2024-01-27 195 views
係西菁街後街有間台灣小食店 咁岩想食牛肉麵 就入去試下😎牛肉麵好好食~湯底香濃、牛腩軟糯有咬口👍🏻單點份量好大碗🤭仲有好多台灣小食想試,不過食咗碗麵就飽晒。仲有自助冬瓜茶,甜甜地幾好飲☕️餐牌上食物價錢好平🥺$40就有交易!下次會再黎食~
牛肉湯
  • 金牌紅燒牛肉麵
🌟餐廳:886巷📍地址:元朗西菁街10號好順泰大廈地舖💰價位:$51-100⏰營業時間:星期一至日11:00 - 20:30📱電話:57290799/31658119收工入咗元朗搵家姐一齊撐枱腳,係佢屋企附近買外賣再上去慢慢嘆~家姐話想食台式餐廳,呢間886巷就岩哂!餐廳晚飯時間接近全場滿座,好多街坊支持呢~兩個人叫咗唔少野食,不過唔洗等好耐就拎得,台式小店野食選擇多價錢又相宜,NICE!———————————————————🔹 黑金剛牛尚燒燒得焦香充滿牛味,肉質軟淋肉味濃,伴碟仲有滷蛋及醃菜,淋上特製醬汁酸甜開胃。———————————————————🔹 月亮蝦餅蝦餅炸至金黃色,食落膨鬆酥脆,蝦仁餡料好Q彈!———————————————————🔹 鹽酥雞炸粉夠薄,口感酥脆,香氣誘人相當吸引。———————————————————🔹 台南六寶丸有牛丸、貢丸、花枝丸等等,大大粒彈牙有咬口。———————————————————🔹 純牛肉有麻辣同紅燒兩種口味,揀咗紅燒~大大碗份量十足好足料!!牛肉汁多味美帶嚼勁、入口即化。———————————————————🔹 台灣夜市香腸精選豬腿肉口
🌟餐廳:886巷
📍地址:元朗西菁街10號好順泰大廈地舖
💰價位:$51-100
⏰營業時間:星期一至日11:00 - 20:30
📱電話:57290799/31658119

收工入咗元朗搵家姐一齊撐枱腳,
係佢屋企附近買外賣再上去慢慢嘆~

家姐話想食台式餐廳,呢間886巷就岩哂!
餐廳晚飯時間接近全場滿座,好多街坊支持呢~
兩個人叫咗唔少野食,不過唔洗等好耐就拎得,
台式小店野食選擇多價錢又相宜,NICE!
🔹 黑金剛牛尚燒
燒得焦香充滿牛味,肉質軟淋肉味濃,
伴碟仲有滷蛋及醃菜,淋上特製醬汁酸甜開胃。
🔹 月亮蝦餅
蝦餅炸至金黃色,食落膨鬆酥脆,蝦仁餡料好Q彈!
🔹 鹽酥雞
炸粉夠薄,口感酥脆,香氣誘人相當吸引。
🔹 台南六寶丸
有牛丸、貢丸、花枝丸等等,大大粒彈牙有咬口。
🔹 純牛肉
有麻辣同紅燒兩種口味,揀咗紅燒~
大大碗份量十足好足料!!
牛肉汁多味美帶嚼勁、入口即化。
🔹 台灣夜市香腸
精選豬腿肉口感紮實,嚼勁十足,煙韌多汁。
🔹 蔥抓餅
香酥餅皮層層分明,口感鬆軟、油香四溢。
🔹紅豆捲餅
外酥內軟,夾著粒粒香綿紅豆,香甜好滋味。
🔹金萱金茶
風味清爽甘甜,絲綢般滑順好解渴。

