朋友帶我黎元朗揾野食,我心諗要黎咁遠揾野食,一定要揾間好味又坐徥舒服既,唔好令我失望呀。估唔到,元朗真係咁多好野食,而且好多都係好有特色既小店,無論裝修定食物,風格定情調,都係好過成日幫趁既連鎖店。今次佢帶我食既1987 Kitchen,好有質素,不過就略嫌坐得迫左少少,啲野食都好似唔夠位擺咁,但係野食就勁好食。# steak and fries # ***** ***** 10/10我成日提個甜字,其實食牛扒除左係要食佢既tender,最緊要係食落香甜有牛味丫嘛! 而1987 Kitchen既牛扒就做到晒呢啲條件。# 烤牛肉漢堡 # ***** **** 9/10漢堡微脆,牛肉tender juicy而又充滿啖啖肉香,正。1987,我一定會再揾黎揾你呀,要回重過去。

# 烤牛肉漢堡 # ***** **** 9/10

1987,我一定會再揾黎揾你呀,要回重過去。

Steak and fries
Grilled beef burger
Steak and fries
Grilled beef burger
  • 烤牛肉漢堡
2019-05-04 431 views
《1987 Kitchen》琴晚黎左元朗呢間小店食晚餐高質!!!食得好開心我同媽媽試左佢地既新菜澳洲香草和牛肩肉配自家製薯蓉跟餐有湯或沙律同埋飲品~二人份~仲有一個分子料理!叫做菠蘿泡泡🍍我地要左一湯一沙律~仲另外叫左個焦糖燉蛋🍮諗起都流口水🙈🙈♥.🍍菠蘿泡泡🍍呢個係前菜分子料理黎既~都幾特别係一細碗有淡淡菠蘿味既泡泡黎.🦐龍蝦湯🦐 (需加錢)好濃沃嘅蝦膏味感覺好足料.🍅沙律🍅入面有一啲三色藜麥😄感覺真係好健康.🍞法包🍞 (有蜜糖芥末醬同埋牛油)估唔到係連麵包都有得讚😂外脆内軟!面頭仲有一啲芝麻!感覺好似食呢個包好健康咁😂呢間小店自己諗牛油雕花真係好有心機見到咁靚咁用心整真係唔想催殘佢蜜糖芥末醬好好食!酸酸甜甜好開胃!.🐮澳洲香草和牛肩肉🐮主菜黎la!一上枱我同媽媽都嘩~熟既程度同埋份量都岩岩好(๑•̀ㅂ •́)و ✧啲牛越咀嚼越有味道食到佢既原汁原味好得意既係佢有個迷你既煎pan仔裝住啲鹽點小小鹽落肉到食可以帶出肉嘅鮮味.🥔自家製薯蓉🥔我好中意佢個薯蓉好香牛油味仲好滑真係好好食!!!因為太好味所以我嫌佢俾得太小la.🍮焦糖燉蛋🍮好好味媽媽好中意👩我地一人一半食既~媽媽食完佢個一半,仲問我
《1987 Kitchen》

琴晚黎左元朗呢間小店食晚餐

高質!!!
食得好開心

我同媽媽試左佢地既新菜

澳洲香草和牛肩肉配自家製薯蓉

跟餐有湯或沙律同埋飲品~二人份~

仲有一個分子料理!叫做菠蘿泡泡🍍

我地要左一湯一沙律~

仲另外叫左個焦糖燉蛋🍮
諗起都流口水🙈🙈♥
🍍菠蘿泡泡🍍
呢個係前菜分子料理黎既~都幾特别

係一細碗有淡淡菠蘿味既泡泡黎

🦐龍蝦湯🦐 (需加錢)
好濃沃嘅蝦膏味
感覺好足料

🍅沙律🍅
入面有一啲三色藜麥😄感覺真係好健康

🍞法包🍞 (有蜜糖芥末醬同埋牛油)
估唔到係連麵包都有得讚😂

外脆内軟!面頭仲有一啲芝麻!

