2019-06-24 45 views
未搬黎之前,冇諗過會搬去曾經是悲情城市的天水圍。區內一向自給自足,而家仲多左好多精品式商舖,食肆質素也越來越好。之前經過見到這餐廳,不過冇入去。今日又行經附近,入黎幫襯下。拼盤有四款小食,雖然全是炸物,但炸到啱啱好,不會太乾/硬。其中的雞中亦最正,但都幾辣吓!食牛扒我鐘意肉眼扒,冇骨全肉。這裡的份量標準,但幾厚吓兼冇咩野根位,肉汁亦多,水準ok。加$25可以加配沙津+湯+飲品,埋單二百多,雖不算平,但仍是合理。沙津幾精緻,食得多肉,要食番d疏菜平衡下。餐湯也稀杰得宜,而且都幾多粟米,好好飲。

2019-06-21 37 views
朋友話天水圍開左間新餐廳食西餐 價錢唔貴 於是今日放工就約埋一齊去 地點好方便 一出西鐵站行幾分鐘已經到。 入到餐廳 地方幾闊落 店員安排左舒適既卡位比我地 睇完餐牌就叫左兩個set dinner 餐廳上菜速度很快 首先黎個例湯 是栗米湯 正常發揮。小食是甜酸雞翼和黑松露蛋黃醬薯條 雞翼炸得香脆配甜酸醬一流 薯條亦很香口。千島海鮮pizza 非常足料 千島醬很開胃 令人食完一件忍唔住再食第二件 朋友叫左個穀飼西冷牛 牛扒味道不過不失 配菜略嫌失色。 整體食物質素配這個價錢 性價比是高的
2019-06-21 32 views
今日去天水圍探朋友,佢話呢度有間餐廳非常之高質,咁就抱着半信半疑嘅心態黎試吓啦。一嚟到見到呢間餐廳,原來唔係普通茶餐廳嚟㗎喎,佢嘅環境同Cafe差唔多,感覺好好坐喎。呢個沙律好fresh,食完好開胃呀。如果忌廉湯味道都啱啱好,飲落唔會太滯。呢個飛魚子蟹棒忌廉汁長通粉好好味,本身以為忌廉汁會好流好滯,但係原來唔會,感覺啱啱好。吉列豬扒生蠔溫泉蛋蓋飯都唔錯,溫泉蛋撈飯又係十分開胃。而且個吉列豬扒炸得夠脆,豬扒亦都夠厚,送飯一流。呢個雙重芝士夏威夷pizza真係超級推介,佢嘅質素比出面專食pizza嘅地方更加好,芝士味好重,而且pizza餅底同啲配料都好夾,差啲同朋友搶住黎食啊。不嬲最鍾意食黑松露嘅我,梗係要叫呢個黑松露蛋黃醬薯條啦。估唔到佢嘅黑松露味咁足,襯埋蛋黃醬薯條,搞到我食到停唔到口。呢個小食拼盤亦都係必經嘅推介,唔單止份量夠,而且佢嘅雞翼好好味,雞肉夠嫩滑同入味。叫咗咁多嘢食食到咁飽,本身以為埋單起碼$500以上啦,估唔到竟然竟然可以咁平,唔怪得朋友咁推介呢間餐廳啦。