🔹降脂有機蘋果醋
酸中帶甜清爽夠哂FRESH~
😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
2023-10-21
TakeAway
久違了的台灣小吃最近都是一直吃日本菜台灣小吃最掛念的就是大腸包小腸 還有的是臭豆腐⋯❀ 咖喱牛坑脯飯為免小食不能填飽肚就點了一個港式招牌咖喱牛坑脯飯 味道不錯咖喱不會太辣 牛亦較淋方便進食❀ 醬爆雞皮卷一咬就爆汁的雞皮卷 japjapjap❀ 大腸包小腸味道跟台灣的一樣啊~馬上就想要點多份❀ 夜市拼盤雞軟骨·花雕炸雞·夜市香腸·地瓜條·甜不辣·黃金𦍋圓球$48就已經有多款小食 相當滿足❀ 鹽酥雞香香的鹽酥雞 肉質非常滑!❀臭豆腐非常香的臭豆腐 配上酸蘿蔔 還有秘製醬汁 味道層次豐富❀ 麻辣無骨鴨掌·鴨血·豬大腸豬大腸的滷水味香濃再配上麻辣汁 重口味至愛.
久違了的台灣小吃

❀ 夜市拼盤
雞軟骨·花雕炸雞·夜市香腸·地瓜條·甜不辣·黃金𦍋圓球
$48就已經有多款小食 相當滿足

❀ 鹽酥雞
香香的鹽酥雞 肉質非常滑!
❀臭豆腐
非常香的臭豆腐 配上酸蘿蔔
還有秘製醬汁 味道層次豐富

❀ 麻辣無骨鴨掌·鴨血·豬大腸
豬大腸的滷水味香濃
再配上麻辣汁 重口味至愛

2023-10-20 91 views
買外賣去朋友屋企食,又想食台灣野,最後就搵到886巷!我就叫左巨無霸鹽麴雞腿排魯肉飯、紅燒牛肉飯同麻辣牛肉麵,再加幾款小食!巨無霸鹽麴雞腿排魯肉飯簡直係食肉獸福音,超大塊巨型雞朳加上魯肉飯,絕對唔經唔覺食晒所有飯紅燒牛肉飯同麻辣牛肉麵既牛肉都係牛腩,煮得好腍好入味,個麻辣好有台灣既風味又唔會太辣小食叫左漿爆雞皮卷、台灣夜市香腸、三角鷄軟骨,個雞皮卷好特別,外面一層雞皮包住嫩滑雞肉,炸香左後外皮少少脆,口感幾得意另外三角雞軟骨都好正,佢係連住周邊既肉,唔係得粒雞軟骨,醃料都好好味!整體嚟講食物好大份,性價比好高
買外賣去朋友屋企食,又想食台灣野,最後就搵到886巷!

整體嚟講食物好大份,性價比好高
2023-10-18 75 views
886巷(元朗)正宗地道台灣小店✨✨今日放工懶得煮飯又想食台灣野,喺西菁街見到886巷睇落幾吸引,於是就試吓☺️黑金剛牛尚燒便當($70)非常少有地用牛肉做嘅叉燒感覺非常新穎, 呢種做法令到肉質夠腍同入味,牛肉表面有微微焦香同蜜糖味,送飯真係一流,未試過真係要一試😍西屯滷肉飯($50)超級正宗嘅滷肉飯,滷肉係嗰種肥瘦均勻加上濃香嘅芡汁,可以好清楚咁感受到豬肉同白飯融為一體嘅味道😋夜市拼盤($48)超抵食台式小食拼盤,入面有齊炸軟骨,鹽酥雞,地瓜薯條,炸芋球,全部都超級香口邪惡😈😈一口生煎包($28)&天母胡椒餅($38)呢度嘅生煎包同埋胡椒餅亦都非常出色,烤至金黃色嘅表皮香氣撲鼻,咬落去湯汁順勢而下,啖啖肉汁🤤🤤🤤紅燒牛肉($100)紅燒牛肉香濃嘅湯汁令牛肉味道鹹香中帶辣而且用肉質夠腍身令到食落去非常嫩滑入口即化🫣九份手工仙草芋圓($24)甜品方面亦都非常出色,呢度嘅手工芋圓口感煙韌Q彈🤤仙草清淡爽口而且唔會死甜整體感覺非常好😝
886巷(元朗)
正宗地道台灣小店✨✨