感覺好似食呢個包好健康咁😂

呢間小店自己諗牛油雕花真係好有心機

見到咁靚咁用心整真係唔想催殘佢

蜜糖芥末醬好好食!酸酸甜甜好開胃!

🐮澳洲香草和牛肩肉🐮
主菜黎la!一上枱我同媽媽都嘩~

熟既程度同埋份量都岩岩好(๑•̀ㅂ •́)و ✧
啲牛越咀嚼越有味道

食到佢既原汁原味

好得意既係佢有個迷你既煎pan仔裝住啲鹽

點小小鹽落肉到食可以帶出肉嘅鮮味

🥔自家製薯蓉🥔
我好中意佢個薯蓉

好香牛油味仲好滑

真係好好食!!!

因為太好味所以我嫌佢俾得太小la

🍮焦糖燉蛋🍮
好好味
媽媽好中意👩

我地一人一半食既~媽媽食完佢個一半,
仲問我洗唔洗不如叫多個食

見到燉蛋入面有好多一點點雲呢拿籽

另外好想讚下佢地
由其係個位男店主!
佢對每一個客人都好好

服務態度好好仲好細心!!

佢會主動介紹佢地既菜式俾每一台既客人!
食到尾聲時仲走過黎問我地啲食物o唔ok

我見到連簡單既抹枱佢都唔馬虎!

真係好難揾到對工作咁有熱誠既一間店!
好感動!!
有機會會再黎!

好多朋友仔都話想黎試下(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
2019-04-03
Type of Meal
Dinner
  • 澳洲香草和牛肩肉配自家製薯蓉
  • 法式焦糖燉蛋
2019-04-29 1818 views
#1987kitchen --好欣賞菜式好多既細節位用輕盈既配搭去襯托番比較厚實既牛肩肉-店內提供既水係用士多啤梨同薄荷菜浸過,好清新而餐前甜品係雜果泡泡分子料理酸酸甜甜,而且好輕好滑,入口即溶-好鍾意食佢個餐包,係又脆又薄既麥包主廚雕既牛油玫瑰花真係好有心思🤩自家製既蜜糖芥末都同包既味道好夾甜甜地,唔辣,有d 似拖肥糖,好絲滑既口感-西芹頭湯係有淡淡既西芹味道既忌廉湯食落唔會太厚太膩,有中西合璧既感覺-睇得出係一間用心經營既小店比左好多心機係食材同菜式上面值得推介‼️--評分: 8.7 / 10
#1987kitchen -
好欣賞菜式好多既細節位
用輕盈既配搭去襯托番比較厚實既牛肩肉
店內提供既水係用士多啤梨同薄荷菜浸過,好清新
而餐前甜品係雜果泡泡分子料理
酸酸甜甜,而且好輕好滑,入口即溶
好鍾意食佢個餐包,係又脆又薄既麥包
主廚雕既牛油玫瑰花真係好有心思🤩
自家製既蜜糖芥末都同包既味道好夾
甜甜地,唔辣,有d 似拖肥糖,好絲滑既口感
西芹頭湯係有淡淡既西芹味道既忌廉湯
食落唔會太厚太膩,有中西合璧既感覺
睇得出係一間用心經營既小店
比左好多心機係食材同菜式上面
值得推介‼️
評分: 8.7 / 10
  • 和牛肩肉
元朗一向都多美食 今次經過見到有澳洲香草和牛肩肉配自家製薯蓉餐 兩人份量都係488 就想試下呢間1987 kitchen 餐包配 玫瑰牛油 蜜糖芥末醬餐包烤得好香脆 又唔會太硬 仲可以配埋玫瑰牛油同蜜糖芥末醬 個人就鍾意蜜糖芥末醬多啲 😍 甜甜地 好好食澳洲香草和牛肩肉配自家製薯蓉份量超夠 好大份 完全夠兩個人食一開始見佢好似熟曬咁 有啲擔心 😨但食落竟然好滑 🤤好似大約5成熟左右咁 差啲比個賣相呃左!問落先知原來係用左慢煮 !怪不知可以keep住個肉咁滑咁多汁啦🤤🤤🤤 仲好夠牛味 記得點返小小鹽 會更好食而都無諗過薯蓉都好好食 好滑 又唔會好膩咁 配埋和牛簡直一流👍🏻👍🏻👍🏻

