2022-07-16 37 views
朋友勁愛酸菜魚,喺佢多番推介下試咗呢間叫「捌壹壹」嘅酸菜魚。朋友經常幫襯佢嘅旺角店,最近銅鑼灣店新開張,餐廳位於蘭芳道,見今日去開附近行街順便去試吓先。🐟🐟開頭擔心天氣咁熱,食酸菜魚唔知會唔會太激,原來係絕對冇問題。試咗佢嘅必食冷鍋酸菜魚($238),味道酸酸辣辣,好開胃呀。分量十足,除咗有魚之外,仲有酸菜、金菇、芽菜同寛粉,入口好富層次感。🌶🌶尖椒皮蛋($45)- 用咗溏心皮蛋,賣相已經好吸引,配以蒜粒同埋辣醬(唔係好食得辣嘅我哋要咗微辣),好開胃醒神嘅小食。🥒🥒麻辣海蜇($48)- 麻辣味好香,冇尖椒皮蛋咁辣,但麻油味好出色。海蜇好爽口,仲有青瓜,好清新嘅小食。🍐🍐飲品要咗蜂蜜雪梨茶($28),好有誠意地放咗切碎咗嘅雪梨響入面,連埋蜂蜜,好解渴同消暑。見餐廳有午市同下午茶套餐都好抵食,環境及食物質素都好好,絕對會再幫襯呀。

• 冷鍋酸菜魚
  • 尖椒皮蛋
2022-07-16 59 views
主打酸菜魚、正宗重慶麻辣雞煲、泡椒雞煲,其中以冷鍋酸菜魚及重慶麻辣火鍋魚仲要係鎮店之寶😎成日都想試呢間新派川菜店,之前喺旺角長期排隊.. 都未食到,剛剛喺銅鑼灣新開,可能未有太多人知,見有位就唔駛諗,今晚就食你啦😍🐟必食冷鍋酸菜魚 $238最馳名招牌冷鍋酸菜魚,湯窩不算太酸,酸菜魚份量多,魚片厚身肉質滑,非常新鮮,仲有好多配料,薯粉、芽菜、酸菜..夫妻肺片 $72雖然細細地但係份量都幾多,麻麻辣辣好開胃👍🏻乾煸肥腸 $118呢個我非常喜歡,非常香口,送酒一流🍻,唔好俾佢啲辣椒呃到,其實同辣子雞差唔多,純粹係香口,唔會太辣的😜
🐟必食冷鍋酸菜魚 $238
夫妻肺片 $72
雖然細細地但係份量都幾多,麻麻辣辣好開胃👍🏻
乾煸肥腸 $118
  • 必食冷鍋酸菜魚