2021-02-10 128 views
好耐冇去旺中啦,今次去左365炸,而且用左新形象同大家見面!小店多左更多炸物小食選擇,價錢親民!必試大大隻炸雞脾皮脆肉嫩,仲有得碎上及包手套方便食用!招牌炸雞脾,炸雞脾非常大隻,食雞脾當然要成隻食先正!雞脾炸到外皮非常脆口,唔會有種好油既感覺!雞脾肉質嫩滑而且好juicy!芝士四重奏,芝士控的我食得好開心,全部都有芝士係入面架!有芝士丸、芝士條、芝士波同埋芝士獅子狗!全部都有芝心,芝士條當然可以有拉絲效果!Oreo西多士估唔到西多士加埋oreo朱古力餅原來咁好味,西多士加上煉奶,加上oreo碎,有朱古力味,好正呀!
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2021-02-02 164 views
今日講下旺中一間好出名既小食店因為佢出品真係幾平 同大份 今日見到佢裝修咗試左3樣野食 係goodmalling都有優惠(可睇圖)⭐️招牌炸雞脾 $25 (優惠後$20)👍🏻爆熱 想用手套 拎上手影相都影唔到(🥲影到熱親隻手)👍🏻雞脾大隻 價錢平 ‼️默認落孜然粉👍🏻新鮮出爐 外層一定爆脆 👌🏻肉質仲有小小汁 都ok呢間嘅一大優點係 可以自己落鍾意嘅味粉紫菜 芝士 辣粉 各式醬料都有 可以自行調味(打文期間發現 原來雞脾可以斬碎上)(還番d手皮細胞俾我呀).⭐️Oreo西多士 $25 (優惠後$20)🥰西多士唔算厚 表面有煉奶糖漿 同好多Oreo碎😋Oreo可以夾埋落中間 咁樣食有幾夾 唔錯唔錯.⭐️芝士四重奏$38 (優惠後$30)有四種炸物 跟朱古力醬每舊中間都有拉絲芝士岩哂比芝士控啦.#365炸雞<旺角彌敦道688號旺角中心1期1樓F88A舖>
今日講下旺中一間好出名既小食店
因為佢出品真係幾平 同大份 今日見到佢裝修咗
試左3樣野食 係goodmalling都有優惠(可睇圖)
⭐️招牌炸雞脾 $25 (優惠後$20)
👍🏻爆熱 想用手套 拎上手影相都影唔到
(🥲影到熱親隻手)
👍🏻雞脾大隻 價錢平 ‼️默認落孜然粉
👍🏻新鮮出爐 外層一定爆脆 👌🏻肉質仲有小小汁 都ok
呢間嘅一大優點係 可以自己落鍾意嘅味粉
紫菜 芝士 辣粉 各式醬料都有 可以自行調味
(打文期間發現 原來雞脾可以斬碎上)
(還番d手皮細胞俾我呀)
⭐️Oreo西多士 $25 (優惠後$20)
🥰西多士唔算厚 表面有煉奶糖漿 同好多Oreo碎
😋Oreo可以夾埋落中間 咁樣食有幾夾 唔錯唔錯
⭐️芝士四重奏$38 (優惠後$30)
有四種炸物 跟朱古力醬
每舊中間都有拉絲芝士
岩哂比芝士控啦
#365炸雞
<旺角彌敦道688號旺角中心1期1樓F88A舖>
-招牌炸雞脾($25)依個炸雞脾唔算好厚粉😘外皮炸到好香脆,仲灑滿孜然粉(*´ω`*)肉質嫩滑,幾Juicy😝PS 可以選擇碎上或者用手套拎住食,真係好方便,又唔怕整污糟隻手😚-OREO西多士🥰($25)依個Oreo 西多士的味道好有驚喜賣相呈金黃色,好吸引(*´ω`*)食落唔會好油膩😊再淋上煉奶同埋加Oreo碎❤️口感不錯,好好味😍值得一試(*´∀`*)-芝士四重奏🧀($38)拉絲芝士條|芝心丸|芝士獅子狗|芝士拉絲波只能說真係好芝士💛款款食落都不錯(*´ー`*)仲有朱古力醬味道鹹得嚟又甜😌仲可以拉到絲~邪惡🤩-Name🏠: 365炸雞 Location📌: 旺角彌敦道688號旺角中心1期1樓F88A舖(港鐵太子站 B2 出口, 港鐵旺角站 D2 出口, 港鐵旺角東站 B 出口)價錢💰:招牌炸雞脾($25),OREO西多士($25), 芝士四重奏($38)