餐包配 玫瑰牛油 蜜糖芥末醬

份量超夠 好大份 完全夠兩個人食
一開始見佢好似熟曬咁 有啲擔心 😨
但食落竟然好滑 🤤好似大約5成熟左右咁 差啲比個賣相呃左!
Celebration
Anniversary
2019-04-04 1107 views
有日喺元朗行街嘅時候,無意中收到張傳單,見到附近新開嘅西餐廳有做優惠,於是就本著試一試嘅心態去咗啦。😀lunch時間大約十二點幾一點,店入面除左兩個職員之外一個食客都冇🙈哈哈包場仲好😚店員殷勤推介咗幾款佢哋嘅固定特色午餐,仲有每日唔同嘅廚師推介。最後左諗右諗都係想食一個最signature嘅All Day breakfast🤗套餐可以揀餐湯或者沙律,店員貼心提示我呢個餐本身已經有一樣嘅沙律,所以就建議我揀湯。仲記得是日餐湯係忌廉甘筍西湯,仲配咗冷發熱辣辣餐包😜一路飲住湯一路飲住嘢飲嘅時候,我個全日早餐已經到咗喇。份量一啲都唔惹少,有英式豬肉腸,炒蛋,多士,沙律番茄同埋薯餅等等。一個女仔都差啲食唔曬。😈總括嚟講餐廳屬於小店形式經營,位置唔多而且午市嘅價格嚟講都唔平,但係從菜單可以睇得出佢哋都有花過心思去研究。等我下次有時間試埋佢哋晚餐嘅扒餐先💁

2019-04-02 1042 views
元朗多美食,但高質西餐廳真的不多,跟同事到元朗覓食,經過 1987 Kitchen,見地方光猛,企理乾淨,原來已經開業半年了,店員很殷勤地介紹餐牌上的餐點,聽着很吸引,就嚐一下。。。👉🏻 分子料理 菠蘿泡泡 沒想到餐點居然還附有餐前甜點,店員介紹說是分子料理 - 菠蘿泡泡,名字一聽就覺得很有趣。吃下去口味很清新,菠蘿甜甜酸酸的味道充滿整個口腔,泡泡的質感非常綿密,不會過於空氣感,拿揑得剛剛好。👉🏻 餐包 - 配玫瑰花牛油 + 自家製蜜糖芥末醬 玫瑰花牛油非常漂亮 (尖叫尖叫再加心心眼) 餐包上有黑白芝麻,烤得很香脆,厚薄也恰到好處,不會太厚太硬,我個人很怕要跟餐包多士角力。餐包可選擇配牛油或自家製蜜糖芥末醬,也可以配餐湯一起吃。蜜糖芥末醬很有驚喜,非常喜歡。👉🏻 餐湯 - 蕃茄忌廉湯 這是蕃茄跟忌廉的完美結合,濃濃的蕃茄味道,不會過份的酸,濃稠度也很適中。唯一美中不足是上面的麵包粒拍照後已經變得不脆了。所以美食還是要襯熱吃。👉🏻 沙律 - 香檳汁藜麥沙律 沙律菜非常新鮮爽口,搭配藜麥更健康美味。沒經新烹煮的食物通常少了點香味,香檳汁剛好彌補了這個不足,令一個看似普通皂沙律也色香味俱全

👉🏻 分子料理 菠蘿泡泡

👉🏻 餐包 - 配玫瑰花牛油 + 自家製蜜糖芥末醬

玫瑰花牛油非常漂亮 (尖叫尖叫再加心心眼)