黑金剛牛尚燒便當($70)

西屯滷肉飯($50)

夜市拼盤($48)

一口生煎包($28)&天母胡椒餅($38)

紅燒牛肉($100)

九份手工仙草芋圓($24)
886巷係我近期最鍾意嘅台灣餐廳💕❤️那魯灣金湯系列 $70麵我揀咗刀削麵,餸就揀咗肥牛。仲有其他配料,例如有隻蝦。湯底好濃郁,好香濃好好食。刀削麵應該係手工製作,麵條有彈牙嘅口感。整體嚟講,呢個麵好好食。❤️金牌紅燒牛肉麵$60湯底醇厚,牛肉煮得剛剛好,非常嫩滑。份量麵好夠,麵條有嚼勁。如果你鍾意牛肉麵,呢個係一定要試嘅!❤️大腸包小腸 $29呢個菜式係台灣嘅經典小吃。大腸係啲糯米飯,夾住小腸即係台灣腸,味道同口感都好豐富。大腸軟綿綿,而小腸則鮮嫩多汁。食落好開胃!❤️台灣夜市香腸 $28呢個菜式帶有台灣夜市嘅風味,香腸煎得香脆,口感鮮美。❤️九份手工仙草芋圓 $24呢個甜品好受歡迎!所以我一叫就叫咗3碗!仙草凍搭配手工製作嘅芋圓,口感綿密,甜度適中!屋企人話最鍾意佢啲紅豆,又好食比得又夠晒多!食落涼爽又解渴,係餐後嘅絕佳選擇。❤️天母豬肉胡椒餅 $38呢個餅皮煎得金黃酥脆,內裡包著豬肉。胡椒味道香濃,一口咬落去,豬肉汁同餅皮嘅結合好美味。❤️青檸梳打特飲$23❤️凍檸茶$12❤️凍檸水$12
886巷係我近期最鍾意嘅台灣餐廳💕

❤️那魯灣金湯系列 $70

❤️金牌紅燒牛肉麵$60

❤️大腸包小腸 $29

❤️台灣夜市香腸 $28
呢個菜式帶有台灣夜市嘅風味,香腸煎得香脆,口感鮮美。

❤️九份手工仙草芋圓 $24

❤️天母豬肉胡椒餅 $38

❤️青檸梳打特飲$23
❤️凍檸茶$12
❤️凍檸水$12

2023-10-11 55 views
牛叉燒,豬叉燒吃的多了,🐷別出心裁的搞了個牛叉燒,挺好吃的,口感和味道都算特別,更換了最愛的牛肉,🥩可以體驗一下~鹽酥雞用的雞腿肉,炸雞肉的原味,🔥即叫即炸,炸得好酥脆,🐤裡面的雞肉還是很嫩滑的。台式照燒豬排,🥢外面一層濃郁的炸豬排,裡面的肉多汁很好吃,入口真的超級贊,🍱簡直就是完美結合。便當更有臺式香腸,🌭脆身外層吃得過癮。魚鮫有煎過,所以魚皮好香,夠大件😍而且食落不會太多骨頭。👍🏻

2023-10-09 58 views
今次同大家介紹大西北嘅平民恩物🙌🏻自己就揀咗外賣同朋友仔share食!餐廳仲有好多種類嘅台式小食揀 任君選擇‼️超級適合大家party叫或者附近嘅街坊去試下😆黑金剛豚肉飯🍚-豚肉味道都算入味 包裹了滷汁的香味在內肉類選取了五花腩部份 看出餐廳也用心選材黑金剛牛尚燒聽到係餐廳的招牌菜 即點試左份嚟試仲有便當基本嘅配置 滷蛋蘿蔔絲西蘭花都有牛肉熬得好入味不過肉質再嫩少少會更加好 ✨紅燒金牌牛肉麵湯底非常鮮甜, 面底就用咗台式粗麵,食落都幾煙韌😆月亮蝦餅炸得幾酥脆 又唔會覺得好油膩紅豆捲餅滿滿嘅綠豆餡,非常滿足!九份手工仙草芋圓做到台式嘅味道‼️ 芋圓煙煙韌韌不錯!
今次同大家介紹大西北嘅平民恩物🙌🏻
自己就揀咗外賣同朋友仔share食!
餐廳仲有好多種類嘅台式小食揀 任君選擇‼️

