2023-04-06
616牛肉火鍋近排推出日本長野縣直送香港嘅信州和牛,以好抵嘅價錢就有得嘆和牛,好正!等餐途中,出去裝餐廳秘製嘅牛肉汁加兩滴柑桔汁,呢個汁超正,一定要試!🍲牛骨清湯 $62雖然叫清湯,但呢個湯底好清甜,都幾有牛味,越煲越好味,仲有好多舊牛骨同肉,加埋蘿蔔片,啱哂唔食得辣嘅朋友仔~🐂信州特選和牛盛(送五花趾) $234睇介紹話信州和牛以蘋果飼養,肉質份外鮮甜柔軟,牛魔王當然要試啦!揀特選和牛盛就最抵啦,一份有齊牛肩胛、牛腹肉同牛赤身,仲送澳洲五花趾,好抵食呀!三款和牛部位都好鮮甜,肉質柔軟唔韌,配埋餐廳秘製嘅牛肉汁一齊食,超級鮮味,好好食!澳洲五花趾係屬於牛嘅後腳肌腱位,肉質彈牙爽脆😋🍳滑尾龍$48滑尾龍肉質都幾軟腍,加埋雞蛋食更加滑,好似食滑牛咁!🧉花雕醉牛$48花雕酒浸住牛肉,有酒香,都好嫩滑。🦑手打墨魚滑$50墨魚滑入面有墨魚粒,好彈牙!🥬油麥菜$28份量少咗啲,但都幾新鮮!🍜鮮製手打烏冬$18專為616研發嘅手工稻庭風烏冬,口感煙韌又嫩滑,淥完牛肉嘅湯再淥烏冬,完美配搭。🥤菊花桂圓露 & 洛神玫瑰茶 $16@甜度恰到好處,感覺比較健康養生!616有好多分店,幾啱約朋友嚟聚餐,飽吃一
🍲牛骨清湯 $62
🐂信州特選和牛盛(送五花趾) $234
信州和牛
澳洲五花趾係屬於牛嘅後腳肌腱位,肉質彈牙爽脆😋
🍳滑尾龍$48
滑尾龍肉質都幾軟腍,加埋雞蛋食更加滑,好似食滑牛咁!
🧉花雕醉牛$48
花雕酒浸住牛肉,有酒香,都好嫩滑。
🦑手打墨魚滑$50
墨魚滑入面有墨魚粒,好彈牙!
🥬油麥菜$28
份量少咗啲,但都幾新鮮!
🍜鮮製手打烏冬$18
🥤菊花桂圓露 & 洛神玫瑰茶 $16@
甜度恰到好處,感覺比較健康養生!
616有好多分店,幾啱約朋友嚟聚餐,飽吃一頓!牛肉新鮮多選擇,牛魔王至愛😍