2019-06-19 80 views
黃小姐很少去天水圍,可是因為有朋友仔住那邊,為了方便她,所以就跟她相約在天水圍吃晚餐。360餐廳的裝修簡約,以平價西餐廳來說確實滿不錯!環境也舒適,座位夠闊落,服務也不錯。是日餐湯栗米忌廉湯,香滑又不會太黏口,以餐湯來說OKAY!法式龍蝦湯 $28由於我們不知道已有是日餐湯 ,所以多叫了個龍蝦湯。可是龍蝦湯味道濃郁鮮甜,價錢又不貴,也是滿不錯的。蜜糖芥未煙三文魚沙律 $38沙律菜跟三文魚也十分新鮮,配上蜜糖芥未十分開胃。十分大碟也只是$38蚊,岩晒中意食菜既朋友仔。蒜香帶子海鮮忌廉意大利飯 $ 60$ 60的一個意大利飯,可是海鮮卻不少,忌廉味香濃,意大利飯軟硬適中。以此等價錢來說真的很不錯。黑椒雞肉波蘿火腿PIZZA $56是薄底PIZZA,黃小姐的最愛。黑椒雞肉波蘿火腿鋪滿在PIZZA上,芝士不會太多或太少,份量剛好。雞肉不會太乾,而且十分惹味。這個很不錯,下次可以再點。開心分享小食拼盤 $58小食拼盤一共有5款小食,薯條、脆炸洋蔥圈、脆炸手指魚、泰式香辣雞中翼及 炸雞中翼。炸物都分別炸得金黃香脆,沒有厚粉,也不會太乾。十分好吃喔!以此等便宜的價錢來說真的很好,大家不防一試!360

是日餐湯
栗米忌廉湯,香滑又不會太黏口,以餐湯來說OKAY!

法式龍蝦湯 $28

蜜糖芥未煙三文魚沙律 $38

蒜香帶子海鮮忌廉意大利飯 $ 60

黑椒雞肉波蘿火腿PIZZA $56

開心分享小食拼盤 $58

以此等便宜的價錢來說真的很好,大家不防一試!

360餐廳
地址: 天水圍屏廈路65號屏欣苑屏欣商場地下9號舖
(港鐵天水圍站 A 出口, 步行約5分鐘)
2019-05-24
$130 (Dinner)
2019-06-19 28 views
今晚黎過又快又平西餐,見新開又近西鐵站,地點幾方便。呢到平均晚餐價錢~$58-$138,包(餐湯或沙律)及飲品比較平民價地方又夠大✌🏻龍蝦汁焗鮮蝦海鮮🦞飯($58)飯仲要係用珍珠米👍🏻龍蝦汁味道濃, 又夠多汁岩哂我呢d汁送飯晚人😂😂海鮮中有蝦, 青口,魷魚🦑澳洲草飼肉眼牛扒($138)配薯菜及野菌炊飯有薯條🍟, 有少許沙律🥗牛扒叫了5成熟, 上菜時都無血水👍🏻餐湯粟米忌廉湯加了$12叫了泰式酸辣雞翼
今晚黎過又快又平西餐,見新開又近西鐵站,地點幾方便。
呢到平均晚餐價錢~$58-$138,包(餐湯或沙律)及飲品
比較平民價