聽到係餐廳的招牌菜 即點試左份嚟試
仲有便當基本嘅配置 滷蛋蘿蔔絲西蘭花都有
牛肉熬得好入味不過肉質再嫩少少會更加好 ✨

紅燒金牌牛肉麵
湯底非常鮮甜, 面底就用咗台式粗麵,食落都幾煙韌😆

月亮蝦餅
炸得幾酥脆 又唔會覺得好油膩

紅豆捲餅
滿滿嘅綠豆餡,非常滿足!

九份手工仙草芋圓
做到台式嘅味道‼️ 芋圓煙煙韌韌不錯!

👩🏻‍🍳886巷🧑🏻‍🍳🥡外賣第N彈 好耐無入元朗,今日去男朋友公司,順便介紹佢同同事食呢間性價比極高嘅臺式餐廳,不過都係買外賣返去食,依家抄牌太勁啦。👣值得科勞指數:🏃🏻‍♂🏃🏻🏃🏻‍♀🏃🏻🏃🏻‍♂🍽黑金剛牛尚燒我上次都有嗌,十級推薦佢地食,因為啲牛煮的得好嫩,不會太過韌,味道也非常地適中,不會太重口味,非常適合配上飯一起享用。🍽黑金雕豚肉飯今次人多,終於可以試堆佢地豚肉版本,五花腩,好香好滋味。🍽巨無霸麵麴雞腿滷肉飯同上次一樣,這道菜份量十分的足,一打開大家係口水流,滷肉的味道非常地入味,搭配雞腿,口感非常棒。🍽夜市拼盤🍽三角雞軟骨三角雞軟骨微辣,不過味道非常好,讓人忍不住一吃再吃。🍽地瓜條地瓜條炸得很酥脆,而且有淡淡的甜味,非常開胃。🧋仙草三Q果奶茶🧋百香檸檬雙響炮🍧九份手工仙草芋圓有埋甜品,happy ending!!!📍地點:元朗西菁街#黑金剛豚肉飯 #芋圓 #台灣夜市小食 #台灣味道 #台灣菜 #taiwanfood #taiwanesefood #taiwanesecuisine #性價比高 #元朗美食 #yuenlongfood #新界大西北美食#香港美食 #hongk
👩🏻‍🍳886巷🧑🏻‍🍳

🥡外賣第N彈

👣值得科勞指數:🏃🏻‍♂🏃🏻🏃🏻‍♀🏃🏻🏃🏻‍♂

🍽黑金剛牛尚燒

🍽黑金雕豚肉飯
今次人多,終於可以試堆佢地豚肉版本,五花腩,好香好滋味。

🍽巨無霸麵麴雞腿滷肉飯

🍽夜市拼盤

🍽三角雞軟骨
三角雞軟骨微辣,不過味道非常好,讓人忍不住一吃再吃。

🍽地瓜條
地瓜條炸得很酥脆,而且有淡淡的甜味,非常開胃。

🧋仙草三Q果奶茶

🧋百香檸檬雙響炮

🍧九份手工仙草芋圓
有埋甜品,happy ending!!!