招牌炸雞脾($25)
依個炸雞脾唔算好厚粉😘
外皮炸到好香脆,仲灑滿孜然粉(*´ω`*)
肉質嫩滑,幾Juicy😝

PS 可以選擇碎上或者用手套拎住食,
真係好方便,又唔怕整污糟隻手😚
招牌炸雞脾

OREO西多士🥰($25)
依個Oreo 西多士的味道好有驚喜
賣相呈金黃色,好吸引(*´ω`*)
食落唔會好油膩😊
再淋上煉奶同埋加Oreo碎❤️
口感不錯,好好味😍
值得一試(*´∀`*)
OREO西多士

芝士四重奏🧀($38)
拉絲芝士條|芝心丸|芝士獅子狗|芝士拉絲波
只能說
真係好芝士💛
款款食落都不錯(*´ー`*)
仲有朱古力醬

招牌炸雞脾
OREO西多士
芝士四重奏
2021-01-30 105 views
一向都好中意食西多士既我,今日突然心血來潮好想食,諗住聽日下午茶時段先有得食啦,點知見到旺中呢間365炸雞竟然有西多士,咁緊係即刻買黎試下啦。佢地有幾隻西多士,一隻係傳統既,配煉奶花生醬,另一隻有埋oreo碎係上面,我覺得幾新鮮所以就買左有oreo既西多士啦。個感覺幾新奇,估唔到西多士同oreo都可以咁夾,佢加埋煉奶都唔係太甜,仲有兩種口感,都幾正。👹個西多士係即叫即炸,隻色好靚,唔會炸到好深色咁,而且望落去都幾脆咁。比錢個陣店員仲問我洗唔洗幫我分開一舊舊,我話影張相先,之後佢再幫我分開一舊舊,食落都好方便,又唔洗自己切😆賣相:☀️☀️☀️☀️味道:☀️☀️☀️☀️☀️服務:☀️☀️☀️☀️☀️

賣相:☀️☀️☀️☀️
味道:☀️☀️☀️☀️☀️
服務:☀️☀️☀️☀️☀️
Type of Meal
Tea
  • Oreo  西多
  • 招牌炸髀
2021-01-29 84 views
之前嚟過365炸雞都好多次,次次都係食其他炸物,從未試過佢哋隻炸🐤髀!今次見佢哋改了新形象,見到好多人排隊買佢哋,人人都買隻雞髀走,好鬼死大隻,睇睇個價錢$25隻,咁我就立即名排隊買隻試吓先!(香港人真係好鍾意排隊🤣)由於我和朋友兩條油買咗兩隻,一隻係招牌炸雞髀,一隻係麻辣炸雞髀,老實講有驚喜,隻炸髀好Juice好有味道,隻麻辣炸雞髀D辣度剛剛好辣得好過癮,而且又大隻都係$25(麻辣髀要$28)真係好抵食!