地方又夠大✌🏻

龍蝦汁焗鮮蝦海鮮🦞飯($58)
飯仲要係用珍珠米👍🏻
龍蝦汁味道濃, 又夠多汁
岩哂我呢d汁送飯晚人😂😂
海鮮中有蝦, 青口,魷魚🦑

澳洲草飼肉眼牛扒($138)
配薯菜及野菌炊飯

有薯條🍟, 有少許沙律🥗
牛扒叫了5成熟, 上菜時都無血水👍🏻

粟米忌廉湯

加了$12叫了泰式酸辣雞翼

2019-06-17
$100 (Dinner)
2019-06-18 66 views
今日放假難得今日朋友又得閒,就相約於天水圍屏欣苑360餐廳食午餐,呢間餐廳是新開的價錢又大眾化,種類又多一於嘗試下。餐廳怖置幾特別,燈光柔和,座位舒適又有卡位。澳洲肉眼扒配薯菜加$15升級餐湯及飲品,肉眼扒點左7成熟配蒜蓉汁,肉質嫩滑牛味濃郁,薯條又是粗薯條好香噴噴,飯又軟硬適中。餐湯有粟米粒又有肉絲又香濃。法式龍蝦湯,里面有一隻蝦,湯味濃厚啖啖龍蝦味。溫泉蛋卡邦尼意粉,意粉軟硬適中,每條意粉都撈均了醬汁美味可口。黑椒雞肉菠蘿火腿Pizza,Pizza批底好薄外層又鬆脆,內里軟熟用料十足又夠大份量又香辣辣好好味。
餐廳怖置幾特別,燈光柔和,座位舒適又有卡位。
澳洲肉眼扒配薯菜
餐湯
餐湯有粟米粒又有肉絲又香濃。
法式龍蝦湯
法式龍蝦湯,里面有一隻蝦,湯味濃厚啖啖龍蝦味。
溫泉蛋卡邦尼意粉
黑椒雞肉菠蘿火腿Pizza
2019-06-11
$145 (Lunch)
澳洲肉眼扒配薯菜
法式龍蝦湯
溫泉蛋卡邦尼意粉
黑椒雞肉菠蘿火腿Pizza
  • 澳洲肉眼扒
2019-06-16 38 views
好一陣子冇入天水圍,而家熱閙左好多,變化都幾大。兩口子嚮呢間西餐廳用膳,很新淨、樓底好高下,第一個感覺幾舒服。Order了一個set dinner散叫了小食一齊share。前菜是沙津,佷新鮮,同埋有芝麻醬的關係,好開胃。主菜是肉眼扒配蒜蓉汁,選了七成熟,仲見到有少少血紅,好 juicy。餐湯是粟米忌廉,好creamy吓,好正!青口帶有香濃的白汁忌廉味,以售價$36來講,份量都唔少。煙三文魚蕃茄pizza做到芝士有拉絲效果,算是不錯!
好一陣子冇入天水圍,而家熱閙左好多,變化都幾大。

餐湯是粟米忌廉,好creamy吓,好正!

青口帶有香濃的白汁忌廉味,以售價$36來講,份量都唔少。

煙三文魚蕃茄pizza做到芝士有拉絲效果,算是不錯!