📍地點:元朗西菁街

#黑金剛豚肉飯 #芋圓 #台灣夜市小食 #台灣味道 #台灣菜 #taiwanfood #taiwanesefood #taiwanesecuisine #性價比高 #元朗美食 #yuenlongfood #新界大西北美食#香港美食 #hongkongfood #hkfoodie #hkfood #餓底 #foodstagram #foodphotography #香港食好西 #元朗探店 #886 #Follow #followmetasting #奶茶 #地瓜條 #黑金剛牛尚燒 #滷肉飯 #886巷

@886foodalley
  • 黑金剛牛尚燒
  • 九份手工仙草芋圓
  • 三角雞軟骨
2023-10-01 50 views
「黑金剛牛尚燒飯」。這家小店以燒飯聞名,每當我走過時,總能聞到香氣四溢的燒飯味道。黑金剛牛尚燒飯的招牌菜是巨無霸鹽麴雞腿排和魯肉,每一口都帶來濃郁的味道,讓人回味無窮。「飯鐵路排骨」排骨經過特殊的調味和烹調方式,每一塊都鮮嫩多汁,入口即化。搭配白飯,讓我感受到滿滿的滿足感。水餃皮薄餡多,每一顆都包裝著新鮮的肉香和湯汁。一口咬下去,滋味立刻充滿了我的口腔,令人難以忘懷。九份手工仙草芋圓。這個甜品以其獨特的口感和滑膩的口味而聞名。仙草和芋圓的結合,帶來了清涼又甜蜜的味道,讓人在炎炎夏日中感到一絲涼意。最臭豆腐的特殊氣味總是吸引著我,讓我無法抗拒。一口咬下去,豆腐的香脆外皮和濃郁的內餡交織在一起,帶給我一種獨特的美味享受。

2023-09-17 81 views
濃郁叉燒醬汁,🐮金剛牛尚燒好正,好似平時食嘅叉燒咁香濃,又有牛肉獨特香味🥩牛肉香配上旁邊配有嘅滷水蛋🥚,酸甜醃蘿蔔水份多,口感清爽。另外,🐟鐵路䲞魚鮫便當都唔錯,好厚嘅䲞魚鮫應該有煎過,所以食落好香,🥢而且魚肉夠滑,平時少食魚嘅我都覺得好唔錯。小食點咗黃金芋泥球,🔥香脆金黃,而且有濃郁芋頭味,好香口,👍🏻作為小食係理想選擇。#新界美食 #元朗美食 #yuenlong #taiwanese

2023-09-04 73 views
食過好多次嘅台灣餐廳886巷🍽️大腸包小腸$28@1我之前喺台灣旅行時食過大腸包小腸,我覺得886巷食到呢個仲好味過當年喺台灣食個次!大腸d糯米軟綿綿,小腸香嫩多汁,好好食😋黑金剛牛尚燒$70呢間黑金剛牛尚燒真係一流!佢哋嘅牛肉質量好好,肉質鮮嫩多汁,份量又多,而且炭火燒烤嘅風味真係獨特。九份手工仙草芋圓$24@1886巷嘅芋圓超正,又足料!每次行過都要買😁黃金芋圓球$28芋頭味鹹蛋黃味好正🤩又係必吃💯地瓜條$28地瓜條係一個經典嘅台灣小吃。粗條好有口感。地瓜好香甜,即使放凍咗都仲係好好食。牛肉天母胡椒餅$38餅皮煎至金黃酥脆,內裡包着香氣四溢嘅牛肉餡料。每一啖都能夠品嚐到濃郁嘅牛肉味同胡椒香味😋降脂有機蘋果醋$8(跟餐)呢個有機蘋果醋真係一個健康飲品。唔單止可以幫助降脂,仲可以促進消化同埋提供維生素。味道酸甜開胃,好適合作為餐後解膩。仙草迷你3D果奶茶$23將仙草同鮮奶結合,加埋迷你果凍,口感豐富。百香檸檬雙響炮$24應該係新產品。結合百香果同檸檬,加埋冰塊同汽水,味道酸甜又有氣泡感,非常解渴。
食過好多次嘅台灣餐廳
886巷🍽️

大腸包小腸$28@1
我之前喺台灣旅行時食過大腸包小腸,

黑金剛牛尚燒$70

九份手工仙草芋圓$24@1
886巷嘅芋圓超正,又足料!
每次行過都要買😁

黃金芋圓球$28
芋頭味鹹蛋黃味好正🤩又係必吃💯

地瓜條$28

牛肉天母胡椒餅$38

降脂有機蘋果醋$8(跟餐)