餐包 配玫瑰花牛油及自家製蜜糖芥末醬

玫瑰花牛油 及 自家製蜜糖芥末醬

👉🏻 餐湯 - 蕃茄忌廉湯

蕃茄忌廉湯

👉🏻 沙律 - 香檳汁藜麥沙律

沙律菜非常新鮮爽口,搭配藜麥更健康美味。沒經新烹煮的食物通常少了點香味,香檳汁剛好彌補了這個不足,令一個看似普通皂沙律也色香味俱全。如果香檳汁再多一點點就更好。

👉🏻 主菜 - 澳洲香草和牛肩肉配自家製薯蓉

我們點的主菜終於來了,是2人份的澳洲香草和牛肩肉配自家製薯蓉,足足有 500g 那麼大,絕對足夠兩個人吃。

和牛肩肉屬於牛隻運動較多的部位,肉質結實,富有彈性,不會太肥膩。和牛牛肩燒至7成熟,吃下去肉質軟腍,牛味重,配上燒汁,非常美味。也可以選擇配上海鹽,帶出牛肩肉本身最好的一面。
自家製薯蓉非常幼滑,沒有加重的牛油味 (不然應該會很膩)。

注意旁邊的小蕃茄也非常可愛,從菠蘿泡泡、玫瑰花牛油到可愛小蕃茄,都可以看出小店的用心和心思。很讚。

現在有限時優惠,2 個人 $488 就可以吃到這麼棒的和牛肩肉 (原價是 $688),還是每天限量供應,幸好我吃到了!(之後來的客人已經吃不到了)。

👉🏻 餐飲 - 菠蘿汁 + 蕃茄汁

其實我們點的2人份和牛肩肉只要每人加 $32 就可以轉套餐,就可以有餐包,餐湯/沙律,還有餐飲,之前也介紹了餐包餐湯沙律,都是很高汁的。餐飲也不例外,可愛的杯子,裝滿一大杯,太划算了。吃和牛肩肉配上酸酸甜甜的果汁,大滿足。

Type of Meal
Dinner
餐包 配玫瑰花牛油及自家製蜜糖芥末醬
玫瑰花牛油 及 自家製蜜糖芥末醬
蕃茄忌廉湯
2019-03-16 1096 views
見食評不錯,抱有期望,不過可惜⋯餐湯跟的那薄薄的面包很香脆,是整餐𥚃我最為欣賞的。$188 U.S. Prime Rib Eye,以為賣得這個價錢,應該都會正正常常吧⋯⋯可是,首先是Overcook, 我叫的是5成熟,但來到的似7成,而且完全冇肉味,表面亦煎得不夠香,另人失望。當時全間餐廳只得兩枱客人,品質控制方面仍有不足。服務方面基本上是ok的,算有禮貌。但在客人正在講電話時問要不要芥辣,那又似乎略欠細心。
見食評不錯,抱有期望,不過可惜⋯

餐湯跟的那薄薄的面包很香脆,是整餐𥚃我最為欣賞的。

2019-02-25 754 views
12點幾去到,得我一個客樓面招呼幾好,會主動出黎招呼你入鋪,會同你講今日有咩特別野👍但未有其他客人既時候就係咁聽到同見到1男1女樓面係到嬉戲🙈是日意粉,包餐湯/沙律及熱飲~餐湯係西芹頭湯,個湯太甜,甜到冇左西芹既味道😅香草醬🍅乾海鮮意粉(+左20蚊轉手打意粉)相反意粉就冇咩味,海鮮主要以吊筒仔為主,同埋手打意實左少少😶可能之前係食元睇左好多讚到天上有既post,所以期望過高左💁‍♀️
12點幾去到,得我一個客
但未有其他客人既時候就係咁聽到同見到1男1女樓面係到嬉戲🙈

是日意粉,包餐湯/沙律及熱飲~
餐湯係西芹頭湯,個湯太甜,甜到冇左西芹既味道😅

香草醬🍅乾海鮮意粉(+左20蚊轉手打意粉)