2019-06-15 90 views
繼本人上月中到過新公屋屯門欣田村的漁樂後,今次要去也是座落於另一邊天水圍新公屋商場的360餐廳。它的名稱有點特別,差點令人想起澳門觀光塔頂端的360旋轉餐廳。你們這樣想認真錯誤了,其實它是一間意大利西餐廳,只不過外部設計跟商場圓周興建才把之命名而已。喝上次的一間很不同,外圍每一格玻璃上也有每一餐及特色西式飲品的名稱,大門口更擺設黑板人手寫的大餐牌及宣傳海報。門後更有一座屏風及小鮮花作擺設,下面整齊地排列著一本本餐牌。再進去看到天花板與眾不同的設計,它是一個個面積相同的木製正方格框架無間斷排列而成,恍如香港七八十年代的童年玩意跳飛機及各類棋盤,把元素融入西式建築風格中。更深處的牆上更以一幅長黑板作擺設吸引食客,上面白色的文字及圖案全與著名西餐有關,如薄餅、咖啡、麵包、腸仔等。盡頭的鏡子上更有一副餐廳標誌,走過之後感覺恍如把地球以數分鐘極速環遊一周。加上座在落地玻璃的沙發位望著黑板進餐,更能進一步融入西餐教室當中。侍應接待周到,下午茶價錢亦算便宜。送餐時間及效率準確,只須十分鐘內而已,務求把食材最新鮮的製法送進客人手中。本人誠意推薦花生西多士,把配糖漿的鬆脆的麵包切開粒狀後,充滿花生粒及果
侍應接待周到,下午茶價錢亦算便宜。送餐時間及效率準確,只須十分鐘內而已,務求把食材最新鮮的製法送進客人手中。本人誠意推薦花生西多士,把配糖漿的鬆脆的麵包切開粒狀後,充滿花生粒及果醬的內部漸現出來。咬下去更能把兩種材料的質感分別出來,再配上少量的沙拉菜口感更十足。
2019-06-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
Celebration
Father's Day
Dining Offer
Coupon, Voucher
  • 花生西多士
2019-06-07 61 views
已經好耐冇入過天水圍,因為朋友住附近,咁啱去佢屋企玩,肚餓就落附近食野。依間餐廳價錢幾親民吓,係食得過嘅餐廳。我哋就叫咗黑蚊蚊墨魚意粉,蕃茄煙三文魚pizza,龍蝦汁海鮮意大利飯。依度仲可以加配一啲小食,今次我哋就加配左個黑松露薯條,同埋一個炸紫薯餅。野飲方面我哋就叫咗兩杯熱飲,同埋一支波子汽水。首先,講吓個黑蚊蚊墨魚意粉先,個意粉軟硬度相當適中,佢嘅墨魚仲大大嚿,絕對唔係細細粒果啲,都幾足料吓,另外,蕃茄煙三文魚pizza,就係我最鍾意嘅pizza,佢嘅芝士相當足夠,做到拉絲嘅效果,食落去簡直係料多過個餅底,真係10分回味。龍蝦汁意大利飯,就更加好食,食落口嘅每一粒飯,都係會被佢嘅香濃龍蝦汁包圍着,食落去嘅口感軟硬度適中,仲有好濃郁嘅龍蝦味回香。呢度就要讚一讚佢個黑松露薯條,我喺出邊食嘅呢一種質素黑松露薯條,完全唔係呢一個價錢,所以黑松露薯條係一個重點,食倒呢一個黑松露薯條,簡直好似佢蝕緊俾你咁。另外,就要講下佢嘅野飲,無論冷熱飲同埋波子汽水,都有顧及唔同年齡層嘅需求,而家波子汽水唔係所有餐廳都有,所以呢一間餐廳都迎合到好多唔同年齡層嘅需求。
  • Pizza
  • 黑松露薯條
  • 龍蝦汁意大利飯
2019-06-06 133 views
今日媽媽和弟婦去欣屏苑探訪新居入伙的友人,結果她都沒買菜,煮不成晚飯,她直接打電話問我來欣屏苑吃晚餐好嗎,我當然說好,因為我自己亦不想回家獨自煮麵吃。媽媽叫我下車後直接去360餐廳她們,這裡既有日式晚餐,亦有西式晚餐供應,普遍只是五十多至六十多元,包送咖啡或茶及精選餐湯或田園沙律,對於區內居民來說滿實惠的。我們點了兩份晚餐,一些小食,黑松露野菌忌廉意粉等,晚餐我們都配凍朱古力,精選餐湯,夏天特別想喝東西嘛。沒想到精選餐湯一點也不馬虎,喝到雜菌的鮮味,也嚐到蔬菜的甜味,非常濃稠,令我們更期待小食晚餐。海鮮控怎會錯過白酒忌廉煮青口,36元吃到八至九顆青口,每顆青口極之肥美富彈性,濃重的白酒忌廉彩椒,雜菌增色增香,讓人食慾大開,將青口吃過片甲不留。包羅萬有的開心分享小食拼盤總是深受大家喜愛,可以分享吃著不同的小食。這拼盤包括薯條,脆炸魚手指,脆炸洋蔥圈和炸生蠔,洋蔥圈,生蠔炸得金黃不油,薯條香脆,魚手指外脆內嫩,不錯的炸物拼盤。只吃肉真的不太健康,所以我們點了兩份煙沙文魚沙律配蜜糖芥末醬,沙律是夏日消暑清爽的良伴,解決食慾不振的困擾,也可以滿足味蕾。滑潤細緻的煙三文魚搭配水嫩爽脆的沙律菜,開

凍朱古力

精選餐湯

白酒忌廉煮青口

開心分享小食拼盤

只吃肉真的不太健康,所以我們點了兩份煙沙文魚沙律配蜜糖芥末醬,沙律是夏日消暑清爽的良伴,解決食慾不振的困擾,也可以滿足味蕾。滑潤細緻的煙三文魚搭配水嫩爽脆的沙律菜,開胃的蜜糖芥末,清新無比。