仙草迷你3D果奶茶$23
將仙草同鮮奶結合,加埋迷你果凍,口感豐富。

百香檸檬雙響炮$24
TakeAway
之前一直話飛得既話,我一定會先去轉台灣🇹🇼不過...今年計劃左既旅行入面...未見...🫣唔緊要啦,香港都有好多台灣野食,食住先囉😂估唔到真係俾我搵到台灣既味道🇹🇼仲要唔貴 • 抵食,性價比高呀💖~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪ 黑金剛牛尚燒 ($68 • 原價$78)▪ 黑金剛豚肉燒 ($58)一直以為叉燒一定係豬肉🐖原來牛都有嫁🐃𝟐款同樣係黑金剛🦍焦甜外皮 • 秘製既醬汁🤎慢煮夠淋又可以𝐊𝐞𝐞𝐩得到原有既味道🤌🏻𝟐款比較下,牛叉食落會再濃味𝐝,豚叉唔會過肥😌.▪ 台南虱目魚肚米線 ($68)早排見到虱目魚精(滴雞精𝐝朋友),即係有益 • 養生野啦😎嗌番份食下先,魚肉肥美厚身,食落唔腥🐟米線係幼身個種, 用隔層外賣盒,唔會浸到淋晒🍜.▪麻辣無骨鴨掌 鴨血 豬大腸 ($78)好夠味,辣得好過癮呀😝特別係鴨掌冇骨好淋,全家都食到🫰🏻豬腸中間"攝"晒湯🐖,鴨血大件又厚 • 又滑🦆而且每款都有好多舊,唔係用細碗都擺到小山丘咁高🏔️.▪夜市拼盤 ($48)(雞軟骨 • 夜市香腸 • 地瓜條 • 鹽酥雞 • 黄金芋圓球 • 甜不辣)每樣都有𝐝,𝟏次
之前一直話飛得既話,我一定會先去轉台灣🇹🇼
不過...今年計劃左既旅行入面...未見...🫣
唔緊要啦,香港都有好多台灣野食,食住先囉😂
估唔到真係俾我搵到台灣既味道🇹🇼
仲要唔貴 • 抵食,性價比高呀💖

▪[A1] 黑金剛牛尚燒 ($68 • 原價$78)

▪[A2] 黑金剛豚肉燒 ($58)

一直以為叉燒一定係豬肉🐖原來牛都有嫁🐃
𝟐款同樣係黑金剛🦍焦甜外皮 • 秘製既醬汁🤎
慢煮夠淋又可以𝐊𝐞𝐞𝐩得到原有既味道🤌🏻
𝟐款比較下,牛叉食落會再濃味𝐝,豚叉唔會過肥😌

▪[A4] 台南虱目魚肚米線 ($68)
早排見到虱目魚精(滴雞精𝐝朋友),
即係有益 • 養生野啦😎
嗌番份食下先,魚肉肥美厚身,食落唔腥🐟
米線係幼身個種, 用隔層外賣盒,唔會浸到淋晒🍜

▪麻辣無骨鴨掌 鴨血 豬大腸 ($78)
好夠味,辣得好過癮呀😝
特別係鴨掌冇骨好淋,全家都食到🫰🏻
豬腸中間"攝"晒湯🐖,鴨血大件又厚 • 又滑🦆
而且每款都有好多舊,唔係用細碗都擺到小山丘咁高🏔️