炸雞髀
2021-01-28
5 Minutes (Dine In)
$30 (Dinner)
炸雞髀
2021-01-19 136 views
朋友之前食過365炸雞🐣話好食,所以今日出旺角都想試下,一去到見個員工推介隻炸雞脾,我又未食野就買左黎試下,一黎到O左嘴😯,隻雞脾勁大隻,食落口唔會覺得乾,味道好好味😋,間店仲有好多唔同味道既粉提供,不過我覺得唔落粉都好夠味,雞脾真心正,甘既價錢甘大隻真是抵🥰間店好多炸物,好多都好吸引,所以我再買左芝士🧀四重奏,我本身好中意食芝士,出黎個色好靚,熱辣辣🥵🥵,加埋朱古力醬一流,食到唔停得,今日呢餐超飽😋😋
炸雞脾
炸雞脾
2021-01-16 105 views
自從旺中改到好似葵廣咁有個美食corner,行街肚餓/口痕就多左好多選擇😼今日同個Friend試左間叫365炸雞既鋪頭,佢有好多野揀,仲有唔同味既調味粉添6點之後無得堂食所以好多人排隊,我地都排左一陣先食到,等野食都唔係等左好耐,拎到仲係熱辣辣🤤今次我同friend兩個人叫左2樣野食,招牌炸比(必食之一)同埋Oreo西多士🤓炸比個皮唔係太多粉,食落好正,個雞比超大隻😋皮脆肉滑,佢地好細心,配埋手套俾我地最估唔到既係竟然有西多士食,平時如果miss左下午茶時間就好難食到西多士,今次咁岩比我見到有西多士,就二話不說買左 佢個西多士係配煉奶,炸得好好,唔會滴曬油,西多上面加埋Oreo,食落去口感唔錯,水準好高!!!🤩🤩兩個人都只係消費咗$50,真係好抵,食完好飽肚🤗平時當下午茶都係個唔錯既選擇,而且佢地啲調味粉有好多唔同口味今次加左麻辣味既調味粉落到雞比食,味道好夾,等我下次又試下其他口味先🥰🥰

兩個人都只係消費咗$50,真係好抵,食完好飽肚🤗
2021-01-14
5 Minutes (Dine In)
$25 (Tea)
  • Oreo西多
  • 招牌炸比
2021-01-15 103 views
💛利申:喺連登見過有人話呢間係黃但唔肯定.🍗招牌炸雞髀 $25炸髀可以揀散上,就算企喺度食都方便啲~成隻雞髀超大隻,有勁多肉😍雞皮炸到超脆,雞肉都幾嫩幾多汁,整體唔錯!店舖仲提供唔同調味粉,食得辣嘅話建議加啲辣粉,令味道豐富啲🤤🍗釀雞翼 有忌廉芝士蘑菇味釀雞翼,同埋糯米釀雞翼。雞翼比想像中細隻🤣,味道就有啲辣辣地,似CP雞翼嘅味,味道一般~
💛利申:喺連登見過有人話呢間係黃但唔肯定

🍗招牌炸雞髀 $25

🍗釀雞翼
2021-01-14 109 views
去到旺角中心🥸見到365炸雞個logo同以前有啲唔同咗🤨原來係改變左形象🥳而且仲多咗炸物小食選擇🤪價錢繼續親民貼地🤓由於即刻整,製作需時🥸所以都要預番10-15分鐘嘅時間😏招牌炸雞髀🍗$25雞髀真係好大隻🤩即叫即炸,新鮮熱辣辣😛而且炸到皮脆肉嫩😋仲可以碎上又或者戴手套進食🤓OREO西多士😎$25OREO配煉奶😙然後同西多士一齊食😛講出黎都覺得好邪惡😈但又估唔到真係幾夾😚芝士四重奏配朱古力醬🤤$38四款不同芝士配搭🧀有拉絲芝士條、芝士丸😃芝士獅子狗同埋芝士拉絲波🙂然後加埋朱古力醬響上面🍫食落芝味濃郁,亦帶有朱古力嘅甜味😉365炸雞 (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心1期1樓F88A舖
去到旺角中心🥸
見到365炸雞個logo同以前有啲唔同咗🤨
原來係改變左形象🥳
而且仲多咗炸物小食選擇🤪
價錢繼續親民貼地🤓

由於即刻整,製作需時🥸
所以都要預番10-15分鐘嘅時間😏

招牌炸雞髀🍗$25
雞髀真係好大隻🤩
即叫即炸,新鮮熱辣辣😛
而且炸到皮脆肉嫩😋

講出黎都覺得好邪惡😈
但又估唔到真係幾夾😚

芝士四重奏配朱古力醬🤤$38
四款不同芝士配搭🧀
有拉絲芝士條、芝士丸😃
芝士獅子狗同埋芝士拉絲波🙂
然後加埋朱古力醬響上面🍫
食落芝味濃郁,亦帶有朱古力嘅甜味😉