餐湯
2019-02-21
$100 (Lunch)
2018-12-22 688 views
菠蘿葡萄分子料理(贈送)🌕🌕🌕🌕🌗口感係好綿密既細泡,入口即溶,雖然清新,但味道好濃郁,菠蘿味最出,好似食左一整個菠蘿咁,係味蕾上既享受。-加左$32轉套餐,有餐湯同飲品。1987’s 法式龍蝦湯🌕🌕🌕🌕🌕本身只配普通餐湯,但店員話like佢地ig或Facebook page就可以免費升級龍蝦湯同牛肝菌湯!!OMG,真係超抵!碗龍蝦湯好似濃縮左8隻龍蝦咁,爆鮮味,而且食到有蝦膏味,神級正!-牛肝菌湯🌕🌕🌕🌕🌕呢個好飽肚,原因係湯入面有好多切碎左牛肝菌,大細岩岩好,唔洗咬好耐就吞到,而且飲落個湯仲鮮啲tim。-蕃茄汁🌕🌕🌕🌕🌑我個人爆愛蕃茄,所以叫左呢杯蕃茄精華。-菠蘿汁🌕🌕🌕🌕🌗最岩小清新既你地,清甜~仲有蘋果汁同橙汁簡,而且個燒杯幾靚同好大杯!打卡一流。-餐包 (贈送)🌕🌕🌕🌕🌗薄切,食哂唔會太飽,最怕餐包勁大舊,食完飽左一半,唔食又浪費,呢間唔會有呢個問題。餐包邊位好脆,內心好煙韌,真係愈咬愈愛。包既氣孔大,可能有人會話唔夠綿密,但我覺得呢個係優點,食落唔會太飽。個餐包點乜都正,配搭埋啲湯一齊食仲正!-焗蟹餅配芒果莎莎及紅波椒汁 $128 *🌕🌕🌕🌕🌖蟹餅係原隻蟹新鮮拆肉,好難得入
菠蘿葡萄分子料理(贈送)
🌕🌕🌕🌕🌗

加左$32轉套餐,有餐湯同飲品。
1987’s 法式龍蝦湯

牛肝菌湯
蕃茄汁
🌕🌕🌕🌕🌑
我個人爆愛蕃茄,所以叫左呢杯蕃茄精華。
菠蘿汁
餐包 (贈送)
焗蟹餅配芒果莎莎及紅波椒汁 $128 *
🌕🌕🌕🌕🌖
蟹餅係原隻蟹新鮮拆肉,好難得入面完全無碎殻,唔散,食得好放心!煎香4邊既蟹餅on top加左新鮮芒果同小小蟹籽,增添左口感,味道幾夾幾特別,可以帶出蟹肉既鮮味。芒果一啲渣都無,搞到我以為係芒果布甸,勁清甜啊!紅椒汁食落淡出好清既紅椒味,點埋食又一味覺享受!

新鮮波士頓龍蝦 (熱溶芝士焗)$288 *
🌕🌕🌕🌕🌕
幾大隻,而且極新鮮,食落唔似雪藏龍蝦!龍蝦口感爽口彈牙,可以媲美一個8歲小孩既肌膚,輕輕一拉就可以起到成條肉,蟹箝肉多到食落超幸福!超滿足!伴碟焗薯同沙拉一啲都唔求其,好飽好正!

慢煮紅酒燴牛仔粒意粉 $118 *
🌕🌕🌕🌗🌑
呢個有小小失望,蕃茄味幾出,意粉都軟硬適中,但牛仔粒因為切得太細舊,所以好易熟,一熟就好硬而且無味,好似煲完湯既湯渣咁。食到有一舊稍為大舊啲既肉,好腍好軟糯。所以我覺得係部位既問題,如果肉切大舊啲,或轉用牛臉頰,整體會好好多,就算貴小小我都無所謂。