▪夜市拼盤 ($48)
每樣都有𝐝,𝟏次滿到多個願望呀,鹹既 • 甜既都有齊🤗
仲係即炸脆卜卜,最正係鹽酥雞🐔 • 粗身地瓜條🍠

▪仙草迷你𝟑𝐐果奶茶 (跟主食加+$10)
買杯冇配料既奶茶都唔得啦,依杯仲有𝟑款料🧋

🔺堂食用餐限時𝟕𝟎𝐦𝐢𝐧𝐬⏱️
🔺外賣(盒) 需另加+$𝟐,(*野飲 / 紙袋裝拼盤除外)🥡
2023-08-30 657 views
#元朗 @886foodalley之前到附近晚餐時發現巷內有家新開的臺灣小店, 是日專程買外買回家慢慢吃! 🥩黑金剛牛尚燒 (牛叉) $78 ~ 牛叉我不是第一次食, 這家做得很腍很滑, 很入味! 味道夠香, 份量很足, 很適合配飯! 另外還有酸蘿蔔解膩, 很貼心的配搭! 🦑那魯灣金湯配龍躉 $68 ~ 可配雞、肥牛、金沙骨、龍躉! 另可選配新竹米粉、金門麵線! 我最愛新竹米粉, 又軟又滑! 湯底酸酸辣辣的很開胃, 原來除龍蠆外, 還有蝦、蜆、雪耳、菇、菜等, 份量超級多, 十分超級豐富! 海鮮新鮮又鮮甜, 完全沒有腥味, 超值呢! 醬爆雞皮卷 $15 ~ 超贊! 雞皮脆脆的, 內裡包裹滿滿雞肉, 爆肉汁又嫩滑! 鹽酥雞 $33 ~ 份量夠多又酥脆! 酥炸臭豆腐 $38/5件 ~ 很臭耶….一打開盒已聞到臭豆腐獨有的味道! 台灣夜市香腸 $28/2條 ~ 很好, 不太肥, 沒有很多肥膏, 爆汁水的, 大愛! 九份手工芋圓紅豆仙草 $23 ~ 紅豆很多, 芋圓QQ彈彈, 仙草很清涼, 愛上! 🍹 百香檸檬雙響炮 $24 &仙草迷你3Q果奶茶 +$10 跟餐配! 很不錯, 很足料!
#元朗 @886foodalley

鹽酥雞 $33 ~ 份量夠多又酥脆!

Type of Meal
Dinner
  • 醬爆雞皮卷
  • 九份手工芋圓紅豆仙草
  • 仙草迷你3Q果奶茶
  • 百香檸檬雙響炮
  • 台灣夜市香腸
2023-08-30 58 views
🫶🏻 那魯灣金湯配龍躉、雞肉刀削麵除咗配龍躉、雞肉,仲可以點金沙骨、牛肉呢碗嘢犀利喇 個湯頭真係好鮮甜 原來除咗自選配料之外 仲有蝦同蜆食個海鮮盛宴咁 好豐富可以揀米粉/刀削麵鍾意吸湯嘅話記住配米粉如果鍾意有咬口就一定揀刀削麵巨無霸雞腿排滷肉飯個飯盒真心比人地嘅大一倍個份量多到兩個人share嚟食都得塊雞排勁大勁厚個肉燥我最欣賞佢唔會太甜而且比起坊間食到嘅重肥豬肉呢度嘅瘦肉比例較多仲配埋滷水蛋同豆腐添黑金剛牛尚燒飯店主推介用平時做叉燒嘅煮法炮製牛肉燒到好香口~啖啖肉超開心麻辣純牛肉果層辣油真係好犀利 返到屋企放低咗成個鐘啲牛肉都仲keep到熱辣辣牛魔王如我真係覺得要點淨餸先夠食😂啲牛腩燉炆得好入味 又夠晒腍 餸飯一流金萱金茶、高山鳥龍茶
🫶🏻 那魯灣金湯配龍躉、雞肉刀削麵
除咗配龍躉、雞肉,仲可以點金沙骨、牛肉
呢碗嘢犀利喇 個湯頭真係好鮮甜

果層辣油真係好犀利 返到屋企放低咗成個鐘
啲牛肉都仲keep到熱辣辣
牛魔王如我真係覺得要點淨餸先夠食😂
啲牛腩燉炆得好入味 又夠晒腍 餸飯一流

金萱金茶、高山鳥龍茶