365炸雞 (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心1期1樓F88A舖
2021-01-11 85 views
今日難得放假出黎旺角行街,行到夜晚肚餓又無堂食,又心思思想食炸野,就諗住睇下旺中有無野岩食😛估唔到咁耐無黎旺中竟然多左咁多野食!! 今次試左一樓個間365炸雞,見佢個LOGO大大隻雞🐦,覺得幾得意,而且間鋪又多人排隊所以想試下叫左個炸雞比,都幾大隻,睇落好好食咁🤤咬落唔算厚粉,啲肉都幾滑同埋好juicy,唔會好乾,炸雞比黎講都算唔錯😋值得一贊係服務好細心,還幫我碎上埋👍見到佢有唔同口味既粉可以自己另外落,不過今次想試下原汁原味既雞比下次再經過旺角再試下加其他調味粉睇下會唔會有驚喜先~😎

叫左個炸雞比,都幾大隻,睇落好好食咁🤤

值得一贊係服務好細心,還幫我碎上埋👍

下次再經過旺角再試下加其他調味粉睇下會唔會有驚喜先~😎

2021-01-10
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
  • 招牌炸髀
2020-06-27 668 views
位置於旺中1樓,美食角入面,已經食過幾次喇! 覺得佢真係好抵食! 佢隔離幾間舖都經過幾次接手,係佢仍然好多人食。 每次都會食佢雞柳啤酒薯條$18佢有個櫃有唔同調味料俾你揀,仲係自己任落份量,好過癮㗎! 著條應該係即炸既因為每次食都夠熱夠脆,非常滿意!
每次都會食佢雞柳啤酒薯條$18
佢有個櫃有唔同調味料俾你揀,仲係自己任落份量,好過癮㗎!
著條應該係即炸既
因為每次食都夠熱夠脆,非常滿意!
2020-06-18 439 views
去咗旺中醫肚,又吾想食太飽,純粹過口引,炸野就最吸引人。選擇咗365炸雞。店舖細細,order 完食物,等5分鐘就有熱辣辣炸嘢食。芝士雞翼2隻、送1隻糯米雞翼 ($22/3): 芝士雞翼好食呀,送嗰隻就一般啦。$15/3款:炸芝士蝦丸 (真係有流心芝士,不過吾太有蝦味,但係都食得過)、炸魷魚圈 (炸粉有啲厚、魷魚有啲un )、炸雞粒(呢個幾好食,配上啲芝士醬好好食)(有成個櫃嘅醬料配料任你自己加:有紫菜碎、芝士粉、車打芝士醬、辣醬、茄汁⋯⋯等等⋯⋯正)
店舖細細,order 完食物,等5分鐘就有熱辣辣炸嘢食。

2020-06-13
5 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
2020-02-25 344 views
黎得旺中,緊係要掃下街😋其中一檔炸物,每次過嚟都忍唔住要幫襯🤭🤣因爲又平又好食!仲會有好多調味粉醬汁可以加。今次就唔係食炸雞咁簡單⋯⋯今次試咗佢哋個芝心雞扒撈麵🤤 我最鍾意食佢哋個芝士醬,加埋芝士粉,極度邪惡!
黎得旺中,緊係要掃下街😋

2020-02-11 292 views
突然想吃炸雞排就想起了旺角中心的立食區一個以前都是賣女生打扮配飾衣服的地方轉型成迷你葵廣的感覺裡面都是店面少少的小吃店 有不少都是賣炸物、雞蛋仔、台式飲料Openrice一番後在「365炸雞」買了「爆芝雞扒」才$15!真的好便宜現點現炸等了快5分鐘雞排size不大夾層有滿滿的芝士!不是拉絲的那種cheese是比較液體狀而且芝士香味不出的店舖擺放30款味粉供調味下了咸蛋黃味 吃下去完全無感😅雞排口感老實說不像真雞肉完全不是肉的口感不過$15真不要有什麼要求吧合格 對得起價錢 試一次OK的
突然想吃炸雞
就想起了旺角中心的立食區
一個以前都是賣女生打扮配飾衣服的地方
轉型成迷你葵廣的感覺

裡面都是店面少少的小吃店
有不少都是賣炸物、雞蛋仔、台式飲料
Openrice一番後
在「365炸雞」買了「爆芝雞扒」
才$15!真的好便宜
現點現炸等了快5分鐘