——
*需加一
我覺得10%好抵比,因為服務真係好到位同貼心,因為我地share食,每食完一個餸都會幫我地換碟!五星級服務。//環境有feel,播既歌走歐美風,好有情調。仲有塊黑色鏡,影倒影都一流,黎緊聖誕係度慶祝都唔錯!
2018-12-20
$300 (Dinner)
  • 新鮮波士頓龍蝦 (熱溶芝士焗)
2018-12-10 554 views
週末試下元朗西餐小店,價錢親民,五星級享受🤩首先有餐前小食青檸泡泡,有少少酸味幾開胃,可以清洗味蕾。接着有麵包及甘筍忌廉湯,麵包配玫瑰花牛油🌹及honey mustard😍咁靚嘅牛油好少喺小店見到,通常都係高級餐廳例如Amigo先至有👍🏻我比較鍾意配honey mustard,好香好特別。主菜叫咗紐西蘭草飼肉眼扒$118,我叫左最愛嘅五成熟,雖然牛扒唔厚,但係切開都係粉紅色🥩牛扒唔厚感覺上好難控制生熟程度,所以有呢個水準,廚藝的確唔錯👍🏻而且肉質鮮嫩,唔使加調味料都已經有本身嘅牛味。另外有波士頓龍蝦藍青口意粉$188🍝由於意粉係散叫,加$32可以跟餐有湯或沙律及飲品。意粉係手做扁意粉,咬落好有口感,但又唔會太硬,每條麵都充滿着豐富龍蝦汁,令我想起Ritz Carlton的龍蝦湯😍龍蝦感覺新鮮🦞特別係個鉗好好食,比較之下藍青口就普通🤔總括來講,食物質素性價比很高,侍應服務唔錯,會主動提議主菜逐個上菜,因為餐桌比較細,如果主菜一次過黎就會很逼。
週末試下元朗西餐小店,價錢親民,五星級享受🤩

2018-12-09
$180 (Lunch)
2018-11-20 616 views
黑松露薯仔沙律龍蝦湯+$38包咖啡/茶和湯,打咭可免費將是日餐湯轉成龍蝦湯龍蝦藍青口意粉$188Creme Brulee$68香蕉船$88好味指數:5/5----------要吃西餐,從來沒有想過要走到元朗,覺得質素不會很好。有天到元朗找朋友,路經此店,感覺不錯,且價錢不算高,就試試。意想不到,質素挺高的。黑松露薯仔沙律是免費送的,好香黑松露味!對我來說,這沙律可說是comfort food。龍蝦湯帶鮮味。以前試過好多餐廳的龍蝦湯都是偏咸,這裡味道可以啊!點餐湯會送麵包。值得一提的是那碟牛油!牛油造成一朶玫瑰花樣,十分精美!龍蝦藍青口意粉非常足料,有半隻龍蝦和3隻青口。青口雖小但新鮮。龍蝦肉爽口,膏呈橙色的。意粉拌了大量龍蝦汁,好鮮味。Creme brulee 是微溫的。這點我是很欣賞。因為之前有試過creme brulee 是有凍又實,我覺得好難吃。香蕉船用的是movenpick 雪糕。加有橙、藍莓、威化餅等作裝飾,貌相不錯。
+$38包咖啡/茶和湯,打咭可免費將是日餐湯轉成龍蝦湯
Creme Brulee
好味指數:5/5
----------

Creme  Brulee

2018-11-10
$250 (Lunch)
Creme  Brulee
2018-11-17 450 views
話說早前係網上有人介紹,所以已經訂左位今日就夜晚去左試呢間1987kitchen。去到店鋪細細間環境唔錯,坐低睇住餐單店員立刻介紹左幾款限定推介俾我,其中一款澳洲m5和牛300g我本來都想試下,但係講到和牛食既係佢入口即溶既口感同油香,本人喜歡食重牛味所以都係選擇左食牛柳。頭盤食左小小麵包🥯加埋個龍蝦🦞湯(個湯好濃味好正),之後上埋個海鮮茄汁意粉同個7成熟牛柳,個海鮮茄汁意粉味道幾好味道唔會太甜或太酸。重點黎到個牛柳賣相唔錯擺盤都好靚,但係有樣野就令我好失望😞個牛柳太大件,唔知係未因為咁樣個牛柳表面好乾無晒啲肉汁中間就留左啲肉汁。係食野既期間我見好多人都叫左份薯條🍟食,心諗有咩咁犀利🌝🌝原來佢竟然係落好多芝士係啲薯條上面,攪到我都頂唔順叫左一份黎食😌。整體黎講食物水準都可以,如果佢牛肉果方面再做好小小咁就無得頂
西餐
西餐
2018-11-12 452 views
近幾個月,識我既人都經常聽到我講元朗呢間CP值高既西餐廳🙈既然今日順路到元朗,當然要身體力行再encore多一次😋上次個熱溶芝士薯條,我依然念念不忘🤤不過今日入去Lunch,就試試佢哋個新Menu啦😆意大利香草醬忌廉茄乾蟹肉意粉🍝意粉creamy亦夠香濃😛蟹肉好多😋加拿大無骨豬扒🍖豬扒好厚身🤩肉質鮮嫩,而且好juicy😋另外我呢個牛魔王🐮忍唔住,叫多左一份限量供應既澳洲M5和牛西冷(300g)🥩五成熟😋西冷煮理得恰到好處,完全保留住牛肉新鮮肉汁,而且牛味重,入口嫰滑多汁。餐前小食:黑松露薯仔沙律🥗甘筍忌廉湯🥣牛油多士🍞完全無encore錯😋整體水準依舊高,仍然食出個種好有heart既感覺🤩不過都係嗰句,地方細小,記得去之前先預約🙂
近幾個月,識我既人都經常聽到我講元朗呢間CP值高既西餐廳🙈