煙沙文魚沙律配蜜糖芥末醬

弟婦說吃肉太多,故主菜她吃無肉的黑松露野菌忌廉意粉,意粉果然不失弟婦期望,黑松露醬實在郁香,忌廉味超重,每一口意粉都嚐到黑松露滋味,醬汁沾滿每一條麵條,香氣四溢,弟婦大推。
黑松露野菌忌廉意粉

媽媽必點千島海鮮披薩,披薩烤得如薯片般薄脆,別以為披薩薄就沒甚麼配料,滿滿的海鮮和芝士在披薩密鋪,濃濃的千島醬酸酸甜甜,格外味美,亦深得媽媽歡喜。
千島海鮮披薩

吉列豬扒生蠔溫泉蛋蓋飯完全擄獲我的胃口,熱騰騰的吉列豬扒,生蠔脆中帶肉嫩,肉汁豐腴。然後刺穿溫泉蛋,締造滑蛋的口感,搖身一變滑蛋蓋飯,加上酸薑加持,襯托豬扒,生蠔的美味。
吉列豬扒生蠔溫泉蛋蓋飯
凍朱古力
精選餐湯
白酒忌廉煮青口
千島海鮮披薩
吉列豬扒生蠔溫泉蛋蓋飯
2019-06-05 56 views
今日放工同朋友經過喱間西餐廳,喺正屋苑下面,人流都幾多。我哋喺門囗見到個餐牌,價錢都幾吸引,經濟實惠,就衝入去試了。一入到去,感覺環境及裝潢都好美觀,亦好有情調。我哋一人叫一個晚餐,我叫左澳洲草飼肉眼扒配薯菜,叫5成熟。等左一陣手先來忌廉湯,超濃郁香滑,好 creamy 。仲有個沙津添啊!然後,滿心期待的牛扒來了。嘩,超juicy ,又好重牛味。大家尼到一定要叫喱個呀~我朋友叫咗黑忟忟墨魚意粉,喱個又係冇得輸。好揼本嘅墨魚汁,加上意粉又有嚼勁,食過番尋味。我地又叫左d小食:脆炸洋蔥圈和雞翼,洋蔥圈皮脆內鮮味,不錯不錯。雞翼也不會太油膩。總結喱餐真係物超所值,呢個價錢食到高質西餐,大家一定要來啊!

2019-06-04 1105 views
朋友屏欣苑新入伙,知我住呢頭就約左呢日dinner,無行過過黎呢頭都唔知咁快就開滿哂餐廳。平時鋸扒都要落到元朗,見呢度有西餐食,價錢又幾平就決定食呢間啦可能呢邊平租,餐廳空間幾大,座位夠闊絡,唔會同隔離枱你眼望我眼,私隱度高啲~西冷手掌咁大塊都係$108,平時只可以揀飯或薯菜,呢度兩樣有齊,夠哂飽肚野菌炊飯粒粒分明,唔會好濕痴埋哂咁,味道都係普通白飯。牛扒有得揀生熟程度,我order左三成熟,食落juicy,燒汁分開上,自己點就唔怕太濃味啦Set din包餐茶同沙律/湯。田園沙律落左橄欖油同甜醋,酸酸咪咪,開胃啲又健康啲朋友揀左餐湯,飲落幾重忌廉味,口感濃郁稠密、帶顆粒。雜扒餐超級豐富都係$78,有雞扒、豬扒、牛肉腸同煙肉,同樣跟飯跟薯菜。好耐無食到過雞皮脆卜卜既煎雞扒,夠哂香口,肉質鮮美嫩滑,略嫌肥左少少;豬扒一啲都唔乾,好juicy唔夠喉再加多份雞翼~~~外皮炸得好香脆,加埋甜甜辣辣既泰式辣醬,惹味得黎中和左炸野既油膩以後食西餐唔洗落元朗,喺天水圍都有得食啦