雞排size不大
夾層有滿滿的芝士!
不是拉絲的那種cheese
完全不是肉的口感

不過$15真不要有什麼要求吧
合格 對得起價錢 試一次OK的

2019-12-22 647 views
雖然「旺角中心」商場裡面有不少炸雞店,但是最近「旺角中心」一期一樓的位置,出現了一間新的炸雞店,店名叫做「365炸雞」。我去到「旺角中心」之後就發現,「365炸雞」店內竟然擺放了很多調味醬料。不過,其實「365炸雞」裡面的招牌炸雞食品「招牌炸雞髀」,根本沒有另外加入調味醬料的必要,因為「招牌炸雞髀」裡面的雞肉是有辣味跟鹹味,之後加不加其他調味醬料,對炸雞的味道不重要。我懷疑「365炸雞」店內的醬料櫃,醬料櫃裡面附設的大大小小不同調味醬料,其實只是方便購買十五元三件,包括炸「麥樂雞」在內的小食。但是我後來發現那些醬料,其實也適合享用炸雞髀。所以我在「365炸雞」裡面購買了「吉烈芝心雞扒芝士撈麵」跟「招牌炸雞髀」之後,全程也不是太能有足夠膽量,在「365炸雞」醬料櫃拿出調味料。尤其是我一看見「365炸雞」廚房製作出來的「吉烈芝心雞扒芝士撈麵」,「吉烈芝心雞扒芝士撈麵」裡面,其實還有很多質地偏向濕潤的甜鹹味道芝士醬汁。「吉烈芝心雞扒芝士撈麵」單靠裡面的甜鹹味道芝士醬汁,已經可以讓即食麵的實際味道變得很甜,還有鹹味,所以很易入口,再追加其他調味醬料其實都有點多餘。至於「吉烈芝心雞扒芝士撈麵」裡

至於「吉烈芝心雞扒芝士撈麵」裡面的即食麵,由於我趁即食麵剛剛煮好就立刻開始享用,所以即食麵裡面的口感,還算是很有彈牙的感覺,即使淋了鹹甜味芝士汁後,即食麵口感還未變腍。

所以趁熱享用「365炸雞」「吉烈芝心雞扒芝士撈麵」裡面的即食麵,就可以立刻感受正宗港式芝士醬汁撈麵,絕對不會令舌頭口腔有乾燥的負面感覺。

至於「吉烈芝心雞扒芝士撈麵」裡面的「吉烈芝心雞扒」,我試食後發現「吉烈芝心雞扒」裡面的雞肉,很像是免治雞肉,而不是新鮮未經處理的雞肉,所以雞扒口感理所當然地變得很鬆軟易咀嚼。

至於我在「365炸雞」裡面,除了購買撈麵食品「吉烈芝心雞扒芝士撈麵」之外,還另外購買了一隻「招牌炸雞髀」,加一盒紙包蜜桃紅茶飲品,三者合共需要港幣四十元。

「365炸雞」「吉烈芝心雞扒芝士撈麵」的實際製成品,受制於碗內有大量鹹甜味道芝士醬汁,所以我全程沒有刻意為芝士撈麵另外加入調味料,以免芝士撈麵的最後味道,受調味醬料所影響而變質。

相反「365炸雞」裡面的招牌炸雞食品「招牌炸雞髀」,就有可以另外加入調味醬料的空間。雖然「招牌炸雞髀」裡面也有來自調味料裡面的鹹味跟辣味,但是炸雞髀的味道仍可以再添加調味料調劑味道。

雖然「365炸雞」的炸雞食品「招牌炸雞髀」,「招牌炸雞髀」裡面的雞肉,也有來自調味醃料鹹味,還有辣味。所以味道有鹹味跟辣味的「招牌炸雞髀」,不加醬料也能食到濃厚的甜辣味道。