意大利香草醬忌廉茄乾蟹肉意粉🍝
意粉creamy亦夠香濃😛蟹肉好多😋

加拿大無骨豬扒🍖
豬扒好厚身🤩肉質鮮嫩,而且好juicy😋

餐前小食:
黑松露薯仔沙律🥗
甘筍忌廉湯🥣
牛油多士🍞

2018-10-23 471 views
小店位置唔多 建議訂枱先好適合慶祝節日/約會聚會🌟-小店主要賣歐陸菜廚師出身五星酒店 的確有水準👍🏻大家會不斷欣賞到手刮熱溶芝士呢個動作亦係店內賣點之一一出就好好好香芝士味望住刮D芝士真係流曬口水🤤-叫主菜可以+$32轉套餐 (湯/沙律+飲品)想飲龍蝦湯就再+$28店舖會逐樣上 成件事高級咗😝前菜(雞翼尖) >麵包(醬正!) >主菜連水都不斷 refill 有士多啤梨味的😎-其實勁多野都想叫 好吸引🙄USA Prime 10oz  肉眼 ($268)伴碟好精緻 仲有芝士薯仔😍肉質好嫩 牛味香濃 脂肪位就唔洗講啦-1987's  龍蝦藍青口意粉($188)用手作扁意粉 幾有咬口龍蝦大大隻 好多肉‼真係好爽‼青口相比下失色咗😂意粉個海鮮龍蝦汁好濃烈!!佢可以比多D汁我就好啦😭我會飲埋-鵝肝+$68 配勁脆麵包又係唔洗多講啦洋蔥圈 +$38 好熱 好脆!!Nice place to go‼😍--📍1987 Kitchen元朗金輝徑28號好盛洋樓地下11號舖
小店位置唔多 建議訂枱先
好適合慶祝節日/約會聚會🌟

小店主要賣歐陸菜
廚師出身五星酒店 的確有水準👍🏻
大家會不斷欣賞到手刮熱溶芝士呢個動作
亦係店內賣點之一
一出就好好好香芝士味
望住刮D芝士真係流曬口水🤤
叫主菜可以+$32轉套餐 (湯/沙律+飲品)
想飲龍蝦湯就再+$28
店舖會逐樣上 成件事高級咗😝
前菜(雞翼尖) >麵包(醬正!) >主菜

連水都不斷 refill 有士多啤梨味的😎
其實勁多野都想叫 好吸引🙄
USA Prime 10oz  肉眼 ($268)

伴碟好精緻 仲有芝士薯仔😍

肉質好嫩 牛味香濃 脂肪位就唔洗講啦

1987's  龍蝦藍青口意粉($188)

用手作扁意粉 幾有咬口
龍蝦大大隻 好多肉‼真係好爽‼

青口相比下失色咗😂
意粉個海鮮龍蝦汁好濃烈!!
佢可以比多D汁我就好啦😭我會飲埋

鵝肝+$68 配勁脆麵包
又係唔洗多講啦

洋蔥圈 +$38 好熱 好脆!!

Nice place to go‼😍
-📍1987 Kitchen