紐西蘭穀飼西冷牛扒

野菌炊飯粒粒分明,唔會好濕痴埋哂咁,味道都係普通白飯。
紐西蘭穀飼西冷牛扒

田園沙律

Set din包餐茶同沙律/湯。
田園沙律落左橄欖油同甜醋,酸酸咪咪,開胃啲又健康啲

野菌忌廉湯
朋友揀左餐湯,飲落幾重忌廉味,口感濃郁稠密、帶顆粒。
360雜扒

雜扒餐超級豐富
都係$78,有雞扒、豬扒、牛肉腸同煙肉,同樣跟飯跟薯菜。
360雜扒(雞扒)
豬扒一啲都唔乾,好juicy

泰式香辣雞中翼

以後食西餐唔洗落元朗,喺天水圍都有得食啦
2019-06-03
$120 (Dinner)
360雜扒
2019-06-01 13 views
路經天水圍西鐵站附近既呢個新屋苑,見到呢間寫住試業中既360餐廳,比佢門口餐牌中既溫泉蛋胡麻醬冷烏冬吸引左入去。入到去就梗係order呢個啦,餐飲order左水果茶,侍應話唔使加錢,咁我係睇到menu有寫,係學生優惠,學生order水果茶唔使加錢。自問冇做學生都n咁多年,不過,你話唔使加,我又冇必要同你爭論既。飲品送上枱,係飲緊既時候,侍應行來同我講,因為水果茶係凍飲,所以要加3蚊。雖然,佢冇乜禮貌,明明係自己對自家餐廳既收費唔清楚,誤導左顧客,都一句唔好意思都冇講,而且亦冇理我有咩回應,就自行拎左張單去改,不過,我覺得都尚係可接受既範圍,我忍。再過多陣,一位睇穿著應該係高級d既職員係應該廚房既位置出來,邊行邊講,唔好落(單)烏冬,之後就行來我張枱。咁我就問佢"咁之前落單嗰d呢?都係冇?"佢答我"係呀,烏冬未準備好,食第二樣啦",又係一句唔好意思都冇,仲要我問佢先比個menu我。如果係落單時你同我講冇,我覺得ok,但係我落左單,仲要係一段時間後,你先同我講冇,連最基本既一句唔好意思都冇,我覺得呢個真係餐廳對員工既禮貌要求十分缺乏。而係我打緊呢個食評既時候,我見到隔離枱上左一碟溫泉蛋胡麻

而係我打緊呢個食評既時候,我見到隔離枱上左一碟溫泉蛋胡麻醬冷烏冬,時間同我改單既時間相差半個鐘左右。點解唔問下我會唔會等呢?
2019-06-01 81 views
360餐廳原來是指360度的環形狀態!這家新開的餐廳仍然是試業中,朋友住附近所以就順便一試。餐廳環境較西式,樓底都很高很舒適。餐廳的食物種類很多樣化,而且價錢親民!餐牌如下:和朋友點了個限定供應的紅酒慢煮牛面肉飯和澳洲肉眼排,兩個餐都配是日餐湯和飲料~首先是紅酒慢煮牛面肉飯,牛面肉煮得超軟!很出色!而飯不是白飯,覺得被驚喜了,是牛肝菌的飯,香氣十足~澳洲肉眼排點了七成熟配蒜蓉汁,師傅都煮得很好,肉排中間帶點血紅的。肉眼排比想像中還要大塊,而且除了薯菜此餐還配了半碗飯,真的吃到好飽!餐湯是粟米忌廉湯,很creamy而且粟米香很濃郁,不錯~很少在餐廳會可以配伯爵茶飲!雖然是茶包,但有伯爵茶做熱飲選擇覺得很不錯!下次一定會和一班朋友來點更多款的食物,環境又舒服,性價比很高!
360餐廳原來是指360度的環形狀態!

餐廳的食物種類很多樣化,而且價錢親民!餐牌如下:

餐湯是粟米忌廉湯,很creamy而且粟米香很濃郁,不錯~

2019-06-01 47 views
New Zealand West cold sirloin,medium well,  black pepper sauce, with potato and wild risotto.  Only $128, also included drinks, salad. The burdock with thick gravy and smell is strong of beef.