不過我覺得「365炸雞」「招牌炸雞髀」裡面的味道,即使是已經有來自調味料的鹹辣感覺,但是「招牌炸雞髀」還有另加調味料調味的空間。

不過在享用「365炸雞」「招牌炸雞髀」之前,我先付款購買,享用「365炸雞」以平價售賣給食客,擁有蜜桃甜味的紙包蜜桃紅茶飲品。

「365炸雞」出乎我意料地,竟然完全沒有考慮過紙包飲品的價錢成本問題,直接以港幣四元一盒的便宜價錢,售賣紙包包裝的茶類飲品給食客。

如果我不是花了很多金錢,去購買享用「吉烈芝心雞扒芝士撈麵」跟「招牌炸雞髀」的話,我覺得我其實可以購買多一兩包「365炸雞」的紙包飲品。

說回「365炸雞」裡面的招牌炸雞食品「招牌炸雞髀」,「招牌炸雞髀」實際味道給我最深刻的地方,就是「招牌炸雞髀」裡面的黑椒辣味。

「365炸雞」店主在食店廚房裡面,準備製作「招牌炸雞髀」的時候,很明顯沒有切割處理過原隻雞隻的雞腿肉,所以令到「365炸雞」「招牌炸雞髀」實際製成品裡面的雞肉,比其他店的炸雞髀還要多。

另一方面,看來「365炸雞」店主在廚房裡面,為雞髀肉沾上的炸雞雞皮粉漿,粉漿實際上的厚度,也比我最初預計來得更加薄,令我在「招牌炸雞髀」裡面食到的雞肉份量變得更加豐富。

另一方面,由於「招牌炸雞髀」是「365炸雞」店主在廚房裡面,親自即場把炸雞,直接放進高溫油鍋,然後炸好雞肉後完成的製成品,雞肉溫度變成新鮮滾熱辣。

而且「365炸雞」「招牌炸雞髀」裡面擁有非常濃厚,包括辣椒和黑椒在內的辣味調味料,再加入鹹味的調味鹽之後,「招牌炸雞髀」的味道變成濃厚辣椒黑椒辣味,還有來自鹽的鹹味。
吉列芝心雞扒芝士撈麵

雖然「365炸雞」招牌炸雞食品「招牌炸雞髀」裡面已經有來自調味料,辣椒跟黑椒辣味跟鹽的鹹味,但是我覺得還可以從「365炸雞」調味料櫃裡面的調味料,為「招牌炸雞髀」增加其他味道。

結果我在「365炸雞」旁邊的調味料櫃檯裡面,找到很多不同味道的調味料,包括車打芝士醬、蜜糖芥末醬、燒烤醬、辣椒醬,還有我最喜愛的千島醬。

結果我真正發現了,原來「365炸雞」裡面真正的賣點,其實是食店容許食客,自行揀選合乎自己味道要求的各式口味調味醬料,甚至選擇調味粉也不成問題。

所以我其實曾經因為自己一時失誤,忘記了為「365炸雞」食品「吉烈芝心雞扒芝心撈麵」揀選不同的調味料,而曾經有感到後悔的感覺。

相反「365炸雞」裡面的招牌炸雞食品「招牌炸雞髀」,「招牌炸雞髀」表面有大量的炸雞雞肉,足夠讓我可以不斷從醬料櫃裡面,尋找不同味道的調味醬料。

「365炸雞」「招牌炸雞髀」裡面除了擁有很豐厚的雞肉之外,「招牌炸雞髀」雞肉的實際口感,也比我預計來得更加嫩滑,炸雞雞肉裡面還有肉汁的。
招牌炸雞髀

「365炸雞」店主難得能夠把一隻沾滿炸漿,還有豐厚新鮮雞肉的「招牌炸雞髀」,「招牌炸雞髀」實際製成品裡面的雞肉,卻仍然有鮮嫩的雞肉、濃厚的調味料辣味,還有來自雞肉的鮮味肉汁。

所以我覺得「365炸雞」為他們自己製作的「招牌炸雞髀」,訂定了一個感覺很便宜的定價。加上食客可以另外在食店提供的醬料櫃裡面,自行尋找調味醬料,然後塗在雞髀肉上,是自由度很高的光顧食店體驗。

而且「365炸雞」兩款有炸雞在內的食品,加上紙包水蜜桃茶飲品,換來最後需要給的價錢,都只需要僅僅港幣四十元而已,我覺得「365炸雞」的實際性價比不差。

「365炸雞」為方便購買炸雞食客等候,所以還另外提供了號碼牌給食客,炸雞完成直接收回號碼牌就行,遠比直接收回食客的收據,更符合我的要求。
2019-11-23
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
吉列芝心雞扒芝士撈麵
招牌炸雞髀